Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

'Trump vreest de gevangenis'

  •  
07-11-2020
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
504 keer bekeken
  •  
trump
Een van de redenen dat Donald Trump tracht het verloop van de verkiezingen te ontregelen, door onder meer te eisen dat het tellen van de stemmen gestaakt wordt, is dat hij vreest als gewoon burger voor de rechter te moeten verschijnen. Als hij het Witte Huis verlaat en daarmee zijn immuniteit verliest, wacht hem een reeks aan rechtszaken, zowel strafrechtelijk als civiel.
Tot nu toe heeft hij steeds zijn presidentiële macht kunnen gebruiken om te voorkomen dat betrokkenen tegen hem getuigen in de rechtszaal. Als hij eenmaal president af is, zal hij dergelijke belastende getuigenissen niet meer zo makkelijk kunnen tegenhouden. Het gaat daarbij om een hele reeks van kwesties, onder meer van belastingontduiking tot aanranding en van smaad tot corruptie. Hij wordt zelfs door een lid van zijn familie, nicht Mary Trump, aangeklaagd wegens oneigenlijke praktijken met het familiefortuin.
De Daily Mirror schrijft dat in kringen in en rond het Witte Huis de recente emotionele uitbarstingen van de president toegeschreven worden aan de vrees dat hij in de gevangenis zal belanden. Harry Sandick, een voormalig openbaar aanklager legt uit dat het voor justitie en slachtoffers veel makkelijker wordt hem juridisch aan te klagen. Nu beschermt het ambt van president hem nog tegen dagvaardingen maar dat is straks afgelopen als hij, zoals de verwachting is, in januari moet terugtreden.
Een van vele de vrouwen die hem aanklaagt wegens smaad is de publiciste E. Jean Carroll. Zij stelt halverwege de jaren ’90 door Trump verkracht te zijn in de kleedkamer van een warenhuis. Trump heeft de aanklacht ontkend met de verdediging “ze is niet mijn type”. Hij heeft geweigerd DNA af te staan om zijn beweerde onschuld te bewijzen.
Daarnaast gaat het onder meer om boekhoudkundige fraude om illegale betalingen aan pornoster Stormy Daniels en Playboy-model Karen McDougal, met wie hij seksuele relaties onderhield, te verhullen. En om een justitieel onderzoek naar fraudeleuze activiteiten van zijn bedrijf. Daarbij gaat het onder meer om valse opgaven van de waarde van onroerend goed om zo onrechtmatig leningen of belastingvoordelen te bemachtigen.
Verder gaat het nog om tal van andere zaken. Zoals het steevast gebruiken van zijn eigen commerciële faciliteiten voor presidentiële activiteiten en de overheid daarvoor fiks te laten betalen. Ook het gebruik van het Witte Huis voor partijbijeenkomsten, zoals Trump deed, is bij wet verboden.
Juridische experts verwachten dat hij in de nog resterende periode zijn presidentiële macht zal proberen te gebruiken om ook na zijn aftreden gevrijwaard te blijven van vervolging van federale misdrijven. Eerder verleende hij al gratie aan handlangers die wel veroordeeld werden wegens criminele activiteiten. De speciale aanklager Robert Mueller merkte in 2016 tijdens een verhoor door het Congres op dat de president aangeklaagd kan worden “nadat hij zijn functie heeft neergelegd.” Dat lijkt Trump niet vergeten te zijn.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Reacties (66)

Visionair NL
Visionair NL12 nov. 2020 - 15:35

Niet alleen Trump zelf, maar ook veel van zijn medestanders dreigen vervolgd te worden door een toekomstige Democratische regering. https://www.wsj.com/articles/canceling-trump-alumni-11604962923 Je begrijpt, dat deze mensen weinig zin hebben om slachtoffer te worden van dit soort neo-jacobinisme. Een kat in het nauw maakt rare sprongen.

Joop Schouten
Joop Schouten8 nov. 2020 - 23:08

Vanzelfsprekend dat hij wordt hij aangeklaagd. Hij gaat voor de bijl. ...En hij was overtuigd zijn macht te consolideren.

badgast
badgast8 nov. 2020 - 10:08

Muellers verklaringen in het congres waren niet in 2016 maar in 2019 (https://en.m.wikipedia.org/wiki/Mueller_report ).

