Joop

Trump wil dat soldaten schieten op vluchtelingen

  •    •  
02-11-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
40364979055_b49025a809_z
De Amerikaanse president Donald Trump heeft de mensen gewaarschuwd die vanuit verschillende Midden-Amerikaanse landen in de richting van de Verenigde Staten lopen. Ze zijn van plan de Mexicaans-Amerikaanse grens over te steken op zoek naar asiel, iets wat Trump tegen elke prijs wil voorkomen. Mocht het tot een confrontatie komen en er bijvoorbeeld stenen worden gegooid, zo liet hij weten, kunnen Amerikaanse soldaten wat hem betreft schieten op de groep.
Enkele duizenden vluchtelingen lopen op dit moment door Mexico. Om naar het noorden te kunnen, kwam het eerder tot een treffen met de Mexicaanse grenspolitie. Trump wil een herhaling voorkomen. “Ik heb de troepen gezegd, beschouw een steen als een geweer. Als ze stenen gooien, zoals naar de Mexicaanse politie, beschouw het als een geweer.” Met de tussentijdse verkiezingen voor de deur, lijkt Trump het vuurtje ieder dag wat verder op te willen stoken. Eerder verweet hij de Democraten “verkrachters binnen te willen laten.”
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (67)

JvanDeventer
JvanDeventer3 nov. 2018 - 14:32

@Appi ik ga u niet tegenspreken. Maar de animo van Europeanen om zich in Afrika te vestigen is een stuk minder groot dan andersom.

JvanDeventer
JvanDeventer2 nov. 2018 - 21:13

Overal ter wereld gaan de grenzen dicht. Amerika's zuidgrens is naar verluidt moeilijk af te sluiten, maar ook dat zal gebeuren. In Europa gaat de boel ook op slot. Alle landen zullen eraan moeten geloven; de landen die zich het langste achter anderen kunnen verschuilen het laatste, maar het zal wel degelijk gebeuren. De moralistische verhalen zullen niet helemaal verdwijnen, maar er zal op zondag gepreekt worden terwijl op weekdagen de hekken en het prikkeldraad zullen worden opgetrokken. Ik durf te wedden dat er vroeger of later ook wel een paar doden zullen vallen aan de grens. Daar wordt dan op zondag weer schande van gesproken.

4 Reacties
Appi Mohamud
Appi Mohamud3 nov. 2018 - 8:16

Nee niet waar, in Africa gaan er steeds meer grenzen open. Zo hebben Ethiopië en Uganda geen visa verplichting maar voor andere Africanen die hun land binnen komen, en heb je sinds mensenheugenis een zachte grens waar nomaden contenu overheen gaan zonder zich te realiseren dat ze een grens oversteken. Maar ja Africa begint zo langzamerhand voor te lopen op de rest van de wereld............mits ze de kans voor krijgen dat is.

DanielleDefoe
DanielleDefoe3 nov. 2018 - 12:03

Schengen heeft natuurlijk ook open grenzen. In Scandinavie zijn er nog rendierkudden die met hun herders migreren, maar elders in Europa zijn nomaden die met kuddes schapen/geiten etc grenzen overtrekken wel grotendeels verdwenen. Veel te gevaarlijk ook met al die autowegen.

Joe Speedboot
Joe Speedboot3 nov. 2018 - 12:26

'In Europa gaat de boel ook op slot.' De natte droom van extreem rechts: iedereen op zijn eigen eiland.

JvanDeventer
JvanDeventer3 nov. 2018 - 14:04

@Danielle Schengen wordt vast en zeker opgeblazen. Kijk maar naar de grens tussen Denemarken en Duitsland, en die tussen Italië en Frankrijk. Ze zullen wel proberen de goede dingen ervan te behouden, maar in deze vorm gaat het niet.

