Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Trump op oorlogspad: twee belangrijke getuigen in impeachment-onderzoek ontslagen

  •  
08-02-2020
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
Donald_Trump_(29496131773)
Twee belangrijke getuigen in het impeachment-onderzoek naar Donald Trump zijn vrijdag ontslagen. Nadat bekend werd dat luitenant-kolonel Alexander Vindman moest vertrekken, werd al snel duidelijk dat ook Gordon Sondland , de Amerikaanse ambassadeur voor de Europese Unie, zijn baan kwijt is.
Luitenant-kolonel Alexander Vindman is een Amerikaanse veiligheidsexpert en specialist in buitenlandse aangelegenheden. Als directeur Europese zaken maakt hij deel uit van de Nationale Veiligheidsraad.
Vindman verklaarde in zijn getuigenis dat hij zijn ‘oren niet kon geloven’ toen hij het gesprek tussen Trump en Zelensky beluisterde. “Hij kreeg het verzoek te vertrekken omdat hij de waarheid sprak”, zei zijn advocaat David Pressman. Vindman heeft één keer in het openbaar moeten spreken over het telefoongesprek, omdat hij werd gedagvaard door het Huis van Afgevaardigden.
Ook de ambassadeur van de Europese Unie Gordon Sondland, die eveneens getuigde in het afzettingsonderzoek van de president, is ontslagen. Sondland meldde in een verklaring hij per direct op straat staat. “Ik wil de president bedanken voor de kans die hij mij heeft gegeven”, aldus Sondland.
Naast de twee belangrijke getuigen moet ook de tweelingbroer van Alexander Vindman, Yevgeny Vindman, vertrekken. Als jurist was hij verbonden aan de belangrijke adviesraad van het Witte Huis. Hij was echter geen getuige in de afzettingszaak.
Senator Chuck Schumer tweette een brief die hij in december ontving van het Pentagon. Daarin werd hij verzekerd dat patriotten en klokkenluiders zoals Vindman worden beschermd.
In het telefoongesprek tussen Trump en Zelensky, vroeg Trump aan de Oekraïense president een onderzoek in te stellen naar Joe Biden. Trump wilde 400 miljoen dollar (zo’n 362 miljoen euro) aan militaire steun voor Oekraïne bevriezen, totdat Oekraïne zou instemmen met een strafrechtelijk onderzoek naar Biden. Trump werd later aangeklaagd wegens machtsmisbruik. De Senaat sprak de president deze week vrij.
Nu de Amerikaanse president Donald Trump is vrijgesproken, openen Republikeinen in de Senaat de jacht op de zoon van Joe Biden. Bij het ministerie van Financiën is er gevoelige financiële informatie opgevraagd over Hunter Biden. Dat is hetzelfde ministerie dat de belastingaangifte van president Trump eerder niet wilde vrijgeven.
Volgens Trump heeft Joe Biden toen hij nog vicepresident was onder Barack Obama, zijn invloed gebruikt om zijn zoon te bevoordelen. Hunter Biden was lid van de raad van bestuur van het Oekraïense energiebedrijf Burisma, terwijl zijn vader betrokken was bij het buitenlands beleid van de VS in Oost-Europa. Trump beweert dat Biden ook een Oekraïense aanklager liet ontslaan, die onderzoek deed naar het energiebedrijf. Biden ontkent alle beschuldigingen en de beweringen zijn door diverse fact-checkers ontkracht. Ook is er nog geen enkel bewijs voor de beschuldigingen geleverd.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Reacties (75)

P Haan
P Haan9 feb. 2020 - 14:30

In de aanloop naar de verkiezingen werd de bevolking in slaap gesust met het verhaal dat Trump een lachertje was en niet kon winnen. Toen hij toch won was het sussende praatje dat het systeem zo robuust was, dat het niet mogelijk was dat hij zijn regering zou leiden zoals hij zijn bedrijf leidt. Tja. You're fired, het is geen verrassende kreet natuurlijk.

