Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

President Trump neemt juridische actie tegen kattenspelletje op het internet

  •  
23-03-2017
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
54 keer bekeken
  •  
e5e919aab41d19fa7dfccea524e7f448
Een puber die een website maakte, waarin je met de pootjes van een poes het hoofd van Donald Trump kan meppen, is juridisch in de problemen gekomen met de advocaten van de Amerikaanse president. De 17-jarige Lucy uit San Francisco maakte de website TrumpScratch.com als een grapje om beter te leren programmeren. Drie weken nadat haar website af was moest ze hem offline halen omdat ze ‘cease and desist’ brieven kreeg van de advocaten van een ‘bekende zakenman en televisiester’.
Lucy veranderde de naam van de website in Kittenfeed.com op het advies van een familieadvocaat, maar dit was niet genoeg voor Trump. Wederom werden er juridische dwangbrieven verstuurd om de site offline te halen.
De site kan nu alleen nog bezocht worden via het web archief, maar een youtube video laat zien hoe het spelletje eruitzag.
In een email aan de Amerikaanse krant The Observer schrijft Lucy het volgende: ‘Het is zo zielig dat deze regering zich meer focust op leuk gevonden worden, echt nieuws in de doofpot stoppen, en sites zoals de mijn uit de lucht halen omdat ze hem slecht voor de dag zouden laten komen.’ Ze vertelde The Observer dat ze de website ging sluiten om verdere juridische verwikkelingen te voorkomen, maar noemde de tussenkomst van de advocaten buitensporig:
"In de tussentijd is hij aan het tweeten over de kijkcijfers van The Apprentice, en verstuurt hij machtsdronken tweets over het afluisteren van telefoons."
Wat Trump ook probeerde te bereiken met de juridische stappen, het tegenovergestelde is gebeurd: de website is inmiddels sinds de eerste berichtgeving 50.000 keer bezocht.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Reacties (9)

msj_meijerink
msj_meijerink24 mrt. 2017 - 9:59

Moeilijk spelletje :P :P :P :P

Zandb
Zandb24 mrt. 2017 - 7:19

Dat een 17-jarige zo'n spelletje moet verzinnen als grapje; armoede.

Joe Speedboot
Joe Speedboot23 mrt. 2017 - 21:31

Je zou als advocaat maar aan je vrienden moeten uitleggen dat je aan het procederen bent tegen een 17 jarige die een videogame genaamd 'Trumpcat' heeft gemaakt..

Tom Meijer
Tom Meijer23 mrt. 2017 - 12:35

Er is daar een idioot naar boven getuimeld.

3 Reacties
johannn2
johannn223 mrt. 2017 - 13:41

Tom, Idioot, nee. Wel duidelijk dement. .

Jansen & Jansen
Jansen & Jansen23 mrt. 2017 - 20:19

[Wel duidelijk dement.] Inderdaad, hij vertoont veel kenmerken van beginnende dementie. Veel verlies van decorum. Grensoverschrijdend seksueel gedrag. Geen korte termijn geheugen (vandaar zijn dagelijks 180's en leugen)

Joe Speedboot
Joe Speedboot23 mrt. 2017 - 21:33

Er is daar een idioot naar boven getuimeld. Meer dan één. Er zijn er ook nog die hem steunen.

rbakels
rbakels23 mrt. 2017 - 10:55

Dit gaat niet alleen over de uitingsvrijheid (in de VS nog ruimer dan hier onder het First Amendment) maar vooral over de blijkbaar heel lange tenen van gekke Donald. Ik wacht op de durfal die Donald met die andere Donald, Donald Duck associeert.

1 Reactie
Jansen & Jansen
Jansen & Jansen23 mrt. 2017 - 20:22

Eerder Dagobert, Donald is een dommige goedzak, dat goedzak lijkt me niet heel erg van toepassing...