Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Trump torpedeert Trump

  •  
17-07-2018
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
29037403743_6f7b0120e1_k
Donald Trump had het allemaal niet zo bedoeld, maandag in Helsinki. De man die er prat op gaat ‘ de beste woorden van iedereen ’ te hebben, had zich naar eigen zeggen verkeerd uitgedrukt toen hij tijdens de persconferentie met Vladimir Poetin zijn eigen veiligheidsdiensten schoffeerde. In een haastig belegde reparatieverklaring zei Trump dinsdag (ver weg van Vladimir Poetin) dat er toch sprake was van Russische inmenging in de Amerikaanse verkiezingen.
Na de persconferentie kreeg Trump een stortvloed van kritiek over zich heen: van de media waar hij altijd al mee overhoop ligt, maar ook van partijgenoten en zelfs zijn eigen favoriete tv-programma FOX & Friends liet voorzichtig weten dat Trump de plank had misgeslagen. En dus zag Trump zich genoodzaakt bakzeil te halen en te zeggen de informatie van de inlichtingendiensten toch maar wel te accepteren. Trumps verklaring? Hij had zich simpelweg versproken.
Terwijl de hele wereld Trump maandag hoorde zeggen dat hij geen enkele reden had om aan Poetin te twijfelen en dat de Amerikaanse veiligheidsdiensten het dus wel bij het verkeerde eind moesten hebben, zei Trump dinsdag dat er geen enkele twijfel is over Russische inmenging in de Amerikaanse verkiezingen. Een verklaring die Trump overigens oplas van een briefje dat voor hem op tafel lag. Trump zei er wel bij dat volgens hem de Russische bemoeienis geen invloed heeft gehad op de uitslag van de verkiezingen en dat de Amerikaanse overheid er alles aan doet om de Russische bemoeienis bij de volgende verkiezingen buiten de deur te houden.
cc-foto: John Pemble
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.