Joop

Trump noemt migranten 'beesten, geen mensen'

  •  
17-05-2018
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
trump
In de VS wordt geschokt gereageerd op uitlatingen van president Trump waarin hij stelt dat sommige illegale immigranten “beesten zijn, geen mensen”. Trump deed dat tijdens een gesprek met Californische politici en gekozen autoriteiten die zich verzetten tegen het beleid van de staat om in sommige steden verblijf te bieden aan illegale immigranten. Californië heeft wetgeving doorgevoerd om te voorkomen dat federale en lokale autoriteiten de jacht kunnen openen op migranten. Trump op zijn beurt dreigt de overheidsfinanciering stop te zetten aan steden die niet meewerken aan de illegalenjacht. Ook heeft het ministerie van justitie de staat voor de rechter gesleept wegens overtreding van het immigratiebeleid van Trump.
In zijn onnavolgbare Engels verklaarde Trump:
We hebben mensen die het land binnenkomen, of proberen binnen te komen, we houden er veel tegen. En we zetten er ook veel uit het land, je wilt niet geloven hoe slecht deze mensen zijn. Dit zijn geen mensen, dit zijn beesten. En we zetten ze het land uit op een niveau, met een snelheid, zoals nog nooit vertoond is. (…) We gaan ze pakken, we krijgen het voor elkaar.
De gouverneur van Californië heeft fel gereageerd op de aanval van Trump
Trump liegt over immigratie, Trump liegt over misdaad en hij liegt over de wetten van Californië. Een dozijn Republikeinse politici invliegen om hem te complimenteren en zijn roekeloze beleid te prijzen verandert niets. Wij, de burgers van de vijfde grootste economie van de wereld, zijn niet onder de indruk.
USA Today merkt op dat Trump eerder migranten beesten heeft genoemd als het om criminelen gaat. In Ohio noemde hij criminelen uit andere landen vorig jaar ook al beesten. Ook een Mexicaan die werd vrijgesproken van doodslag in Californië noemde hij een ‘beest’. De krant wijst er op dat het zogeheten dehumaniseren , het ontkennen dat bepaalde groepen ook mensen zijn, in het verleden een opmaat is geweest voor het plegen van misdaden tegen de menselijkheid.

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (193)

Extra belegen
Extra belegen6 jun. 2018 - 18:06

De NOS heeft gerectificeerd. Het was inderdaad nep-nieuws, een knip en plak parade van anti-trump.

Kapsteyn
Kapsteyn23 mei 2018 - 13:53

Voorlopig lijkt Trump in hoog tempo zaken voor elkaar te krijgen die zijn voorganger, de altijd mooi sprekende voorleespresident Obama, niet voor elkaar wist te krijgen. De Korea's praten zowaar weer met elkaar, de economie draait op volle toeren in de VS, in de NAVO wordt serieus werk gemaakt van eerlijkere verdeling van de lasten, de ambassade in Israël naar de hoofdstad, voorzichtige toenadering met de Russen, globalisering wordt wat teruggedraaid, enzovoorts. Ja, Trump is iemand die soms raar en hard uit de hoek kan komen, maar het is wel iemand die zegt wat hij doet en doet wat hij zegt. Niet echt een politicus, maar wel een man die de wereldorde aan het herstellen is. Of je het er nou mee eens bent of niet.

Davy ????
Davy ????21 mei 2018 - 15:32

@ Richard555 @ Nick the Stripper Gelukkig mogen jullie Trump wel voor van alles en nog wat uitmaken, dan is het wel ok. Jullie haat voor Trump maakt het zicht troebel.

1 Reactie
Nick the Stripper
Nick the Stripper21 mei 2018 - 17:30

Ach Davy, toch. Nou krijg je antwoord op je vraag en is het weer niet goed? Tsk, tsk... Maar haat zou ik het toch niet willen noemen. Wat Trump en zijn kliek oproept laat zich beter beschrijven als een diepe fysieke afkeer. Het soort afkeer dat iedere aanhanger van een normaal functionerende rechtsstaat zou moeten voelen wanneer hij/zij zich geconfronteerd ziet met een populistische autocraat die diezelfde rechtsstaat wil misbruiken en misvormen om zichzelf te verrijken en om persoonlijke vedetta's uit te vechten. Mutatis mutandis geldt dit ook voor de hulpjes van zo'n autocraat, de pleitbezorgers, de aanhangers en de apologisten die 'nuance' willen te zien, waar deze absoluut niet bestaat. Nee, als het om Trump gaat is het beeld niet troebel, maar juist angstaanjagend helder.

Richard555
Richard55520 mei 2018 - 19:54

Dit hele topic overziende kan wel gesteld worden dat diverse mensen echt geen idee hebben over waar deze president mee bezig is. Of men wil het niet weten. Dit is de meest gevaarlijke man die ze in de VS ooit op die stoel hebben gezet. Deze man spoort niet en is overduidelijk een racist en zeker een extreemrechtse populist. Deze man is de splijtzwam in die samenleving. Desondanks kan hij, hoe onmiskenbaar fout hij ook zit, ook op dit forum rekenen op diehard fans die van geen kwaad willen weten. Dat vind ik een trieste zaak. Dat zijn geen aannames Davy dat is de harde realiteit en je moet wel stekeblind zijn wanneer je dat niet ziet.

Davy ????
Davy ????19 mei 2018 - 21:10

Geen toelichting uitspraak = fout Wel toelichting uitspraak = ook fout Met andere woorden, het maakt niet uit wat hij doet, het is altijd fout, want Trump.

5 Reacties
Nick the Stripper
Nick the Stripper19 mei 2018 - 21:54

Of t fout is weet ik niet, maar dat het een leugen is staat vast.

Davy ????
Davy ????20 mei 2018 - 5:51

@ Nick the Stripper Wat is precies de leugen?

Richard555
Richard55520 mei 2018 - 10:38

De vraag stellen is hem beantwoorden Davy. Dat weet je best. Lees alle reacties nog maar eens een keertje. Sommigen zijn wat langzaam van begrip weet ik dus succes met je huiswerk. Het lukt je vast wel.

Davy ????
Davy ????20 mei 2018 - 12:50

@ Richard555 Altijd mooi hoe jij antwoord geeft op vragen zonder antwoord te geven. Volgens jullie is de leugen dat hij het niet over MS-13 had? Dat is in mijn ogen dan de leugen. Dank je wel voor de duidelijkheid.

Nick the Stripper
Nick the Stripper20 mei 2018 - 21:25

Davy ???? [ Wat is precies de leugen? ] davy, davy, davy... Alles. Alles (ALLES!) wat Trumps lippen of twittervingertjes verlaat is een leugen. Onder te verdelen in de categorieën Verifieerbare Onwaarheid (subcategorieën: Moedwillig // Uit Pure Stupiditeit); Onverifieerbare Bewering; Debiel Verzinsel; Kwaadaardige Beschuldiging Zonder Enige Basis; Van Fox Geplukte Complottheorie; Alternatieve Feiten; Diverse Leugentjes Gewoon Omdat Het Mag Van De GOP). Afijn. In dit geval is de leugen (die u hier om een of andere reden dolgraag wilt helpen verspreiden) dat het er ook maar ene fukmoer toe zou doen of hij het al dan niet over een of andere bende heeft: uit zijn eerdere uitlatingen (en in dezen mag u zelf uw huiswerk doen) is allang gebleken hoe xenofoob Donald Twitlers vooroordelen over latino's zijn.

Davy ????
Davy ????19 mei 2018 - 13:54

Trump heeft inmiddels zijn uitspraak toegelicht. https://www.nytimes.com/2018/05/17/us/trump-animals-ms-13-gangs.html

3 Reacties
Even Rechtzetten
Even Rechtzetten19 mei 2018 - 16:22

Dank. Er zijn veel dingen die me zeer tegenstaan van Trump, en die ik betreur en graag heel anders zou zien. Maar eerlijk is eerlijk; hij maakte al in devolldedige video duidelijk aan het begin (na 40 seconden) dat hij het specifiek over M-13 had met "beesten." Opvallend dat er mensen zijn die de vorm belangrijkser vinden dan de inhoud. Mensen die hele erge wrede misdaden tegen onschuldige slachtoffers -waaronder kinderen- wel "beestachtig" noemen -dus alsof gedaan door beesten- maar als iemand die ze niet mogen dan het woord "beesten" gebruikt opeens op hun achterste benen gaan staan. (Alsof het paarden waren, want die staan er om bekend dat ze nog wel eens willen steigeren, en dat doen ze op hun achterbenen. Mensen hebben die niet.) Dus niet dat ik hier iemand een paard zou noemen. Maar maar enkel om aan te tonen dat men soms teveel naar het uitelijk van woorden oordeelt.

Richard555
Richard55519 mei 2018 - 16:22

Nou nou nu begrijp ik het pas hij bedoelt het echt niet zo rottig hoor. Alleen doet hij al 16 maanden niks anders. De VS worden geregeerd door een volslagen gek en misschien wel 8 jaar lang. De here beware ons en een Erdogan optie lijkt the Donald ook wel iets. Hoeveel megalomaner wil je het hebben. Blinde adoratie als het een enorm stuk gaat kan ik nog wel begrijpen. Angelina Jolie kan bij mij wel een potje breken, heel erg natuurlijk geef het toe, maar Donald is een idioot en uw adoratie is grenzeloos en dat is pas echt erg.

Nick the Stripper
Nick the Stripper19 mei 2018 - 17:26

Nou en als Trumpy het zegt.... dan weet je dat de minst gedisciplineerde 'president' aller tijden morgen vast weer iets heel anders zal zeggen. Who cares, anyway? Dat de man xenofoob is stond allang vast.

Minoes&tuin
Minoes&tuin19 mei 2018 - 9:09

Niets zo erg voor een narcist dan dat er niet over hem gepraat wordt!

HM van der Meulen
HM van der Meulen18 mei 2018 - 21:05

Er bestaat een aardige reportage van de PBS: Frontline The Secret History of ISIS. Eenzelfde reportage zou je kunnen maken over Guatemala, El Salvador en Honduras, eveneens beginnend in 1953, met het omverwerpen van de democratisch gekozen regering van Arbenz in Guatemala, door wie anders dan de USA. Afgezien van het feit dat in het ene geval gaat om moslims en in het andere geval om katholieken, zijn de overeenkomsten opmerkelijk, wat gelijk een einde maakt aan het sprookje dat dáár de oorzaak in zou liggen. Nu kan je natuurlijk heel opgewonden doen over 27 doden, waarvan 7 kinderen en andere gruweldaden, maar we hebben het over hele andere grootheden, namelijk honderden, nee duizenden, alleen al in Guatemala ergens tussen de 200.000 en 300.000, waar de VS direct of indirect voor verantwoordelijk zijn en in vergelijking daarmee is Cuba natuurlijk een waar humanitair paradijs. Even rechtzetten dus, dat al dit geweld het gevolg is van de politiek van de voorgangers van mijnheer Trump en dat het er niet naar uitziet dat dit door zijn manier van regeren beter zal worden. Zeker gezien de manier waarop hij zijn steun verleent aan Israël valt eerder het omgekeerde te verwachten. Dus ongeacht zijn woordkeuze geldt dat de pot de ketel verwijt dat hij zwart ziet

2 Reacties
Even Rechtzetten
Even Rechtzetten19 mei 2018 - 9:00

Volkomen met u eens. M-13 is blowback. Net als IS. De boemerang. Het zou fijn zijn als de mensen zich niet meer door de "elite" en hun massa media zouden laten bedriegen met leugens over leiders -zelfs democratisch gekozen in die landen- die de "elite" vervangen wil zien via oorlogen. Leiders en landen die jarenlang worden afgeschilderd als verschrikkelijk en ondemocratisch, met geraffineerd in elkaar gezette fake news berichten, inclusief door valse vlag operaties als misdaden van die leiders voor te stellen. Die "elite" heeft enkel economische belangen in gedachten, maar dat kunnen ze niet zeggen, want dat steunen de mensen hun oorlogen niet. Dus wordt er een beeld geschilderd dat een beroep doet op het medeleven in de massa met die vals voorgestelde misstanden die in die landen zouden plaatsvinden. Irak, Libië, Syrië... is nu Iran aan de beurt? In Iraq bestond geen IS, en Libië was het meest ontwikkelde en rijkste land van Afrika. In Syrië was er wel een strikt bewind, maar soennieten, sjiieten, alevieten en christenen leefden er al eeuwen vredig samen. Men wilde er wel verbeteringen, maar verbeteringen wil met in overal, inclusief in ons land. Dus werd er van buiten af een gewapende opstand georganiseerd, die als vredig werd weergegeven in de westerse massa media. En het publiek begon die gewelddadige "opstand" te steunen, omdat zelfs terroristen "gematigde rebellen" werden genoemd. In werkelijkheid stond de leiding van dat land de economische belangen van de "elite" in de weg, en wilde die een regime change zien daar. Of desnoods totale chaos om de macht in dat land te verlammen, zoals in Libië gebeurde. Gelukkig is er Internet, en raadplegen steeds meer mensen alternatieve bronnen van informatie die aantonen dat de dingen anders zijn dan de reguliere massa media ons willen doen geloven. Moge dat tot het einde van alle oorlogen leiden.

