Sfeerfoto van Joop
Joop
Joop

China klaar om Oceanië in te lijven

Nieuwe overeenkomst betekent grote machtsuitbreiding in gebied
Joop

Trump maakt 'national anthem' belachelijk tijdens Super Bowl

  •  
04-02-2020
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
cc-foto: Screenshot YouTube

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (31)

JasDon
JasDon5 feb. 2020 - 10:49

Respect hebben voor het volkslied is ook een stom iets, los van wie het doet. Het is ook een typisch Amerikaanse regel, Nederlanders zijn over het algemeen niet zo strict qua regels. Zo zal hier nooit op nu.nl een artikel verschijnen dat de Nederlandse vlag de grond raakte bij een evenement. Allemaal nationalistische onzin. Wellicht beseft Trump zich dat opeens..

2 Reacties
ton14024
ton140245 feb. 2020 - 13:56

Daar geeft hij dan geen blijk van. Voor veel Amerikanen kan Trump nu alleen nog de vlag bezoedelen.

ton14024
ton140245 feb. 2020 - 13:58

Sorry ´´donald-trump-knuffelt-de-amerikaanse-vlag´´

Norsemen
Norsemen5 feb. 2020 - 10:47

Trump is een domme, gevaarlijke idioot maar met mensen die zich gekrenkt voelen omdat hun volkslied belachelijk wordt gemaakt heb ik ook helemaal niets.

Gefaald
Gefaald5 feb. 2020 - 9:29

"Deskundigen" beweren dat Amerika in de toekomst Democratisch zou zijn door de demografische verandering waardoor de blanken in de minderheid gaan komen. Ik heb daar een grote kanttekening bij. Waarom denken die "deskundigen" dat de Latino-immigranten en de African-Americans achter de identiteitspolitiek staan ? Denken ze nou echt dat de arbeiders uit Guatemala allemaal pro choice zijn, en transgenderism super cool vinden, en het socialisme aanhangen ? Diversiteit is een complex fenomeen. Een niet-witte afkomst houdt niet automatisch in dat men voor klimaatmaatregelen en euthanasie bij voltooid leven is. Juist de "nieuwe Amerikanen / Nederlanders" hebben relatief vaak conservatieve standpunten. Mensen stemmen niet op kleur, maar op ideeën. Afkomst

1 Reactie
Joost Spits
Joost Spits11 feb. 2020 - 23:50

Alhoewel wij door en door - tot in de meest verre generaties terug - autochtone Nederlanders zijn, zijn we ons reeds geruime tijd aan het oriënteren om definitief te vertrekken uit Nederland. Hebben ook een tijdje buiten Nederland gewoond en dat beviel ons achteraf gezien uitstekend! Zijn dan ook alleen maar (tijdelijk) teruggekomen wegens enkele organisatorische redenen. Reden: We voelen ons al geruime tijd niet meer thuis in ons eigen land. Voor mij is Nederland een onprettig land geworden.

I am Legion
I am Legion5 feb. 2020 - 8:59

Is dit nu meer serieus aanstootgevend dan weigeren eer te betonen tijdens het afspelen van het VS-volkslied zoals verscheidene "sporthelden", ook bij eerdere NFL-finales meende te moeten uiten, of het openlijk en demonstratief verscheuren van de State of the Union nadat deze is uitgesproken door de voorzitster van het Huis van Afgevaardigden? Dan is Trump hier met niet meer wat onschuldige guitigheid nog heel netjes en geven die anderen een voorbeeld dat het uit activistisch-politiek gemotiveerde frustraties en rancune wat hen betreft nog veel extremer kan en mag.

4 Reacties
Anoniempje5
Anoniempje55 feb. 2020 - 9:58

Duidelijk. Wat Trump doet is geweldig maar als een ander het doet is het heel fout. En/of als ergens iemand te vinden is die het ook doet of nog erger dan mag Trump het ook. Viel het je niet op dat Trump weigerde Pelosi een hand te schudden maar alleen dat ze z'n (waardeloze) speech verscheurde? Of vond je dat juist nu weer een goede actie van Trump?

Krek
Krek5 feb. 2020 - 10:03

Ik ben het vaak met uw reacties eens, maar dit keer vind ik dat Trump hier wel degelijk de mist in gaat. Niet omdat de anderen minder respectloos zouden zijn geweest in hun doen en laten, maar omdat Trump nu eveneens gedrag vertoont wat als respectloos geïnterpreteerd kan worden. Ik ga hier geen waardeoordeel aanhangen van meer of minder; na zijn kritiek op anderen had hij beter moeten weten. Dit is voor mij hetzelfde als waar Dolf Jansen aangepakt werd op zijn kritiek op het milieubewust zijn van anderen, maar zelf ook niet van alle smetten vrij was. Om die reden vind ik de kritiek op Trump ditmaal terecht.

Norsemen
Norsemen5 feb. 2020 - 10:51

@I am Legion Heb je er geen moeite mee dat jij jezelf keer op keer voor schut zet met je onzinteksten?

Roel2
Roel25 feb. 2020 - 10:55

Wat die anderen deden, was in elk geval nog het symbool aangrijpen om een statement te maken, wat Trump hier doet is ronduit belachelijk. Maakt mij verder niets uit, maar Trump zelf wel getuige zijn eerdere uitlatingen...