Bernie2
Bernie28 nov. 2020 - 9:13

De schurk hoort in de gevangenis als rechters hem schuldig bevinden. Als oplichter van de belastingdienst (dus van elke VS'er), als verkrachter, als aanjager van racisme in de VS etc. De Deutsche Bank, waar de mafiabaas 240 miljoen dollar heeft geleend, wil nu om begrijpelijke redenen af van de boef en zoekt een opkoper van de schuld. Die schuld komt in handen van een mogelijk ongeduldige geldschieter die snel terugbetaling wil, desnoods met de inzet van deurwaarders. En dan is Trump alles kwijt. The hunt is on.

1 Reactie
Bernie2
Bernie28 nov. 2020 - 9:17

Correctie: Trumps schuld aan de Deutsche Bank bedraagt maar liefst 340 miljoen dollar. Dat kan dus leiden tot een interessante beslagname. En dan heeft hij ook nog ergens een foeilelijke Sloveense paspop staan ...

JanB2
JanB28 nov. 2020 - 3:28

Daar hoort hij ook thuis. Alleen de manier al waarop hij willens en wetens de bestrijding van de Covid-19 epidemie heeft ondermijnd, met duizenden doden tot gevolg, is genoeg voor levenslang. Gezien de internationale implicatie's van het één en ander (Trump was een grote steun voor complotfiguren die overal ter wereld de bestrijding hebben beïnvloed) zou een internationaal tribunaal een optie zijn. Het Internationaal Strafhof is eigenlijk de aangewezen man voor deze figuur. Dan kan Biden ook meteen laten zien waar hij staat: maakt hij gebruik van de The Hague Invasion Act of niet?

3 Reacties
JanB2
JanB28 nov. 2020 - 3:41

PS correctie: "man" moet "plaats" zijn in de 1 na laatste zin.

Frans Kwakman
Frans Kwakman8 nov. 2020 - 18:07

En laat Trump dan gelijk z'n maat Netanyahu meenemen, dan kan dat strafhof met beiden afrekenen.

JanB2
JanB28 nov. 2020 - 22:01

Goed idee. Er is wel een wachtlijst.

Aart van de aap
Aart van de aap8 nov. 2020 - 1:22

ALs je het zo leest, is het gewoon de maffia in het witte huis hahaha Fraude met vastgoed, aanranding, smaad, corruptie, verkrachting, belastingontduiking Het zit toch allemaal een beetje in de hoek Holleeder. Waar de democratie al niet goed voor is. Laat mensen gewoon stemmen, ze kiezen altijd de beste man/vrouw hahahahaha

OlavM
OlavM7 nov. 2020 - 21:34

Trump zal zich, net als elke andere burger, moeten verantwoorden voor criminele praktijken. Grondig aanvullend justitieel onderzoek is nodig. Het kan niet zo zijn dat hij door zijn presidentschap, dat als schild heeft kunnen dienen, eraan ontsnapt. Hopelijk zal Biden later niet op opportunistische gronden (zoals "het niet vergroten van tegenstellingen") Trump gratiëren, zoals Trump zelf met zijn handlangers heeft gedaan. Dat zal Biden dan terecht nagedragen worden.

5 Reacties
OlavM
OlavM7 nov. 2020 - 21:42

Want zulke “christelijke” vergevingsgezindheid werkt juist ongelijke behandeling en daarmee onrecht in de hand.

Paulus3
Paulus38 nov. 2020 - 2:49

Rijken en machthebbers in de VS zijn helemaal niet 'als elke andere burger'. Als dat niet zo was hadden veel van de andere presidenten ook in de nor gezeten. Trump is niet de eerste, en ook niet de laatste criminele president. Dit word elke verkiezingen geroepen en dan prompt weer vergeten.

Aart van de aap
Aart van de aap8 nov. 2020 - 17:48

Precies, Paulus het gaat over macht, niet over recht en zij die geld hebben, hebben macht en komen met alles weg. Zo gaat dat ook hier in Nederland. Ik kan je vele voorbeelden geven

Paulus3
Paulus39 nov. 2020 - 2:18

@Aart Nederland is niet perfect, maar het stelsel en de wetten en instanties daarop gebouwt zijn echt van een ander soort. Dus het gaat niet 'net zo'. De VS met Nederland vergelijken is een jakhals met een eekhoorn vergelijken. Nederlanders zijn veel gelijker en veel minder het slachtoffer van super rijken.

