Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Trump praat Hitler na en noemt migratie 'bloedvergiftiging'

  •  
18-12-2023
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
2803 keer bekeken
  •  

Donald Trump, die er op uit is opnieuw president van de Verenigde Staten te worden, heeft op een campagnebijeenkomst verkondigd dat immigranten ‘het bloed van ons land vergiftigen’. En niet alleen in de Verenigde Staten maar volgens Trump "in de hele wereld". Achteraf herhaalde hij op zijn eigen extreemrechtse sociale netwerk Thruth Social nog eens dat er sprake is van "vergiftiging".

De terminologie en racistische manier van denken is rechtstreeks afkomstig uit Mein Kampf van Adolf Hitler. Ook hij sprak van "bloedvergiftiging". De nazi-dictator beweerde: "Alle grote culturen zijn verdwenen omdat het oorspronkelijke creatieve ras uitstierf door bloedvergiftiging."

Het Witte Huis heeft ondertussen gereageerd op de uitspraken van Trump. “Het herhalen van de retoriek van fascisten en gewelddadige blanke supremacisten en het dreigen met onderdrukking van mensen die het niet eens zijn met de regering, zijn gevaarlijke aanvallen op de waardigheid en rechten van alle Amerikanen, op onze democratie en op de openbare veiligheid”, zegt Andrew Bates, de woordvoerder van het Witte Huis. (….) Chris Christie, Republikeins presidentskandidaat en voormalig gouverneur van New Jersey, noemt Trump “walgelijk”. Volgens Christie wil Trump de schuld voor de problemen in de economie en de wereldconflicten geven aan “mensen uit gebieden die niet op ons lijken”.

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Reacties (32)

Mirzas
Mirzas19 dec. 2023 - 10:13

We worden massaal in de greep gehouden door oude mannen met een narcistische persoonlijkheidsstoornis. Vele van hen verdenk ik er ook van helemaal niet echt de denkbeelden te hebben die ze de wereld in slingeren. Ze gebruiken de denkbeelden waarvan ze weten dat het mensen gaat aanspreken. De echte vraag is waarom narcisme het zo goed doet in macht. Waarom mensen liever kiezen voor extreme idioterie dan voor redelijkheid. En hoe weer een weg terug te vinden naar die mensen, zo dat al mogelijk is. In tegenstelling tot velen hier geloof ik niet in massale domheid. Als ik dat wel zou geloven zou ik af willen van democratie, teveel domme mensen zorgen niet voor goede democratische beslissingen. Er zijn beweegredenen te vinden onder rechtse- or proteststemmers die ook met redelijke geluiden benaderd kunnen worden, met visie. Als de tegenstanders van de vele 'locos' die niet snel gaan vinden, gaat de wereld nog veel bangere tijden tegemoet

Olav Meijer
Olav Meijer19 dec. 2023 - 2:36

Zo'n rechts-extremist kan dus opnieuw president van de VS worden. De toestand in de wereld is de laatste decennia in verbijsterend tempo verslechterd.

JoostJK
JoostJK19 dec. 2023 - 0:28

Trump heeft overduidelijk heel goed naar Hitler geluisterd, en gekeken Helaas niet zoals Sir Charles Chaplin dat deed in "The Great Dictator" https://www.youtube.com/watch?v=J7GY1Xg6X20 éen van de vele artikelen over Drumpf's obsessie https://www.demorgen.be/meningen/een-obsessie-met-fascisme-kan-de-ware-aard-van-de-trumpiaanse-dreiging-verdoezelen~b8a9f96e/?referrer=https://www.google.com/

Satya
Satya18 dec. 2023 - 16:26

Kun je nagaan hoe hard de westerse wereld afglijdt richting afgrond. Teruggeworpen in de tijd door probleem denkers de macht te geven. Betaal me scheel aan belasting en krijg er helemaal niets voor terug, geen blijk van solidariteit wat wel een wederkerig iets hoort te zijn. Never forget.

Erik20
Erik2018 dec. 2023 - 14:29

Trump wil de belasting voor grote bedrijven verlagen naar slechts 15%. Hij weet wat hij doet, dit is alleen maar afleiding zodat niemand het daar meer over heeft. En het werkt.

2 Reacties
Karingin
Karingin18 dec. 2023 - 15:29

Oh jij vindt 'm slim hè....🤢

stokkickhuysen
stokkickhuysen18 dec. 2023 - 16:15

nee ik denk niet dt dat een van de speerpunten van Trump is.