1 Reactie
Katootje2
Katootje210 feb. 2020 - 5:27

Daar klopte dus helemaal niets van, behalve dat Trump inderdaad een lachertje is.

Joop den Uil
Joop den Uil9 feb. 2020 - 10:49

''Biden ontkent alle beschuldigingen '' het was toch bewezen - en met trots- dat zijn zoon corrupt geld aangenomen heeft voor het uitlenen van de naam Biden ? Het is nu een zeep-opera aan het worden met clifhangers en al...

1 Reactie
Molly Veenstra
Molly Veenstra9 feb. 2020 - 12:31

Kennelijk schat Trump de kans dat Biden zijn tegenstander gaat worden bij de presidentsverkiezing in november hoog in. Mocht dat inderdaad gebeuren zal hij alles in het werk stellen om Biden achter de tralies te krijgen en daarop is hij reeds aan het voorsorteren. Het scenario om je politieke tegenstanders gevangen te laten zetten hebben we eerder gezien in Rusland en Brazilië, waar Trump's geestverwanten aan de macht zijn.

OlavM
OlavM9 feb. 2020 - 1:38

President Trump is en blijft een door rancune, grootheidswaanzin, ijdelheid en pathologische leugenachtigheid gedreven kind.

4 Reacties
OlavM
OlavM9 feb. 2020 - 1:48

Velen hieronder blijken niet te begrijpen, dat, als je als regering effectief wil werken, juist intern tegenspraak moet organiseren. Trump doet precies het tegenovergestelde.

harmmeijer
harmmeijer9 feb. 2020 - 7:25

Er wordt beweerd dat zijn rancune wel eens te maken zou kunnen hebben met de speech van Obama op het jaarlijkse Correspondents Dinner, waar Trump te kakken wordt gezet door Obama in verband met zijn beschuldiging, aangewakkerd door Fox News, als zou Obama geen geboren Amerikaan zijn. Trump was ook aanwezig, maar verliet op tijd de zaal.

de Boer2
de Boer29 feb. 2020 - 9:05

Interne tegenspraak, daarvan weten ze bij de PvdD anders wel raad mee: Trouwens, er zijn nog veel meer partijen waar tegenspraak niet op prijs wordt gesteld. Visies botsen met de regelmaat van de klok. Maar de regering weet dat als je spreekt je dat unaniem dient te doen en dat je de eenheid dient te bewaren. Dat kost dus veel tijd voor overleg en afstemming. Maar zoiets kun je natuurlijk wel aan Mark Rutte overlaten.Van hem wordt gezegd dat ie geen visie heeft. Dat visie als een olifant in de kamer is. En toen waren veel mensen verre van gesticht. Maar de Boer vond het wél een punt. Want de wereld gaat niet zo zeer aan vlijt als aan visie naar de filistijnen. . .

Molly Veenstra
Molly Veenstra9 feb. 2020 - 12:26

'Velen hieronder blijken niet te begrijpen, dat, als je als regering effectief wil werken, juist intern tegenspraak moet organiseren.' Dat geld alleen als je effectief in het landsbelang wilt opereren. Daar heeft de huidige president echter geen boodschap aan. Trump kent maar één belang: dat van Donald Trump. Iedere tegenspraak daarbij is onwelkom.

stokkickhuysen
stokkickhuysen8 feb. 2020 - 23:33

Op Teletekst staat: WH ontslaat getuigen tegen Trump. Dat moet natuurlijk zijn: Trump ontslaat getuigen tegen Trump. Of staat dat te bananenrepubliekerig?

O3
O38 feb. 2020 - 15:20

8 SENATOREN ACHTTEN TRUMP FOUT [Acht senatoren zeiden de afgelopen dagen dat hij (president Trump) fout is geweest door Oekraïne onder druk te zetten om een onderzoek te beginnen tegen presidentskandidaat Joe Biden, maar spraken hem toch vrij...] EVIDENTE CORRUPTIE GOEDGEKEURD [...Ze keurden daarmee evidente corruptie aan de top van het Amerikaanse bestel zonder weerwoord goed.] [Bron: NRC]

Joep1991
Joep19918 feb. 2020 - 15:03

De Democraten zijn juist op oorlogspad, 3 jaar lang hebben ze Trump lastig gevallen met onderzoeken waar telkens bleek dat Trump geen schuld had. Trump zal herkozen worden op basis van uitmuntende raportcijfers in een land waar de linkse stemmer lijdt aan een soort een tunnelvisie waarbij zij vinden dat alles wat Trump doet of zegt slecht is.

