Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Trump vervolgd voor betrokkenheid bij mislukte staatsgreep

  •  
02-08-2023
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
1335 keer bekeken
  •  
donaldtrump

Donald Trump wordt vervolgd voor zijn pogingen om zijn nederlaag bij de verkiezingen van 2020 ongedaan te maken. Hij heeft vier aanklachten aan zijn broek gekregen, onder meer vanwege zijn rol bij de bestorming van het Capitool in januari 2021. “Hoewel hij had verloren, was hij vastbesloten om aan de macht te blijven”, aldus de federale aanklagers.

Bij de bestorming van de Trump-aanhangers vielen vijf doden en raakten 138 politieagenten gewond. Trumps vicepresident, Mike Pence, die bij de couppoging voor zijn leven moest vrezen, is blij met de aanklachten. “Iemand die zichzelf boven de grondwet stelt, zou nooit president van de Verenigde Staten moeten worden.”

Andere Republikeinen zijn er nog altijd van overtuigd dat Trump niets verkeerd heeft gedaan. Zij komen met de ene na de andere complotfantasie op de proppen om te verklaren waarom hij nu wordt aangeklaagd.

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.