Vliet2
Vliet220 mei 2018 - 17:10

"Irak, Libië, Syrië… is nu Iran aan de beurt? In Iraq bestond geen IS, en Libië was het meest ontwikkelde en rijkste land van Afrika. In Syrië was er wel een strikt bewind, maar soennieten, sjiieten, alevieten en christenen leefden er al eeuwen vredig samen." Hier worden even drie van de ergste dictators van onze tijd heilig gesproken.

Nick the Stripper
Nick the Stripper18 mei 2018 - 20:19

Geinig, al die MS-13-experts hier, plotseling. Iedereen een krul en een sticker voor het memoriseren van de talking points van de trollenhoeve!

5 Reacties
HM van der Meulen
HM van der Meulen18 mei 2018 - 21:07

Yep, yep.

Even Rechtzetten
Even Rechtzetten19 mei 2018 - 9:43

Kwestie van even Googlen naar b.v. "m-13 criminal gang" of dat zoeken op YouTube. Alles is tegenwoordig letterlijk in het bereik van onze vingers. ; )

Nick the Stripper
Nick the Stripper19 mei 2018 - 17:09

@rechtzetter Ja, en dan goochelen alle trumpertjes toevallig allemaal hetzelfde. Zoals gezegd: geinig. Als u dan toch aan het goochelen bent: zoek eens op dogwhistling. Trump en zijn cronies zijn er dol op.

Davy ????
Davy ????19 mei 2018 - 21:03

@ Nick the Stripper Als jij andere / betere verhalen kan vinden over MS-13 hoor ik ze graag.

Nick the Stripper
Nick the Stripper19 mei 2018 - 21:53

@davy [ Als jij andere / betere verhalen kan vinden over MS-13 hoor ik ze graag. ] Wat dacht je van: achter je, een eekhoorn! Want meer dan een afleidingsmanoeuvre is t natuurlijk niet.

Even Rechtzetten
Even Rechtzetten18 mei 2018 - 17:47

Er staan documentaires gemaakt over M-13 online die alles op bende gebied overtreffen. Zo hadden ze b.v. een bus klemgereden en schoten ze de chauffeur dood. Daarna doorzeefden ze bus met hun machinegeweren. Vervolgens gingen ze de bus in en schoten wie nog niet dood was alsnog dood. In totaal 27 passagiers, waarvan 7 kinderen. Als wraak omdat de politie de bende voor het eerst was gaan vervolgen in Salvador. Dus het was het visitekaartje van M-13 aan dat land. Om slechts een uit zeer veel voorbeelden te noemen, want zo opereren ze in steeds meer landen aan de andere kant van de Atlantische Oceaan, niet alleen in de VS.

Poezenmens
Poezenmens18 mei 2018 - 15:56

Ik ben een kind van de jaren ‘50. De jaren van opbouw na WO II, van solidariteit en elkaar iets gunnen. Het kille en egoïstische tijdsgewricht waar ik nu in terecht gekomen ben gaat m’n verstand teboven en louter ongeloof over zoveel barbaarsheid in het zogenaamde democratische westen. Ik vrees voor mijn kinderen en mijn kleinkinderen, voor een wereld waar alleen het recht van de sterkste gaat gelden. We zijn al aardig op weg.

4 Reacties
Even Rechtzetten
Even Rechtzetten18 mei 2018 - 18:03

Ik werd 1 jaar na de oorlog geboren. Ik herinner me nog de bunkers op het Museumplein in Amsterdam. Die stonden er nog enige jaren na de oorlog. Ja, het was een vredige tijd. Maar wat er kort daarvoor gebeurde was nou niet bepaald "vredig." In tegendeel, het was zeer gewelddadig en vaak egoïstisch op het uiterst wrede af. En de enige manier om die wrede bezetting te beëindigen was dat anderen nog veel gewelddadiger en wreder waren zij dan die al zo gewelddadige en wreed waren. De eersten waren de Nazis, de laatsten de geallieerden die alle steden in Duitsland in brandende hellen veranderden en iedere Duitser in uniform die zich niet overgaf meteen doodschoten.

Even Rechtzetten
Even Rechtzetten18 mei 2018 - 18:07

PS: Die bunkers op het Museumplein waren er voor de Duitse luchtafweer denk ik achteraf. Het geschut was al verwijderd. Ik was nog een kleuter, maar zie ze nog staan in m'n geheugen.

Perezoso
Perezoso18 mei 2018 - 18:37

Meen je dat nu serieus? De geallieerden waren nog wreder en gewelddadiger dan de Nazi´s?

Even Rechtzetten
Even Rechtzetten18 mei 2018 - 20:20

De Nazis wilden liefst de hele werld zo maken als zij zich verbeeldden dat ideaal was. En dachten dat alles en iedereen die dat in de weg stond veranderd of vernietigd moest worden. Daarin waren ze uiterst wreed. De gealieerden wilden dat er een einde kwam aan het lijden dat de Nazis anderen aandeden. En daarvoor waren ze bereid alle Nazis te doden en zonodig heel Duitsland plat te gooien. Ongeacht hoeveel miljoenen doden dat zou betekenen. Zo gooiden ze dagenlang brandbommen op Dresden, die grote stad veranderend in een brandende hel voor de burgers in die stad, ook al was Dresden geen militair doel. De VS wist dat Japan op het punt stond zich over te geven, door de onderschepping van communicatie berichten tussen de keizer en de militaire bevelhebbers. Maar omdat Rusland de Nazis al overwonnen hadden op dat moment en op het punt stonden Japan binnen te vallen gooide de VS twee atoombommen op steden die ook geen militaire betekenis hadden. Om de Russen te laten weten dat Japan van de VS was. Dat ons geweten al die wreedheden en egoïstische daden moreel afkeurt -het lijkt ons niets- toont aan dat we in wezen zo niet echt zijn. Diep in ons hart keuren we enkel de onbaatzuchtige naastenliefde goed. Omdat dat ons ware wezen is. Maar dat is een ander verhaal...

Even Rechtzetten
Even Rechtzetten18 mei 2018 - 14:07

Als je enkel dat korte video fragmentje en het artikel leest krijg je de indruk dat Trump alle illegale immigranten "beesten" heeft genoemd. Maar als je de volledige video ziet komt er een heel ander beeld naar voren. Met "beesten" doelde hij overduidelijk hij enkel op M13, want die noemt hij specifiek met die benaming. Aan die tafel in het Witten Huis spreken o.a. immigranten die legaal naar de VS kwamen -en het tot burgemeester en sheriff brachten- over de enorme problemen die ze de baas niet meer kunnen door de criminele bende M13 maar ook vele andere illegale immigranten. Zijn die immigranten xenofoob? Of benoemen ze gewoon de problemen die zij en de mensen in hun gemeenten ondervinden?

Dubbelgedopte snijboon
Dubbelgedopte snijboon18 mei 2018 - 13:16

Als je het biologisch beschouwt is, de homo sapiens een bijzondere diersoort. Dieren betekent hetzelfde als beesten, dus waar gaat dit over? Als je je verdiept in MS-13 is de kwalificatie "beesten" nog relatief mild. Het punt is dat Californie door invoering van de "Sanctuary laws" federaal beleid frustreert en ondermijnt. Trump geeft prioriteit aan het opsporen en uitzetten van illegale zware criminelen. Californie zou, zonder de jacht te openen op alle illegalen, hier ruimte voir moeten bieden.

15 Reacties
Dubbelgedopte snijboon
Dubbelgedopte snijboon18 mei 2018 - 13:19

Voor

Richard555
Richard55518 mei 2018 - 14:13

Daar hebben we onze zgn. linkse Gadfly ook weer. Alleen zijn zijn bijdragen altijd toch zeer rechtsche noemen. Dat is toch wel bijzonder. Het is het goed recht van de Staat Californië om niet mee te doen aan de jacht op immigranten die steevast als crimineel worden betiteld en voordat ze het weet is een oud omaatje leider an een zwaar criminele bende. Dat is wat er echt gebeurd in dat land. Gelukkig geeft de Gouverneur geen zak te maken met de meninkjes van rechts rabiaat Nederland. Trouwens de overgrote meerderheid in Nederland ook niet. Maar altijd leuk om dit soort reaguurders weer even op hun plaats te zetten. De onderbuik is weer gelegd door de dames en heren en nu op naar het volgende topic om ons weer op te winden over al die niet-witte mensen die het leven van de superieure witman zuur maken. Fijne Pinksteren feest van de heilige geest. Sommigen kunnen wel een vleugje heilige geest gebruiken lijkt mij zo.

Dubbelgedopte snijboon
Dubbelgedopte snijboon18 mei 2018 - 17:25

@ Richard555 Als hardcore atheist heb geen behoefte aan een vleugje van een bestandsdeel van heilge drie-eenheid. Zet men een pistool tegen mijn hoofd en vraagt men "of ik links of rechts ben", zeg ik toch links. Al positioneer ik mijzelf op dit forum aan de rechterflank. De gouveneur van Californie heeft ook de taak om de burgers te beschermen tegen extreem geweldadige en nietsontziende criminelen.

Dubbelgedopte snijboon
Dubbelgedopte snijboon18 mei 2018 - 17:36

Gouverneur

HM van der Meulen
HM van der Meulen18 mei 2018 - 20:20

Gadfly is links, alhoewel hij zich op dit forum aan de rechterflank positioneert. Je zou zomaar in de war raken van al die linkse PVV-ers, die niks van Wilders en Baudet moeten hebben en dus op Rutte of Buma stemmen omdat ze teleurgesteld zijn in de PvdA. Hebben ze in Nederland tegenwoordig ook al erwtensoep zonder worst en erwten?

Dubbelgedopte snijboon
Dubbelgedopte snijboon18 mei 2018 - 21:33

@ HM van der Meulen Ik beschouw mijzelf als progressieve links liberaal. Ben idd voor het eerst in mijn leven noodgedwongen uitgeweken naar een niet linkse partij.

HM van der Meulen
HM van der Meulen19 mei 2018 - 0:25

Is dat zoiets als een vleesetende vegetariër die tegenwoordig bij McDonald's dineert?

Dubbelgedopte snijboon
Dubbelgedopte snijboon19 mei 2018 - 7:37

@ H van der Meulen Inventieve metafoor, maar is in mijn geval meer een kwestie van voortschrijdend inzicht. Heeft vooral te maken met marchanderen met seculiere en liberale beginselen en onze positie in de EU.