6 Reacties
Hannes van Achterhout
Hannes van Achterhout8 feb. 2020 - 15:48

Leuke trolpoging. Of je moet het menen. Dan ben je evenzogoed een sneue en onderbuikse opiniaster van het rechtsextremistische ejaculaat dat al staat te popelen om Trumps gezag ook hier als meemarcherende stormaanvoerder te doen gelden. Het zal het nog spijten, want rechtschapen Amerikanen die er ook nog zijn, hebben ook de reputatie in no time een buitenparlementaire volksopstand te genereren, zoals in 1968.

Anoniempje5
Anoniempje58 feb. 2020 - 16:41

Wel schuld maar geen straf. Uitkomst is wel hetzelfde.

vdbemt
vdbemt8 feb. 2020 - 16:44

Nee, Joep. Die onderzoeken tonen overduidelijk aan dat Trump wél schuldig is. Alleen is het Amerikaanse systeem dusdanig dat het laatste woord aan de Senaat is. Daar zijn de Republikeinen in de meerderheid. Die interesseert het niet dat Trump schuldig is, zolang de hork maar de macht heeft. En die misbruikt hij dan ook om kritische mensen te ontslaan. Verre van democratisch. Waarop de VS zich toch voorstaan dat ze dat zijn.

Becausky
Becausky8 feb. 2020 - 17:30

joepie Aan de telefoon geweest met "het stabiele genie?" Die raportcijfers ( of rapportcijfers zoals sommige linkse mensen het schrijven ) heeft hij toch zichzelf gegeven? Doe 'm de groeten

MG1968
MG19688 feb. 2020 - 18:31

Geen schuld had... die conclusie die trok zelfs geen rep. senator. De feiten die op tafel liggen worden niet of nauwelijks betwist. Kan ook niet.

Katootje2
Katootje28 feb. 2020 - 18:39

Het heeft weinig zin om nog veel woorden vuil te maken aan mensen die nog steeds beweren dat Trump niet schuldig was.

José
José8 feb. 2020 - 14:28

"There will be no loyalty, except loyalty toward the Party." — George Orwell, 1984

MartinvanderLinde
MartinvanderLinde8 feb. 2020 - 14:08

Ik denk dat we alle moraal een fatsoen de komende tijd aan de kant kunnen schuiven. Dit wordt een hele smerige campagne. De VS staan aan de rand van totale desintegratie. De voedingsbodem wordt klaar gemaakt voor een staatsgreep. Ik denk dat Trump nog voor de verkiezingen de totale noodtoestand afkondigt, de verkiezingen verbiedt en zichzelf als absoluut heersers kroont. Overdreven, wacht eerst maar eens af.

2 Reacties
FransAkkermans1947
FransAkkermans19478 feb. 2020 - 18:52

Overdreven is niet het goede woord. Uit de lucht gegrepen lijkt me meer op de plaats. Hoe kan Trump de grondwet buiten werking stellen?