Phil2
Phil25 feb. 2020 - 7:43

Nou mensen, vermits er iets onverwachts gebeurd (maar zelfs dat lijkt Trump meester), kan de wereld zich opmaken voor nog een termijn van vier jaar van Trump. Ik zie het niet meer gebeuren dat de Dems daar nog iets aan kunnen doen. Sterker... De GOP is zo cocky dat er zelfs wordt over gesproken om ook het Huis (van Afgevaardigden) terug te veroveren op de Dems.

2 Reacties
Phil2
Phil25 feb. 2020 - 7:44

gebeurt

Anoniempje5
Anoniempje55 feb. 2020 - 10:01

Mark my words. Ook al verliest Trump zal hij de president blijven.

Le Chat Botté
Le Chat Botté5 feb. 2020 - 7:39

Zijn potsierlijke aanwezigheid is op zichzelf al ruim voldoende om het rond hem aanwezige gezelschap of de zich voltrekkende gebeurtenis volkomen belachelijk te maken.

Anoniempje5
Anoniempje55 feb. 2020 - 7:27

Wat zei hij ook al weer over mensen die niet netjes en respectvol staan tijdens het volkslied? "Die moeten ontslagen worden en misschien zelfs het land wel uitgezet worden" (het knielen van sporters tijdens het volkslied). Dat er ook maar 1 iemand achter zulke hypocrieten aanloopt naast al het andere wat er mis met hem is.

Robotnik1
Robotnik15 feb. 2020 - 5:55

Nu we toch weer over Trump praten hoe is het met de impeachment procedure en met de democratische verkiezingen gegaan? Groetjes

3 Reacties
Crunchy Frog
Crunchy Frog5 feb. 2020 - 12:16

[hoe is het met de impeachment procedure] Goh, heb je dat allemaal gemist? De corruptie, machtsmisbruik en verkiezingsmanipulatie door het regime van Donald T, en hun onwettige pogingen dat in de doofpot te stoppen? De sterke inhoudelijke bewijsvoering door de House impeachment managers en het totale gebrek aan inhoudelijke verdediging door de advocaten van Donald T? Republikeinse senatoren die geheel in strijd met hun eed al bij voorbaat aangaven dat ze niet onpartijdig zouden zijn en het proces geheel volgens de wensen van Donald T's advocaten gingen inrichten, en die meehielpen aan de doofpot door te weigeren belangrijke getuigen te horen? Echt allemaal gemist? Misschien moet je jezelf dan eens wat vragen stellen over de kwaliteit van je nieuwsbronnen.

Robotnik1
Robotnik15 feb. 2020 - 14:50

@frog; ach sorry, trigger woord voor je gezien jouw reacties de afgelopen twee maanden. Gelijk van slag. Ja deels gemist om jouw vraag te beantwoorden. Opmerkelijk dat het hier niet besproken is gezien het soort berichten. Maar dat vind je vast niet. Al je aannames vallen als een house of cards in elkaar. De dem’s die echt gewoon amper een zaak hadden maar dat daargelaten wat zou dan een goede nieuwsbron zijn volgens u? Dan kijk ik daar voortaan ook. Beloofd.

Crunchy Frog
Crunchy Frog6 feb. 2020 - 7:22

Tja Robotje, zo'n vraag die geen vraag is maar alleen maar een opstapje om je eigen inhoudsloze voorgeprogrammeerde riedeltje af te kunnen draaien, daar laat je je wel mee kennen. Laat je het daarbij, of ga je ons nog verrassen met een inhoudelijke argumentatie waarom de House impeachment managers 'amper een zaak' zouden hebben?

Minoes&tuin
Minoes&tuin5 feb. 2020 - 4:35

Ach ja..wat moet ik hier nu van zeggen.

4Vier!
4Vier!4 feb. 2020 - 23:21

Dronken ???? gok ik

2 Reacties
Jerry Bidet
Jerry Bidet5 feb. 2020 - 9:54

Trump is een geheelonthouder, als gevolg van een alcoholische broer.

4Vier!
4Vier!5 feb. 2020 - 22:30

Jerry Bidet 5 februari 2020 at 10:54 “Trump is een geheelonthouder” Voor zover dat ook echt het geval is. Anders dementerend? Hersentumor? Of gewoon niet helemaal goed?

Thuiszitter
Thuiszitter4 feb. 2020 - 21:29

Dat was niet het enige “ domme “ , wat dacht je hiervan : https://sportnieuws.nl/fun/trump-feliciteert-verkeerde-staat-na-superbowl-winst-kansas-city-chiefs/. Hij dacht Kansas ligt in de staat Kansas maar dat is Missouri.

Zakenpief
Zakenpief4 feb. 2020 - 18:07

Hij maakt zoals gebruikelijk zichzelf weer belachelijk.

1 Reactie
JanB2
JanB25 feb. 2020 - 1:58

Dat vooral.

Griezel in post-gezellig Nederland
Griezel in post-gezellig Nederland4 feb. 2020 - 17:28

Nou, dat Wilhelmus van ons is vreselijk maar in vergelijking met dat die sonische ramp die je als Amerikaan geacht wordt te kennen is het een prachtcompositie .

Marinus C.
Marinus C.4 feb. 2020 - 17:24

Goh, bijna alsof hij geen fuck om de VS van A geeft.

[verwijderd]
[verwijderd]4 feb. 2020 - 16:05

--- Dit bericht is verwijderd —

1 Reactie
JanB2
JanB25 feb. 2020 - 2:00

Maak je geen illusie's, deze mafklapper komt overal mee weg.