Sfeerfoto van Joop
Joop
Joop

Biden wil maatregelen na bloedbad op school, Trump steekt wapenlobby hart onder de riem

Schietpartij op basisschool Texas: 22 doden, onder wie 19 kinderen
Joop

Trump verspreekt zich, geeft bijna verlies toe

  •  
14-11-2020
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Bijna gaf Donald Trump toe dat hij de Amerikaanse presidentsverkiezingen heeft verloren, maar wist zich nog net te herpakken. Dat gebeurde vrijdagavond tijdens een persconferentie op het gazon van het Witte Huis. Daar zei Trump niet van plan te zijn een lockdown in te voeren, om er vervolgens aan toe te voegen niet te weten wat de nieuwe regering gaat doen. Die zin kapte hij voor het einde af en zei in plaats daarvan: ‘We zien wel wat er gebeurt’.
Het was de eerste persconferentie van Trump sinds zijn verlies tegen de komende Amerikaanse president Joe Biden, vorig weekend. Een verlies dat hij ondanks zijn verspreking vrijdag nog altijd hevig ontkent. Ook blijft hij liegen dat er gefraudeerd is bij de verkiezingen. Vrijdagavond werd ook bekend dat de staat Georgia gewonnen is door Biden, wat hem op een totaal aantal kiesmannen brengt van 306 tegenover 232 voor Trump die nog wel North Carolina wist te winnen. Het verschil in totaal aantal uitgebrachte stemmen bedraagt inmiddels ruim 5 miljoen in het voordeel van Biden.

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (28)

Voor Joop
Voor Joop14 nov. 2020 - 22:11

Ik voorspel dat Trump gewoon het Witte Huis verlaat als het vaststaat dat volgens de Amerikaanse verkiezingsregels Biden gewonnen heeft. Dus als de onderzoeken naar eventurele fraude zijn beindigd en opgelost. Ja, ik ben goed op de hoogte van wat CNN, Fox News, MSNBC, ABC News, enz. allemaal berichten. Dat was ik ook toen die allemaal zonder een uitzondering de leugens over Irak en de noodzaak dat land aan te vallen verspreidden. Ook toen wist ik al dat het propanada en geen feiten waren. Zo ook met diverse andere zaken die genoemde en ongenoemde massa media beweerden. Vaak voelde ik me zoals deze vrouw: "Ann Coulter laughed at last year for predicting Trump victory" https://www.youtube.com/watch?v=XbygriZT1Xw Wat mij betreft was Trump een hele slechte president, maar om andere redenen dat de meeste mensen denken die enkel de massa media volgen. Wat Biden betreft, die is net zo slecht zoniet nog erger. Ik hoop bijgod dat hij de buitenland politiek van voortdured oorlogen voeren niet weer begint. Hij was vice president toen Libié van het meest voorspoedige land van Afrika naar de vernietiging, terroristen, en slavenmarken werd gebombardeerd. Maar net als eerder met de oorlog op Irak werden er net zulke leugens over Libië verspreid door dezelfde masa media. Want de massa moet instemmen met wéér een oorlog, dus moeten daar ogenschijnlijk "humanitaire" redenen voor worden gegeven. Zo werkt propaganda altijd.

Thuiszitter
Thuiszitter14 nov. 2020 - 21:14

Zal nog lang onrustig blijven daar in de USA , de achterban is dusdanig opgehitst dat rellen onontkoombaar zijn. Uiteindelijk zal hij het veld moeten ruimen of hij nu wil of niet. Een coupe zie ik nog steeds niet gebeuren.

GabrielMokummer*...And Justice for All!*
GabrielMokummer*...And Justice for All!*14 nov. 2020 - 18:29

Deze zeer schaamteloze "Tuig-In-Chief" zal a.s. Januari gewoon het Witte Huis verlaten, namelijk met zijn staart tussen zijn benen, neem ik aan, ha ha ha.???? ✌✌God Bless America!.????????

PVDB2
PVDB214 nov. 2020 - 17:40

Steve Bannon, oud Trump strategist, heeft inmiddels opgeroepen tot een protest mars. Want de verkiezingen zijn gestolen. Met name extreem rechts geeft er acte de présence. Biden liep steeds meer uit. Alleen North Carolina haalde hij nog binnen. Het blijft lachen met die zure verliezers. Zolang het bij een vreedzaam protest blijft is het nog niet erg. Eerder aandoenlijk maar het kan ook anders lopen natuurlijk. https://www.krapuul.nl/politiek-blog/2752220/maga-million-march-eerste-fascisten-arriveren-bij-het-witte-huis/

OlavM
OlavM14 nov. 2020 - 14:05

Trump won in 2016 met hetzelfde aantal kiesmannen: 306. Heel symbolisch. Ook hij ervaart: het kan verkeren.