Molly Veenstra
Molly Veenstra9 feb. 2020 - 11:31

@Frans 'Hoe kan Trump de grondwet buiten werking stellen?' Geloof jij dat Trump gedwongen kan worden om de grondwet te respecteren? Door wie dan? De hoge raad? De senaat? Die heeft Trump in zijn zak zitten. Zijn aanhang? Welke misdaad zou zijn aanhang niet van hem accepteren? Heel misschien...het leger. Het leger zou in opstand moeten komen tegen de commander in chief. Militairen zijn echter hun hele carrière getraind om bevelen op te volgen en om niet in opstand te komen. @Martin Nu de Senaat groen licht heeft gegeven aan Trump om de wet te overtreden ben ook ik uiterst somber gestemt over de mogelijkheid dat de VS ooit nog van deze man afkomen. De kandidaat voor de democraten zal het moeten opnemen tegen een president die al zijn macht gaat gebruiken om die macht te behouden. Legaal of illegaal. Dat Trump de noodtoestand afkondigd en de verkiezingen verbied vindt ik noch overdreven, noch uit de lucht gegrepen. Wellicht zal Trump een andere legale of illegale manier vinden om aan de macht te blijven. Wat ik uiterst onwaarschijnlijk acht is dat Trump de wet zal respecteren. Waarom zou hij dat doen?

Hannes van Achterhout
Hannes van Achterhout8 feb. 2020 - 13:26

Nu nog wat zuiveringen in de legertop, de CIA & NSA en de transformatie is compleet: Van een pluriforme samenleving met burgerrechten tot een rabiaat-reactionair repressieregime onder de Republikeinse roedenbundel, per revolverpolitiek en rücksichtlos raciaal reinheidsdenken. Hoewel het goedlachse deel van de US nog denkt dat het wel meevalt, zal het weldra beseffen dat er geen ruimte meer is voor andersdenkenden. Wie niet voor de Trumpfiguur is, is tegen hem, en kan derhalve als subversief element repressailles tegemoet zien. America first, ditmaal als ook als middels Trump geproclameerd werelddictaat. Rutte houdt de rug zeker niet recht onder deze nieuwe knoet.

2 Reacties
Robotnik1
Robotnik18 feb. 2020 - 15:58

Vast

Audio
Audio8 feb. 2020 - 16:30

We zullen wel zien. Van 1861 tot 1865 was de VS verwikkeld in een Burgeroorlog met 670.000 doden. Het Zuiden was vernietigd en heeft zich economisch nooit meer hersteld. De slavernij werd afgeschaft. Zover is het nog lang niet, ik ben benieuwd wat er eind oktober gaat gebeuren.

harmmeijer
harmmeijer8 feb. 2020 - 12:46

Zijn aankondiging om zichzelf te kronen tot keizer zal me ook niet meer verbazen.

2 Reacties
Jan Lubbelinkhof
Jan Lubbelinkhof8 feb. 2020 - 16:01

“Washington faut bien une messe”

MG1968
MG19688 feb. 2020 - 18:32

Hij hint toch al wat betreft het schrappen van het twee termijn maximum.

CharlesdeValois
CharlesdeValois8 feb. 2020 - 12:39

Getuigen en uitgenodigden om hun ervaringen met onderziekscommissies te delen zouden vooraf een compensatie/disclaimer mbt negatieve gevolgen voor hun toekomst moeten tekenen. Want zo heeft een goed inderzoek geen zin omdat dan de neiging ontstaat dat er door angstculturen een verwrongen beeld ván de werkelijkheid door waarheidscommissie wordt opgetekend.

MG1968
MG19688 feb. 2020 - 12:24

Kaltstellen. Niets meer en niets minder. Her toont het democratisch defect van trump in volle omvang.

12 Reacties
Bromsnor3
Bromsnor38 feb. 2020 - 13:06

Wat dacht je van GL waar Klaver éé van de fractieleden met een afwijkende mening ook heeft “kaltgesteld”...?

Bromsnor3
Bromsnor38 feb. 2020 - 13:07

één...

Marinus C.
Marinus C.8 feb. 2020 - 15:38

@Bromsnor Als actief partijlid is je een deel van je functieomschrijving dat je in woord en daad het gedachtegoed van die partij uitdraagt, doe je dat niet, dan volgt iets wat vergelijkbaar is met ontslag wegens disfunctioneren. Dat is anders dan bij andere banen, waar je politieke voorkeur irrelevant is (of hoort te zijn), maar dat is nu eenmaal hoe het werkt. De situatie is niet te vergelijken met wat we hier hebben. De ambtenaren in kwestie deden niets wat ze vanuit hun functie niet zouden mogen doen. Hij heeft ze gewoon om persoonlijke redenen de laan uitgestuurd, en dat is dictatoriaal.