Richard555
Richard55519 mei 2018 - 14:29

Spijt me Gadfly je blijft ongeloofwaardig met je zgn. links zijn. Geef nou gewoon aan jezelf toe dat je tot het PVV/FvD kamp behoort. Geeft niks hoor. Wij wisten het allang alleen jij wist het blijkbaar zelf niet dus helpen we je een handje. Als collega reaguurders doe je dat gewoon voor elkaar. Dus voortaan je reactie beginnen met ik als PVV-er vind en dan geef je je mening. In het begin even wennen maar daar ben je zo doorheen en dan kom je helemaal in de flow en kun je samen met Davy cs. lekker los gaan. Dat is een heerlijk bevrijdend gevoel. Dus ik zeg doen Gadfly.

Davy ????
Davy ????19 mei 2018 - 15:15

@ Richard555 Meer reageren op de inhoud, minder op de man. Dank je wel.

Richard555
Richard55519 mei 2018 - 16:15

Nee hoor Davy het is de man die de gewraakte uitspraken doet en niet een willekeurige speling van het lot of zo. Jij roept wat en dus niet jouw buurman. Of sta je zelf niet achter hetgeen je zegt. Dan moet je het ook niet zeggen. Een echte vent staat voor wat hij zegt en vangt dus storm oogsten die zijn wind heeft gezaaid. Anders ben je in mijn ogen een pantoffelheld. Dus niet zeiken wees een grote vent. Je bent wat je zegt en je spreekt toch niet namens anderen.

Richard555
Richard55519 mei 2018 - 16:17

Vangt= zal

Davy ????
Davy ????19 mei 2018 - 18:59

@ Richard555 Ik had het over op de man spelen tegen Gadfly. Sta achter mijn woorden. Nu is gaat het niet neer over het onderwerp, een beetje meer inhoud kan geen kwaad voor de discussie dat is alles wat ik zeg.

Richard555
Richard55520 mei 2018 - 7:56

Het heeft geen inhoud wanneer je niet eens door hebt wat Trump werkelijk wil. En als je dat wel door hebt zit je glashard te liegen door te stellen dat het Trump alleen gaat om zware criminelen. Waarbij ik opmerk dat dit soort criminelen ongeacht hun komaf gelijk behandeld moeten worden. Maar Trump zoekt alleen naar immigranten die hij het land uit kan gooien. Zo genoeg inhoud voor u. Daarbij merk ik op dat de aanpak van Trump verdacht veel lijkt op die van die andere blonde gek minder minder minder. Dat kan u niet ontgaan zijn Davy. Dus blinde adoratie en volledige vereenzelviging met wat deze heertjes stellen. Niet wit is inferieur en dat hebben ze weer geleerd van een heerschap met een vreemd snorretje die nogal wat op zijn geweten heeft zo in de jaren veertig van de vorige eeuw. Zo begint het en ik wil voorkomen dat het eindigt zoals toen. Fijne Pinksteren.

Davy ????
Davy ????20 mei 2018 - 13:27

@ Richard555 Veel aannames, weinige goede onderbouwingen, veel valse beschuldigingen. Jammer, we hoeven het niet met elkaar eens te worden, een eerlijk gesprek gebaseerd op feiten zou helpen en wat meer inhoud ipv pp de person. Ach, het zei zo, tot de volgende "discussie".

FairTrade
FairTrade18 mei 2018 - 12:29

Sommige mensen hier (voornamelijk Davy) beweren dat Trump alleen MS13 'beesten' genoemd zou hebben en hij het niet gemunt zou hebben op alle (illegale) immigranten. Het onderwerp zou MS13 geweest zijn. Dat was het echter niet. Het onderwerp waren de 'Sanctuary Laws' van Californië waardoor de lokale politie niet hoeft mee te werken aan de jacht op illegalen door ICE (Immigration and Customs Enforcement). Die Sanctuary Laws zijn JUIST bedoeld om misdaad te bestrijden onder illegale immigranten (bijvoorbeeld MS13) opdat zij zonder vrees van deportatie aangifte kunnen doen van criminele activiteiten en niet uit vrees voor de bendes enerzijds en vrees voor de overheid anderzijds onder de macht van de bendes terechtkomen. Zij kunnen dan met bescherming van die wetten ook hun kinderen naar school sturen. De politie mag onder de Sanctuary Laws ook niet meer zomaar naar de immigratiestatus vragen van willekeurige inwoners. Californië was Mexico voordat het in het bezit kwam van de VS en een heleboel mensen van Latino afkomst waren daar al (hun voorouders) voordat Californië zelfs onderdeel van de VS was. Daarnaast is het overgrote deel van de 'illegale immigranten' van Mestizo afkomst (tussen 60% tot 90% afhankelijk van het land) dus zijn zij deels de oorspronkelijke inwoners van Amerika. Zelfs volbloed Indianen worden regelmatig als 'illegale immigranten' bestempeld door Trump aanhangers. De Sanctuary Laws zijn dus bedoeld om illegale immigranten niet volkomen rechteloos te maken en ze in handen te laten vallen van uitbuiters en criminelen. Trump zegt dat de Sanctuary Laws de vrijlating waarborgt van 'illegal immigrant criminals, drug dealers, gang members, violent predators into your communities'. Dat is absoluut niet het geval. Als er bewijs is van een misdrijf dan wordt niemand vrijgelaten ongeacht de verblijfsstatus. De Sanctuary Laws zeggen alleen dat indien er geen bewijs is, na het verstrijken van de maximale duur van hechtenis, illegale immigranten niet langer vastgehouden mogen worden dan mensen met een verblijfsstatus. Trump stelt hier illegale immigranten gelijk aan criminelen, drugsdealers, bendeleden, moordenaars en verkrachters, zelfs al er geen bewijzen van zijn. Hij noemt deze door de Sanctuary Laws beschermde mensen, MS13 bendeleden en vervolgens beesten. Hij zegt dat er door zijn toedoen al duizenden en duizenden het land uitgezet zijn. MS13 heeft echter maar iets van 8000 leden in de VS. Trump stelt alle (illegale) immigranten gewoon gelijk aan criminelen en beesten.

1 Reactie
Even Rechtzetten
Even Rechtzetten18 mei 2018 - 13:44

Dat illegalen die in de sanctuary cities verblijven wel naar de zouden politie gaan omdat ze dan toch niet naar hun landen van oorsprong worden gebracht, zodat ze zonder dat risico te lopen bendeleden van M13 aan kunnen geven... tja zo kunnen wij hier in ons in vergelijking veilige landje wel denken. Maar als je in een stad of dorp woont waar die bendeleden de buurt beheersen, zodat iedereen die iets tegen ze doet vermoord wordt, dan ga je geen aangifte doen. Want de rest van de leden die daar dan nog zijn weten je wel te vinden. En zelfs in ons land zijn er geboren en getogen Nederlanders die dingen over b.v. Holleeder wisten, maar toch mooi niet naar het politiebureau stapten. En dat nog steeds niet doen. En van diegenen die het wel deden zijn diversen geliquideerd.

Tineke de Goede
Tineke de Goede18 mei 2018 - 12:02

MS-13 komt in de buurt van de SS en IS. Beesten is dan misschien geen subtiele karakterisering, maar ook niet volledig fout. Al mag je eigenlijk IS'ers en SS'ers ook geen beesten noemen natuurlijk. In een rechtsstaat blijft iedereen mens, gelukkig.

1 Reactie
Even Rechtzetten
Even Rechtzetten18 mei 2018 - 13:50

Het geeft wel aan dat velen onder ons onderbewust beesten om hun gedrag moreel afkeuren. Zodat je zelfs mensen die zich als beesten gedragen toch geen "beesten" mag noemen. Want dat is bij de beesten af. ; )

Mostafa
Mostafa18 mei 2018 - 11:39

DE overleden Sharon is terug in Trumps lichaam. Natuurlijk is Trump die de groene licht had gegeven aan Natanyahou om demonstrerende Palestijenen te doden een paar dagen geleden.

Minoes&tuin
Minoes&tuin18 mei 2018 - 10:28

Tja, de ene grens is de andere niet!

GabrielMokummer*...And Justice for All!*
GabrielMokummer*...And Justice for All!*18 mei 2018 - 9:58

Ik zag het al allemaal aankomen, op die avond die Hillary Clinton verloor van deze *monster*. Maar goed, nog maar 2 1/2 jaar van zijn idiote presidentschap en hoop ik echt dat hij niet zal worden gekozen.

6 Reacties
GabrielMokummer*...And Justice for All!*
GabrielMokummer*...And Justice for All!*18 mei 2018 - 10:07

...niet zal worden *herkozen*.

Davy ????
Davy ????18 mei 2018 - 11:09

@ GabrielMokummer*...And Justice for All!* Ik zou voorzichtig zijn met hopen, dan kan het ook niet tegenvallen.

Tineke de Goede
Tineke de Goede18 mei 2018 - 11:57

Als Trump het monster is, wat denken de Amerikanen dan wel van Hillary ??

madbako
madbako18 mei 2018 - 11:59

Davy ???? 18 mei 2018 at 13:09 @ GabrielMokummer*…And Justice for All!* Ik zou voorzichtig zijn met hopen, dan kan het ook niet tegenvallen. Dat gaat ook op voor wensdenken. Neemt niet weg dat je dat net zo mag als hopen.

Davy ????
Davy ????18 mei 2018 - 17:25

@ madbako Eens

Crunchy Frog
Crunchy Frog18 mei 2018 - 17:42

[Als Trump het monster is, wat denken de Amerikanen dan wel van Hillary ??] Ik weet of je het meegekregen hebt, maar de campagne van 2016 is al 557 dagen voorbij. En als je dan per se dat klassieke Trumpiaanse zwaktebod wilt spelen: gezien de stemverhouding vonden de Amerikanen haar duidelijk geschikter dan haar tegenstander. En dat was voordat alle informatie over de corruptie en de contacten met de Russen van de Trump-kliek naar boven kwam.

NedBall93
NedBall9318 mei 2018 - 9:37

Een aantal van de migranten gedragen zich als beesten - blijven mensen natuurlijk. Gaat dan met name om zeer gewelddadige gangs als MS13. Het is voor ons moeilijk voor te stellen hoe dat soort terreur daadwerkelijk is. De omschrijving van Trump is daarbij echt niet overdreven. Recentelijk nog in Guatemala bij vrienden op bezoek. Daar hoor je de verhalen ook van mensen die hun huis hebben moeten verlaten om nooit meer terug te keren door bedreigingen van o.a. MS13. Trump zegt het alleen op de Trump manier.

4 Reacties
FairTrade
FairTrade18 mei 2018 - 12:54

Trump omschrijft (illegale) immigranten als criminele beesten die door de Sanctuary Laws bijvoorbeeld niet langer vastgehouden mogen worden dan burgers met een verblijfsstatus, indien er geen bewijs is en de maximale duur van hechtenis verstreken is. Het gaat dus specifiek om illegale immigranten waarvan er geen bewijs is van een misdrijf en die volgens Trump niet vrijgelaten zouden moeten worden zelfs als er geen bewijs is van een misdrijf. Dit zijn de zogenaamde MS13 criminelen en beesten. Daarnaast protesteert hij er ook tegen dat de volgens de Sanctuary Laws, lokele politie niet meewerken aan de razzia jacht op illegale immigranten van ICE. Hoe zijn mensen van Mestizo of zelfs pure Indiaanse afkomst (bijna 90% Mexico, El Salvador en Guatemala) nou in vredesnaam illegaal als zij (deels) de oorspronkelijke bewoners zijn van Amerika?

NedBall93
NedBall9318 mei 2018 - 13:35

We weten eigenlijk allemaal wat hij er mee bedoelt, maar omdat hij het niet correct, normaal en fatsoenlijk formuleert gaan we er allemaal over vallen om even lekker te deugen? Nogmaals we kunnen ons de extreem agressieve Latijns-Amerikaanse gangs nauwelijks voorstellen. "Hoe zijn mensen van Mestizo of zelfs pure Indiaanse afkomst (bijna 90% Mexico, El Salvador en Guatemala) nou in vredesnaam illegaal als zij (deels) de oorspronkelijke bewoners zijn van Amerika?" Alle Palestijnen moeten terug naar het Arabisch schiereiland? Joden waren immers veel eerder in de Levant dan Arabieren. Dit soort gedachtegoed zal altijd tot ellende leiden.... Het resulteert of in complete anarchie of in fascisme / communisme.

