Sfeerfoto van Joop
Joop
Joop

Rutte negeerde archiefwet en wiste jarenlang elke dag sms’jes

Landsadvocaat: toestel premier had ruimte voor slechts 20 berichten
Joop

Doorbraak in onderzoek naar Trump: wie heulde met de Russen?

  •  
29-10-2017
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
Schermafbeelding 2017-10-29 om 13.09.13
and they say the left can’t meme
— Zedward Tweeterhands (@ZeddRebel) 28 oktober 2017
In de Verenigde Staten loopt de spanning inmiddels hoog op in de kringen rond de Amerikaanse president. Het onderzoek van speciaal aanklager Robert Mueller zou volgens ingewijden op een punt zijn dat er elk moment aanhoudingen kunnen plaatsvinden. Wie? Dat is nog even de vraag. In het kamp van Trump zelf wordt inmiddels zweterig gewezen op samenwerking tussen Clinton en de Russen. Zowel Trumpers als Trump-gezinde media als Fox News hinten op een arrestatie van Hillary Clinton. Maar volgens CNN , dat wist te onthullen dat Mueller inmiddels een naam heeft, gaat het toch echt om een naaste van de Amerikaanse president.
Omdat wel bekend is dát naar alle waarschijnlijkheid een eerste arrestatie niet lang meer duurt, maar niet wíe, is in de VS het speculeren in alle hevigheid losgebarsten. Veelgenoemde namen zijn oud-campagnemanager Paul Manafort, voormalig veiligheidsadviseur Michael Flynn, voormalig buitenlandadviseur Carter Page en advocaat Michael Cohen. Ook zoon Donald Trump jr. en schoonzoon Jared Kushner worden genoemd. The Wall Street Journal denkt dat de mogelijke arrestatie niet direct verband houdt met een samenzwering met de Russen, de kern van het onderzoek, maar met iets dat tijden het onderzoek is komen bovendrijven. Dat zou dan bijvoorbeeld een witwasschandaal kunnen zijn waarbij Manafort betrokken is, aldus the Wall Street Journal.
Voorlopig blijft het nog even bij speculeren en is het wachten op de werkelijke inhoud van de mysterieuze envelop waaarmee Mueller vrijdag naar buiten kwam. Een creatieveling heeft alvast een voorsprong genomen en knutselde bovenstaande video in elkaar. Tip: zet ook vooral het geluid aan voor de zeer toepasselijke achtergrondmuziek.

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (12)

bob b.
bob b.30 okt. 2017 - 11:03

Sommigen hieronder hebben duidelijk moeite om echt en nep nieuws te onderscheiden. De donatie van 145 miljoen dollar aan de Clinton Foundation is gedaan bijna twee jaar voordat Clinton minister werd. En het geld was niet voor haarzelf maar voor goede doelen. De verkoop van aandelen (niet van uranium) is niet door Clinton gedaan maar door de staat Utah en de U.S. Nuclear Regulatory Commission. Namens de federale overheid moest de Committee on Foreign Investment in the United States (CFIUS) het groene licht geven. In de CFIUS zijn negen Amerikaanse ministeries en andere overheidsorganen vertegenwoordigd. Clinton is nooit persoonlijk betrokken geweest bij het verlenen van toestemming voor de deal. Het is erg onwaarschijnlijk, zo niet onmogelijk dat Clinton al die clubs zou hebben gedwongen om dingen te doen die ze niet wilden doen. Dat lukt niemand. Ook een president niet. Wat niet wil zeggen dat er geen poging tot omkoping was. De FBI ontdekte dat de Russen door afpersing en omkoping hun invloed in de Amerikaanse uraniumindustrie probeerden te vergroten. Ook zijn er bewijzen zijn dat de Russen miljoenen probeerden door te sluizen naar Clinton Foundation. Maar ook is bekend dat dat niet is gelukt. Want het werd ontdekt en binnenskamers gehouden omdat het verder geen gevolgen had. Niet omdat het niet bekend mocht worden zoals nu verondersteld wordt. Want waarom zou de FBI zulke informatie achterhouden? Wat hiermee wel duidelijk wordt is dat de Russen niets nalieten om invloed te hebben op de binnenlandse aangelegenheden in de VS. En ook in Trump kringen mensen loslieten om dingen te regelen. De namen zijn bekend, ze zullen een dezer dagen een uitnodiging krijgen. Zelfs de directe familie van Trump wordt verdacht benaderd te zijn. Sommigen hebben dat al toegegeven. Ondermeer omdat zij Russen betaalden om informatie over Clinton te krijgen. Het gedoe rondom Steele, de uraniumdeal en het zgn smeergeld is niets anders dan een uiterst doorzichtige poging om de zaak af te leiden van wat Amerika echt verdeeld: is Trump een stroman van Poetin of niet? Er is maar een lachende derde en dat is Poetin. Met al dit gestook heeft hij precies bereikt wat hij wilde: het ondermijnen van de positie van de machtigste man ter wereld, om daarmee het prestige van het rijke en machtige westen te verzwakken. Waarom? Omdat de kleine beer een stukje groter lijkt als de echte reus er wat moedeloos bij staat.

