Sfeerfoto van Joop
Joop
Joop

Biden wil maatregelen na bloedbad op school, Trump steekt wapenlobby hart onder de riem

Schietpartij op basisschool Texas: 22 doden, onder wie 19 kinderen
Joop

Trump vat het sportief op

  •  
06-11-2020
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
image0

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (48)

Ryan2
Ryan27 nov. 2020 - 18:14

Tja, ik heb de afgelopen heel wat internationale nieuws websites gezien, en ook commentaren gelezen. Het heeft me verbaasd hoeveel rotzooi er door Amerikanen over elkaar is uitgestort. Het moet gezegd, dat het verreweg het meeste haat zaaien van de Trump aanhangers kwam. Dat belooft niet veel goeds voor de toekomst. Wat Twitter en anderen gedaan hebben, om de gemoederen enigszins tot bedaren te brengen was volkomen terecht. Men is zelfs nog lang niet ver genoeg te gaan. Ik kwam tamelijk onbekende nieuwssites tegen. Waar het nog veel erger was. En nog steeds aanwezig op Google Play. Ik vraag me af, wie die zooi allemaal faciliteert.

Office Green
Office Green7 nov. 2020 - 9:28

Stel er zou iets gebeuren dat buiten het paradigma van de consensus-realiteit valt, dan zul je daar op dit platform 100% zeker nooit achter komen. Men wil liever censuur van alle informatie buiten de 'fantasiefuik', of beter gezegd filterbubble, dan er mee geconfronteerd te worden en zelf na te denken. De investering is te groot, de patroonherkenning te vastgeroest, en het belachelijk maken van andersdenkenen te groot, om er van af te kunnen wijken. Ongeacht waar je voor of tegen bent. De nieuwe digitale verzuiling is een feit, tenzij de gebruikers zelf invloed kunnen gaan uitoefenen, zoals onderstaande bronnen aangeven. https://medium.com/@imightmax/pillarisation-in-the-digital-landscape-9f3c3f0bfdea https://ethicsandtechnology.eu/wp-content/uploads/downloadable-content/Bozdag.pdf "Terwijl bijna alle modellen opiniediversiteit waarderen, kan hoe het geconceptualiseerd wordt nogal verschillend zijn. Om deze reden beargumenteert dit proefschrift dat de ontwerpers hun doelen en de gebruikte normen met het publiek expliciet moeten bespreken." Maar in plaats van een grotere verantwoordelijkheid voor de gebruiker zie ik oa met deze verkiezingen en met corona eerder een grotere verantwoordelijkheid voor de platforms, met name techgiganten, die middels censuur nog meer de filterbubbles zullen bepalen. Voor de goede orde, mij zal het aan m'n reet roesten of Biden of Trump het wordt. En het is "wanna go" Marc-Jan, niet "wanne go".

dordtenaar2
dordtenaar27 nov. 2020 - 8:09

Er is hier hoop ik, maar ik denk dat ik het verkeerd ziet, niemand die denkt dat er binnenkort een definitieve uitslag is. Deze uitslag gaat uitgevochten tot het hooggerechtshof. Dus wanneer en of Bidden ooit president wordt is de vraag. De vraag is ten eerste waarom duurt het tellen nu dagen langer dan bij eerdere verkiezingen en natuurlijk hoe eerlijk zijn de poststemmen. In Nederland is het verboden om een selfie te maken wanneer je in het stemhokje staat. Waarom? Omdat men bang is dat mensen hun stem zouden verkopen. Gebeurt dat dan? Ik denk dat een wethouder uit Roermond je ken vertellen hoe je aan veel volmachtstemmen kan komen. Een manier van stemmen kopen zegt men. Daarom is het aantal volmachtstemmen die je mag uitbrengen beperkt. In Nederland mag je niet met 2 personen in het stemhokje staan. Waarom niet? Omdat niemand mag zien op wie je stemt en om te zorgen dat niemand zeker weet op wie je heb gestemd zodat je je stem verkopen eigenlijk onmogelijk is. En hoe gaat het met poststemmen? Juist niemand kan controleren hoe vrijwillig en of er geen tegenprestatie is geleverd voor je stem. Thrump hoeft maar met een enkel voorbeeld te komen waarbij iemand zijn stem heeft verkocht aan een democraat en elke aanhanger van Thrump roept dat de verkiezingen gemanipuleerd zijn en met reden. Had Thrump al niet voor de verkiezingen aangegeven dat poststemmen oneerlijk zijn? Ik snap daarom ook niet dat D66 in Nederland poststemmen mogelijk wil maken en ondertussen blijft roepen dat selfies maken in een stemhok verboden moet zijn. Poststemmen maken fraude eenvoudiger en dat is gewoon een zekerheid. Maar ja D66 verwacht dat ze veel stemmen zullen krijgen uit het buitenland dus het moet voor die mensen zo eenvoudig mogelijk gemaakt worden om te kunnen stemmen. Zelfs al zou dat fraude in de hand kunnen werken.

