Sfeerfoto van Joop
Joop
Joop

PvdA-Kamerlid Arib stapt op

Voelt zich niet meer veilig na 'dolkstoot' Vera Bergkamp
Joop

Trump legt zich neer bij verkiezing Biden, maar geeft verlies nog steeds niet toe

  •  
07-01-2021
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
28759834033_46d17ecd8e_6k
Donald Trump heeft zich min of meer neergelegd bij de uitkomst van de Amerikaanse presidentsverkiezingen, nadat donderdag het Congres Joe Biden officieel uitriep tot volgende president van de Verenigde Staten. In een verklaring laat Trump weten:
"Hoewel ik het volledig oneens ben met de uitkomst van de verkiezingen, en de feiten staan aan mijn kant, zal er een ordelijke overgang van de macht plaatsvinden op 20 januari. Ik heb altijd gezegd dat we zouden strijden om alleen de legaal uitgebrachte stemmen te tellen. Hoewel dit het einde is van de allerbeste eerste termijn uit de geschiedenis van het presidentschap, is het pas het begin van onze strijd om Amerika weer groots te maken."
De verklaring werd op Twitter gedeeld door een woordvoerder van Trump in plaats van door de president zelf. Mogelijk omdat Twitter het account van Trump voor 12 uur gesloten heeft wegens het verspreiden van haat en aanzetten tot geweld. Facebook en Instagram deden hetzelfde.
cc-foto: Gage Skidmore

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (16)

harmmeijer
harmmeijer7 jan. 2021 - 16:48

Te vrezen valt dat Trump de ‘tactiek van de verschroeide aarde’ zal toepassen bij de machtsoverdracht. De Democraten hebben er absoluut geen vertrouwen in dat president Trump de boel netjes achterlaat als hijhet Witte Huis moet verlaten.

Andreas4
Andreas47 jan. 2021 - 14:19

Die vent kent de betekenis niet van het woord "feiten" of hij leeft in een eigen wereldje waar bullshit gelijk is aan keiharde feiten... of allebei natuurlijk. Een zielige maar gevaarlijke reuzenkleuter is het.

Peter Stans
Peter Stans7 jan. 2021 - 14:17

Dit was van een woordvoerder.... bovendien, het is eigenlijk nog niets. Die man moet gewoon opgepakt worden zodra dit kan. En strafrechterlijk vervolgd.

1 Reactie
DenFlexwerker
DenFlexwerker7 jan. 2021 - 16:19

Waarvoor? Als Trump opgeroepen heeft tot deze bezetting, dan wel. Maar dat heeft die na mijn weten niet. Wel heeft hij een oproep gedaan tot een demonstratie, wat democratisch ok is. Vinden en roepen dat de verkiezingen oneerlijk zijn verlopen, dat mag ook. Al Gore even vervolgd worden, al is dat inmiddels een flinke tijd geleden. Ja, Trump is een slecht verliezer en dit is een president onwaardig. Als je echter mensen wilt vervolgen, dan zal die persoon toch echt een regel overtreden moeten hebben.

frankie48
frankie487 jan. 2021 - 10:43

Hij krijgt een stipnotering als de canon van de Amerikaanse geschiedenis moet worden bijgewerkt!

Uilenspiegel
Uilenspiegel7 jan. 2021 - 10:14

Gisteren re tweeten Thierry een tweet uit 2016, waarin hij aangaf dat Trump een geweldige leider voor het westen als geheel zou zijn. Wat snuift die man?

4 Reacties
adriek
adriek7 jan. 2021 - 14:00

Coke, mogelijk in combinatie met alcohol of zelfs speed.

Tom Lucassen
Tom Lucassen7 jan. 2021 - 14:16

Waarschijnlijk versnipperde lavendel blaadjes.

Peter Stans
Peter Stans7 jan. 2021 - 14:18

Lavendel

Andreas4
Andreas47 jan. 2021 - 14:20

Hetzelfde wat Trump snuift denk ik.

Oud-Vosje
Oud-Vosje7 jan. 2021 - 9:38

Hoewel dit het einde is van de allerbeste eerste termijn uit de geschiedenis van het presidentschap, is het pas het begin van onze strijd om Amerika weer groots te maken. Ja, Ja, wat een hark.

5 Reacties
Martin108
Martin1087 jan. 2021 - 10:15

Trump is al aardig op leeftijd. Ik maak me meer zorgen om Donald junior, hoe die gister dat volk aan t ophitsen was was buitengewoon eng.

Martin108
Martin1087 jan. 2021 - 10:18

"It should be a message to all the Republicans who have not been willing to actually fight, the people who did nothing to stop the steal," Trump Jr. said at a "Stop the Steal" rally on the National Mall. "This gathering should send a message to them: This isn't their Republican Party anymore. This is Donald Trump's Republican Party." Trump Jr. added: "This is the Republican party that will put America first."

HarrieV2
HarrieV27 jan. 2021 - 12:05

Ben net het boek van Obama aan het lezen en lees daar net dat de republikeinen nooit, maar dan ook nooit een voorstel of wet van de democraten zullen goedkeuren. Zouden ze dat wel doen worden ze beticht van overlopen en kunnen ze het wel vergeten bij hun achterban. Heb het idee dat het omgekeerde ook wel het geval zal zijn, maar vermoed wel wat minder sterk. Het is dus te hopen dat Biden de komende vier kan laten zien dat de democratische ‘make America great (again)’ voor meer Amerikanen geldt dan de republikeinse variant.

adriek
adriek7 jan. 2021 - 14:02

"... Donald junior, hoe die gister dat volk aan t ophitsen was was buitengewoon eng." Je mag toch hopen dat de republikeinse partij geleerd heeft en zorgvuldiger wordt in het kiezen van kandidaten? Tenzij de verborgen agenda van de partij zich richt op het ontmantelen van de democratie en het installeren van een Grote Leider.

Peter Stans
Peter Stans7 jan. 2021 - 14:19

Harrie, je mag al blij zijn als het de komende vier jaar niet erger wordt. En de trumpjes niet besluiten om zich door een achterlijke volksmassa (het gros is echt te dom om te kakken) te laten verkiezen voor een volgende termijn. @Martin108. Inderdaad die junior spoort ook totaal niet.