Joop

Trump ontdoet zich van minister van Justitie Jeff Sessions

  •    •  
07-11-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
28754205634_a37fec6206_k

© cc-foto: Gage Skidmore https://flic.kr/p/KNUPy7

Nu duidelijk is geworden dat president Trump zijn greep op de Senaat heeft versterkt, ontdoet hij zich van Jeff Sessions. De minister van Justitie verkeerde al tijden in het vizier van Trump omdat hij weigerde zich te bemoeien met het onderzoek naar gerommel met de verkiezingen van 2016 dat speciaal aanklager Robert Mueller leidt. Sessions heeft ontslag genomen op verzoek van Trump.
DrbK8CeXcAAhi2a
De verkiezingsuitslag heeft het voor Trump makkelijker gemaakt een opvolger te benoemen.
De manier waarop Trump met Sessions, aanvankelijk een van zijn grootste supporters, omging is nog nooit eerder in de geschiedenis vertoond. Hij viel de minister voortdurend aan en beweerde in september zelfs dat hij eigenlijk helemaal geen minister van Justitie meer had.
cc-foto: Gage Skidmore
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (20)

Bernie2
Bernie28 nov. 2018 - 12:00

Een staatscrisis in aantocht? Als populist Trump doorzet wat velen vrezen, wordt onderzoeker Mueller ook ontslagen en Trumps malafide praktijken die leidden tot zijn presidentschap stopgezet. De puinhoop is dan compleet. De nieuwe justitieminister die Sessions nu vervangt is trouwens een bekende van justitie wegens eerdere grootschalige oplichtingspraktijken.

3 Reacties
Bernie2
Bernie28 nov. 2018 - 12:07

*het onderzoek dat Trumps malafide praktijken onderzoekt wordt stopgezet.

Molly Veenstra
Molly Veenstra8 nov. 2018 - 14:07

In plaats van een ontslag zou ook het budget van Mueller kunnen worden afgeknepen. Dat baart niet zoveel opzien en is minstens zo effectief.

Nick the Stripper
Nick the Stripper9 nov. 2018 - 20:35

Molly Veenstra 8 november 2018 at 15:07 [ Dat baart niet zoveel opzien en is minstens zo effectief. ] Een tijdje geleden al is het team van Mueller sterk ingekrompen - kennelijk waren die aanklagers al klaar met hun aandeel in het onderzoek. Het verhaal gaat nu dat het (of een) rapport van Mueller al klaar is. Dus dan heeft dat afknijpen van budget niet zo gek veel zin meer.

Bouwman2
Bouwman28 nov. 2018 - 9:02

Nou dat ontslagbriefje liegt er niet om. Hier staat geschreven dat de Wet , als de kern van democratie,naar beste kunnen werd hoog gehouden maar dat zulks op verzoek van de POTUS dat niet meer nodig en overbodig is. In de mening van de schrijver is hiermee de democratie onttakeld, maar zo staat hier, toch bedankt dat ik een periode in staat werd gesteld door de POTUS mijn best te doen de democratie te handhaven. Trump is de reïncarnatie van de zonnekoning, Louis XIV, die iedereen kent. Zijn ster verbleekte toen zijn opvolger onder de guillotine terecht kwam.

Grozny
Grozny8 nov. 2018 - 4:51

negatieve impact op de verkiezingen momenteel kunnen de dems makkelijk trump ect... onderzoeken. ze hebben supena power gekregen als trump het congres had behouden had hij niet iemand nodig die irritant terug kan doen tegen de dems. Sessions wilt die dingen niet doen. Zijn nieuwe ag wel.

JvanDeventer
JvanDeventer7 nov. 2018 - 23:27

Ik begrijp niet wat de nieuwe samenstelling van de Senaat hiermee te maken heeft. Waarom zou Trump Sessions niet al veel eerder hebben ontslagen? Waarom zou hij tot nu hebben gewacht?