1 Reactie
MartinvanderLinde
MartinvanderLinde14 nov. 2020 - 20:25

Olaf, er is meer symmetrie. Alles wat Trump toen won is hij nu weer kwijt. En als bonus wint Biden ook nog Arizona en Georgia. Arizona vanwege Trumps beledigen van hun oud gouverneur McCain, Georgia omdat Cambridge Analytics dit keer zwarte kiezers niet kon weerhouden te gaan stemmen.

MartinvanderLinde
MartinvanderLinde14 nov. 2020 - 11:56

Hij kwam ook niet erg vrolijk over. Die gebogen schouders, het langzame lopen, de verstrakte mimiek, dat had hij ook al bij de herdenkingsdienst een paar dagen geleden. Ik denk dat Donnie met een been in een flinke depressie staat. Maar wie weet komt hij over een tijdje weer met nieuwe energie om ons heen fladderen. Als een Feniks herrezen.

8 Reacties
The Apple
The Apple14 nov. 2020 - 12:57

Het is niet onwaarschijnlijk dat het te maken heeft met de medicijnen die hij heeft gehad om de gevolgen van die corona-infectie te onderdrukken (corticosteroïden)

OlavM
OlavM14 nov. 2020 - 14:07

@ Ploert: Wat zijn de druiven nog zuur voor jou!

vdbemt
vdbemt14 nov. 2020 - 14:22

@Ploert. Hier moest ik spontaan erg hard om lachen: "Dus die weet echt wel dat je ook weleens kan verliezen en kan daar door ervaring ongetwijfeld ook goed mee omgaan.". Dat laat hij nu ook zien, toch? Dat hij zo'n goede verliezer is.

Cave Canem
Cave Canem14 nov. 2020 - 15:40

@Ploert Je gaat toch hopelijk nog even door met dit soort reacties? Mijn kinderen van elf en dertien doe je er een ongewoon groot plezier mee. Ze lachen zich een kriek en vergeten helemaal dat het buiten mistig en somber is. Ze zien reikhalzend uit naar je volgende. Stel ze niet teleur.

vdbemt
vdbemt14 nov. 2020 - 16:41

@Ploert. Ik zie dat je voldoet aan het verzoek van Cave Canum zijn kinderen aan het lachen te houden.

DaanOuwens
DaanOuwens14 nov. 2020 - 20:01

@ Kees Jij schrijft: Je bent duidelijk in de war met die andere soort. Jij bent zoals altijd in de war. De andere soort accepteert de uitslag van de verkiezingen en maakt gebruik van hun democratische rechten om oppositie te voeren tegen dom en incompetent beleid. De vele procedures tegen Trump zijn het gevolg van zijn eigen optreden. Die maken ook dat Trump binnenkort ook voor de rechter zal staan vanwege alle mogelijke misdrijven die hij afgelopen 4 jaar heeft gepleegd. Maar nu is er iets geheel anders aan de hand. Een zittende president die de verkiezingen heeft verloren stelt dat hij niet wil aftreden en vertelt leugens over het verloop van de verkiezingen. En zijn oliedomme aanhang slikt het als zoete koek. Ik weet dat dit soort dingen langzaam tot jou doordringen. Daarom schrijf ik dit nog eens een keer. Nu is er iets geheel anders aan de hand. Een zittende president die de verkiezingen heeft verloren stelt dat hij niet wil aftreden en vertelt leugens over het verloop van de verkiezingen. En zijn oliedomme aanhang slikt het als zoete koek. Ik weet dat dit soort dingen langzaam tot jou doordringen. Daarom schrijf ik dit nog eens een keer. Nu is er iets geheel anders aan de hand. Een zittende president die de verkiezingen heeft verloren stelt dat hij niet wil aftreden en vertelt leugens over het verloop van de verkiezingen. En zijn oliedomme aanhang slikt het als zoete koek. Ik weet dat dit soort dingen langzaam tot jou doordringen. Daarom schrijf ik dit nog eens een keer. Enz..