JaapBo
JaapBo7 nov. 2020 - 7:04

Dat toch 49% van de Amerikanen op een psychopaat stemt zegt veel over hoe de Democraten de belangen van de gewone Amerikanen (niet) dienen. Status Joe dient rijke geldschieters, en de onvrede blijft. Wat krijgen we over vier jaar?

1 Reactie
vdbemt
vdbemt7 nov. 2020 - 11:34

"Dat toch 49% van de Amerikanen op een psychopaat stemt zegt veel over hoe de Democraten de belangen van de gewone Amerikanen (niet) dienen" En exact hetzelfde kun je andersom redeneren: "Dat toch 49% van de Amerikanen op Biden stemt zegt veel over hoe de Republikeinen de belangen van de gewone, gekleurde Amerikanen (niet) dienen" "Status Joe dient rijke geldschieters" Dat kun je nu nog niet zeggen. Dat zou je misschien over de periode Obama kunnen zeggen. Maar je weet hoe in de Senaat de Republikeinen alles dwars hebben gezeten wat Obama wilde. Dat zal ongetwijfeld nu ook weer gaan gebeuren. Je vraagt je af of de politiek überhaupt de bevolking nog wel ziet. En niet alleen maar met zichzelf bezig is.

Thuiszitter
Thuiszitter6 nov. 2020 - 22:47

De tekst bij de volgende cartoon zou kunnen zijn : I'll be back

MAD1950
MAD19506 nov. 2020 - 19:11

Behalve Pennsylvania, North Carolina, Georgia, Nevada en Arizona is er nog een zesde staat waar de uitslag nog niet vaststaat: Alaska. Al dagenlang is daar 50% van de stemmen geteld en daar komt maar geen verandering in. Dat fascineert mij. Wat zitten de tellers daar te doen? Duimen te draaien?

2 Reacties
JasDon
JasDon7 nov. 2020 - 11:38

Of wachten op alle stemmen, Alaska maakt toch niet meer uit. Zo begreep ik dat sommige staten nog tot 10 november wachten op alle post en legerstemmen.

badgast
badgast7 nov. 2020 - 11:53

Alaska, drie kiesmannen, gaat het verschil niet maken. Bovendien, Alaska stemt altijd met overmacht republikeins. Sarah Palin was gouverneur daar voordat ze werd benoemd tot running mate van McCain.

Deugkeizer
Deugkeizer6 nov. 2020 - 17:49

Als je zijn tweets leest komt er maar 1 gedachte bij me op. Yep, dat is het schoolvoorbeeld van een narcist.

1 Reactie
P Haan
P Haan7 nov. 2020 - 11:06

Jammer dat je niet gewoon in 1987 zijn Art of the deal hebt gelezen. Dan was je er niet pas nu achter gekomen. Beetje onnozel, dit soort kreten.

