Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Trump Poetin 2020

  •  
14-08-2020
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
60 keer bekeken
  •  
runningmates
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Reacties (11)

[verwijderd]
[verwijderd]18 aug. 2020 - 12:53

--- Dit bericht is verwijderd —

1 Reactie
stokkickhuysen
stokkickhuysen19 aug. 2020 - 13:59

Waarom blijf dit doen? Waarom neem je niet even de tijd om iets te lezen. Jouw redenering: het Steele dossier rammelt, en dus is Russia een hoax. Het Steele dossier vormt op geen enkele manier een belangrijk feit in de conclusie dat Trump samenwerkte met de Russen. Lees het nou eens. Overigens is er niks uit het Steele dossier weerlegd. Er is alleen teveel niet goed onderbouwd. Maar zoals gezegd. Mueller en deze senaatscommissie hadden het Steele dossier niet nodig om tot de conclusie van samenwerking te komen.

henk-alexander
henk-alexander15 aug. 2020 - 15:21

Goed getroffen cartoon Jean Gouders. Trump naast een mistroostige Poetin, die daar alle reden voor heeft. Want Trump heeft niets gedaan om te voorkomen dat Rusland de ene na de andere sanctie kreeg opgelegd - suggereren dat Trump aan de lijn loopt van Poetin is dus naïef. De hele kandidaatstelling doet overigens wel wat denken aan de nadagen van de Sovjet Unie, met al die ouwe knarren die stuk voor stuk dood omvielen zoals, Brezjnev (76), Andropov (70), Tsjernenko. Van Trump en Biden kunnen we, zeker voor wat de eerstgenoemde betreft, geen fysieke en cognitieve hoogstandjes verwachten. Hoewel Biden deel uit maakt van het establishment en de Amerikaanse 'nomenklutura', wekt hij hoopvolle verwachtingen bij de 'progressives' die in 2016 zo hun afkeer hebben laten blijken van Hillary Clinton - die niet in de schaduw kan staan van Uncle Joe. Als HRC zich afzijdig houdt, is de kans groot dat Biden en Harris het halen. Maar dan zal Harris zich wat minder moeten profileren als 'crimefighter', of zoals Jimmy Dore het verwoord niet als: '...a cop in a time of an anti-cop sentiment in this country'.

1 Reactie
henk-alexander
henk-alexander15 aug. 2020 - 15:24

Tsjernenko (74)

RechtdoorZee93
RechtdoorZee9315 aug. 2020 - 13:18

Trump heeft duidelijk de meer capabelere running mate. Poetin is sluw, scherp, intelligent en heeft al meer dan twintig jaar bestuurlijke ervaring in het grootste land van de wereld. Harris daarentegen brengt weinig nieuws of fris behalve haar uiterlijke kenmerken die er eigenlijk niet toe zouden moeten doen.

Recht door Zee
Recht door Zee15 aug. 2020 - 8:47

Russiagate is inmiddels wel debunked.... maar je kan het blijven proberen te herhalen alsof het waar is natuurlijk....

Handige harry
Handige harry14 aug. 2020 - 20:18

Wat is de VS toch een sneu land met zulke kandidaten

Privateer
Privateer14 aug. 2020 - 13:27

En dit is weer net als 2016. Voor de linkse democraten valt er eigenlijk niets te kiezen. Bernie Sanders werd buitenspel gezet , net als Mike Gravel, Tulsi Gabbard en Andrew Yang. Linkse democraten zullen massaal thuis blijven. Joe Biden is zoals Trump een veelpleger , een handlanger van Barack Obama die de voorkeur geeft aan meisjes van 12 jaar. Zijn hele politieke carriere bestaat uit corruptie en leugens. Hij schreef de Patriot Act nog voordat Bush Junior in office kwam en schreef bovendien de Crime Bill. Nu is hij seniel en weet niet meer wat hij een tijdje geleden gezegd heeft. Dat werd duidelijk tijdens de debatten van de voorverkiezingen. En Kamala Harris is net als Hillary Clinton, maar dan jonger en met een andere huidskleur. Ik geloof zelfs dat ze gesteund wordt door Hillary Clinton en dat Hillary heel nauw betrokken is met de campagne van Kamala. Met deze twee zeer bedenkelijke tegenkandidaten zie ik niet hoe Trump nu nog kan verliezen in 2020.