Ter Havested
Ter Havested18 dec. 2023 - 14:04

Vorige maand wist hij zijn tegenstanders nog weg te zetten als vermins (ongedierte) Ook een uitspraak van Hitler. Schijnbaar las Trump, volgens zijn ex, ook "Mein Kampf" Een boek wat jarenlang op zijn nachtkastje lag en dan niet om stof te happen.

Taljaard
Taljaard18 dec. 2023 - 13:53

Deze reactie is verwijderd

6 Reacties
Karingin
Karingin18 dec. 2023 - 15:24

Holy ! - Crap ! Hier spreekt een communist in hart en nieren...doe maar ff rustig - het kan ook iets minder potsierlijk

Satya
Satya18 dec. 2023 - 16:08

Ik wil helemaal niet in socialisme gevangen worden. Mijn vrijheid gaat boven jouw marxistische heilstaat. Vind wel dat inzet voor de arbeid die je doet een grotere waarde hoort te krijgen in het belonen van arbeid. Jouw socialisme zal mijn vrijheid nog verder inperken.

Karingin
Karingin18 dec. 2023 - 17:16

Het punt is natuurlijk dat er helemaal geen heilstaat moet komen; geen gelijksoortigheid maar gelijkwáárdigheid!

JoostJK
JoostJK18 dec. 2023 - 21:28

@Karingin Zo ist...Kijk allemaal eens wat vaker naar Star-Trek ! Of naar de sterren tout-court...

Kees van Bemmelen
Kees van Bemmelen18 dec. 2023 - 23:23

Deze reactie is verwijderd

Olav Meijer
Olav Meijer19 dec. 2023 - 2:38

Dit is m.i. bedoeld als satire. Wel van het zouteloze soort.

Nicolay2
Nicolay218 dec. 2023 - 13:23

Wie is er geen familie van een emigrant in Amerika? Je kan het eigenlijk de idioot Trump niet eens kwalijk nemen, maar het domme grote deel van de arbeiders klasse die zo’n gevaarlijke idioot in het zadel helpt zijn de schuldigen. Wat al meer is gebeurd in de geschiedenis, met als gevolg een Dictatuur en meer onheil wat zeker niet in het voordeel is van de arbeidersklasse. Het is heden ten dage in veel westerse landen helaas het zelfde probleem.

Pindaklaas
Pindaklaas18 dec. 2023 - 13:21

Westerse landen hebben zo'n ongelooflijke plaat voor hun kop, inclusief de mensen die op (extreem en radicaal) rechts stemmen. We roven landen leeg van grondstoffen om hier in luxe te kunnen leven en om de groene leugen in stand te houden. We faciliteren oorlogen en maken mensen daar slachtoffer van. Genoeg voorbeelden om ons hen en dit gaat al decennia zo. Westerse landen, inclusief de stemmers op partijen die het hier boven genoemde faciliteren en/of gedogen zouden hun oogbollen uit hun egoïstische kop moeten schamen. Nee, lekker lui en volgevreten op de bank hangen naar stompzinnige programma's op tv of streamingdiensten kijken. Langzaam op weg naar een gezondheidscrisis en dan straks de buitenlander weer de schuld geven dat de zorg compleet is afgebroken. En dan migratie bloedvergiftiging noemen...... Wat een tijd gaan we tegemoet.

PaLaveraar
PaLaveraar18 dec. 2023 - 12:19

Schandelijk natuurlijk dat Trump migratie overal ter wereld ''bloedvergiftiging'' noemt. Dat migratie overal ter wereld problemen oplevert is een feit maar kom liever met een aanvaardbare oplossing. Dan heeft iedereen (inclusief Biden) daar ook nog wat aan. https://www.rtlnieuws.nl/nieuws/buitenland/artikel/5411620/muur-mexico-migranten-joe-biden-donald-trump Dat het niet alleen om de muur VS/Mexico van Trump en Biden gaat is wel duidelijk. - De Chinese muur 8.852km - Muur India/Bangladesh 2.800km - Muur Marokko 2.720km - Muur Israel/Gaza - Muur Noord/Zuid Korea etc. etc. https://www.knack.be/nieuws/wereld/de-muren-zijn-de-wereld-nog-niet-uit-8-opmerkelijke-grenslijnen/

3 Reacties
JohnVKR
JohnVKR18 dec. 2023 - 14:53

"Dat migratie overal ter wereld problemen oplevert is een feit maar kom liever met een aanvaardbare oplossing." ??????? De VS zijn opgebouwd door immigranten. Ruim 98% van de Amerikaanse bevolking is (nakomeling van een) immigrant. Een Europa zonder immigranten zou in een diepe economische crisis verzeild zijn geraakt. Hoezo levert migratie overal ter wereld problemen op?