Appie Mohamud
Appie Mohamud18 mei 2018 - 15:52

"We weten eigenlijk allemaal wat hij er mee bedoelt, maar omdat hij het niet correct, normaal en fatsoenlijk formuleert gaan we er allemaal over vallen om even lekker te deugen?" Hoe kan je weten war iemand bedoelt als dat niet correct geformuleerd is? Ik kan een koe kaaskop noemen, en daar bedoel ik geen vrouw mee......

Appie Mohamud
Appie Mohamud18 mei 2018 - 19:28

"Alle Palestijnen moeten terug naar het Arabisch schiereiland? Joden waren immers veel eerder in de Levant dan Arabieren." Eehh....... joden waren Afrikanen en komen uit Egypte, dat is toch een stukje geschidenis waar vriend en vijhand met elkaar eens zijn.

Roy Batty
Roy Batty18 mei 2018 - 9:29

Propoganda

De gewone nederlander
De gewone nederlander18 mei 2018 - 8:48

Als ik lees wat die MS13 mensen doen dan zijn er geen woorden erg genoeg om die 'mensen' aan te duiden. Beesten is dan nog veel te vriendelijk. Ik ben blij dat er eindelijk een president is die het beestje bij de naam durft te noemen. En dan zijn hieronder nog mensen zoals meneer Speedboot en meneer Uilenspiegel die het hebben over de vorm i.p.v. de inhoud. Volgens mij hebben jullie geen idee wat er allemaal gebeurt in deze wereld. We hebben het hier niet over mensen die hun gras te laat maaien of stiekem niet opendoen bij een collectant. Dit zijn de meest verschrikkelijke dingen. Dan is er een president die er wat van zegt en jullie hebben het over elementair fatsoen?

3 Reacties
Geleen
Geleen18 mei 2018 - 11:30

"Dan is er een president die er wat van zegt en jullie hebben het over elementair fatsoen?" Alleen heeft deze president de schijn tegen. 6 tot 10 duizend gangleden in de States.... en dat rechtvaardigt dat 200 duizend migranten uit Salvador de States moeten verlaten.?? De muur tussen Mexico en de States...? Inkomverbod voor inwoners van een aantal Arabische landen..? etc. etc.

Richard555
Richard55518 mei 2018 - 11:33

Onze gewone Nederlander begrijpt het ook al niet. Teveel naar Davy gekeken. Niemand heeft ook maar een grijntje begrip voor die criminelen. Allemaal levenslang graag maar dat geldt voor alle criminelen die zulke dingen doen ongeacht of ze immigrant zijn. Maar voor voor mensen zoals jij is het zijn van immigrant of allochtoon een strafverzwarende omstandigheid en dat is in strijd met iedere vorm van rechtspreken. Dit is puur stigmatiseren van immigranten en daar gebruikt Trump dit afschuwelijke criminele ruig voor om ook de onschuldige immigrant in diskrediet te brengen. En dat is wat mensen als Wilders en Baudet samen met de Gewone Nederlander en Davy natuurlijk ook doen.

Daniel Dennett
Daniel Dennett18 mei 2018 - 11:54

Waarschijnlijk liep er in Nazi Duitsland ook wel ergens een criminele jood rond. Dus wat lopen die joden nou te zeuren over hun vervolging, of niet soms "gewone" nederlander.

Mostafa
Mostafa18 mei 2018 - 8:34

Trouwens, Gaza rouwt nog steeds op die slachtshuis door Israel van een paar dagen geleden : 60 doden en 3000 gewonden door een terroristische aanslag tijdens hun demonstratie tegen bezetting!

5 Reacties
De gewone nederlander
De gewone nederlander18 mei 2018 - 10:17

Wat heeft dat hier mee te maken? Trouwens de Palestijnen hadden ook gewoon lekker veilig thuis kunnen blijven. Denk je overigens dat je in landen als Marokko, Iran e.d. wel fijn mag demonstreren met stenen gooien en brandbommen? Ook daar wordt met scherp geschoten.

Minoes&tuin
Minoes&tuin18 mei 2018 - 10:29

Eens waren ze gewoon lekker veilig thuis, laat me ze dat nu precies ontnomen zijn! Je raadt nooit door wie!

Geleen
Geleen18 mei 2018 - 11:12

"Trouwens de Palestijnen hadden ook gewoon lekker veilig thuis kunnen blijven." Ja, hadden ze kunnen doen. Net als de vele Nederlanders die hun gal en eigen kortzichtige waarheid spuien vanaf het toetsenbord.

Daniel Dennett
Daniel Dennett18 mei 2018 - 11:42

@De gewone nederlander "Denk je overigens dat je in landen als Marokko, Iran e.d. wel fijn mag demonstreren met stenen gooien en brandbommen? Ook daar wordt met scherp geschoten." dus?

NedBall93
NedBall9318 mei 2018 - 14:09

De Westelijke Sahara rouwt ook nog steeds om al 42 jaar bezetting, onderdrukking en kolonisatie.

Dampert
Dampert18 mei 2018 - 8:01

En elke dag krijgen we weer een verse portie Trump om ons druk over te maken. Are you thoroughly distracted yet? https://www.youtube.com/watch?v=uQvig0KvUaE Ik ben geen grote fan van Chomsky, maar ik denk dat hij hier wel een goed punt heeft.

1 Reactie
Daniel Dennett
Daniel Dennett18 mei 2018 - 11:47

Chomsky heeft met bijna alles wat hij zegt een goed punt. Hij is namelijk een van de slimste mensen ter wereld.

Geesteman
Geesteman18 mei 2018 - 7:56

Die opmerking is te laat gekomen voor die Franse toeristen die kortgeleden Beekse Bergen bezochten. Die dachten dat ze in een vluchtelingenkamp waren.

Dubbelgedopte snijboon
Dubbelgedopte snijboon18 mei 2018 - 7:38

sanctuary

Dubbelgedopte snijboon
Dubbelgedopte snijboon18 mei 2018 - 7:08

ieder weldenkend mens

Mostafa
Mostafa18 mei 2018 - 6:17

Ik ben benieuwd hoe Trump die ''sommige beesten'' in Amerika wil aanpakken. Gaat Trump de gewoon politie inschakelen of toch de Dierenpolitie zoals die we hier hebben om die '' beesten'' aan te pakken?! Krijgen die ''beesten'' van Trump die niet aan de lijn zijn in het openbaar een boete of meteen de zoo in als gevangenis? Krijgen die ''beesten'' een apart gesloten veld om zich uitgelaten te kunnen worden, plassen en poepen ? Maar goed, vallen deze ''beesten'' onder ''Dierenbescherming'' ? Moeten zij bij dierenrechtenschending aanklagen bij Dierenbescherming en Dierenpolitie in plaats van de gewoon politie ?

richarrd
richarrd18 mei 2018 - 5:01

Het is wel duidelijk dat het helemaal niet leuk is om een politiek incorrecte wereldleider te hebben. Het voelt alsof hij al jaren aan de macht is en dat we nog enkele tientallen jaren te gaan hebben.

TurkseTurk
TurkseTurk18 mei 2018 - 2:34

Een iedere die mensen aanvalt is de vijhand van de mensheid.

2 Reacties
Tineke de Goede
Tineke de Goede18 mei 2018 - 12:03

Erdogan, Afrin ....

TurkseTurk
TurkseTurk18 mei 2018 - 19:21

Erdoğan krijgt juist kritiek dat hij erg laat Afrin binnen was gegaan. Ik ben het ook met dat kritiek eens. Erdoğan krijgt nu kritiek omdat hij Pkk terreur leger opbouw niet aanpakt. Al betekent dat direct oorlog met Usa. Erdoğan en Turkije is gezien vanuit iedere logica verplicht en genoodzaakt een aanval te doen in Noord Syrië voordat de opbouw van het terreur leger afgerond is. Erdoğan schiet ernstig te kört door juist geen totaal oorlog te verklaren. Ik ben tegen iedere vorm van oorlog en mensen leed... Maar als de vijhand vol bewapend op je afloopt is het beste wat je kan doen jezelf scharp zetten en volop in tegenaanval gaan en de vijhand verassen met een snelle tegen aanval. Dat jij blind bent en dit niet weer doet niets af aan de werkelijkheid. Usa is bezig met een kruistocht gemixt met dollar belangen en fanatieke zionisme om Syrië het midden oosten en Turkije vorm te geven. Achterliggend speelt macht en geld een rol...m motivatie is geloof. Dan bedoel ik niet isis maar de zionistische kruisvaarders doe vanuit Usa evangelie aanval doen... Mijn logica zegt van dat Erdoğan beter man samenwerken met Israël. Win win. Hun belangen dienen en je eigen belangen dienen. Wat doet Erdoğan. ..loodrecht staan tegenover Usa... dan is de logica dat zij jouw zullen aanvallen wat ze nu doen en voorbereiden. Als je geen vrienden wilt zijn... wees dan man genoeg voor een totaal oorlog. Ik ben zelf Koerd... Dit is helaas de logica van de wereld.... er is een oorlog nodig onder huidge omstandigheden om je gelijk te halen... wel jammer... maar geen keus in geval van Turkije.

kalmpjes
kalmpjes17 mei 2018 - 22:06

mata, viola, controla Kill , Rape, Control Vermoord, verkracht, controleer Dit is het motto van de mensen die hij beesten noemt. De primaire economische activiteiten van de overkoepelende organisatie zijn mensensmokkel en gedwongen prostitutie, zowel minderjarige meisjes als meerderjarige, op nationale schaal in de VS. Directe quotes voor de keuze van de gedwongen prostitutie is omdat de overhead zo laag is.. wat voedsel en drank/drugs om ze in bedwang te houden. Hoe jonger de meisjes hoe goedkoper. Beesten is een veelte vriendelijke benaming voor MS-13. Dat is niet enkel de mening van Trump, onder Obama in 2012 werden ze geclassificeerd op hetzelfde niveau als Zetas. Je weet wel , die gezellige mensen in Mexico die iedereen met wie ze het niet mee eens zijn langzaam met kettingzagen in kleine stukjes zagen en dan aan bruggen ophangen. Het probleem met Trump alleen is dat de maatregelen, aantallen deporteerden en de 'oplossingen' waar hij mee aankomt in dit gesprek zo goed als niets te maken hebben met MS-13 en er niets tegen doen. Zoals duidelijk wordt aangegeven in het gesprek is het probleem dat de, zeer gerede, verdenking dat een groep mensen nieuwe MS-13 leden zijn niet genoeg om er iets aan te doen. Er is geen enkele wet die je kan opstellen die geen verwoestende gevolgen zou hebben voor je gehele rechtsstaat die dit zou toestaan. Daar werkt alleen extreme grensbewaking voor, in heel kleine mate, het probleem daarmee is dat je een grens tussen de VS en Mexico hebt 3145 kilometer lang is. Het is schier onmogelijk om deze grens op dusdanige manier te beveiligen dat het enig effect heeft. Vorig jaar kwamen er als klap op de vuurpijl nog meer mensen aan via het vliegtuig illegaal de VS in ook. Dit is nu wat het overkoepelende probleem met Trump is. De man beloofd iedereen luchtkastelen. Er is geen enkele realistische oplossing/beleidsmaatregel uit zijn administratie voortgekomen nog. En toch gaat deze man een 2e termijn krijgen als dit soort onzin aanhoud. Heel de VS is bekend met MS-13 en iedereen weet precies wat voor soort walgelijke praktijken deze organisatie erop nahoudt. Alle controverse die er nu is over de beest opmerking is beperkt tot mensen die al een grafhekel aan de man hadden, voor de rest van de mensen is het alleen een duidelijk voorbeeld van hoe de MSM onzin over Trump publiceert. De Democraten zijn letterlijk bezig met de herverkiezingscampagne van Trump te kickstarten.