OlavM
OlavM14 nov. 2020 - 21:22

@ DaanOuwens: :)

Zandb
Zandb16 nov. 2020 - 11:22

Ploert De democraten zijn inderdaad vier jaar lang tevergeefs bezig geweest om de slechtste president ooit, die inderdaad democratisch gekozen was, op alle mogelijke democratische manieren tot de orde te roepen. Als u wilt weten, wat pas echt een slechte verliezers zijn, dan zult u naar Trump en zichzelf moeten kijken. Niet in staat tot het produceren van een enkel houtsnijdend argument en puur levend in een schijnwereld. De democratie heeft nu ook gesproken en daar kan Trump gewoon, met alle mogelijke democratische middelen, wat aan doen, als hem dat belieft. Wat hem dan in uw ogen dan wel tot een slecht verliezer maakt. Realiseert u zich dat wel?

Karingin
Karingin14 nov. 2020 - 11:49

Welke goede dingen heeft ie gedaan dan? Zelfs waar hij wellicht iets goed had kúnnen doen, heeft ie een teringzooi gemaakt. Aard van 't beesje, een soort Midas 2.0 waarbij alles in stront verandert

MichelD
MichelD14 nov. 2020 - 11:26

een hoopvol teken.

Sikken Berend
Sikken Berend14 nov. 2020 - 11:25

Ik heb helemaal niet kunnen lachen om deze mafkees. Ik vind deze vreselijke vent om te janken. Waarom ? Omdat hij als geen ander vanuit zijn machtspositie vier jaar lang mensen tegen elkaar heeft opgezet en dat nog steeds doet. Daarbij doet het niet terzake dat hij ook goede dingen heeft gedaan tijdens zijn presidentschap, want dat zal best, het gaat erom dat hij een persoonlijkheid heeft dat ronduit gevaarlijk is in zijn positie als president: een narcistische, gevoelloze egotripper, een leugenaar en een ophitser. Weg met die vent.

RechtdoorZee93
RechtdoorZee9314 nov. 2020 - 10:55

De verkiezingen zijn nog niet 100% over en hoewel Trump voor 99,999% heeft verloren is er nog altijd dat miniscule beetje.

3 Reacties
Karingin
Karingin14 nov. 2020 - 11:45

Blijf hopen zou ik zeggen

RechtdoorZee93
RechtdoorZee9314 nov. 2020 - 12:22

Het zou wel fijn zijn als ik van mijn gegokte tien euro 90 euro kan maken (mits Trump wint). Bovenal hoop en verwacht ik een normale transitie. Daarna wordt het vier jaar lachen om Biden. Als ik zie hoe vaak die man rare versprekingen maakt dan kan dat nog vermakelijk worden. Het lijkt alsof ze een debiel vervangen hebben voor een seniel.

vdbemt
vdbemt14 nov. 2020 - 12:47

Realisme is niet jouw sterke eigenschap.

Grozny
Grozny14 nov. 2020 - 10:22

Daarom is al dat gepraat over een coupe ook zo dramatisch. Trump doet wat hij altijd doet en dat is zijn verlies niet toegeven. Het is enkel beeldvorming. Het enigste wat hij tot 20 jan zal doen is een beetje zeuren en kijken hoeveel geld hij nog kan verkrijgen. Misschien komen daar nog wat pardonnen bij voor hem en z`n familie. Maar als het puntje bij paaltje komt gaat hij gewoon weg.

4 Reacties
MaxMax2
MaxMax214 nov. 2020 - 11:30

'Daarom is al dat gepraat over een coupe ook zo dramatisch.' Bij de mensen die dat roepen is de wens de vader van de gedachte.

Karingin
Karingin14 nov. 2020 - 11:45

Slaap lekker. Hij zal uiteindelijk wel weg moeten, maar niet voor hij nog een heleboel schade heeft aangericht

Grozny
Grozny14 nov. 2020 - 12:17

Karingin Wat verschilt hij daarin met nu?

LBNB
LBNB14 nov. 2020 - 12:30

@karingin Trump is geen man van oorlog en geweld. Hij zal zeker geen staatsgreep plegen, dit is allemaal bangmakerij. Trump is gewoon een narcist die alleen aan zichzelf denkt en liever sterft dan openlijk toegeeft dat ie verloren heeft.

brandhout2
brandhout214 nov. 2020 - 10:04

Hé wat jammer. Net niet dus.