Aart van de aap
Aart van de aap10 nov. 2020 - 14:24

Nou, Paulus na twintig jaar lang neoliberaal VVD beleid, is NL wel heel erg op het derde wereld land genaamd de VS gaan lijken De VVD wilde zoveel mogelijk op de VS lijken en het is ze gelukt NL is minder erg dan de VS ? ja, daar is niet zoveel voor nodig. Ook hier worden we uitgekleed door de superrijken. En je weet dat ik gelijk heb ! En vele weten dat ik gelijk heb !

Joe Speedboot
Joe Speedboot7 nov. 2020 - 20:48

'Zo bezien is Trump in vergelijking een engel en heeft hij in ieder geval niets te vrezen.' Je klept uit je nek want je hebt geen idee welke aanklachten er allemaal tegen Trump zijn.

Marinus Calamari
Marinus Calamari7 nov. 2020 - 19:27

Ach flikker toch op met je geraaskal, Clinton ging vreemd met een toestemmende vrouw, fout, zeker omdat er ongelijke machtsverhoudingen in het spel waren, maar kleine aardappelen als je dat vergelijkt met wat Trump heeft geflikt.

Bouwman2
Bouwman27 nov. 2020 - 18:18

Het slechtste wat mogelijk is is om kwaad met het zelfde te vergelden. Maar uiteraard is van revanche geen sprake. Het is gewoon snas rancune sans rencoeur. Er waren ook eens twee pausen, een in Rome en een in Avignon. En niemand kent hun namen meer. De naam Trump zal vergeten worden, alleen op Trump Tower staat nog Trump. En de kinderen vragen dan: wie is dat nou papa, die Trump. En dan zegt papa, ik weet het niet, echt niet. Ik zal het eens vragen aan een bekend historicus. Maar ik denk dat die de naam ook niet kent.

5 Reacties
Marinus Calamari
Marinus Calamari7 nov. 2020 - 19:15

Kwaadaardigheid uit de maatschappij verwijderen is goed; en nu?

Ecclesia
Ecclesia7 nov. 2020 - 19:26

Dat klopt. Enkele namen resoneren nog door de wereldgeschiedenis... Julius Caesar, Leonardo da Vinci, Napoleon, etc. Trump zal daar niet bij horen. Over 10 jaar zeker nog wel, 50 jaar... een voetnoot, 100 jaar? Niemand zal hem nog kennen. (Overigens mag ik hopen dat Trump Tower(s) tegen die tijd ook niet aanwezig zijn).

Miss Piggy
Miss Piggy7 nov. 2020 - 20:54

Het zou idd slim zijn voor de Democraten om niet uit rancune Trump en zijn trawanten aan te pakken. Maar er zijn zoveel zaken, zowel strafrechtelijk als civiel, die tegen hem gestart zullen worden.

OlavM
OlavM7 nov. 2020 - 21:41

@ Bouwman: Dus je zou Trump willen sparen voor de gevolgen van zijn criminele praktijken? Zulke "christelijke" vergevingsgezindheid werkt juist ongelijke behandeling en daarmee onrecht in de hand. Het doet er v erder helemaal niet toe of zijn naam vergeten zal worden. (Ik denk dat overigens niet, juist omdat hij zo veel schade heeft aangericht).