3 Reacties
Sonic2
Sonic215 aug. 2020 - 8:42

Dit is een betoog wat je hoopt. Een wensdenk betoog. Een laf betoog met steun voor een autocraat.Enfin. Laat ik me niet al te veel focussen op Trump aanbidders. Dat die er zijn en dat ze zich nog niet diep en enorm schamen is sowieso al een mirakel . Ik geef Biden een goede kans. Biden kan zelfs een goede president worden. Voor veel mensen is Biden de diende VP onder Obama. Biden kan in tegenstelling tot Trump zichzelf wel weg cijferen. Biden zal in naam president zijn( als hij het wordt), maar de macht zal bij zijn adviseurs en VP liggen. De senaat en het Huis zullen alles uitstekend voor Biden prepareren. Woodrow Wilson kreeg een beroerte in zijn laatste jaren in het Witte Huis. Roosevelt was zwaar ziek. Kennedy was kreupel. Reagan was in zijn laatste jaren in het Witte Huis in de eerste fase van dementie. Dat je dus nu met seniel aankomt, laat al zien dat je geen idee hebt waar je over het hebt. Het is niet zo heel moeilijk om president van Amerika te worden. Het is ook niet zo heel moeilijk om het te zijn. Iedereen is van je afhankelijk. Alles wordt voor je geprepareerd. Als de Democraten het goed invullen dan kan Biden best een goede president zijn. Overigens won Trump maar zeer krap in 2016 en alleen maar omdat Clinton haar aanhangers thuis bleven. Het geeft al genoeg aan dat de Republikeinen daar nu op inspelen. Het thuishouden van Democratische kiezers( daar op inspelen) en het onaantrekkelijk maken van Biden als kandidaat. Die weten ook wel dat als alles normaal verloopt dat de Republikeinen alles kwijt zijn. Het huis, de senaat en het presidentschap. Dus dan maar demoniseren. Dan maar Biden onderuit halen. Dat Sanders aanhangers thuis blijven is ook weer zo verzinsel. Het is hetzelfde als bij de EP 2019. Al dat waanzinnig arrogante rechtse schreeuwvolk brabbelde dat het tussen FvD en VVD ging. En toen ging Timmermans er mee aan de haal. Dat was een electoraat wat het internet volk over het hoofd zag. Voor Biden is veel electoraat. Niet het complot denk electoraat waar u bij behoort. Maar oude en trouwe Democratische stemmers die Biden gewoon nog als de oude VP zien. We moeten ook eens stoppen trouwens om 2016 te portretteren als een grote overwinning van Trump. We moeten ook stoppen met degene die een overwinning van Clinton voorspelde weg te zetten als gekken. Dat waren ze niet. Het was zeer aannemelijk en logisch dat Clinton zou winnen. En Clinton verloor ook niet omdat Trump het nu zo extreem goed had gedaan. Trump verloor de popular vote en dat Trump de Rust Belt zou winnen.Dat was wel mogelijk, maar ook niet direct voor de hand liggend.

Dr. No
Dr. No15 aug. 2020 - 9:41

Al die centristen waar de Democraten de laatste decennia mee komen zijn deels verantwoordelijk voor de opkomst van Trump. Het lijkt me lachwekkend naïef om te denken dat Biden het goed gaat doen. Z'n enige unique selling point is dat hij geen Trump is.

Sonic2
Sonic215 aug. 2020 - 11:31

@ Dr.No Het komt in Amerika wel eens voor dat na 8 jaar Democratisch leiderschap er een Republikein komt. Sterker nog. Het is al zo sinds 1992. Op 8 jaar Clinton volgde 8 jaar Bush. Daarna 8 jaar Obama. Nu is bijna de eerste termijn van Trump voorbij. Wellicht volgt er nog een tweede. Als je dit rijtje ziet dan is het alleen maar logisch dat na 8 jaar Democraten er een Republikein kwam. Het beeld is dat naïviteit iets links is. Het komt ook erg veel voor aan de rechterkant. Het is naïef om Biden te onderschatten. Trump won krap in 2016. Biden scoort goed onder zwarte kiezers. Sinds 2018 is er een sterke coalitie van vrouwen en voorstedelijke kiezers. In de rust belt heeft Trump niets voor elkaar gekregen. En dat Sanders kiezers nu weer thuis blijven. Lijkt me ook erg naief om dat te veronderstellen en gevaarlijk vanuit het perspectief van Trump. Rechts wordt elke keer naïever. Ook in Nederland. Wilders met zijn Nexit en anti islam. No way dat zoiets in beleid wordt vertaald. Ook erg naief zijn de met basis op een veronderstelde revolte. Of een massale boosheid op Rutte. Die energie transitie komt er. De Nexit komt er niet. Referenda slagen al 50 jaar niet. Ruzie binnen de PVV en FvD is dan wel voorspelbaar en waarschijnlijk. Dat een solist als Baudet goed gaat samenwerken met Rutte of de Jonge is ook weer zo naief idee. Ultra rechts is naïef. Zeer naïef.