Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Trump ‘voor het eerst’ beschuldigd van een misdrijf? Ik dacht het niet

  •  
23-08-2018
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
78 keer bekeken
  •  
FALLBACK
Wellicht is dit de eerste keer dat de beschuldigingen worden geuit door een man, maar daar houdt de primeur toch echt op
Deze week kopte de Trouw met ‘Trump in het nauw: voor het eerst wordt hij beschuldigd van een misdrijf.’Een bizarre kop, gezien Trump al tientallen keren is beschuldigd van een misdrijf. Het enige verschil met de andere keren is dat Trump nu voor het eerst door een man wordt beschuldigd en dat legt blijkbaar gewicht in de schaal.
De afgelopen jaren is Donald Trump al tientallen keren beschuldigd van seksueel misbruik en verkrachting. Zo zou hij Jessica Leeds, Jill Harth, Kirsten Anderson, Karena Virginia, Melinda Macgillivray en vele anderen hebben aangerand. Ook zou hij een dertienjarig meisje hebben verkracht, een aanklacht die na vele doodsbedreigingen weer werd ingetrokken. De verhalen komen overeen met Trumps eigen omschrijving van zijn omgang met vrouwen. Hierover zei Trump in 2005 ‘You can do anything. Grab ‘em by the pussy.’
Het is bizar dat we de talloze beschuldigingen even voor het gemak vergeten en dat we nu verbaasd reageren omdat ‘Trump voor het eerst beschuldigd wordt van een misdrijf.’ Michael Cohen, die medeverantwoordelijk is voor het aan de macht helpen van Donald Trump, verdient deze eer niet. Tientallen dappere vrouwen zijn hem voorgegaan. Zij deden dat zonder eigenbelang, want laten we niet vergeten dat Cohen hier nu pas mee naar buiten komt omdat hij zo kans maakt op een verminderde straf voor zijn eigen misdaden.
Laten we vooral de feiten helder houden, Trump wordt voor de zoveelste keer beschuldigd van een misdrijf. Wellicht is dit de eerste keer dat de beschuldigingen worden geuit door een man, maar daar houdt de primeur toch echt op.

Meer over:

opinie, donald trump
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.