JanB2
JanB28 nov. 2020 - 3:40

Dus het stafrecht is volgens Bouwman een vorm van kwaad met kwaad vergelden. Rare jongens die rechtse rakkers. Schuim op de bek als een asielzoeker een portemonnaie steelt maar voor de eigen gelederen gelden andere maatstaven kennelijk. Trump is een crimineel van het ergste soort. Duizenden mensenlevens gaan op zijn konto. En hij wist verdomd goed wat de gevolgen van zijn "politiek" tav Corona konden zijn. Hij was in januari al geïnformeerd. Wellicht dat de man zó gestoord is (want hij is gestoord) dat hij ontoerekeningsvatbaar moet worden verklaard. In dat geval opsluiten in een inrichting, want hij vormt een gevaar voor z'n omgeving. Zeker nu. Tot slot: Trump was voor Europa een zeer nuttige idioot (men heeft onvoldoende gebruik gemaakt van dat gegeven echter) maar nu de man is uitgerangeerd moet het recht zijn beloop hebben. Daarover beslist men in eerste instantie in de VS zelf en wellicht dat enig pragmatisme daarbij een rol kan spelen en dat men hem niet meteen op 21.01.2021 inrekent. Maar vanuit een ethisch en rechtsstatelijk perspectief is er maar één devies: "lock him up!".

RechtdoorZee93
RechtdoorZee937 nov. 2020 - 17:38

Dat zal wel meevallen. Ondanks een illegale oorlog lopen Bush en Blair ook nog vrij rond. Trump heeft het gelukkig nooit zo bont gemaakt.

6 Reacties
Ecclesia
Ecclesia7 nov. 2020 - 19:27

Dat was omdat de VS de gelederen sloten en het internationaal hof natuurlijk niet herkennen.. Dit is echter een héél ander geval... 'The office' van het presidentschap heeft enorm gezichtsverlies geleden (nationaal en internationaal), juist door Trump aan te pakken herstel je dat kantoor.

Ecclesia
Ecclesia7 nov. 2020 - 19:27

*erkennen

RechtdoorZee93
RechtdoorZee937 nov. 2020 - 22:09

@Ecclesia, Hmm agree to disasgree. Ik denk dat die illegale oorlog er voor heeft gezorgd dat zowat het hele westen enorm gezichtsverlies heeft geleden. Tevens heeft het tegenstanders een stok gegeven om 'ons' eeuwig mee te slaan. Trump was een slechte president, maar niet op het niveau van Bush.

Aart van de aap
Aart van de aap8 nov. 2020 - 1:20

Hier geef ik je een punt. Recht door Zee

Albert_Bakker
Albert_Bakker8 nov. 2020 - 9:12

Dat was omdat de VS de gelederen sloten en het internationaal hof natuurlijk niet herkennen.. Geldt dit ook dan voor Blair? Of Balkenende? Engeland heeft net als Nederland die hele kwestie in de doofpot gestopt langs de elegante politieke weg. Dus met een commissie niets aan de hand.

RechtdoorZee93
RechtdoorZee938 nov. 2020 - 13:20

Kijk, Ik vind dat Trump een behoorlijk slechte president was. Echter, vier jaar lang wordt er onzin verteld in de zin van er komt oorlog, de treinen gaan weer rijden, het licht gaat uit. Ja het is een ontzettend lompe botte hork. Covid heeft hij slecht aangepakt, maar het was geen fascist en zeker geen Hitler. Ik heb ook eigenlijk helemaal geen zin om een disccussie aan te gaan over mensen die van mening zijn dat de dood en misère van miljoenen in Irak minder erg is dan Trumps lomperige gedrag. Iraqi lives matter too! @Aart, thnx

NoahAmber
NoahAmber7 nov. 2020 - 17:30

@Fidelio Ekiz 7 november 2020 at 16:48 Nadat Bill Clinton in tegenstelling tot Trump succesvol een impeachment proces tegen zich gevoerd zag worden waarbij liegen onder ede, misleiding van de onderzoekscommissie, en misbruik van zijn macht daarbij als president werd vastgesteld, waartegenover Trump dus juist werd vrijgesproken, had dit toch geen gevolgen voor hem. Dat het geen gevolgen had voor Clinton kwam omdat de Amerikaanse bevolking, incluis de reps, in het overgrote merendeel geen enkel probleem had met die pijpbeurt in de Oval Office. Ze vonden dat een privé aangelegenheid.