Rick Hofland
Rick Hofland6 nov. 2020 - 16:49

Prima dat Trump uit het Witte huis verdwijnt, maar of hij helemaal van het toneel verdwijnt weet ik niet, hij zal misschien toch invloed behouden bij het opjutten van bijna 50% van de Amerikanen. De Tea-party komt weer terug en Biden heeft een verschrikkelijk mogelijke taak voor zich liggen waarbij hij belastingen moet verhogen, of andere maatregels nemen en tegelijkertijd een senaat tegenover hem heeft met een meerderheid aan Liberalen. De onrusten en zwakke positie van de zwarte bevolking was onder Obama al een groot probleem dat hij meermaals geadresseerd heeft en daarbij zelfs meermaals de zwarte bevolking aangesproken heeft om zelf ook meer verantwoording te nemen. Dus Biden kan echt niet zo maar even de problemen in die wijken oplossen, de politie is niet het probleem, die zijn wel een onderdeel, maar hen vervangen gaat weinig verschil maken. Voor nu is de bullebak weg uit het Wittehuis, maar ik verwacht geen lente in de VS op de korte termijn. Het wordt een hele zware klus voor Biden, maar gelukkig is de man nog zo vitaal als een man van 40.

7 Reacties
MaxMax2
MaxMax26 nov. 2020 - 16:58

Republikeinen behouden de senaat, dus de eerste twee jaar kan Biden niks. En dat gaat die schildpad Mitch McConnel mooi uitbuiten.

Joe Speedboot
Joe Speedboot6 nov. 2020 - 17:11

'Republikeinen behouden de senaat, ' Jij hebt een glazen bol? De definitieve uitslag is ook wat betreft de zetelverdeling in de senaat nog helemaal niet bekend.

Sonic2
Sonic26 nov. 2020 - 17:11

Biden zal inderdaad het heel moeilijk krijgen als hij president wordt. En of hij het vier jaar blijft. Volgens mij niet. Harris zal hem op termijn opvolgen. Het is allemaal even niet relevant. Als Trump maar weg gaat. Nu kan de wederopbouw beginnen. Vooral de morele. Met alles wat dat vunzige nationalistische tuig kapot heeft gemaakt. Laat het ein-de-lijk eens een les zijn voor Nederland. Dat wij hier ook wat realistischer met alt right omgaan. En eens stoppen met ze te knuffelen. Wat nog veel te veel mensen doen.

MaxMax2
MaxMax26 nov. 2020 - 17:57

@Sonic 'En of hij het vier jaar blijft. Volgens mij niet. Harris zal hem op termijn opvolgen. ' De man is te oud, en dat mag je de democraten verwijten. Hadden geen fossiel moeten kiezen.

MaxMax2
MaxMax26 nov. 2020 - 18:13

@Sonic 'Het is allemaal even niet relevant. Als Trump maar weg gaat.' Het is wel grappig dat je dat zo zegt, want om de zelfde reden is Trump aan de macht gekomen: Amerikanen stemden op Trump omdat hij geen Hillary Clinton is.

MaxMax2
MaxMax26 nov. 2020 - 20:02

@Joe Klopt, had moeten zeggen dat ze *waarschijnlijk* de senaat behouden.

Sonic2
Sonic27 nov. 2020 - 12:32

@ MaxMax Zo als gewoonlijk kleun je mis en sla je ook de plank weer mis. Zonder Biden hadden de Democraten helemaal niet gewonnen of waren ze niet eens dicht in de buurt gekomen. Ik krijg het bijna mijn toetsenbord niet uit, maar Trump heeft electoraal afgelopen Dinsdag erg goed gescoord. Je zag het ook in Miami Dade in Florida. Hoe weinig Biden daar eigenlijk won. Met de socialist Sanders waren de Democraten daar er helemaal af gegaan. Laat staan in Arizona en Nevada. Hoewel Sanders wel aardig scoort bij latino's. Erg twijfelachtig of iemand los van Sanders of Biden bij de Democraten wel Trump had kunnen verslaan. Voor veel Democratische stemmers is Biden gewoon de verdienstelijke vice president van Obama. Die hebben helemaal niets met dat linkse activisten gebabbel. Of Trump fanaten die ook niet een realistische blik er op hebben. Laat staan de "neutralen" die niets anders doen als alles van de Democraten afkraken. En dat autoritaire monster ophemelen. Zitten ook genoeg types op deze site. Heel veel mensen hier hebben Biden onderschat. In Februari al. En ook heel veel mensen hebben de leugens en de riedels herhaald dat de Democraten er met Biden helemaal afgaan. Die mensen zaten er allemaal heel erg fors naast. Net als de mensen in 2019 met Johnson. En met Baudet in 2019. FvD is ook een rotzooi nu.Al die mensen kleunen elke keer zo gigantisch mis. En moeten uit bittere armoede dan altijd maar terug grijpen naar 2016. Het zou deze mensen sieren eens hun grote ongelijk toe te geven. Biden de uitdager van Trump maken was een uitstekende zet van de Democraten. Probeer buiten je bubbel te kijken.