2 Reacties
Uilenspiegel
Uilenspiegel18 mei 2018 - 6:59

Zwijgen, wegkijken kan en mag niet: "want we weten het wel!"

Monty2
Monty218 mei 2018 - 8:19

Goede reactie. Hier kan ik het alleen maar mee eens zijn.

stokkickhuysen
stokkickhuysen17 mei 2018 - 18:48

@Davy, Ah, daar zijn we weer: het gaat over Trump en dus vraagt Davy om nuance. Oordeel niet te snel mensen, kijk eerst goed naar de feiten. En dan zijn voor Dave de feiten niet eerdere uitlatingen van Trump over mensen die naar de US komen, over illegal aliens waar hij al eerder uitspraken heeft gedaan, maar alleen het fragment. Als hem dat ziou uitkomen that is, quod non in dit geval, en dus is Dave op zoek gegaan naar wat verdieping, en die heeft hij gevonden in de CSPAN beelden in een post beneden (zoek op 22:07) Nog steeds Dave geeft geen inzicht wat hij ervan vindt, daarvoor is het voor Davy veel te vroeg. Wel vindt hij sommige acties / leden van MS13 zo bruut dat hij het wel te verhapstukken vindt dat die mensen 'beesten' worden genoemd. Davy, in het fragment refereert T aan ímmigration laws of the US being too weak, en het feit dat de gouverneur California daar wat aan kan doen. Niks geen beperking tot criminelen Dave, ook in je fragment geeft Trump geeft nergens aan dat hij het over criminelen heeft. Wat hij wel zegt is dat de US de slechtste immigration laws ter wereld heeft, en ook die uitspraak doet hij niet onder de beperking' tav criminelen'. Hij beantwoordt de vraag van een sheriff die niet weet welke wet te volgen: state law or federal law. dat is een soevereiniteitsvraag, en mevrouw de sheriff geeft aan het moeilijk te vinden die verschillende wetten naast elkaar te hanteren. Dat mag je moeilijk vinden, want er zullen randgevallen zijn. Dave, je probeert helemaal geen nuance aan te brengen, je probeert je giftige gedachtegoed de mooie muts van nuance op te zetten. De golden rule: do not do unto others what you do not want other to do to you.

8 Reacties
Perezoso
Perezoso17 mei 2018 - 19:11

Plus 1 voor Stokkickhuysen! Ik had nul komma nul zin om op Davy te reageren. En dat ga ik ook niet doen. Petje af, Stok, om die moeite wel te doen. Al is het vergeefs. De Davies van deze wereld leren het namelijk nooit...

kalmpjes
kalmpjes17 mei 2018 - 22:23

Indien het niet duidelijk voor je was op wie hij doelde in dat gesprek is dat geheel aan uw beheersing van de Engelse taal te wijten, of gewoon onwil, en niet aan Trump. Gezien zijn eerdere uitspraken over MS-13 en centrale positie die de gang heeft in zijn administratie haar immigratiebeleid, was dat overduidelijk zelfs enkel uit context. Wat geen donder afdoet aan de rest van de onzin die hij uitkraamde tijdens de rest van het gesprek. De focus die iedereen, inclusief U, heeft op de woordkeuze is diep triest en zorgt enkel voor goede mediamomentjes voor Trump. Iedereen in de VS weet precies wat voor organisatie MS-13 is en wat ze doen. Niemand die niet in een blinde Trump haat stampvoet partij zit gaat een probleem hebben met de classificatie beesten voor deze gang. Het is ook bijzonder makkelijk om echt gericht commentaar te leveren op wat hij zegt en hem op de resultaten en of beter nog op het gebrek eraan te wijzen. https://www.insightcrime.org/investigations/why-trump-wrong-to-blame-migration-for-ms13-expansion-violence/ https://www.insightcrime.org/news/analysis/gamechangers-2017-trump-battles-ms13-with-lies-half-truths-and-recycled-policies/

Geleen
Geleen18 mei 2018 - 4:55

Wie het hele stuk leest onder het filmfragment kan maar één conclusie trekken. Een schoolvoorbeeld van manipulatie. Doel: Het beïnvloeden van de publieke opinie, zieltjes winnen, afleiding en stevige zelfbevrediging.

Davy ????
Davy ????18 mei 2018 - 9:03

@ stokkickhuysen Je mag van Trump alles vinden wat je wilt, maar als je niet eens eerlijk kan zijn over het feit dat hier woorden uit context worden gehaald en dan mij beschuldigd van het niet willen inbrengen van nuance en dat ik een giftig gedachtegoed heb, dan valt er niet veel te bespreken gezien je je beeld al klaar heb en geen zin heb om vanuit een ander perspectief te kijken. Dus we laten het bij: Let's agree to disagree. Tip voor jezelf, misschien die gouden regel ook op jezelf toepassen. "De golden rule: do not do unto others what you do not want other to do to you" Fijne dag nog.

Davy ????
Davy ????18 mei 2018 - 9:04

@ Perezoso Niet bang zijn, ik bijt niet.

Richard555
Richard55518 mei 2018 - 11:23

Davy wij zijn niet bang voor jou. Jij waart hier allang rond op dit forum met telkens een andere nickname maar onmiskenbaar hang jij het racistische, xenofobe en fascistoide gedachtengoed aan. En met jou nog zo'n 15 % van de bevolking. Dat percentage blinft zo ongeveer gelijk al tientallen jaren lang of nog langer. Jij vertegenwoordigt hier de PVV stemmer of de FvD aanhangers. Wit is de beste kleur en is superieur aan alle andere gekleurde mensen. Dat ontkennen is nog het meest lachwekkende aan jouw reacties. Dat noemen wij PVV-trollen. Hier ga jij niemand overtuigen en zeker geen zieltjes winnen voor Trump en zijn kabouter vriendjes Geert en Thierry. Ik zou zeggen probeer het een op Geen Stijl of de Postonline.

Monty2
Monty218 mei 2018 - 13:22

Ik blijft het jammer vinden dat er reageerders zijn die het wijzen op onvolledigheid van een artikel, of het aanbrengen van context, dermate vervelend vinden dat de boodschapper weggezet moet worden als het racistische, xenofobe en fascistoide gedachtengoed aanhangende, PVV-er, trol en wat nog meer. Dit soort reacties heeft weinig met discussiëren te maken, en is zelfs het station ad hominem al gepasseerd om met volle vaart op te stomen naar ordinair gescheld..

Davy ????
Davy ????19 mei 2018 - 6:22

@ Richard555 "Davy wij zijn niet bang voor jou." - ik maakte een speels grapje richting perezoso, relax. "Jij waart hier allang rond op dit forum met telkens een andere nickname" Dan weet je meer dan ik, ik heb altijd en alleen maar deze nickname gebruikt. Hoe kom je hierbij? "maar onmiskenbaar hang jij het racistische, xenofobe en fascistoide gedachtengoed aan." Dat mag je vinden, ook al is dat niet waar. Is dit alleen omdat ik een andere mening heb over bepaalde onderwerpen? "En met jou nog zo’n 15 % van de bevolking. Dat percentage blinft zo ongeveer gelijk al tientallen jaren lang of nog langer." Bron? "Jij vertegenwoordigt hier de PVV stemmer of de FvD aanhangers." Ik vertegenwoordig niemand, behalve mezelf. "Wit is de beste kleur en is superieur aan alle andere gekleurde mensen. Dat ontkennen is nog het meest lachwekkende aan jouw reacties." Heb ik nooit gezegd, ik reageer als jij zegt dat blanke mensen de schuld zijn van alles en vraag je om uitleg en voorbeelden, die je dan nooit geeft, zo leer ik het natuurlijk nooit. "Dat noemen wij PVV-trollen. Hier ga jij niemand overtuigen en zeker geen zieltjes winnen voor Trump en zijn kabouter vriendjes Geert en Thierry." Ik ben hier ook niet om zieltjes te winnen, ik ben hier om te praten met mensen met verschillende perspectieven. "Ik zou zeggen probeer het een op GeenStijl of de Postonline." Misschien zit ik daar ook. Richard555 ik hou van discussies maar het zou echt helpen als je eens ingaat op de inhoud ipv bezig zijn met op de man spelen. Het komt voor dat mensen niet dezelfde mening hebben daar is niets ergs aan. Let's agree to disagree.

HM van der Meulen
HM van der Meulen17 mei 2018 - 17:01

Ik zie daar alleen maar hele keurige blanke mensen aan tafel zitten, die het hebben over de "rule of law". Daar kan toch niets verkeerd aan zijn?

7 Reacties
Davy ????
Davy ????18 mei 2018 - 9:05

@ HM van der Meulen Is daar wel iets verkeerd aan volgens jou?

Richard555
Richard55518 mei 2018 - 11:10

Ja daar is alles verkeerd aan wanneer je het vervolgens hebt over zo ongeveer alle niet blanke immigranten. Wat jij ook ons wil aanpraten zijn agenda is white supremacy. Dat is er verkeerd aan behalve natuurlijk voor de witte haters onder ons.

Davy ????
Davy ????18 mei 2018 - 11:49

@ Richard555 Dus blanke mensen praten over immigranten = fout = want blank? Ik wil je niets aanpraten, jij komt met termen als een white supremacy agenda, ik vraag je die te onderbouwen, gezien ik die agenda niet ken. Heb jij voorbeelden van zijn white supremacy agenda? Dank je wel.

Richard555
Richard55518 mei 2018 - 13:59

Die kun je dagelijks zien Davy maar jij wilt het iet zien dat is jouw probleem. Want jij ziet het zo als Trump en Geert en Thierry. En dat is wel degelijk discussiëren beste Mondt. Ik zeg gewoon waar het op staat en wat er werkelijk aan de hand is. Dat verbloemen van het eigen gedachtengoed vind ik nog het meest maffe van onze reaguurders. Mijn gedachtengoed is dat alle mensen gelijk worden behandeld in gelijke gevallen. Afkomst, godsdienst, kleur, nationaliteit zij totaal irrelevant. Je hebt goede mensen maar ook slechte mensen en dat laatste pas als dat ook bewezen is en niet die suggestieve verbloemende praatjes van mensen zoals Davy cs. Uit hun reacties op tal van onderwerpen blijkt zonneklaar waar ze voor staan en daar wal ik van. Dus ja ik discussieer met hen maar ik ga niks verbloemen en ik leg ook bloot waar zij voor staan. Als u daar niet tegen kunt stel ik een abonnement op de Donald Duck voor. Niet een op Donald Trump, dat is een heel slecht voorbeeld voor de jeugd.

Even Rechtzetten
Even Rechtzetten18 mei 2018 - 15:00

Aan die tafel in het Witte Huis spreken o.a. immigranten die legaal naar de VS kwamen -en het tot burgemeester en sheriff brachten- over de enorme problemen die ze de baas niet meer kunnen door de criminele bende M13 maar ook vele andere illegale immigranten. En die immigranten aan die tafel met Trump komen allemaal uit landen ten zuiden van de grens volgens hun eigen zeggen, en ze hebben geen blanke huidskleur. Maar om dat te zien moet de de rest van die video bekijken. Daar zijn al links naar gepost op dit forum (door Davy.)

Vliet2
Vliet218 mei 2018 - 16:11

Richard, "Mijn gedachtengoed is dat alle mensen gelijk worden behandeld in gelijke gevallen. Afkomst, godsdienst, kleur, nationaliteit zij totaal irrelevant." Klinkt heel nobel, maar "Ja daar is alles verkeerd aan" En dan heb je het over blanke mensen die hun mening geven. Oftewel je maakt weldegelijk onderscheid en toont dat je een hypocriet bent die anderen de les leest en zelf vooral haat predikt.