Karingin
Karingin18 dec. 2023 - 15:14

die Kees

stokkickhuysen
stokkickhuysen18 dec. 2023 - 16:25

Trump says immigrants are ‘poisoning the blood of our country.’ Uit zijn toespraak: “They let — I think the real number is 15, 16 million people into our country. When they do that, we got a lot of work to do. They’re poisoning the blood of our country,” Trump told the crowd at a rally in New Hampshire. “That’s what they’ve done. They poison mental institutions and prisons all over the world, not just in South America, not just to three or four countries that we think about, but all over the world. They’re coming into our country from Africa, from Asia, all over the world.” Als je 'overal ter wereld' heb je verkeerd begrepen, Straight up racism Kees, niet zo fraai.

Zandb
Zandb18 dec. 2023 - 12:12

Commentaar zou overbodig moeten zijn. Maar helaas zijn er genoeg mensen die er in meerdere of mindere mate zo'n idioot (gevaarlijk) standpunt op na houden. In Nederland bv lijken partijen bereid om met zo'n Trump-light-partij - nota bene de grootste van Nederland! - samen te werken.

homerus239
homerus23918 dec. 2023 - 11:44

Op de een of andere manier blijven de media en andere halfgare ons wijsmaken dat Trump en Wilders iets anders zou zijn dan Goebbels. Nou, de suprematie van de gezonde blanke heteroseksuele man is waar het allemaal omdraait bij de rancuneuze anti-woke boys uit de haatindustrie. Er is geen wezenlijk verschil in opvattingen tussen de rancuneuze achterbannen van Trump, Wilders en Goebbels. Dezelfde haat en afkeer voor mensenrechten voor iedereen buiten die groep. Dezelfde haat voor de feitencheckers, dezelfde haat voor de wetenschappers, hetzelfde slachtoffercomplex, dezelfde afkeer voor de democratische rechtstaat, dezelfde afkeer voor de verlichting, dezelfde afkeer van links, dezelfde volkomen gestoorde 'ideologiëen' en opvattingen omdat alles te rechtvaardigen. Zelfs het gebruik van de propaganda en retoriek is grotendeels hetzelfde. Slechts de machtsverhoudingen zijn anders dan in de jaren '30. En is ons het ergste bespaard gebleven tot nu toe. Waarom denk je dat Geert echt uit de EU wil, en Putin zo steunt? Om zijn fascistisch Nederland pas echt mogelijk te maken.

1 Reactie
Sam V
Sam V18 dec. 2023 - 13:27

@ homerus239 Dat gezegd hebbende, en nu?

Oki Doki
Oki Doki18 dec. 2023 - 11:23

Als het goed is dan win je in de VS geen verkiezingen met zulke retoriek, van Adolf Hitler. In Nederland is iemand maar 37 zetels nodig om de verkiezingen te winnen, dus hier kan dat wel.

1 Reactie
JoostdeF
JoostdeF18 dec. 2023 - 20:29

Op infotainment channels als fox news maken ze geen woord vuil aan het feit dat de retoriek van Trump aansluit bij het leerboek voor het grote Duitse derde rijk.

Gio Servas
Gio Servas18 dec. 2023 - 11:15

Deze reactie is verwijderd

E w T
E w T18 dec. 2023 - 10:59

Trump. Nazaat van Duitse immigranten hè. All You need to know . Te oordelen naar zijn uiterlijk heeft ie kennelijk gelijk wanneer het over fout bloed gaat

2 Reacties
Karingin
Karingin18 dec. 2023 - 15:16

Ooeeeh die is vals!🤣

EricDonkaew
EricDonkaew19 dec. 2023 - 15:18

50% Duits, 50% Schots.

rechtdoorzee
rechtdoorzee18 dec. 2023 - 10:58

Grote fout van Trump. Laat Vivek Ramaswamy maar de republikeinse presidentskandidaat worden. Hij is een zoon van immigranten .

2 Reacties
Erikbo
Erikbo18 dec. 2023 - 12:26

Vivek is een goedkope autoverkoper. Daar zit niks in naast wat populistische one liners.

stokkickhuysen
stokkickhuysen18 dec. 2023 - 12:28

En een election denier, 1/6 was a government job-verkondiger etc. Maar ik ben bang dat Vivek de reden waarom T supporters op T stemmen niet helemaal door heeft.

Dr. McLovin
Dr. McLovin18 dec. 2023 - 10:51

Ja maar links heeft goed verhaal en daarom is het de schuld van links!

Erikbo
Erikbo18 dec. 2023 - 10:27

Hij was al gek. Maar de laatste tijd is het alleen maar over de top gestoorde zaken.