Albert_Bakker
Albert_Bakker6 nov. 2020 - 16:45

De 568.912e Trump-cartoon, allemaal even grappig, en de enigen die er zuur van worden zijn Trump-haters.Hoe doet ie dat?

Griezel in post-gezellig Nederland
Griezel in post-gezellig Nederland6 nov. 2020 - 15:47

Ach ja ...en dan krijgen we die andere knakker aan de macht En dan is het weer afwachten welk land nu weer wordt aangevallen. Hopelijk geen atoommacht dat zou voor ons niet zo fijn zijn..

tomaatnet
tomaatnet6 nov. 2020 - 15:26

Wat is de bron?

Dave Velzen
Dave Velzen6 nov. 2020 - 14:55

Biden heeft 2,8% meer stemmen in Amerika dan Trump 50,3% tegen 47,5% Trump.

Pseudoniem82
Pseudoniem826 nov. 2020 - 14:35

Mooi. Hopelijk voegen de USA zich z.s.m. weer bij het klimaatakkoord.

Le Chat Botté
Le Chat Botté6 nov. 2020 - 14:31

De term 'slechte verliezers' wordt regelmatig gebezigd door Joop frequenterende trumpaten. Ze willen daarmee graag iedere vorm van kritiek op trump framen als niet terzake doend. Ik ben benieuwd hoe diezelfde trumpaten het verliezersgedrag van hun idool nu wensen te omschrijven. Maar voor dat zij deze vraag beantwoorden wil ik hen wijzen op het volgende: het is onbekend hoe veel cognitieve dissonantie een brein kan verdragen voordat het ontploft

2 Reacties
Sonic2
Sonic26 nov. 2020 - 17:01

De Giraf inderdaad. Of hij heet nu Ploert. Enfin. Ploert en nog een heleboel figuren( laat ik het maar op figuren houden. Had een veel onaardiger woord in gedachten) hebben vier jaar lang zeer laf. verraad gepleegd. Hebben aan de kant van een autocraat gestaan, En hebben mensen die in het verzet zaten geschoffeerd. De waarschijnlijke overwinning van Biden voelt als een opluchting. Geen blijdschap en ook geen eens zin om gram te halen op dit verschrikkelijk volk. De communisten zijn in de koude oorlog harder aangepakt als nationalisten en nationalisten stemmers. Trump aanhangers en hier in Nederland zijn 2 klonen zijn een grote vijand van de samenleving. 100 duizend keer voor gewaarschuwd. Het wordt tijd dat we ze ook eens als vijand gaan zien. Niet omdat ik dat zo graag wil. Niet dat ik zwart- wit denk. Omdat het erg gevaarlijk is om weg te kijken van het grote gevaar. De afgelopen dagen hebben dat wel weer bewezen.

P Haan
P Haan7 nov. 2020 - 9:19

Je hoeft geen Trumpaat te zijn om een slechte verliezer te herkennen hoor. Ik ben een van de weinigen hier die niet stemgerechtigd is in de VS, geen enkele behoefte heeft om stoere praat te uiten van achter mijn toetsenbordje maar gewoon neutraal toekijkt hoe de zaken zich ontwikkelen. De realiteit niet willen accepteren is vast ook wel een erkende psychologische afwijking. Google maar eens op win-win en dan krijg je een idee hoe ik naar de realiteit kijk. Voor zover ik die kan bevatten natuurlijk.

[verwijderd]
[verwijderd]6 nov. 2020 - 14:13

--- Dit bericht is verwijderd —

3 Reacties
Dave Velzen
Dave Velzen6 nov. 2020 - 14:58

Het worden er 273 minimaal tot max 306 kiesmannen. Maar met Pennsylvania in de pocket zogoed als zeker is het over en uit.

tomaatnet
tomaatnet6 nov. 2020 - 15:19

Wat is de bron?

The Apple
The Apple6 nov. 2020 - 17:50

Ik ben de bron.