Davy ????
Davy ????19 mei 2018 - 8:08

@ Richard555 "Die kun je dagelijks zien Davy maar jij wilt het iet zien dat is jouw probleem." Ik wil het wel zien, maar ik zie het blijkbaar niet. Help mij met dit probleem door mij voorbeelden te geven zodat het mij duidelijker wordt en ik het zie. "Mijn gedachtengoed is dat alle mensen gelijk worden behandeld in gelijke gevallen. Afkomst, godsdienst, kleur, nationaliteit zij totaal irrelevant." Hier ben ik het mee eens. "Je hebt goede mensen maar ook slechte mensen en dat laatste pas als dat ook bewezen is en niet die suggestieve verbloemende praatjes van mensen zoals Davy cs." Elke keer als ik om specifiek bewijs vraag, zeg je zoiets als "Die kun je dagelijks zien", en kom je met geen elke bewijs, als vragen om bewijzen / voorbeelden "suggestieve verbloemende praatjes" zijn volgens jou, dan is dat maar zo. "Uit hun reacties op tal van onderwerpen blijkt zonneklaar waar ze voor staan en daar wal ik van. Dus ja ik discussieer met hen maar ik ga niks verbloemen en ik leg ook bloot waar zij voor staan." Ik probeer jou kant te zien maar zonder goede uitleg / voorbeelden kan ik niet veel, door alleen met labels/termen te strooien leg je niet veel bloot. "Als u daar niet tegen kunt stel ik een abonnement op de Donald Duck voor." Een Donald Duck lezen is altijd erg leuk, kan helpen een beetje te ontspannen.

GabrielMokummer*...And Justice for All!*
GabrielMokummer*...And Justice for All!*17 mei 2018 - 15:36

Ik ben juist al begonnen met het tellen, namelijk tot wanneer zijn idiote presidentschap echt voorbij is!.

OlavM
OlavM17 mei 2018 - 14:32

Weer een dieptepunt van deze kinderlijke narcist, die door een gril van de geschiedenis op de stoel van de president van de VS is gekatapulteerd. Bedrijfsongevallen zijn onvermijdelijk. Zodra groepen mensen worden aangeduid als een minder gewaardeerd soort dieren -steevast kenmerkend gedrag van fascistische stromingen- moeten alarmbellen gaan luiden. Van het benoemen van een dierenplaag is het één stap verder naar de pogingen die uit te roeien.

noMan2
noMan217 mei 2018 - 13:48

Trump kijkt te vaak in de spiegel en denkt nu dat alle mensen beesten zijn: Nee Trump, het is je eigen spiegelbeeld, jij bent het beest! De wereld bestaat uit meer mensen dan alleen jij en jouw belangen, fucking psychopath!

geronimo3
geronimo317 mei 2018 - 13:48

Ik wil nogmaals weer even benadrukken dat naar alle waarschijnlijkheid de eerste bewoners Native Amerikanen waren van het Amerikaanse Continent en dat iedereen die na hen haar heen is gekomen migranten zijn!!!

2 Reacties
Kurtev
Kurtev17 mei 2018 - 17:22

Sterker nog, het waren waarschijnlijk Afrikanen die overgelopen zijn voor het opbreken van het eerdere supercontinent.

FairTrade
FairTrade17 mei 2018 - 23:47

@ Kurtev De homo sapiens is ongeveer 100.000 jaar geleden uit Afrika vertrokken (richting Azië) en alles (continenten) lag toen op vrijwel dezelfde plaats als tegenwoordig. Het opbreken van het supercontinent Pangea in de verschillende continenten begon 175 miljoen jaar geleden. Zelfs de homo erectus bestond 2 miljoen jaar nog geleden niet, laat staan de homo sapiens (300.000 jaar geleden). Als je een map van 100.000 jaar geleden naast die van nu legt, zijn er wel grote verschillen in de contouren van de continenten. Dit komt niet door tektonische verschuivingen maar door het verschil in zeespiegel. Toen lag de zeespiegel veel lager (door ijsvorming) en lag bijvoorbeeld Groot-Brittannië tegen vasteland Europa aan, was Australië een stuk groter en waren Azië en Noord-Amerika met elkaar verbonden. De mens is vanuit Afrika, via Azië, over de landbrug die 15.000 jaar geleden nog bestond, in Noord-Amerika terechtgekomen.

vdbemt
vdbemt17 mei 2018 - 12:48

Waarmee Trump maar (weer) overduidelijk laat zien, wat voor beest hij zelf is. Hoe kunnen ze dat monster blijven tolereren.

1 Reactie
Uilenspiegel
Uilenspiegel17 mei 2018 - 13:12

Zelfs Trump is een mens.

Davy ????
Davy ????17 mei 2018 - 12:26

Er klopt iets niet. 1. De titel: "Trump noemt migranten ‘beesten, geen mensen’ Hier gaat het over "migranten" 2. Vervolgens in de tekst: uitlatingen van president Trump waarin hij stelt dat sommige illegale immigranten “beesten zijn, geen mensen” Hier zijn het ineens "sommige illegale immigranten" 3. Om vervolgens uit de volledige video te halen dat hij reageerde op een vraag over MS13 gang members. Dus over welke van de 3 heeft Trump het? 1. Migranten 2. Sommige illegale immigranten 3. MS13 gang members

18 Reacties
Uilenspiegel
Uilenspiegel17 mei 2018 - 12:55

Ik zal je even helpen: Geen enkel mens is een beest. Dus migranten, illegale immigranten en MS13 gang members zijn, ongeacht wat ze uitspoken: mensen.

Davy ????
Davy ????17 mei 2018 - 13:16

@ Uilenspiegel Als je weet MS-13 allemaal op hun kerfstok heeft ga je toch erg twijfelen over hun menselijkheid. https://en.wikipedia.org/wiki/MS-13 Ik ben het met je eens dat geen enkel mens een beest is, al ben ik wel van mening dat er mensen zijn die zich als beesten kunnen gedragen. Maar in de context van het verhaal over wie sprak Trump toen hij het over "beesten" had? 1,2 of 3?

Joe Speedboot
Joe Speedboot17 mei 2018 - 13:21

'over welke van de 3 heeft Trump het?' Alsof dat er toe doet. Dat het verbaal dehumaniseren van bevolkingsgroepen door een president not done is in een zichzelf beschaafd noemend land komt blijkbaar niet bij je op.

Martin108
Martin10817 mei 2018 - 13:37

"All animals are equal but some are more equal than others."

Davy ????
Davy ????17 mei 2018 - 16:04

@ Joe Speedboot "Alsof dat er toe doet. Dat het verbaal dehumaniseren van bevolkingsgroepen door een president not done" Dat doet er juist toe, dat is DE context! Hij dehumaniseert alleen leden van MS-13 een zwaar gewelddadige bende, geen bevolkingsgroep. De criminele activiteiten van MS-13 volgens Wiki: Drug trafficking, illegal immigration, people smuggling, robbery, larceny, human trafficking, extortion, murder, money laundering, prostitution (including child prostitution), racketeering, battery, kidnapping, and arms trafficking.

MG1968
MG196817 mei 2018 - 17:54

Hoewel het een direct antwoord was op een vraag met betrekking tot M13 heeft hij -vooralsnog- geen afstand genomen van de bredere interpretatie. Lijkt hem wel goed uit te komen... het kietelt zijn achterban zonder daadwerkelijk de verantwoordelijkheid er over te nemen want 'context'. Maar je begrijpt toch ook wel dat zonder afstand nemen van de populaire interpretatie je deze legitimeert en verwacht dat mensen als jij de verwarring wel in stand zulken houden. Of heb je niet door dat je gebruikt wordt? Nog afgezien van het feit dat jij en ik iedereen die zich misdraagt met een stijlfiguur 'beest' mag noemen. Een stijlfiguur die voor een trump ongepast is, alleen bedoeld voor eigen achterban enalleen bedoeld is om gelijkgestemden in 'vecht' modus te krijgen.

Uilenspiegel
Uilenspiegel17 mei 2018 - 18:14

@Davy Dat sommige mensen zich beestachtig kunnen gedragen is niet het punt. Dergelijke mensen (want dat zijn het nog steeds) behoren berecht en gestraft te worden. Waar het hier om gaat is dat een president mensen de-humaniseert (zoals speedboot stelt) en dan maakt het niet uit over wie hij het heeft.

Davy ????
Davy ????17 mei 2018 - 20:40

@ Uilenspiegel "Dat sommige mensen zich beestachtig kunnen gedragen is niet het punt." Waarom is dat niet het punt? Dat is toch juist het punt? "Dergelijke mensen (want dat zijn het nog steeds) behoren berecht en gestraft te worden." Dat is juist het probleem dat dat niet gebeurt, dat wordt in de video besproken. "Waar het hier om gaat is dat een president mensen de-humaniseert (zoals speedboot stelt) en dan maakt het niet uit over wie hij het heeft." Als Leden van MS-13 met 100 messteken iemand vermoorden, zijn hoofd eraf snijden en zijn hart eruit snijden dat is niet de-humaniseren? Maar zeggen dat mensen die dat doen beesten zijn is dat wel? mmk het zal wel aan mij liggen dan. https://www.independent.co.uk/news/world/americas/ms-13-washington-dc-ms13-murder-stab-behead-rip-heart-out-drug-gang-cartel-el-salvador-la-a8071051.html

Molly Veenstra
Molly Veenstra17 mei 2018 - 21:14

"Drug trafficking, illegal immigration, people smuggling, robbery, larceny, human trafficking, extortion, murder, money laundering, prostitution (including child prostitution), racketeering, battery, kidnapping, and arms trafficking." Zonder uitzondering vormen van typisch menselijk gedrag. Ooit een dier gezien dat zich aan een van deze zaken schuldig heeft gemaakt? Behalve dat hij mensen dehumaniseert, beledigd Trump de dieren.

Edwin8
Edwin818 mei 2018 - 5:05

Misschien als er een langere video bijstaat dat ik het eruit kan halen, maar uit dit fragment kan ik niet halen dat het om MS13 gang members gaat.

Uilenspiegel
Uilenspiegel18 mei 2018 - 6:57

@Davy zie stokuizen (hierboven) en zie Veenstra (hieronder). Het gaat er niet om hoe fout mensen zijn: als je mensen beesten noemt worden ze een plaag en daarmee wordt een grens overschreden.

Joe Speedboot
Joe Speedboot18 mei 2018 - 7:04

'Hij dehumaniseert alleen leden van MS-13 een zwaar gewelddadige bende' En dat is het niet erg..? Gelijk je idool Trump begrijp je weinig van elementair fatsoen.

Davy ????
Davy ????18 mei 2018 - 9:13

@ Edwin Hier Edwin, de volledige video: https://www.c-span.org/video/?445674-1/roundtable-santuary-cities-immigration-laws&live= Onder de video staat ook een transcript, waar volledig uitgetypt is wat er gezegd is, en je dus alles kan nalezen en opzoeken. Het desbetreffende stuk begint op 22:07. @ Uilenspiegel Worden ze een plaag? MS-13 is dat al. Dat soort gasten mogen gewoon hard aangepakt worden. @ Joe Speedboot Nee, dat vind ik niet erg, die bende doet beestachtige dingen. Maar als jij MS-13 wilt verdedigen is dat jou goed recht, ik ben het er dan alleen niet mee eens.

Joe Speedboot
Joe Speedboot18 mei 2018 - 10:57

'Maar als jij MS-13 wilt verdedigen ' Dus omdat iemand niet meegaat met jouw mening is hij criminelen aan het verdedigen. Ik zou zeggen probeer het eens op argumenten ipv valse verdachtmakingen. Je kon wel bij Trump en Wilders in de leer zijn geweest: alleen maar zenden (1 op de 5 reacties hier komt van jou) en bij iedere kritische opmerking vooral niet op de inhoud ingaan maar direct op de man gaan spelen en je boodschap blijven herhalen.