Jonathan2
Jonathan22 nov. 2018 - 18:37

Dus als maatregel om stemmen te winnen, en zijn achterban te motiveren, houdt hij ze nu de lekkernij voor dat op volstrekt onschuldige mensen met een kleurtje mag worden geschoten, als zij met stenen gaan gooien naar het machtigste leger ter wereld. Dat het overigens hier gaat om vluchtelingen en niet om illegalen is wel duidelijk omdat die zich niet van te voren melden. Je wordt pas illegaal als je eerst een kans hebt gehad om de legale weg te bewandelen. Maar goed, we weten allemaal dat illegaal niet-wit betekent. Voordat asiel kan worden aangevraagd moeten ze wordt gestopt, en als ze dat niet accepteren, slachten we ze af. En dan moeten wij bang zijn voor andere culturen omdat die niet verheven waarden van boze witte mannen hebben.

hanzeboog2012
hanzeboog20122 nov. 2018 - 18:27

Deze vluchtelingencrisis is een complex probleem. Maar Trump heeft een simplistisch populistische oplossing: Gewoon de grens compleet afsluiten met veel militairen. Media en pers erbij. De onderbuikgevoelens van veel Amerikanen zullen weer werken. En een aantal zullen Trump hierom waarderen. Eindelijk een president met ballen. Maar dat een vluchtelingencrises veel ingewikkelder is dan een forse troepenmacht bij de grens neerzetten we zelf in Europa door de gebeurtenissen vanaf 2016. EU heeft het nu veel beter in de hand door een verdrag met Turkije af te sluiten. Jammer heeft Erdogan daardoor wel meer macht. Tevens zorgt de EU voor dat de migranten nu meer in het land worden opgevangen. Kost geld. Maar dat kost minder geld en persoonlijke ellende dan al die migranten de Middellandse Zee over te laten komen. Of Trump en de Republikeinen daar het inzicht is de vraag. Trump heeft meer ego dan verstand.

1 Reactie
Thomas de ongelovige
Thomas de ongelovige3 nov. 2018 - 21:22

De grens tussen Amerika en Mexico word al decennia zwaar gecontroleerd en bewaakt en er mogen ook al decennia lang geen migranten zomaar het land in. Raar eigenlijk dat we daar pas over klagen als Trump het zegt

OlavM
OlavM2 nov. 2018 - 17:26

[Mocht het tot een confrontatie komen en er bijvoorbeeld stenen worden gegooid, zo liet hij weten, kunnen Amerikaanse soldaten wat hem betreft schieten op de groep.] Tja, de ultra-rechtse Israëlische haviken als voorbeeld. Wie verbaast dat nog? Maar het gaat Trump natuurlijk vooral om het opstoken van de gemoederen. Er is immers geen kans op, dat de groep asielzoekers de Mexicaans-Amerikaanse grens bereikt vóór de mid-termverkiezingen op 6 november a.s.

1 Reactie
Minoes&tuin
Minoes&tuin3 nov. 2018 - 6:29

OlavM Ook het eerste wat ik dacht!

Perezoso
Perezoso2 nov. 2018 - 17:11

Trump weet dat zijn toekomst a.s. dinsdag op het spel staat. Veel heeft hij niet te tonen aan de kiezers. Zijn 1.500 miljarden kosten belastingkado aan de rijksten valt niet in goede aarde. Het afbreken van de ACA is verre van populair. Salarisverhogingen blijven achter bij de inflatie. Er rest maar één ding: angst zaaien. Er dreigt een heuse Invasie! Hordes, grotendeels criminelen, terroristen en klaplopers dreigen de grens te bestormen. En dat wordt allemaal aangemoedigd dppr de Dems en betaald door Soros. Dat sommigen zijn leugens serieus nemen en aanslagen plegen, dat neemt hij op de koop toe. De basis moet hoe dan ook worden gemobiliseerd, en desnoods gaat hij over lijken.

JvanDeventer
JvanDeventer2 nov. 2018 - 16:29

We weten toch allemaal dat iedereen die zonder toestemming een grens over wil automatisch een vluchteling is? En we weten toch ook allemaal dat het begrip politiek asiel speciaal voor deze mensen is uitgevonden? En we weten ook allemaal dat uitsluitend Noord-Amerika en West-Europa verplicht zijn om dat asiel aan te bieden.