[verwijderd]
[verwijderd]7 nov. 2020 - 17:15

--- Dit bericht is verwijderd —

8 Reacties
PVDB2
PVDB27 nov. 2020 - 17:30

Wat een slechte verliezer en wat een stelletje mafkezen die er achter aan lopen. Een militair in vol ornaat die zich klaar maakt voor een burgeroorlog. Gewapende milities die zich klaar maken om in te grijpen als trump verliest. Een Hummer met twee gewapende mannen van buiten de staat in de die in de stad Philadelphia word aangehouden om dat er waarschuwingen / inlichtingen zijn dat het stembureau/tellocatie aangevallen zou gaan worden als Biden wint. “Make America sane again” zou een beter spreuk zijn voor de komende 4 jaar. En dan de victory al claimen zelfs als alle stemmen nog niet geteld zijn.Want ja vele stemmen per post, zeker nu per post en er is geen enkel bewijs dat er fraude gepleegd is. Het is Wit Rusland niet. Het is de bekende hypocrisie. Doorgaan waar die achter staat en stoppen waar hij achter staat. Alles wat na 3 november is binnen gekomen mag niet geteld worden in Pennsylvania van de Grand Old Party, oftewel de Republikeinse partij. Trump erkent het niet, de vraag is wat hij gaat doen om zijn achterban te mobiliseren. Het is eigenlijk te triest voor woorden wat voor losers het eigenlijk zijn.

DaanOuwens
DaanOuwens7 nov. 2020 - 18:05

@ Kees Heb je nu al twee accounts? Lijkt wel een soort echo.

Karingin
Karingin7 nov. 2020 - 18:11

Knap Kees, als slechte verliezer toch nog - al vuil spuitend - zo’n draai verzinnen dat het een overwinning lijkt...in jouw hoofd dan

DaanOuwens
DaanOuwens7 nov. 2020 - 19:55

@ Fidelio Ekiz Jij schrijft: Trump kan als een slechte verliezer reageren zoals Gore en zijn campagneteam in 2000s toen ze zich niet neerlegde bij de eenduidige uitslag maar zonder bewijs van fraude spraken. Zoals altijd verdraai je weer de feiten. Het betrof een mogelijk haperende telmachine en het verschil was ongeveer 500 stemmen in Florida. Het gaat hier om 4 miljoen verschil nationaal. Uiteindelijk heeft Gore zich neergelegd bij de uitslag. Niet een situatie die vergelijkbaar is met deze situatie.

DaanOuwens
DaanOuwens7 nov. 2020 - 21:41

@ Kees Jouw idol zou de muur volledig afbouwen en herhaalde de slogan honderden keren, zijn aanhangers ook. Trump heeft niets gedaan aan de zorgverzekering. Clinton zou opgesloten moeten worden. Kortom als slechte verliezer heb jij niets te eisen. Deze eisen had je namelijk ook niet toen Trump aan de macht kwam.

OlavM
OlavM7 nov. 2020 - 22:06

@ Fidelio Ekiz: [Trump kan als een slechte verliezer reageren zoals Gore en zijn campagneteam in 2000s toen ze zich niet neerlegde bij de eenduidige uitslag maar zonder bewijs van fraude spraken.} Wat een nergens op gebaseerde kletspraat! Dat lag toentertijd heel anders. De gang van zaken is in Florida duister geweest. Aanvankelijk werden de kiesmannen van die staat door nieuwszenders zelfs aan de Democratische kandidaat Al Gore toegekend! Het onderlinge verschil in aantallen stemmen was erg klein. Na protest van Republikeinse zijde werden ze vervolgens aan G.W. Bush toegewezen, wat naderhand beslissend bleek voor de einduitslag. Logisch dat de Democraten om hertelling vroegen. Opvallend is overigens, dat broer Jeb Bush toentertijd gouverneur van Florida was. Het hertellen is op last van het Federale Hooggerechtshof -wegens tijdgebrek ten gevolge van constitutionele regels; het moest half december klaar zijn- op een bepaald moment gestaakt. Op dat moment had Bush officieel….ruim 500 stemmen meer dan Gore! Gore heeft zich er grootmoedig bij neergelegd om de constitutionele verhoudingen niet verder op de proef te stellen. Naderhand is gebleken, na onderzoek van journalisten, dat Gore in werkelijkheid de meeste stemmen had gekregen! Michael Moore noemde het dan ook de “gestolen verkiezingen”. (Wellicht heeft Trump zijn term hiervandaan). In 2004 is Bush overigens onomstreden herkozen.