Davy ????
Davy ????18 mei 2018 - 12:03

@ Joe Speedboot Trump noemt MS-13 beesten, jij vind dat MS-13 geen beesten genoemd mogen worden, dan verdedig je toch MS-13 tegen de woorden van Trump? Als ik dit verkeerd heb begrepen, mijn excuses. Ik heb hier veel argumenten en onderbouwing aangedragen, ik zend niet alleen ik ontvang ook erg veel, gezien het aantal reacties, waar ik dan weer op reageer, zoals dat gaat in discussies. Ik heb het voornamelijk over de inhoud, en speel nergens op de man, is ook niet toegestaan hier op Joop volgens de huisregels, anders was de reactie er niet door gekomen lijkt mij. Ik ga er altijd vanuit dat de ander iets te zeggen heeft waar ik wat van kan leren. Ik blijf sommige punten herhalen omdat ik ondanks de ingebrachte tegenargumenten momenteel niet van mening ben veranderd over het onderwerp. Dat is soms hoe discussies gaan.

Joe Speedboot
Joe Speedboot18 mei 2018 - 12:25

'dan verdedig je toch MS-13 tegen de woorden van Trump?' Nee slimmerik. Ik ageer tegen het feit dat Trump criminelen beesten noemt. Daarmee zeg ik niets inhoudelijks over MS-13. Dat het criminele gedrag van MS-13 op geen enkele manier valt goed te praten is vaststaand feit.

Even Rechtzetten
Even Rechtzetten18 mei 2018 - 17:35

@Davy: "Het desbetreffende stuk begint op 22:07." Trump begint in de volledige video op 0:40 over M-13 en begint hen daar meteen namen te geven. Omdat ik lang in de VS en Mexico heb gewoond weet ik dat er daar over het algemeen op een veel meer primitieve manier gesproken wordt dan hier. Iemand die lang is wordt dan b.v. "giraffe" genoemd. Niemand vindt dat erg. Men lacht er om. Ook wordt iemand die zich erg slecht gedraagt vaak "beest" genoemd. Vindt ook iedereen die tot de werkende klasse behoort normaal daar.

Davy ????
Davy ????18 mei 2018 - 19:04

@ Joe Speedboot Dan heb ik je verkeerd begrepen, mijn excuses.

Richard555
Richard55517 mei 2018 - 11:53

Trump grijpt dit alleen maar aan om alle immigranten over een kam te scheren. Door deze criminelen als beesten te kwalificeren, MEDE OMDAT ZE IMMIGRANT ZIJN, dat bepaalt zijn agenda dus dat is de stok om alle immigranten te slaan. Precies zoals Hitler ook begon. Door eerst mogelijke misdadige joden op te voeren, en ja die waren er natuurlijk ook, huisjesmelkers uitbuiters ongetwijfeld, had hij de stok om alle joden te slaan en te dehumaniseren. Maar dat willen onze rechtsche fans van deze gek in het witte huis niet horen en zien.

5 Reacties
Davy ????
Davy ????17 mei 2018 - 12:38

@Richard555 Ik zou het volledige filmpje bekijken en zien op wat voor vraag Trump reageert voordat je met deze stelling komt. Over niet horen en zien gesproken.

Richard555
Richard55517 mei 2018 - 17:13

Jouw reactie is totaal irrelevant voor hetgeen ik zeg. We kennen zijn agenda en zijn haat jegens immigranten dus of hij nu concreet op een bepaalde vraag reageert is niet interessant. Hij is er op uit de hele groep te stigmatiseren zoals ook onze eigen haatzaaiers doen door te verwijzen naar een deel van een bepaalde bevolkingsgroep die inderdaad niet zo fris zijn maar extrapoleert dat met graagte op die hele groep. Het trucje is zo doorzichtig at zelfs jij dat zou moeten doorzien. Maar ik denk dat jij dat helemaal niet wilt omdat je ook zo denkt gezien al jouw reaguursels.

Davy ????
Davy ????17 mei 2018 - 19:46

@ Richard555 "Jouw reactie is totaal irrelevant voor hetgeen ik zeg." Dat vond ik ook van jou reactie, gezien de eerste 2 zinnen van reactie gewoon niet kloppen met wat er gezegd is en dat je er veel bij haalde wat in mijn niet relevant was. "We kennen zijn agenda en zijn haat jegens immigranten dus of hij nu concreet op een bepaalde vraag reageert is niet interessant." Jij denkt dat je zijn agenda kent, misschien wil hij gewoon de bestaande regels uitvoeren met betrekking tot illegale immigranten. En context doet er nooit toe. "Hij is er op uit de hele groep te stigmatiseren zoals ook onze eigen haatzaaiers doen door te verwijzen naar een deel van een bepaalde bevolkingsgroep die inderdaad niet zo fris zijn maar extrapoleert dat met graagte op die hele groep." Dus zeggen dat criminele immigranten slecht zijn en daar wat aan willen doen is stigmatiseren? Ok "Het trucje is zo doorzichtig dat zelfs jij dat zou moeten doorzien." Je ziet volgens mij ook wat je wilt zien. "Maar ik denk dat jij dat helemaal niet wilt omdat je ook zo denkt gezien al jouw reaguursels." Ik probeer gewoon eerlijk te zijn over wat er gezegd word, en gezien de reacties willen mensen het ook niet zien of horen, want Trump, dus slecht / racist.

Richard555
Richard55518 mei 2018 - 11:04

Davy jij bent helemaal niet objectief. Het gaat er om dat alle criminelen die zulke misdrijven plegen over dezelfde kam geschoren moeten worden en niet alleen wanneer ze immigrant zijn dat benoemen en over de rest niks zeggen. En dat is wel degelijk racistisch en stigmatiserend voor de hele bevolkingsgroep waartoe die criminelen behoren. Al jouw goedpraterij helpt niks. Bovendien lees de reactie van de gouverneur van Californië. Die zit er dus ook helemaal naast wat Trump betreft in jouw ogen. Maar ik schaar jou dan ook in het kamp van de allochtonenhaters zoals Trump er ook een is. Je moet wel echt opzettelijk blind en doof zijn om dat niet te willen zien en horen.

Davy ????
Davy ????18 mei 2018 - 12:13

@ Richard555 "Het gaat er om dat alle criminelen die zulke misdrijven plegen over dezelfde kam geschoren moeten worden en niet alleen wanneer ze immigrant zijn dat benoemen en over de rest niks zeggen." Hij scheert toch alle leden van MS-13 over dezelfde kam. Dat MS-13 veelal illegale criminele migranten is juist een probleem wat Trump wil aanpakken, hiermee help je alleen maar de legale migranten lijkt mij. "Bovendien lees de reactie van de gouverneur van Californië. Die zit er dus ook helemaal naast wat Trump betreft in jouw ogen." Ik ben het met hem oneens, gezien hij niet de wetten uitvoert die er zijn om de boel te handhaven. "Maar ik schaar jou dan ook in het kamp van de allochtonenhaters zoals Trump er ook een is. Je moet wel echt opzettelijk blind en doof zijn om dat niet te willen zien en horen" Jammer van die persoonlijke aanval, ik heb niets tegen allochtonen zolang ze zich aan de wetten van het land houden zoals jij en ik dat ook doen. MS-13 bendeleden en illegale immigranten die de wetten overtreden daar heb ik niet zoveel mee. En moeten in mijn ogen ook aangepakt worden volgens de wetten die er zijn.

Tom Meijer
Tom Meijer17 mei 2018 - 11:10

Some presidents aren't people. These are animals.

Meta  Foor
Meta Foor17 mei 2018 - 10:58

ik denk dat Trump meer informatie heeft dan al die reageerders die uit de heup schieten en niets afweten van de situatie ter plaatse. Mensen worden niet (nooit) als beesten geboren , maar omstandigheden kunnen hen wel eens drijven tot primitief gedrag. Het is dan mensen eigen om daar verandering in aan te brengen en niet te blijven zitten mokken.

4 Reacties
Richard555
Richard55517 mei 2018 - 11:44

Wat wilt u nu zeggen? Dat dit een begrijpelijke uiting is van de president van het machtigste land ter wereld. Welke omstandigheden hebben u zover gebracht om zo primitief te reageren?

FairTrade
FairTrade17 mei 2018 - 12:48

Trump scheert nu alle (illegale) immigranten over een kam door hen allen beesten te noemen. Er is een verschil tussen de criminelen onder de immigranten beesten te noemen en de gehele groep. Waarom heeft hij het niet over beestachtigheid van criminelen in het algemeen, ongeacht of het immigranten zijn? Het is al heel lang duidelijk dat Trump het onderscheid niet maakt tussen gewone immigranten en criminelen. Dit is dehumaniseren en zal uiteindelijk kunnen leiden tot misdaden tegen de menselijkheid, net zoals dat destijds ook is gebeurd met de joden nadat zij jarenlang werden gedehumaniseerd. Dit dehumaniseren gebeurt tegenwoordig trouwens ook met (kinderen en kleinkinderen van) immigranten in Nederland.

Geleen
Geleen17 mei 2018 - 13:46

"Dit dehumaniseren gebeurt tegenwoordig trouwens ook met (kinderen en kleinkinderen van) immigranten in Nederland. " En is dan ook de grootste bedreiging voor de veiligheid in ons land. De gedehumaniseerden zullen vroeg of laat gaan reageren (doen ze nu al). Logisch gevolg. Rechts, de veroorzaker, kan dan weer zeggen: "Zie je wel links... !!" Eigenlijk is het gewoon zo dat waar rechts aan de macht komt... onrust ontstaat.

OlavM
OlavM17 mei 2018 - 14:37

@ Meta Floor: [.....omstandigheden kunnen hen wel eens drijven tot primitief gedrag.] Zelfs "primitief gedrag" (zoals Trump zelf ook nogal eens ten toon spreidt!) maakt mensen nog niet tot dieren. Het is uiterlijk verwrepelijke en gevaarlijke taal, en zeker van iemand die geacht wordt zich te gedragen als een president van de VS!

Mostafa
Mostafa17 mei 2018 - 10:42

Meneer gewone, Sommigen zegen dat ook over Jezus en Mozes en Boeda.

2 Reacties
De gewone nederlander
De gewone nederlander18 mei 2018 - 8:50

Je hebt er inderdaad altijd wat gekken tussen zitten. Die zomaar wat roepen....

Mostafa
Mostafa18 mei 2018 - 10:11

De gewone, Zoals u natuurlijk. Zie uw reactie!

JoseVanM
JoseVanM17 mei 2018 - 10:31

@redactie en reageerders, ik zou graag iemand in zien gaan op de kanttekeningen van Davy, dat hier 'vergeten' is om de context mee te nemen dat het gaat om (gevaarlijk criminele!) bendeleden. Want deze context weglaten komt eigenlijk neer op liegen, je zou kunnen spreken van fake news....

3 Reacties
campman2
campman217 mei 2018 - 11:43

Jose, Je begrijpt het nog niet zo. Het is hier niet zo van belang of het feitelijk al dan niet klopt. Het gaat er om of je aan de goede kant van de streep staat.

Tally2
Tally217 mei 2018 - 11:52

@JoseVanM 17 mei 2018 at 12:31 Het is pas fake nieuws als het wereldbeeld van de lezer niet wordt bevestigd maar wordt uitgedaagd.

Arjan Fernhout
Arjan Fernhout17 mei 2018 - 11:58

Hier heeft u wat meer context: US says 200,000 people from El Salvador must leave within 18 months https://www.theguardian.com/world/2018/jan/08/us-says-200000-people-from-el-salvador-must-leave-within-18-months Allemaal behorende bij MS13? Trump zegt letterlijk dat er nog nooit zo veel en zo snel mensen het land worden uitgezet. Jerry Brown begrijpt de boodschap wel.

campman2
campman217 mei 2018 - 10:30

"Trump noemt migranten ‘beesten, geen mensen" Een ieder zijn eigen lap rood vlees en zijn eigen hongerige wolven.

3 Reacties
campman2
campman217 mei 2018 - 11:23

..en daar bedoel ik niet Trump mee.