1 Reactie
Satya
Satya2 nov. 2018 - 19:26

400 jaar.

Me4
Me42 nov. 2018 - 12:55

Gewoon door laten lopen de wereld is van iedereen.

Daniel Dennett
Daniel Dennett2 nov. 2018 - 12:31

Het verschil tussen Trump en Hitler wordt met de dag kleiner.

Tony Soprano
Tony Soprano2 nov. 2018 - 12:16

Als ik naar bijvoorbeeld Zweden wil emigreren, omdat ik denk dat het leven daar beter is, ben ik dan ook een vluchteling?

3 Reacties
madbako
madbako2 nov. 2018 - 16:03

Als je in een superieure op de joods-christelijke gebaseerde cultuur woont, zal je gek zijn als je daar naar zou willen emigreren. Plus dat de drank daar bespottelijk duur is. Maar je snapt natuurlijk wel dat je bijdrage niet echt getuigd van enige intilligentie

DaanOuwens
DaanOuwens2 nov. 2018 - 16:39

@ Tony Soprano Jij schrijft: Als ik naar bijvoorbeeld Zweden wil emigreren, omdat ik denk dat het leven daar beter is, ben ik dan ook een vluchteling Als jouw leven hier wordt bedreigt en je bent niet in staat naar eigen inzicht te denken en te handelen, je wordt onderdrukt en er is geen kans op verbetering. Is dat zo dan? Vertel meer lijkt mij uniek in Nederland maar komt in Zuid- en Midden Amerika vaak voor.

DanielleDefoe
DanielleDefoe3 nov. 2018 - 11:49

Er zijn nog wel eens Nederlanders die asiel aanvragen in Belgie. Type verwarde man meestal.

Thomas de ongelovige
Thomas de ongelovige2 nov. 2018 - 11:59

Is het woord vluchteling tegenwoordig het zelfdxe als migrant? Voor zover bij mij bekend zijn er helemaal geen oorlogen in Zuid amerika. Waar vluchten deze "vluchtelingen"dan voor? Volgens mij zijn het gewoon (economische) migranten

1 Reactie
OOF
OOF2 nov. 2018 - 14:10

Informeer je een beetje beter en geef dan je mening.Coca aanvoerlijnen zijn verlegd over zee en in de lucht van Miami naar, Midden Amerika over land. Er is dus een drugsoorlog aan de gang in landen als Honduras, El Salvador en Mexico. Verder heeft de VS vanaf de jaren 90 vele gangsters uitgezet naar deze landen. Daarom zijn deze landen feitelijk onleefbaar geworden de overheden in die landen zijn niet opgewassen tegen de gangs als MS13 en 18 street met tienduizenden leden in die landen. Als je een zoon hebt wordt hij op zijn 12e met geweld ingelijfd of vermoord. Als je een dochter hebt wordt ze ontvoerd en als hoer verkocht of vermoord, Jou keuze wat voor carriere je wilt voor je kinderen.

Robbels
Robbels2 nov. 2018 - 10:38

Vorige week vroeg ik in een ander draadje wat er zou gaan gebeuren indien een groep mensen het uiteindelijk gaat lukken om zich bij de Mexico-VS grens te presenteren om daar deze grens over te steken. Mijn vrees was dat Trump bereidt is tot het toepassen van dodelijk geweld. Die vrees heb ik nog steeds. En zijn achterban zal staan te juichen.

3 Reacties
dordtenaar2
dordtenaar22 nov. 2018 - 13:29

Wat verwacht je dan? Dat hij iedereen toelaat en iedereen welkom heet. Hij zal wel moeten en dan kunnen mensen ook hier op Joop weer beginnen te jammeren. Maar een grens is een grens en die zijn er in de ogen van de meeste mensen niet voor niks.