MG1968
MG19688 feb. 2020 - 16:26

Lachwekkend. Enerzijds de vergelijking anderzijds de poging om poging tot afleiding. Het gajegoed snor.

Bromsnor3
Bromsnor38 feb. 2020 - 19:26

@Marinus C, Dat is niet de situatie die we hier in Nederland hebben. De kamerleden dienen “vrij van lasten” te zijn als zodanig geregeld in onze grondwet. Dat betekent dat je vrij moet kunnen beslissen in een tweede kamer en niet belemmerd mag worden door b.v. partij dicipline. Zinhi Ozdil dacht dat hij zich vrij zou kunnen uitspreken maar dat bleek niet zo te zijn en werd daarom “kaltgesteld” door J.Klaver. Dat is nu ook in de USA gebeurd. Dus niet Trump veroordelen als hier door een zich “links” noemend fractievoorzitter hetzelfde gebeurt.

Marinus C.
Marinus C.9 feb. 2020 - 9:31

"Vrij van lasten"? Ik heb een google search gedaan op die frase, maar behalve uw eigen post, komt er eigenlijk niets boven water. In ieder geval niet in de context van NL politiek. Dat zou nog één ding zijn, maar in mijn ervaring is het bij mensen van uw politieke overtuiging is het vaak zo dat men a) weinig tot niets over politiek weet, en b) men voor deze leemte in kennis te compenseren door luidkeels uit de nek te lullen. Misschien zit ik fout, maar dat weten we pas als jij wat meer duiding geeft. Tot die tijd kunnen we ervan uitgaan dat dat hele "vrij van lasten" een rechtse breinscheet is en dat u maar wat in de ruimte wauwelt.

MG1968
MG19689 feb. 2020 - 10:54

@Marinus Vrij van last en ruggespraak. Maar dat gaat hier helemaal niet op. Het betreft de afrekening van Trump met mensen die vanuit de professionele hoedanigheid weet hebben van bepaald gedrag van Trump en daarover -feitelijk- getuigd hebben. En dat zijn gewoon maffia-praktijken. Ik vrees voor het leven van de whistleblower bijvoorbeeld. Trump zal zijn aanhang de executie laten voltrekken. Ook het vergelijk met GL en de behandeling die Romney treft geen doel. Het 'Trial' zoals hij is gevoerd is immers vanuit het doel van de onderliggende wetgeving automatisch (vanuit de nederlandse situatie geredeneerd) een vrije kwestie. Een kwestie waar een vertegenwoordiger niet geacht wordt volgens de partijlijn te stemmen en een eigen afweging mag maken. Het aantal vrije kwesties mag wat mij betreft inderdaad omhoog (minder dichtgetimmerde regeerakkoorden en 'automatisch' een vrije kwestie wanneer het gaat over moreel-ethische onderwerpen) maar dat is een volledig andere discussie. Binnen het GOP echter lijkt niets meer een 'vrije kwestie' te zijn en treedt een niet lid op als rechter en beul met betrekking tot een ieder die hem een voet dwars zit. Binnen het GOP maar ook daarbuiten. Trump is gewoon verre van democratisch.

MG1968
MG19689 feb. 2020 - 10:55

"En dat zijn gewoon maffia-praktijken." Voor de goede orde: Trumps reactie, niet de getuigenissen.

Minoes&tuin
Minoes&tuin9 feb. 2020 - 11:03

Marinus C. Dat is juridische/ambtelijke taal volgens mij. Het betekent niet meer en/of minder dat hij/zij zonder meer op persoonlijke titel stemt en dit afwijkend mag en moet kunnen zijn van het partijstandpunt. TK worden ook op persoonlijke titel gekozen door de kiezers, Dus hier ga je hier echt wel de mist in.