Davy ????
Davy ????17 mei 2018 - 12:50

@ campman Gezien de genuanceerde reacties, geheel met je eens.

stokkickhuysen
stokkickhuysen18 mei 2018 - 15:56

@Campman Kijk, je voegt iets toe omdat je bang bent dat het anders verkeerd begrepen kan worden. Zouden meer mensen moeten doen. En dan bedoel ik wel Trump En dat toevoegen gebeurt dus niet.

richarrd
richarrd17 mei 2018 - 10:24

Dat gedoe met de migranten is natuurlijk gewoon een dekmantel.

GabrielMokummer*...And Justice for All!*
GabrielMokummer*...And Justice for All!*17 mei 2018 - 9:14

Tegenwoordig, moet ik meteen mijn handen over mijn oren doen, zodra ik deze man op tv zie aankomen, net zoals is het geval al, namelijk al een tijdje zelfs, als ik en zodra ik een bepaalde extreemrechtse Nederlandse politicus op tv zie aankomen. Met andere worden, wat deze twee heren aan het doen zijn, het is gewoon niet normaal!. Sowieso een heel fijne dag!!!.

Arjan Fernhout
Arjan Fernhout17 mei 2018 - 8:41

Je wilt niet geloven hoe slecht een wandelende schimmelziekte als Trump is. is. Toch moeten we ons niet laten afleiden van Korea, Gaza, etc. Waarschijnlijk is dat zijn bedoeling.

1 Reactie
HM van der Meulen
HM van der Meulen17 mei 2018 - 16:10

Ik zou hem niet overschatten.

Geleen
Geleen17 mei 2018 - 8:26

Ik vraag me af of die 100.000.000 stemgerechtigden, die NIET zijn gaan stemmen en een deel van die Trumpstemmers, wel eens last hebben van slapeloze nachten?

Mostafa
Mostafa17 mei 2018 - 8:24

Hitler begon ook zijn haat carriere met mondeling geweld die later groeit tot moord, vernieling en vervolging.

6 Reacties
Davy ????
Davy ????17 mei 2018 - 8:47

@Mostafa Wat is mondeling geweld?

De gewone nederlander
De gewone nederlander17 mei 2018 - 10:00

Sommige zeggen dat ook over de profeet Mohammed.

Mostafa
Mostafa17 mei 2018 - 10:39

Davy, Betekend dat als je mond stinkt is ook een gore gare verbaal geweld, want dat is Bah!

MomentInFocus2
MomentInFocus217 mei 2018 - 10:56

Klopt precies Mostafa: ook Hitler begon zijn mensenhaat met het dehumaniseren van volksvreemden.

Davy ????
Davy ????17 mei 2018 - 11:00

@ Mostafa Bedankt voor je volwassen en goed onderbouwde reactie.

Richard555
Richard55517 mei 2018 - 11:46

Hetgeen niet gezegd kan worden van jou Davy.

Driedubbel
Driedubbel17 mei 2018 - 8:11

De Mara Salvatrucha, vaak afgekort tot MS-13 of MS is de gemeenschappelijke naam van een groep jeugdbendes in Noord- en Midden-Amerika. MS-13 werd door de FBI aangemerkt als de gevaarlijkste bende in Noord-Amerika, met naar schatting 60.000 leden, vooral illegalen, in de VS. Deze illegale immigranten zijn inderdaad beesten.

1 Reactie
Geleen
Geleen17 mei 2018 - 11:24

In de VS tussen de 6 en 10 duizend, veelal kansloze en (om wat voor reden dan ook) aan de zijkant van de maatschappij staande jongeren, die op een dag in hun nog jonge leven een enorme fout hebben gemaakt om zich te laten verleiden tot. Typisch gedrag van mensen die buiten de maatschappij staan maar, net als vrijwel iedereen, graag ergens bij willen horen. MS-13 verleidt dan ook graag jonge en arme tieners die daarna in levensgevaar komen zo gauw ze hun fout inzien en de bende de rug willen toekeren.

DaanOuwens
DaanOuwens17 mei 2018 - 8:00

Ik vind het taalgebruik van Trump wel verhelderend. Blijkbaar kan je een groep mensen zonder enige problemen op deze manier omschrijven. Ik heb dat zelf gedaan als omschrijving voor de israelische soldaten die ongewapende palestijnen neerschoten. Maar de normen schuiven onder leiding van Trump verder op. Blijkbaar kan de omschrijving ook toegepast worden op zijn achterban en andere extreem rechtse types. Ook hier in Nederland. Ik vind namelijk dat je ongeachte politieke voorkeuren allen dezelfde definities en argumenten mag gebruiken. Want beschaafd blijven leidt niet tot meer overtuigingskracht, wel tot minder. In de huidige politieke verhoudingen is de trap in het kruis het beste argument. Trump houdt ons allen scherp.

7 Reacties
Davy ????
Davy ????17 mei 2018 - 8:44

@DaanOuwens Als blijkt dat hij het over MS13 gang members heeft, ben je het dan met hem eens of oneens?

DaanOuwens
DaanOuwens17 mei 2018 - 12:09

@ Davy ???? Jij schrijft: Als blijkt dat hij het over MS13 gang members heeft, ben je het dan met hem eens of oneens? Als hij het over de KKK heeft ben je het dan met hem eens of oneens?

Davy ????
Davy ????17 mei 2018 - 12:49

@ DaanOuwens "Als hij het over de KKK heeft ben je het dan met hem eens of oneens?" Als hij de KKK beesten zou noemen, dan ben ik het met Trump eens. Wat was jou antwoord op mijn vraag? die was je vergeten.

DaanOuwens
DaanOuwens17 mei 2018 - 14:48

@ Davy ???? Jij schrijft: Wat was jou antwoord op mijn vraag? die was je vergeten. Ik vind Trump een domme man.

Davy ????
Davy ????17 mei 2018 - 15:45

@ DaanOuwens Dat was niet wat ik vroeg. Waarom geef je niet gewoon antwoord op mijn vraag zoals ik ook antwoord heb gegeven op jouw vraag. Ik vind Trump ook een domme man, moeten daarom zijn worden uit context worden gehaald? Als dat bij jou gebeurt is dat ook niet prettig.

DaanOuwens
DaanOuwens17 mei 2018 - 19:54

@ Davy ???? Jij schrijft; Waarom geef je niet gewoon antwoord op mijn vraag zoals ik ook antwoord heb gegeven op jouw vraag. Ik vind Trump ook een domme man, moeten daarom zijn worden uit context worden gehaald? Als dat bij jou gebeurt is dat ook niet prettig. Ik zal daar een eerlijk antwoord op geven. Normaliter zou ik dat doen. Maar jouw reacties zijn volgens mij niet integer dus waarom zou ik je correct behandelen?

Davy ????
Davy ????18 mei 2018 - 9:21

@ Davy "Ik zal daar een eerlijk antwoord op geven. Normaliter zou ik dat doen. Maar jouw reacties zijn volgens mij niet integer dus waarom zou ik je correct behandelen?" Waarom zijn mijn reacties niet integer? Ik behandel jou toch ook gewoon correct? We zijn het niet eens over de inhoud dat zou toch niet het probleem moeten zijn? Of is anders denken niet integer? Ik vat het allemaal niet zo persoonlijk op, mits mensen mij niet persoonlijk aanvallen, zoals ik al zo vaak heb gezegd gaat het mij om de inhoud en de eerlijkheid van het gesprek en dat ontbrak eraan in mijn ogen bij dit onderwerp.

Hiltermann
Hiltermann17 mei 2018 - 7:59

Daar is geen woord Spaans bij. Hoe lang gaat Trump deze confrontaties nog volhouden. De man heeft met vrijwel iedereen ruzie of staat op het punt ruzie te krijgen. Hij is kampioen medewerkers wegsturen. Zo langzamerhand raakt de vijver om nieuwe medewerkers te vinden leeg. Het Muller rapport zal niet lang meer op zich laten wachten, spannende tijden voor Donald.

2 Reacties
Driedubbel
Driedubbel17 mei 2018 - 8:35

Mueller heeft al aangegeven dat hij Trump niet gaat vervolgen. Daarnaast stijgt de populariteit van Trump door een goede economie.

Davy ????
Davy ????17 mei 2018 - 8:42

@Hiltermann Heb je het hele filmpje gezien en de context waar het over ging? Het Mueller rapport? Wat denk je dat daar uit gaat komen?

Davy ????
Davy ????17 mei 2018 - 7:53

Van de C-span website waar het volledige filmpje staat: President Trump Calls Gang Members "Animals" During a roundtable with local California officials regarding "sanctuary cities" policies, President Trump says his administration is busy rounding up MS-13 gang members and deporting them. "These aren't people," he says. "These are animals." https://www.c-span.org/video/?c4729714/president-trump-calls-gang-members-animals Voor mensen die niet weten wie MS13 zijn hier een kleine introductie van VICE news: https://youtu.be/H_bmFJRcseg

RobSon2
RobSon217 mei 2018 - 7:49

Welke grens overschrijdt hij precies? En wie bepaalt die grens?

6 Reacties
GabrielMokummer*...And Justice for All!*
GabrielMokummer*...And Justice for All!*17 mei 2018 - 9:26

Heeft u echt nooit van deze twee zeer belangrijke woorden (wat mij betreft), namelijk *fatsoen* en *respect*, gehoord?. Een heel fijne dag verder.

adriek
adriek17 mei 2018 - 10:02

De grens die hij overschrijdt is dat hij andere mensen als minderwaardige soort classificeert. Dat opent namelijk de weg naar onmenselijke behandeling van die mensen, uitmondend in 'ongediertebestrijding'. Die grens hebben wij vrij massaal vastgelegd in de universele verklaring van de rechten van de mens, maar iemand als Trump zal die als hem dat uitkomt met een simpele handtekening ongeldig verklaren.

Richard555
Richard55517 mei 2018 - 11:42

De vraag alleen al is schokkend en zegt alles over hem die deze vraag zelfs maar durft te stellen. Walgelijk gewoon!

RobSon2
RobSon217 mei 2018 - 13:16

@Gabriel. Zeker. Hele mooie woorden. Maar wie bepaalt wat fatsoenlijk is en wat respectvol is? @AdrieK. Kunt u mij vertellen wat er dan precies staat in die UVRM? @Richard. Mijn oprechte excuses. Het was niet mijn bedoeling uw veilige bubble van de moreel boven ons gestelden kapot te maken of uw wereldbeeld te veranderen, maar juist er inzicht in te krijgen.

madbako
madbako17 mei 2018 - 16:28

@RobSon 17 mei 2018 at 09:49 Welke grens overschrijdt hij precies? En wie bepaalt die grens? Goeie vraag. Beantwoord hem zelf eens.

adriek
adriek17 mei 2018 - 16:43

@Robson de preciese tekst kunt u in vele talen op het internet vinden. Mijn persoonlijke interpretatie is dat alle mensen gelijkwaardig zijn. De kwalificatie 'beesten' die Trump hanteert impliceert dat sommige (groepen) mensen volgens hem in de categorie dieren vallen, waarbij in veel gevallen 'beesten' nog weer lager geclassificeerd worden dan gewone 'dieren'.

Phil2
Phil217 mei 2018 - 7:46

Let's face it, als grootvader niet uit Duitsland was vertrokken, was vader Trump waarschijnlijk een Nazi kampbewaarder geweest. Dat The Donald zoveel 'roots racism' ten toon spreidt, en dan zal ie die zich nog inhouden, zegt alles over dat een door velen voor het ambt voor onmogelijk gehouden kl.otzak in het Witte Huis zit.

Davy ????
Davy ????17 mei 2018 - 7:39

Hier de link naar het hele filmpje voor wat meer context: https://www.c-span.org/video/?445674-1/president-trump-hosts-california-sanctuary-state-roundtable&live Vanaf 22:07 de vraag waarop Trump reageerde.

msj_meijerink
msj_meijerink17 mei 2018 - 7:37

Weer een nieuw dieptepunt bereikt, nu in het empathisch bereik. Trump blijft me verrassen met zijn gedragingen als een ongeleid projectiel