Robbels
Robbels2 nov. 2018 - 15:21

'Wat verwacht je dan?' - Dat hij de problemen op een andere (hint: menselijkere) manier oplost. Neem dus de OORZAKEN weg. Waarom vluchten deze mensen? Doe daar vervolgens iets aan! 'Dat hij iedereen toelaat en iedereen welkom heet.' - Nee, ik verwacht dat hij de problemen aanpakt bij de bron. Oorzaken wegnemen. 'Hij zal wel moeten' - Dat is dus pertinente onzin. En daarom neemt iedereen die ook maar een grijntje van menselijkheid in zich heeft Trump het kwalijk als dit inderdaad uitmond in een bloedbad. Dat is namelijk gewoon een keuze. 'Maar een grens is een grens en die zijn er in de ogen van de meeste mensen niet voor niks.' - Het zal aan dovemansoren gericht zijn: oorzaken aanpakken. In datzelfde draadje rakelde ik op dat de VS decennialang een zeer destabiliserende politiek heeft gevoerd in de landen waar deze mensen nu vandaan komen. Yankee go home dringt zich op. Als afsluiter: mensen aan de grens afschieten doe je gewoon niet. Nooit. Onder geen enkele omstandigheid. En iedereen die dat wel doet heeft niets menselijks meer in zich.

PetervdB2
PetervdB22 nov. 2018 - 15:59

Laten we in Nederland de proef eens op de som nemen: Een vliegtuig uit Rabat landt in Eindhoven. Bij de paspoortcontrole zetten ze het allemaal op een duwen. Ze de hokjes waar de Marachaussee in zit omver en lopen zo de grenscontrole voorbij. Gaat de Marachaussee wel of niet schieten en is het dan wel of niet terecht?

Santa Claus Imp
Santa Claus Imp2 nov. 2018 - 10:29

Om te beginnen betreft waar het hier om gaat geen vluchtelingen maar illegale immigranten net als bij de EU vanuit Afrika en andere delen van de wereld. Mensen die daarom in de meeste gevallen ook helemaal niet van zins zijn een beroep te doen op asiel en dus een vluchtelingenstatus maar door als illegaal zwart werk te vinden een later alsnog verkregen verblijfstatus te bereiken. Dat daardoor grote groepen deel gaan uitmaken van de samenleving, natuurlijk in vaak belabberde omstandigheden levend, bestaande getto's vergrotend inclusief de problemen, en laaggeschoold werkende legale burgers verdringend is op zich al een gevolg wat geen voorkeur en aanmoediging verdient. Dat deze mensen, nog onderweg bij de hiertegen steeds meer bewaakte grenzen aangekomen, na vaak voor hen grote investeringen, niet zelden ook aan criminele mensensmokkelorganisaties wanneer een falen dreigt als zij geconfronteerd worden door grensbewaking niet zelden ook grof geweld gebruiken tegen de mensen die deze taak behartigen kan natuurlijk ook maken dat deze zichzelf met passend geweld moeten verdedigen. Als mensen je bekogelen met straatstenen of keien, wat grof geweld is en ernstig, zo niet dodelijk letsel kan veroorzaken, dan gaat een grensbewaker natuurlijk niet teruggooien en voldoet de lange lat ook niet.

4 Reacties
Robbels
Robbels2 nov. 2018 - 11:37

Heel veel woorden terwijl u ook gewoon kunt zeggen: 'ik heb er geen problemen mee dat mensen aan de grens afgeschoten gaan worden.' Ben dan gewoon open en eerlijk! Kom er nou eens voor uit!

madbako
madbako2 nov. 2018 - 12:21

@Santa Claus Imp 2 november 2018 at 11:29 Om te beginnen betreft waar het hier om gaat geen vluchtelingen maar illegale immigranten net als bij de EU vanuit Afrika en andere delen van de wereld. Vanuit dat perspectef is het idd een prima reden om ze af te schieten.... Djeez man....