2 Reacties
Luneau
Luneau8 nov. 2018 - 7:41

Voorheen hadden de Republikeinen maar een krappe meerderheid (51 van de 100 zetels), waarbij McCain 1 van de weinigen was die vaak tegen Trump's beleid in ging en er dus geen meerderheid bereikt werd. Nu hebben de Republikeinen 53 zetels. Als 1 of 2 Republikeinen nu tegenwerken, dan is er voor Trump niets aan de hand.

DonDonaldSucks
DonDonaldSucks8 nov. 2018 - 21:29

Omdat het invloed gehad zou kunnen hebben op de samenstelling van de senaat vanwege de verkiezingen Het zou zonder meer een onderwerp zijn geweest in de campagnes. Maar Trump zag liever campagnes zonder dat de kiezers wisten dat hij dit zou doen.

Poezenmens
Poezenmens7 nov. 2018 - 22:17

Het machtigste land ter wereld wordt geregeerd door een totaal gestoorde gek: https://www.ad.nl/buitenland/trump-veegt-triomfantelijk-de-vloer-aan-met-verliezende-partijgenoten~a10b7834/

1 Reactie
OlavM
OlavM9 nov. 2018 - 2:08

@ Merel: Trump staat vaak voor de spiegel en waant zich "Big Brother". Hij heeft niet eens door dat hij voor een lachspiegel staat. Als hij voor een gewone spiegel zou staan is niet meer te zien dan een tovenaar van Oz.

Sonic2
Sonic27 nov. 2018 - 22:08

https://www.youtube.com/watch?v=ix5NK5sDH1g Jeff Sessions was niet het enige dieptepunt van de dag. De leider van de Vrije Wereld ging ook helemaal los scheldend en al op een reporter. Het kippenvel staat op mijn armen. Dat je dit nog mag mee maken. Welke idioten hebben dit monster macht gegeven? Welke figuren in Nederland steunen deze weerzinwekkende man nog? Ik maak me er maar niet meer kwaad om. Onvoorstelbaar.

hanzeboog2012
hanzeboog20127 nov. 2018 - 20:38

Diep triest. Zou van alles kunnen zeggen wat ik nu denk. Maar dan wordt mijn reactie absoluut niet geplaatst.

1 Reactie
OlavM
OlavM9 nov. 2018 - 1:55

@ hanzeboog2012: Nu wordt je reactie wel geplaatst, maar zeg je niet van alles wat je nu denkt. Het komt mij voor dat dat niet erg informatief is.

Perezoso
Perezoso7 nov. 2018 - 20:19

Speciaal aanklager Mueller wordt nu buitenspel gezet. Trump redt zijn eigen hachje, en dat van zijn dochter en schoonzoon.

5 Reacties
JanDuine2
JanDuine27 nov. 2018 - 20:36

Nee hoor... dat gaat niet gebeuren! Let maar op!

MarjoleinS2
MarjoleinS27 nov. 2018 - 20:38

Dat zou een impeachment alleen maar versnellen. Trump laat zien dat hij bang is. Zijn houding geeft het tegengestelde weer van iemand die niets te verliezen heeft.

manic
manic8 nov. 2018 - 0:12

en daarnaast er komt geen impeachment deze man komt overal mee weg net dat de vvd in nl ook met alle leugens steeds weer wegkomt

DonDonaldSucks
DonDonaldSucks8 nov. 2018 - 10:19

[...Dat zou een impeachment alleen maar versnellen.] Impeachment ja, die komt er, er is een gewone meerderheid in het huis voor nodig. Removal from office, nee dat komt er zeker niet. Dat vereist 2/3 meerderheid in de senaat...

DonDonaldSucks
DonDonaldSucks8 nov. 2018 - 14:45

[Trump laat zien dat hij bang is.] Exact. Als er niets aan de hand zou zijn, dan zou Trump weten dat het eindrapport van Mueller Trump vrijpleit. En dan zou hij Mueller al het geld en de middelen geven om zo snel mogelijk tot die conclusie te komen. Vervolgens zou Trump lachend een enorme boost in popularteit in ontvangst nemen nadat het rapport is gepubliceerd. Maar Trump weet beter...