Bromsnor3
Bromsnor39 feb. 2020 - 18:20

@ Marinus, Je reactie is beneden alle peil. ”Breinscheet”, “Luidkeels uit de nek te lullen” met als klap op de vuurpijl de stigmatisering zonder mij te kennen “mensen van uw politieke overtuiging” ......Dit geleuter vanuit een banaal buikgevoel zegt me genoeg over uw simpel denkniveau....einde discussie.

Marinus C.
Marinus C.10 feb. 2020 - 8:12

@Bromsnor. Ik zat er anders niet zo heel ver naast; de (verouderder) frase is "zonder last en ruggespraak" en is een jaar of 30 a 40 geleden in onbruik geraakt. Het heeft met name betrekking op stemmen, heeft dus vrijwel niets te maken met het geval Odzil en helemaal niets met het geval Vindman/Sondland. Sowieso is het een typisch Nederlands concept, en is het onzin om het op de Amerikaanse situatie te projecteren. Dus je hebt de frase een keer gehoord, je haalt hem in verkeerde bewoordingen aan, en betrekt hem op twee verkeerde situaties, om een punt te maken wat onjuist is. Gekoppeld aan uw postgeschiedenis, is het niet zo moeilijk om een indruk te krijgen van wie u bent. Het enig wat er verkeer is gegaan is dat mijn toon een reactie is op de algemene toon in uw postgeschiedenis, en niet op de post in dit topic. Mijn excuses hiervoor. Op de toon na, is het mij wel duidelijk dat mijn inschatting juist was.

Marinus C.
Marinus C.10 feb. 2020 - 8:13

https://nl.wikipedia.org/wiki/Stemmen_zonder_last_of_ruggespraak

O3
O38 feb. 2020 - 12:18

NAÏEVE DISSIDENT VINDMAN Luitenant-kolonel Alexander Vindman op wie Trump zijn rancune botviert sprak eerder de volgende naïeve woorden tot zijn vader. SOVJET-UNIE “Pap, ik zit hier vandaag in het Capitool en het feit dat ik met onze gekozen professionals praat, is het bewijs dat u 40 jaar geleden de juiste beslissing hebt genomen om de Sovjet-Unie te verlaten. WAARHEID Maakt u zich geen zorgen. Het komt wel goed met mij, als ik de waarheid vertel.

O3
O38 feb. 2020 - 12:06

DESPOOT Niks houdt Trump -de president van alle Amerikanen in de VS- tegen om zich steeds openlijker te gedragen als despoot. BANANENREPUBLIEK, WRAAK OP DISSIDENTEN Zoals in een bananenrepubliek intimideert en zint de despoot naar wraak op dissidenten.

de Boer2
de Boer28 feb. 2020 - 11:39

Geen schuld en boete, geen misdaad en straf maar gewoon vanouds wraak en betaald zetten Die Trump wordt steeds menselijker.

2 Reacties
MG1968
MG19688 feb. 2020 - 18:35

Menselijk volgens de normen die golden in andere eeuwen. En bij een ieder die die tijd onondervonden als geweldig beoordeeld.

Katootje2
Katootje28 feb. 2020 - 18:36

Kun je nagaan hoe ontzettend menselijk terroristen zijn.

etsyketsy
etsyketsy8 feb. 2020 - 10:53

Veelzeggend is het bovendien wanneer je op de tag 'Alexander Vindman' klikt onder dit nieuws.

[verwijderd]
[verwijderd]8 feb. 2020 - 10:31

--- Dit bericht is verwijderd —

6 Reacties
Jerry Bidet
Jerry Bidet8 feb. 2020 - 13:05

Zijn de Goelags al klaar?

Recht door Zee
Recht door Zee8 feb. 2020 - 13:24

@ ikzelf serieus..... ik denk dat je niet goed hebt opgelet bij geschiedenis....

Robotnik1
Robotnik18 feb. 2020 - 16:00

Nou als hij op Stalin gaat lijken zullen ee hier heel veel blij zijn. Veel oude socialisten en communisten hier. Past in hun straatje

Audio
Audio8 feb. 2020 - 16:33

Deze opmerking past toch echt beter bij de neo-marxisten die hier reageren. De manier waarop hier tegen de boeren wordt gefulmineerd, roept herinneringen aan de Stalinistische jaren '30 op.