Joe Speedboot
Joe Speedboot2 nov. 2018 - 12:27

'en voldoet de lange lat ook niet.' Dan heb je wel een stel minkukels als bewakers. In een beschaafd land kan goed getrainde politie dat soort problemen ook zonder vuurwapens oplossen. Of de VS onder Trump inmiddels nog een beschaafd land is te noemen valt echter te betwijfelen. Haar president is het zeker niet.

Santa Claus Imp
Santa Claus Imp2 nov. 2018 - 18:02

@Robbels en Madbako Ik stel dat grensbewakers, o.m. vanouds een eerzaam beroep bedoeld om smokkelwaar en illegaal inreizenden tegen te houden, met grof geweld bestookt worden waarbij ze grote risico's lopen zich zoals iedere gezagsdragende ambtenaar mogen verdedigen. Dan is bij het gooien van levensgevaarlijke keien een lange lat onvoldoende maar rest het dreigen en desnoods gebruiken van een vuurwapen. Niets mis mee.

Rechtse Bal
Rechtse Bal2 nov. 2018 - 10:22

k denk dat de berichten uit de US niet helemaal goed overgekomen zijn; Trump heeft gezegd dat hij de stenen die migranten naar soldaten gegooid wordenmoeten gezien worden als geweervuur. Dat zijn de feiten, en niet dat er maar lukraak geschoten moet worden. Ik zie een analogie met Israel en Palestijnen qua berichtgeving. Dat er uberhaut geweld gebruikt wordt is dus niet acceptabel.

9 Reacties
Robbels
Robbels2 nov. 2018 - 10:40

'Trump heeft gezegd dat hij de stenen die migranten naar soldaten gegooid wordenmoeten gezien worden als geweervuur. Dat zijn de feiten, en niet dat er maar lukraak geschoten moet worden.' Natuurlijk totaal achterwegelatend dat indien men beschoten wordt, men uit zelfbescherming terug mag schieten! Wat dus betekend dat stenen worden beantwoord met kogels. Zo gaat dat toch in een beschaafd land?

Joe Speedboot
Joe Speedboot2 nov. 2018 - 10:46

'Trump heeft gezegd dat hij de stenen die migranten naar soldaten gegooid wordenmoeten gezien worden als geweervuur.' Een volkomen achterlijke uitspraak omdat het gewoon (ook volgens de Amerikaanse wet) flauwekul is.

rvb2
rvb22 nov. 2018 - 10:57

het is inderdaad niet acceptabel dat mensen met geweld tegen gehouden worden bij denkbeeldige lijntjes op de kaart. Dat mensen zich daartegen gaan verdedigen met stenen is dan goed te begrijpen.

Klaas Vaak4
Klaas Vaak42 nov. 2018 - 11:44

Niet alleen qua berichtgeving is er een analogie. Het zijn hier ook dezelfde soort helden sympathisanten die burgers ophitsen en (financieel) ondersteunen terwijl ze zelf veilig op de achtergrond blijven. Smerige spelletjes spelen met arme mensen die beter verdienen dan door tuig met een geheime agenda gemanipuleerd te worden. Beter was het geweest om de poen die deze giga wandeltocht kost te besteden aan hulp in de thuislanden van deze asielzoekers.

Tony Soprano
Tony Soprano2 nov. 2018 - 12:06

@rvb Denkbeeldig lijntje? U bedoelt de landsgrens neem ik aan? Dat lijkt mij geen denkbeeldig lijntje. U zou raar opkijken als u vannacht mij in uw bed zou aantreffen en ik zou beginnen over een denkbeeldig lijntje...

Extra belegen
Extra belegen2 nov. 2018 - 12:06

Ik vind het bizar dat tegenwoordig de mening bij vele heerst dat grenzen denkbeeldige lijntjes zijn en de wereld van iedereen is. Toen deze lijntjes nog niet bestonden, en Europeanen op ontdekking gingen, bijvoorbeeld naar Amerika, hebben zij feitelijk dus niets verkeerd gedaan? Immers, de wereld is van iedereen.. toch?