DaanOuwens
DaanOuwens8 nov. 2020 - 6:26

@ Fidelio Ekiz Jij schrijft: net als toen de Democraten dat zonder enig bewijs beweerden, daartoe ook de kans krijgt is daar dan toch niets mis mee als hij zich er uiteindelijk bij neerlegt? Het was destijds niet zonder bewijs zoals ik al opschreef. Je eigen betoog herhalen zonder te verwijzen naar de marge van 500 stemmen en een mogelijk haperend telapparaat is nogal infantiel. De situatie destijds en de situatie nu is onvergelijkbaar. Ik demoniseer niet jij demoniseert Gore nu wel. Kortom je levert hypocriete kritiek en verdraait feiten. Niet voor het eerst.

Marinus Calamari
Marinus Calamari8 nov. 2020 - 10:56

Raap, je klinkt als een jankerige Trumpfan die door de realiteit hard op zijn extreemrechts-dragende heteroseksuele wittemanspiemeltje is getrapt. Ik denk, ik zeg het maar even.

Ecclesia
Ecclesia7 nov. 2020 - 17:01

Het gaat mij niet eens zozeer om Trump zelf meer. Die hele bende eromheen moet opgerold worden. Advocaten, senatoren, familieleden, vrienden, allen die smerige dingen hebben gedaan, weg ermee! Noem het een heksenjacht als je wilt, maar de woorden van Trump 'drain the swamp' zijn NU pas van toepassing. Het wordt een mooie 'pincer move': aan de ene kant zullen de gevestigde orde in de politiek wederkeren en de ministeries zuiveren van Trumpisme, aan de andere kant heb je Twitter, Facebook en de reguliere media die de riolen van het internet zullen verbannen en uitdrijven (Breitbart wordt aan banden gelegd, etc.). Houd je geen illusies voor, maar men gaat er nu alles aan doen om een herhaling van Trump te voorkomen in de toekomst... ze zijn gekke Henkie niet.

wegmetons
wegmetons7 nov. 2020 - 16:52

Als hij de wet overtreden heeft moet ie zitten, simpel als wat. Wel blij dat ie verloren heeft, wat een totale debiel is het zeg.

PVDB2
PVDB27 nov. 2020 - 16:44

284 tegen 214. Het ziet er naar uit dat de VS een nieuwe president heeft. Biden heeft de 270 kiesmannen blijkbaar gehaald. Nu maar hopen dat het rustig blijft. En dat het alom bevestigd word. Dat Trump vredig het pand verlaat en dat er geen rellen of erger zullen ontstaan. De kans is echter dat het nog een aardige nasleep gaat krijgen. Hoop overigens wel dat het Witten Huis in januari corona vrij is want het schijnt daar nogal rond te waren. https://www.nytimes.com/ https://www.theguardian.com/us-news/ng-interactive/2020/nov/07/us-election-2020-live-results-donald-trump-joe-biden-presidential-votes-pennsylvania-georgia-arizona-nevada

1 Reactie
OlavM
OlavM7 nov. 2020 - 21:58

Biden zal het Witte Huis sowieso grondig moeten ontsmetten, als hij daar zijn intrek neemt. Veel bruine vlekken te verwijderen. :)

Frans Kwakman
Frans Kwakman7 nov. 2020 - 16:34

Toch hebben nog heel veel Amerikanen op hem gestemd. Hoeveel in percentage horen we later wel. Maar er is in elk geval forse tegenstand van de Senaat te verwachten want ik begreep dat de republikeinen daar de meerderheid krijgen. Mijn hoop is dat met al deze ellende in het achterhoofd onze machthebbers hun oren wat minder naar de VS laten hangen. Dat zou een iets veiliger gevoel geven.

2 Reacties
NoahAmber
NoahAmber7 nov. 2020 - 17:27

@Frans Kwakman 7 november 2020 at 17:34 Maar er is in elk geval forse tegenstand van de Senaat te verwachten want ik begreep dat de republikeinen daar de meerderheid krijgen. Dat heb je verkeerd begrepen. Er komt een tweede ronde en ergens in januari zal pas duidelijk zijn wie de senaat heeft. Kan nog alle kanten op. Kan zelfs 50/50 worden. Mag jij raden wie er dan de doorslaggevende stem in de senaat heeft......

