Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Trump wil dat soldaten schieten op vluchtelingen

  •  
02-11-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
54 keer bekeken
  •  
40364979055_b49025a809_z
De Amerikaanse president Donald Trump heeft de mensen gewaarschuwd die vanuit verschillende Midden-Amerikaanse landen in de richting van de Verenigde Staten lopen. Ze zijn van plan de Mexicaans-Amerikaanse grens over te steken op zoek naar asiel, iets wat Trump tegen elke prijs wil voorkomen. Mocht het tot een confrontatie komen en er bijvoorbeeld stenen worden gegooid, zo liet hij weten, kunnen Amerikaanse soldaten wat hem betreft schieten op de groep.
Enkele duizenden vluchtelingen lopen op dit moment door Mexico. Om naar het noorden te kunnen, kwam het eerder tot een treffen met de Mexicaanse grenspolitie. Trump wil een herhaling voorkomen. “Ik heb de troepen gezegd, beschouw een steen als een geweer. Als ze stenen gooien, zoals naar de Mexicaanse politie, beschouw het als een geweer.” Met de tussentijdse verkiezingen voor de deur, lijkt Trump het vuurtje ieder dag wat verder op te willen stoken. Eerder verweet hij de Democraten “verkrachters binnen te willen laten.”
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.