Sonic2
Sonic22 nov. 2018 - 12:14

@ Rechtse bal https://www.youtube.com/watch?v=Nsgudy45jbM De verkiezingen van Dinsdag kunnen wel eens de laatste democratische verkiezingen in Amerika worden. Trump zei al van de vorige verkiezingen dat hij de uitslag alleen wil accepteren als hij die zou winnen. Dat is het gedrag van een dictator. Dat bent u nu aan het doen. U verdedigt een dictator. Ga u diep schamen. En met u al die andere rechts radicalen. U staat aan de volstrekt foute kant.

rvb2
rvb22 nov. 2018 - 14:43

@tony soprano: Al eens een grenslijn in het echt gezien? Ik niet. die lijntjes bestaan alleen maar op de kaart.

HarryD2
HarryD22 nov. 2018 - 22:14

@ rvb Daarom gaat Trump ook die 'wall' bouwen, voor mensen die over denkbeeldige ljintjes beginnen en zich daar niks van aan trekken. Niet heel veel anders dan een schutting om je tuintje of dat je de voordeur op slot doet.

EricDonkaew
EricDonkaew2 nov. 2018 - 10:15

Toch is het wel vreemd wat er gebeurt. 1. Trump werd in 2016 POTUS. 2. Sindsdien is er een migrantenstroom op weg naar de VS. Dat valt toch niet te rijmen? Waarom proberen mensen uit arme landen juist nu naar de VS te emigreren?

13 Reacties
Sonic2
Sonic22 nov. 2018 - 10:36

Omdat Trump (net als alle andere rechts radicalen) vooral grote woorden gebruikt. De illegalen stroom gaat omhoog. https://www.economist.com/graphic-detail/2018/04/10/illegal-immigration-to-america-is-rising-again Alleen complete naïevelingen en domme figuren geloven al die leugens van de liar in chief. U bent gelukkig wel intelligent, maar gold dat maar voor al die Trump hooligans.

Robbels
Robbels2 nov. 2018 - 10:43

'2. Sindsdien is er een migrantenstroom op weg naar de VS.' Dat soort evidente onzin hoeft niet eens weerlegd te worden.

rvb2
rvb22 nov. 2018 - 10:58

er is geen migrantenstroom, het is eerder een iets druppende kraan.

Tony Soprano
Tony Soprano2 nov. 2018 - 12:08

@Sonic Dat zijn de feiten inderdaad, maar probeer nu eens de vraag die Eric opwerpt te beantwoorden. Namelijk waarom komen er steeds meer migranten terwijl er een racistische man in het Witte Huis zit?

madbako
madbako2 nov. 2018 - 12:24

@EricDonkaew 2 november 2018 at 11:15 Toch is het wel vreemd wat er gebeurt. 2. Sindsdien is er een migrantenstroom op weg naar de VS. Je had het nog wat meer kunnen aanscherpen door het woord Tsunami te gebruiken. Doet het altijd goed in dit soort gevallen.

EricDonkaew
EricDonkaew2 nov. 2018 - 12:32

rvb ---------------------------- Compromisvoorstel: het is een druppende kraanstroom.

Sonic2
Sonic22 nov. 2018 - 14:28

@ Tony Soprano Die vraag kan ik gemakkelijk beantwoorden. En een goed advies voor wat linkse PVV'ers. Dat komt omdat rechts radicalen( of ze nu Trump, Wilders, Farage of Baudet heten) zich altijd het pluche op liegen. Ze doen alsof ze heel gemakkelijk die immigranten stroom kunnen beheersen. Dat kunnen ze niet. Dat is de harde werkelijkheid. Ook Trump komt er achter. De muur staat er nog niet. En dan heeft Trump nog relatief veel macht voor een president. Laat staan hoe dat zou zijn in een coalitie stelsel. Als je twijfelt tussen een rechtse culturele agenda of tussen een links economische agenda( wat veel twijfelaars tussen SP en PVV doen) kies dan altijd voor een linkse economische agenda. In de begroting kan je heel veel aanpassen. Het is praktisch lastig om verdragen aan te passen. Zie de worsteling van de PVV in Rutte 1. Je ziet het ook met de Brexit. Dat krijg je als je zeer complexe problemen samenvat in een zeer simpel frame. Zoals al die rechtse radicale leugenaars altijd doen.