OlavM
OlavM7 nov. 2020 - 21:56

@ Frans Kwakman: [Maar er is in elk geval forse tegenstand van de Senaat te verwachten want ik begreep dat de republikeinen daar de meerderheid krijgen.] Dat is nog de vraag. Zowel de Democraten als de Republikeinen hebben nu 48 zetels in de Senaat. Over vier zetels moet dus nog worden beslist. Als de Democraten nog twee zetels erbij krijgen, en de verdeling dus 50/50 zal zijn, geeft de voorzitter, i.c. de vice-president Kamala Harris dus, de doorslag. (Met nog meer zetels is er helemaal geen probleem meer). Dan kunnen de Republikeinen niet meer, zoals gedurende de tweede termijn van Obama, elk belangrijk wetsvoorstel dat hun niet zint blokkeren.

PVDB2
PVDB27 nov. 2020 - 15:54

Misschien kan dan, met de bijbel in de hand uiteraard, bidden tot God dat het wel mee valt mocht het zo ver zijn... en kan zijn geestelijk raadgever hem helpen door zich tot de Engelen te richten. We zullen de mafketels in zijn administratie missen. Maar ook de sketches over deze personen in satirische shows. Hun acties zeker niet want er valt heel wat te repareren mocht het zover komen dat Biden het word.

Oud ijzer
Oud ijzer7 nov. 2020 - 15:54

Helaas zal deze man nooit in het gevang terecht komen. Daar is hij net te slim voor. Ik had ergens gelezen dat hij in de loop der jaren in bijna 4000 rechtszaken is verwikkeld. Hij lacht er alleen maar om. Niemand zal hem door het glas kunnen rollen en er daarna zout overheen kunnen gooien. Alles, maar dan ook alles lapt hij aan zijn (l)aars. Je zou je beter af kunnen vragen hoe het zover heeft kunnen komen dat de Amerikaanse samenleving zelf zo'n monster heeft weten te creëren. En dat dit monster óók nog eens de verkiezingen wist te winnen... De Democraten hebben vanaf Obama liggen slapen; tijdens Obama had er alweer een opvolger klaar moeten staan. Maar nee, het gaat toch prima zo? Hetzelfde geldt voor die opperrechter die allang vervangen had moeten worden. Had ook tijdens Obama gemoeten. Maar nee, het gaat toch prima zo en ze is zo lekker progressief. Maar ondertussen doodziek en het stokje niet willen overgeven. Daar moeten die Amerikanen eens naar kijken.

1 Reactie
Pfff
Pfff7 nov. 2020 - 17:30

"Niemand zal hem door het glas kunnen rollen en er daarna zout overheen kunnen gooien." Ik hoop dat we van hem af zijn maar u moet eens ernstig nadenken als u dit wenst.

harmmeijer
harmmeijer7 nov. 2020 - 15:43

Het blijft onbegrijpelijk dat 70 miljoen mensen hun stem hebben gegeven aan een man die met kwaadaardigheid, racisme, onverdraagzaamheid, vrouwonvriendelijkheid, fascistische ideeën vanaf dat één van zijn presidentschap zijn land heeft bezoedeld. Dan moet het wel flink wat aan de hand zijn in Amerika al jaren lang in verval.

5 Reacties
Griezel in post-gezellig Nederland
Griezel in post-gezellig Nederland7 nov. 2020 - 17:22

Trump was een middelvinger naar de macht dachten ze . Een trol in het witte huis zal ze wakker schudden. Ze maakten de fout te denken dat Trump buiten de macht stond natuurlijk. Maar nu krijgen we dus weer een president die saaier is en die weer landen gaat aanvallen, staatsgrepen gaat beramen, de macht zal vergroten van de grote bedrijven, het milieu verder naar de klote zal helpen, mensen in armoe zal storten over de hele wereld. Maakt dus weinig verschil met Trump of Obama.

harmmeijer
harmmeijer7 nov. 2020 - 20:30

Ik heb geen glazen bol om te weten hoe het verder zal gaan met het land al jaren in verval.