Le Chat Botté
Le Chat Botté8 feb. 2020 - 16:38

Of de Goelags al klaar zijn? Vraag dat eens aan (de kinderen van) gedetineerde migranten.

Recht door Zee
Recht door Zee9 feb. 2020 - 14:14

@ Ikzelf Bevestingen je gelijk? Mmmk Weet niet wat jij leest, maar ok.....

etsyketsy
etsyketsy8 feb. 2020 - 10:22

Onbegrijpelijk dat Trump z'n eigen mensen wegstuurt die hem weg wilden sturen. Heeft hij dan niets geleerd van de mislukte impeachment? Het lijkt wel alsof de V.S. is verdeeld in twee kampen, is de vorige oorlog net afgelopen, begint er weer een nieuwe. Één feit is zeker, we gaan nog tot ver na de presidentsverkiezingen horen over de mislukte impeachment.

Gi Raf
Gi Raf8 feb. 2020 - 10:13

''Twee belangrijke getuigen in het impeachment-onderzoek naar Donald Trump zijn vrijdag ontslagen.'' Blijkbaar zijn onderkruiper getuigenissen die beweren wat gehoord te hebben toch helemaal niet zo belangrijk. Stel je voor dat de president dit soort niet de laan uitstuurt. Dan zou je toch voor het eerst gaan twijfelen aan zijn kunnen. Nu dus verder met het onderzoek naar graaien/omkopen door Biden in Oekraiene.

1 Reactie
stokkickhuysen
stokkickhuysen8 feb. 2020 - 14:34

Dank je wel Giraf dit is alles wat ik wilde weten. Je snapt niet helemaal wat een rechtssysteem is, daar wringt hem de schoen.

Anoniempje5
Anoniempje58 feb. 2020 - 10:06

Dat was te verwachten. Hij heeft het "als je niet met ons bent ben je tegen ons en dus de vijand" buitenlandse beleid van Bush ook nationaal ingevoerd en zelfs binnen de republikeinen. Nog even en hij noemt het terroristen en eindigen ze in Gitmo. (mogelijk gemaakt door Bush en Obama). Begint steeds meer op een dictator te lijken. Die gaat echt geen verlies accepteren en de macht over dragen aan een democraat. En als die wel weer wint dit keer wordt Don jr. de volgende president of hij blijft voor het leven president, als die nog zo lang blijft ademen dan.

6 Reacties
etsyketsy
etsyketsy8 feb. 2020 - 14:33

@Anoniempje Slim. Je maakt alvast je invulling, zodat in het geval dat Trump wint je jezelf gerust kunt stellen dat je het al had verwacht, en zelfs al wint Trump niet dan heeft Trump alles al gewonnen heeft wat erna komt. Wat er ook komt, verdere teleurstelling is onmogelijk geworden. Ik gun het je in ieder geval van harte, want ik kan het uit eigen ervaring iedereen aanraden om niet teleurgesteld te worden door Amerikaanse politiek.

etsyketsy
etsyketsy8 feb. 2020 - 14:34

*-heeft

Anoniempje5
Anoniempje58 feb. 2020 - 16:40

@etsy; je maakt de fout te denken dat iedereen hetzelfde in elkaar steekt als jezelf. Ik kijk er namelijk wel stiekem naar uit juist. Liever deze verkiezingen als de volgende.

etsyketsy
etsyketsy8 feb. 2020 - 17:44

@Anoniempje Slim, je vult het ook voor mij in. Alleen leg ik nergens een link tussen niet teleurgesteld zijn en niet naar uitkijken. Je had ook op kunnen merken ik aantoon niet zo in elkaar te steken als jij, waar je terecht in mee gaat, zonder de ander een fout toe te moeten dichten met het door elkaar halen van uitkijken naar en verwachtingen hebben over. Net zo lief deze verkiezingen als deze volgende.