2 Reacties
bob b.
bob b.1 nov. 2017 - 10:14

Dat stonden ze al door Trump tot president te kiezen. En Rusland heeft niet voor niets Trump als slachtoffer uitgekozen. Want hij is vreselijk dom. Dat wisten de meesten al maar iedereen ziet het nu bevestigt in het gemak waarmee hij spionnen in zijn directe omgeving toe laat. De man is een gevaar voor de wereld.

Jo4Hanna
Jo4Hanna1 nov. 2017 - 23:31

Oliedom. En met name uit monde van o.a. de Amerikaanse CO2 uitstoot & klimaat problematiek waar o.a. terreur en volledige ontwrichting uit ontstaat. Die man moet zo snel mogelijk weg om nog meer schade & oorlogen & ellende mee te voorkomen

Libertain
Libertain30 okt. 2017 - 9:05

In de VS wordt al heel lang schatterlachend op de "Russische connectie" gereageerd omdat inmiddels ook de simpel minds hebben door gekregen dat er na ellenlange onderzoek geen bewijs tegen Trump gekomen is maar wel een stapel die met de dag groeit tegen de Clintons, inclusief radioactief materieel aan de Russen overhandigen waarbij de naam van de huidige directeur van FBI blijkt mee betrokken te zijn, die toentertijd nog geen directeur was. Eigenlijk is het de beste politieke comedie-sitcom sinds jaren geworden die de actuele politieke klimaat in de VS betrekt.

Chris1988
Chris198830 okt. 2017 - 7:25

Dit filmpje bewijst maar al te goed dat het westen niet een procent ontwikkelder sinds de koude oorlog. Het hopeloze westen en haar leden zijn nog zelfs de zelfde nuttige idioten als toen

Minoes&tuin
Minoes&tuin30 okt. 2017 - 4:55

Ik kan hier eerlijk gezegd helemaal niets mee!

[verwijderd]
[verwijderd]29 okt. 2017 - 16:34

--- Dit bericht is verwijderd —

2 Reacties
Jansen & Jansen
Jansen & Jansen29 okt. 2017 - 19:27

Tja, de toon onder de GOP-ers is duidelijk, degene die de prive-detective betaalt is de misdadiger.

hartpine
hartpine30 okt. 2017 - 5:07

The dossier was produced as part of opposition research during the 2016 U.S. presidential election. Opposition research against Donald Trump was initially funded during the Republican Party presidential primaries by The Washington Free Beacon, a conservative website funded by prominent Republican Paul Singer; the website hired the firm Fusion GPS to conduct the research in October 2015.[1] After Trump emerged as the probable Republican nominee, attorney Marc Elias of the Perkins Coie law firm took over the funding on behalf of the Democratic National Committee and Clinton presidential campaign. Fusion GPS then contracted Steele to compile the dossier.[6] Following Trump's election, Steele continued working on the report, with financing from Glenn R. Simpson of Fusion GPS,[7] and passed on the information to British and American intelligence services. bron: Wikipedia. Representatives of the Washington Free Beacon told the US House Intelligence Committee, which is running one of multiple investigations into Russian interference in the 2016 election, that the outlet retained Fusion GPS to look into the backgrounds of Mr Trump and other Republican presidential candidates. bron: http://www.independent.co.uk/news/world/americas/us-politics/trump-russia-dossier-washington-free-beacon-funded-fusion-gps-a8024186.html

Grozny
Grozny29 okt. 2017 - 15:56

"In het kamp van Trump zelf wordt inmiddels zweterig gewezen op samenwerking tussen Clinton en de Russen." Vind je het gek. De democraten hebben nu meer dan een jaar hijgend lopen schreeuwen dat wat trump mogelijk gedaan heeft hoogverraad is. Nu blijkt dat de clinton campagne en de dnc gewoon zelf russen hebben betaald voor informatie.

hartpine
hartpine29 okt. 2017 - 15:05

Het Trump bastion stort met donderend geraas ineen. Alle beschuldigden gaan zingen als kanaries. Om the Donald maar eens even te citeren: "Believe me!"

JohnVKR
JohnVKR29 okt. 2017 - 12:47

Wat zou ik graag willen geloven dat dit filmpje echt was. Maar ik vrees dat het altijd 'wishful thinking' zal blijven.