Eric Minnens
Eric Minnens6 nov. 2020 - 13:29

Georgia is on his mind... (Ray Charles) Of nee... Het lieflijke Georgia is juist on Biden's mind! En on MY mind too natuurlijk. On OUR mind! (neem ik aan)

The Apple
The Apple6 nov. 2020 - 13:12

Biden wint met groot verschil: 306 tegen 232

vdbemt
vdbemt6 nov. 2020 - 12:52

Hij heeft zijn zoon ook ingezet. Dat blijkt net zo'n bedrieger, met net zo'n zieke geest, als hijzelf te zijn.

Starter2
Starter26 nov. 2020 - 12:15

Het is totaal achterlijk gedrag voor een president. Goed dat we er waarschijnlijk van verlost zijn.

Tweede Kans/zelf nadenken alstublieft!
Tweede Kans/zelf nadenken alstublieft!6 nov. 2020 - 12:01

Gisteravond wakker gebleven om hem op CNN te zien. Wat beschamend was het. Zoveel beschuldigingen zonder bewijs, en het aantal veren in zijn eigen achterste waren niet te tellen.

12 Reacties
Jonkheer
Jonkheer 6 nov. 2020 - 13:02

Wat net zo beschamend was, was de subjectieve manier waarop CNN verslag deed. De heren en dame liepen nog net geen polonaise, maar het scheelde verdraaid weinig. Ik begrijp - en deel - de euforie, maar journalistiek hoort objectief te zijn.

Tweede Kans/zelf nadenken alstublieft!
Tweede Kans/zelf nadenken alstublieft!6 nov. 2020 - 14:00

Dat heb ik niet meer gezien, was er al klaar mee. Maar ik geloof u direct.

Eric Minnens
Eric Minnens6 nov. 2020 - 14:01

@Tweede Kans Ik ben gisteravond/vannacht ook opgebleven omdat met name de nek-aan-nek race in Georgia zo ijzingwekkend spannend was, en nog steeds is. Biden kruipt steeds dichterbij. De kleur verandert van lichtrose uiteindelijk in lichtblauw, maar we zijn er nog niet. De tussenstanden die ik noteerde, waren: 23:30 B 2.425.441 T 2.438.206 B-T -12.765 00:30 B 2.430.299 T 2.439.925 B-T -9.426 en dan nog steeds bij iets minder dan 99% geteld, en steeds B-T (Biden-Trump): 01:30 -3.635 02:30 -3.486 03:00 -2.497 07:00 -1.775 08:00 -1.237 08:45 -1.267 11:15 + 917! Yes! Spannender dan een voetbalwedstrijd, waarin jouw club eerst achterstraat...

Le Chat Botté
Le Chat Botté6 nov. 2020 - 14:39

@jonkheer Ik heb redelijk wat CNN commentaren gezien en heb juist enorme bewondering voor de zeer informatieve en neutrale verslaglegging van de voortgang van de tellingen. Maar zelfs als er iets zou doorschemeren van een voorkeur bij 'de heren en dame' (wie?, hoe laat?): Net zo beschamend als een president die in het Witte Huis staat te liegen over grootschalige fraude en tussen de regels door gewelddadige supporters aanmoedigt? Really?

vdbemt
vdbemt6 nov. 2020 - 15:32

@Jonkheer. Net zo beschamend, zeg je. Jij ziet ook dat de man staat te bedriegen en liegen. Is het objectief ervoor te zorgen dat hij het volk voor kan liegen? Of juist ervoor te zorgen dat het volk niet voorgelogen wordt?

Jonkheer
Jonkheer 6 nov. 2020 - 16:09

@vdbemt - Een president moet presidentieel zijn. En journalisten moeten in hun berichtgeving zo objectief mogelijk zijn. Ingewikkelder is het niet. Ik zie hetzelfde pro-Biden sentiment overigens ook bij een flink aantal Nederlandse media. Hoewel ik hun opluchting en blijdschap hartstochtelijk deel, is die houding kwalijk en - jawel - beschamend. De dames en heren werken niet voor een blog. Of YouTube kanaal. Waarin ze op persoonlijke titel verslag doen. Ze horen hun lezers, kijkers en luisteraars op blote feiten te trakteren. Het is vervolgens aan die lezers, kijkers en luisteraars om daar hun eigen conclusies aan te verbinden.