Anoniempje5
Anoniempje59 feb. 2020 - 6:55

@Etsy; Waarom zou ik iets schrijven wat niet waar is? Nogmaals, ik zit niet in elkaar zoals jij.

Etsypetsy
Etsypetsy9 feb. 2020 - 11:00

@Anoniempje Als je het antwoord niet weet, kun je het beter niet aan mij vragen.

Deplorable Lefty
Deplorable Lefty8 feb. 2020 - 10:04

Een tikkeltje rancuneus van Trump, deze nieuwe ontslagronde. Maar ik begrijp niet zo goed waarom men hier in een kramp schiet als de gangen van de "Bidens" worden nagegaan? Omdat dat democraten zijn? Trump is al vanaf de start onderworpen aan allerlei minutieuze onderzoeken. Er zou best wel eens wat echte "dirt" naar boven kunnen komen, dit zou helemaal dramatisch zijn voor de Democrats

1 Reactie
Meneer Demesmaeker
Meneer Demesmaeker9 feb. 2020 - 10:46

Indien de Bidens wat verkeerd hebben gedaan (wat ik helemaal niet uitsluit) moet dat uitgezocht worden door de Amerikaanse anti corruptiediensten. Het vragen om zo'n onderzoek door Trump aan een buitenlands staatshoofd -onder druk van het inhouden van financiele hulp- is hoogverraad. Waarom snap je dat verschil niet?

Le Chat Botté
Le Chat Botté8 feb. 2020 - 9:57

The Whitehouse Baboon shows his fury and unccontrolled rage. He will now destroy all that had the fucking nerve to speak out against them. And the fearing loyalists in the Whitehouse will hear him roar and scream,: "I rule, I am the sole master on this rock. I am th meanest motherfucker in this valley. You dont abide, I destroy you and your family for seven generations, for I am the greatest, I am the chosen one."

Rechtse Bal4
Rechtse Bal48 feb. 2020 - 9:44

iedere business consultant zal adviseren om rotte appels uit de top van elke organisatie te wippen om sterker te zijn tegen concurrent en een team te smeden. Trump doet het volgens het boekje. Rutte zou daar zich daar wel eens in kunnen verdiepen (Juncker van EP was daar overigens ook een meester in … die deed het in geniep dus nog een graadje beter dan heer Trump)

5 Reacties
stokkickhuysen
stokkickhuysen8 feb. 2020 - 15:16

Trump doet het volgens het boekje. Het boekje van mensen die nog nooit een boekje hebben gezien,

Le Chat Botté
Le Chat Botté8 feb. 2020 - 15:57

Ach welnee, een gezonde organisatie zorgt Altijd voor voldoende luizen in de pels. Zonder kritische denkers heb je een echokamer, de zwakst denkbare organisatie die er bestaat.

Marinus C.
Marinus C.8 feb. 2020 - 18:36

Alleen is het nogal problematisch als je een land runt als een business. Een democratisch land dan, ik stel me zo voor dat het prima advies is voor een dictatuur.

stokkickhuysen
stokkickhuysen8 feb. 2020 - 23:42

Alleen is het nogal problematisch als je een land runt als een business. Nog problematischer is het als je het land runt als een TV show. Businesses in de handen van T lopen ook niet goed af. Jammer dat we zijn aangiften niet te zien krijgen.

Joe Speedboot
Joe Speedboot9 feb. 2020 - 9:22

'iedere business consultant zal adviseren om rotte appels uit de top van elke organisatie te wippen' Dat is dan een waardeloze consultant! Een goed consultant zal je altijd adviseren je team vooral niet uit kritiekloze ja-knikkers te laten bestaan.

Rick Hofland
Rick Hofland8 feb. 2020 - 9:36

Dat wisten die twee toch ook wel toen ze tegen Trump gingen getuigen. Ze hadden wel gelijk om te getuigen over Trump zijn wijze van handelen, maar ik ga er toch vanuit dat ze begrijpen dat ze in het geval Trump niet uit zijn functie ontheven zou worden zij geen onderdeel meer kunnen zijn van een managementteam dat vaak in vertrouwen wil kunnen overleggen.