Case65
Case652 nov. 2018 - 15:28

Sonic, de vraag ik toch moeilijker te beantwoorden, dan je doet voorkomen.

Tony Soprano
Tony Soprano2 nov. 2018 - 16:11

@Sonic Heel verhaal, maar ik lees nergens een antwoord op de vraag. En die vraag is dus: wat kan de migranten motiveren om koste wat kost hun heil te zoeken in het land met Hitler II aan de macht?

OlavM
OlavM2 nov. 2018 - 17:40

@ Sonic: [.....een goed advies voor wat linkse PVV’ers.] De laatste twee woorden zijn een contradictio in terminis. Een zogenaamde "linkse economische agenda|" van de PVV is volksverlakkerij. De PVV stemt altijd rechts met de VVD mee.

Crunchy Frog
Crunchy Frog2 nov. 2018 - 17:46

@Soprano [maar probeer nu eens de vraag die Eric opwerpt te beantwoorden] Er is al sinds voor de onafhankelijkheid een migrantenstroom op weg naar de VS, dus waarom wil je zo krampachtig graag dat mensen hun tijd verspillen aan een vraag waarvan de premisse niet eens klopt?

M7
M72 nov. 2018 - 19:56

Omdat de economie in de VS sedertdien op hoog toeren loopt ? De werkeloosheid op een all time low is beland? Er deze maand weer 220.000 banen zijn bijgekomen?

Sonic2
Sonic23 nov. 2018 - 9:48

@ Tony Soprano Amerika is meer als haar president. Deze president is hopelijk een passant. In het allerergste geval van 8 jaar. En Amerika is nog steeds een groot en machtig land en een verbetering ten opzichte van alle ellende die ze nu hebben. Iedereen wil zijn of haar kind op de best mogelijke plek opvoeden. Daar zijn deze migranten/vluchtelingen die ook voor problemen vluchten geen uitzondering op. Misschien dat u zich daar eens op kan focussen. In plaats van die compleet kinderachtige reacties tegen mij. Ik vind Trump niet Hitler 2. Ik zal ze niet op 1 lijn zetten. Verder is het natuurlijk een klein aantal op miljoenen mensen die gewoon blijven waar ze zitten. Die de overstap wagen. Het is dus een selecte groep. Die zich laten leiden door honger en armoede. En niet door dat monster wat nu in het Witte Huis zit. Wat u en Case verdedigen. Liever mij bashen. Ten koste van alles. In plaats van op de inhoud ingaan. En dat monster in het Witte Huis eens af te keuren. @ OlavM True. Leg het alleen maar eens aan Henk en Ingrid uit. Ik heb me echt wild gestoord aan Agema. Arno Rutte zei dat wel prima. Agema wil alleen maar shinen met allemaal simpele oneliners. Alleen maar om zieltjes te winnen met leugens die ze nooit zal hoeven uitvoeren. En als dat zal moeten dan altijd hand in hand met VVD en CDA.

Hans Idem
Hans Idem2 nov. 2018 - 9:32

Stenen net zo gevaarlijk als kogels? Je eigen leger er mee uitrusten Donald! Gigantische besparing, genie....

1 Reactie
madbako
madbako2 nov. 2018 - 12:25

Of gewoon zoals in Nderland. Pief, paf, poef roepen

Bernie2
Bernie22 nov. 2018 - 9:28

Nou, het is wel de ultieme gristelijke gedachte zeg. Als Trump zo zijn waanvolgende aanhangers niet kan paaien weet ik het ook niet meer. Faciliteerde hun god ook niet ooit de allereerste genocide met zijn Zondvloed (Ark enzo)? En stenigen is ook erg populair in hun handboek waarin dit allemaal te lezen valt. Leuk voor zakkenvullende dominees op micro- en de graaiende Trump op macroniveau. Criminelen als Netanyahu en Duterte kunnen tevree zijn met leerling Trump. Netanyahu schiet immers ook stenengooiende burgers dood en Duterte maait ongewenste sujetten ook tegen het asfalt. Zal mij benieuwen of de soldaten (zonen en dochters van rechtgeaarde migranten) Trump's Schießbefehl zullen opvolgen, of zich juist tegen hém keren.

