Joop

Trump vond presidentiële vliegtuigen altijd veel te duur, tot nu

  •    •  
22-03-2019
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
air-force-one-583682_640
Voordat hij president van de Verenigde Staten werd, had Donald Trump geen goed woord over voor de kosten van het presidentiële vliegtuig, de Air Force One. Het liefst zag hij het toestel geschrapt worden. Nu hij in het Witte Huis zit, gelden kennelijke andere regels. Als hij herkozen wordt, krijgt hij de beschikking over twee vliegtuigen van Boeing voor het duizelingwekkende bedrag van 4,7 miljard euro. Het budget is inmiddels al een aantal keren verhoogd.
Bij zijn aantreden liet Trump vliegtuigfabrikant Boeing weten dat hij de kosten van het ambtsvliegtuig te hoog vond en de prijs naar beneden wilde. Hij schepte vervolgens op dat hij de prijs van een nieuwe Air force One met een miljard naar beneden had gepraat. Dit bleek wat voorbarig: zoals vaker bij militaire projecten in de Verenigde Staten, vielen de kosten veel hoger uit maar bleek vooral nergens uit dat Trump een korting had bedongen. Het Pentagon, het ministerie van Defensie dat verantwoordelijk is voor het vliegtuig, bevestigde deze week de laatste kostenoverschrijding.
Eerder bleek al dat de miljard korting die Trump zou hebben bedongen helemaal niet bestaat. De bewering dat de belastingbetaler geld is bespaard, zoals het ministerie van Defensie stelde, blijkt nu uit het tegendeel te bestaan. Ter vergelijking: een nieuwe commerciële Boeing 747 is te koop voor ongeveer 340 miljoen euro.
Cc-foto: Skeeze
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (4)

Joe Speedboot
Joe Speedboot23 mrt. 2019 - 17:12

En dan mag de volgende president waarschijnlijk weer direct het interieur gaan vervangen. Qua smakeloosheid en kitsjerige protserigheid verslaan de Trumpjes iedereen. http://www.executivestyle.com.au/inside-the-secret-world-of-trumps-blingtastic-tower-gsq654 https://photofie.com/blog/inside-the-life-of-donald-trump

Phil2
Phil223 mrt. 2019 - 12:23

Boeing maakt geen 747's meer. Die voor het Witte Huis zijn de uitzondering. In de VS zijn de laatste nog in dienst zijnde 747's bij een vliegmij inmiddels naar de scrapyard of doorverkocht naar buiten de VS.

Drunken Pumpkins2
Drunken Pumpkins222 mrt. 2019 - 15:42

Liegen en bedriegen is dagelijkse kost voor Drumpf. Maar de Fox "news" lezers zijn te dom om da te beseffen.

1 Reactie
Jonkheer
Jonkheer 22 mrt. 2019 - 16:30

Hij ziet ze inderdaad vliegen. Maar ik denk niet dat de Fox news kijker te dom zijn om dat te begrijpen. Maar dat ze het voor lief nemen. Zoals de aanhangers van Thierry(picking) Baudet niets negatiefs willen horen over 'hun man' en je in linkse kringen maar weinig mensen zo ver kreeg dat ze kritisch gingen nadenken over de bedenkelijke geschiedenis van de heren Diederik Samsom of meneer Wijnand Duyvendak.