Rick Hofland
Rick Hofland6 nov. 2020 - 16:38

Vdbemt Toch is CNN een weg in geslagen die betekent dat wij ze niet meer als objectieve nieuwsbron kunnen zien. Laat staan hoe bijna 50% van de Amerikanen tegen hen aan kijkt en steeds minder vertrouwen in de MSM krijgt en helaas in het geval van CNN hebben ze ook een punt.

Sonic2
Sonic26 nov. 2020 - 17:07

@ Jonkheer Ik vond de duiding van CNN objectief. Net als ik Joop objectief vind. Geenstijl en DDS vind ik dan weer subjectief. Trump is een dood enge autocraat. Als je daar na 4 jaar nog niet achter bent dan is er serieus wat met je mis. Wat u subjectief vind en wat de PVV en FvD brigade hier ook altijd subjectief vinden is dat de media die 2 neerzet zoals ze nu eenmaal zijn. Wat u doet en vele met u is van een appel een peer maken. En van een smerig gebakje een mooie taart maken. U maakt van een vunzige autocraat een kampioen van het volk. En dan snap ik wel dat u het subjectief vindt. Dat ik extreem links ben. Dat u zich onbegrepen voelt. Dat komt omdat uw kompas verkeerd staat. Uw perspectief is verkeerd. U niet.

Molly Veenstra
Molly Veenstra6 nov. 2020 - 19:51

@Jonkheer 'Een president moet presidentieel zijn. En journalisten moeten in hun berichtgeving zo objectief mogelijk zijn.' Dat presidentiële van de president, daarover kunnen we kort zijn. Dat was afwezig. Over de objectiviteit van CNN: als een president zich gedraagt als de kleuter in deze cartoon, dan is het niet subjectief als je dat benoemt. Het is misschien niet verstandig om over de raaskallende president te zeggen: 'We saw an obese turtle on his back flailing in the hot sun', maar objectief gezien was dat helaas wel de waarheid.

vdbemt
vdbemt7 nov. 2020 - 11:40

@Jonkheer. Er is een verschil tussen columnisten en journalisten. En tussen een opinieprogramma en een nieuwsprogramma. Journalisten en nieuwsprogramma's (NOS-journaal, RTL-nieuws.SB-nieuws) dienen neutraal verslag te doen. Columnisten en opinieprogramma's (Spijkers met koppen, WNL op zondag) interpreteren het vanuit hun eigen mening.

DaanOuwens
DaanOuwens7 nov. 2020 - 12:50

@ Jonkheer Jij schrijft: Wat net zo beschamend was, was de subjectieve manier waarop CNN verslag deed. Onzin, en niet een klein beetje ook. Alle media in Nederland en in de VS lopen op hun tenen. Ook politici als PvdA-er Koenders. Hij werd geïnterviewd en liet zich zeer voorzichtig uit over Trump. De realiteit is dat een zwakbegaafde asociale idioot is gekozen tot president van de VS. En ook nu hebben 70 miljoen niet al te slimme burgers op deze gek gestemd. Dat is een objectieve constatering. Soms zitten goede manieren een adequate verslaggeving in de weg. Het handelen en beleid van Trump is zo bizar dat de meeste media niet eens een manier hebben gevonden te laten zien wat hij werkelijk doet. Een Trump aanhanger in Florida beweerde voor de verkiezingen dat hij Trump had gestemd omdat hij een leider wilde die het land weer bij elkaar bracht. Die boodschap heeft hij niet opgepikt op CNN. Ik denk dat je eens serieus moet nadenken over je eigen analyse. Als jij denkt dat er een neutrale middenpositie mogelijk is tussen allemaal goede mensen die toevallig iets anders willen sta je niet tussen Trump en Biden, maar achter Biden.

vdbemt
vdbemt7 nov. 2020 - 13:49

@Rick Hofland. De roeptoeteraars die vinden dat de journalistiek, in dit geval CNN, niet objectief is, hanteren de norm: als je het niet eens bent met mijn held (en mij) ben je niet objectief.