Loebkesman
Loebkesman7 nov. 2020 - 20:33

“Het blijft onbegrijpelijk dat 70 miljoen mensen hun stem hebben gegeven aan een man die met kwaadaardigheid, racisme, onverdraagzaamheid, vrouwonvriendelijkheid, fascistische ideeën vanaf dat één van zijn presidentschap zijn land heeft bezoedeld” Dat is de plaat die 4 jaar gedraaid is op basis van verdraaide context. De man heeft vanaf dag 1 geen kans gekregen. Joe Biden is wat mij betreft hetzelfde gegund. Laten we beginnen met een laptop.

Joe Speedboot
Joe Speedboot7 nov. 2020 - 21:26

'De man heeft vanaf dag 1 geen kans gekregen.' Houdt toch op. Ben je er na 4 jaar nou nog niet achter dat Trump gewoon veel te dom is om een land te leiden? Dat corona geklungel van hem spreekt boekdelen. Een prutser! 'Laten we beginnen met een laptop.' Droom fijn verder. Zou dat verhaal niet aan alle kanten rammelen dan hadden de REP's die 'troefkaart' al lang uitgespeeld.

Loebkesman
Loebkesman9 nov. 2020 - 23:01

“Dat corona geklungel van hem spreekt boekdelen.” In de rest van de wereld ging het fantastisch zeker. Daarnaast ging het juist in democratische Staten mis.

Kilted
Kilted7 nov. 2020 - 15:41

Als ze Trump aan willen klagen mogen ze wel opschieten. Biden mag dan wel de volgende president (lijken te) worden, maar daarmee is de achterban van Trump niet weg en het verschil met Biden is niet zo groot. En hoe je het wend of keert, over 4 jaar is het weer; nieuwe ronde, nieuwe kansen. Het is helemaal niet vreemd als in 2024 toch iemand uit het Trump kamp de verkiezingen wint, zoon Eric wordt al als kandidaat genoemd, dochter Ivanka is ook niet uit te sluiten. En Amerikaanse presidenten hebben nu eenmaal het recht gratie te verlenen. Dus als je Trump nog achter de tralies wil zien moet je wel voorkomen het die gratie er komt voordat de celdeur achter hem dicht valt. IK zeg niet dat dit gaat gebeuren, maar onmogelijk is het niet.

2 Reacties
OlavM
OlavM7 nov. 2020 - 21:48

@ Kilted: [Het is helemaal niet vreemd als in 2024 toch iemand uit het Trump kamp de verkiezingen wint, zoon Eric wordt al als kandidaat genoemd, dochter Ivanka is ook niet uit te sluiten.] Hopelijk is de naam dan inmiddels zo berucht geworden, dat dat niet zal gebeuren. Die zoon heeft zich al laten kennen door nu te twitteren over "total war". De appel valt kennelijk niet ver van de boom.

Thuiszitter
Thuiszitter7 nov. 2020 - 22:51

Hij stelt zichzelf gewoon weer kandidaat, denk ik eerder.

Mostafa
Mostafa7 nov. 2020 - 15:39

Waarom hij wel en Bush niet ?! Ik snap Amerikanen niet....ouffffff

2 Reacties
MaxMax2
MaxMax27 nov. 2020 - 17:17

Terechte vraag lijkt mij.

Paulus3
Paulus38 nov. 2020 - 2:54

Dat riepten ze over Bush minst net zo hard hoor. En net zo, zal Trump er mee weg komen. Het is tenslotte vrijwel dezelfde bende.

wesley4
wesley47 nov. 2020 - 15:36

Daar zal die denk ik toch niet eindigen. Hij zal eerder ontslag nemen zodat Pence hem kan pardonneren. en dan gaat hij vrijuit. ben ik Bang. tenminste zo iets las ik

1 Reactie
Ecclesia
Ecclesia7 nov. 2020 - 17:18

Dat zou zijn beste optie zijn ja. 100% zekerheid i.p.v. zijn lot overlaten aan Biden/Harris.

Thuiszitter
Thuiszitter7 nov. 2020 - 15:29

Verkrachtingszaak uit de jaren 90 zal toch wel eerder tersprake zijn gekomen, belastingzaken had hij voorheen ook , denk ik dan. De elite verdwijnt niet zo snel achter de tralies dat weet hij maar al te goed. De media maakt er nu van dat hij angst heeft voor eventuele straf , ik geloof daar niks van, de man heeft een bunker voor zijn hoofd.