1 Reactie
Tony Soprano
Tony Soprano2 nov. 2018 - 12:13

U gooit het nogal op de christelijke oorsprong van Trump en zijn kiezers (u zegt zelf liever "gristelijk", dat klinkt wat denigrerender), terwijl u toch zo van de verbinding bent dacht ik. Overigens is Trump (in zijn levenswandel in ieder geval) nou niet bepaald het toonbeeld van een christelijke levenswandel.

Mostafa
Mostafa2 nov. 2018 - 9:15

Is Trump naast president ook rechter ?!

1 Reactie
Sonic2
Sonic22 nov. 2018 - 12:18

Dat krijg je met "verlossers" als Baudet, Wilders, Trump en Poetin inderdaad. Die zijn naast president/ premier ook rechter, omroepbaas. Zeg maar gerust dictator. En bedenk vooral welke verraders in Nederland dit steunen en gedogen. Onthou dat.

Satya
Satya2 nov. 2018 - 9:05

Los Angeles, capture land. New York, capture land. San Francisco, capture land. Schoften die migranten die in Amerika de dienst uit maken op dit moment. https://youtu.be/An6YL0Ot0Vo Tuig regeert op dit moment.

5 Reacties
Sam V
Sam V2 nov. 2018 - 9:56

Waarom tuig? Landjepik is van alle tijden. Er is geen volk (ook de indianen) die niet een ander volk heeft aangevallen vanwege land of macht. De sterkste wint alleen. En de sterkste vindt nu dat deze mensen een bedreiging zijn. Kan je het me oneens zijn, maar is niet uitzonderlijk voor Trump, de Amerikanen of zelfs de Westerlingen. Is van alle tijden en plaatsen.

Satya
Satya2 nov. 2018 - 11:31

'Mocht het tot een confrontatie komen en er bijvoorbeeld stenen worden gegooid, zo liet hij weten, kunnen Amerikaanse soldaten wat hem betreft schieten op de groep.' Het landje pik en grondstoffen roof voor de westerling is gestoord. Alleen tuig kan dit nog goed praten. TUIG 1) Afval 2) Asociale mensen 3) Bagage 4) Bocht 5) Crapuul 6) Criminele jongeren 7) Deel van een schip 8) Dievenvolk 9) Falderappes 10) Gajes 11) Gareel 12) Geboefte 13) Gebroed 14) Gemeen volk 15) Gepeupel 16) Gereedschap 17) Gerei 18) Gerei in de bocht 19) Gespuis 20) Geteisem 21) Getuig 22) Grauw 23) Groep vandalen 24) Harnas 25) Janhagel

Kruimeltjes2
Kruimeltjes22 nov. 2018 - 11:47

@Sam V Ja, dus..

Sam V
Sam V2 nov. 2018 - 14:30

@Satya, Kruimeltjes, Het gaat mij om de selectieve verontwaardiging. Ik snap dat Satya reageert op een artikel over de VS, maar door de link kreeg ik een vermoeden dat in de tweede reactie van Satya bevestigd werd: de westerling is fout. Misschien is Satya vergeten dat het overgrote deel van de mensen in de Midden-Amerikaanse landen nazaten zijn van "westerlingen".

Satya
Satya2 nov. 2018 - 18:22

Sam V De meeste zijn mesties. Dat zijn gemengde mensen. Het zijn de blanken die de dienst uitmaken. Dat gedraai van rechts is naar. Het is niets selectieve verontwaardiging. Overigens zitten tussen blanken genoeg mensen die wel fatsoen hebben.