Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Trump laat stembiljet lijken op propagandafolder voor hemzelf

  •  
12-09-2020
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
213 keer bekeken
  •  
Schermafbeelding 2020-09-12 om 15.15.29
Hoewel de Amerikaanse president Donald Trump fel tegenstander is van stemmen per post, behalve dan wanneer hij dat zelf doet , heeft de Amerikaanse overheid toch formulieren uitgestuurd om dat mogelijk te maken. Wie zo’n formulier ontvangt, een zogeheten absentee ballot , moet wel de nodige moeite doen om te zien dat het om een officieel document gaat en niet om een reclamefolder voor Trump zelf. Zo blijkt onder andere uit de reactie van een stomverbaasde vrouw die haar formulier voor de aankomende presidentsverkiezingen in november bijna had weggegooid:
Voordat duidelijk wordt dat het daadwerkelijk om een officieel verkiezingsformulier gaat, moeten wel eerst een aantal pagina’s met kleurenfoto’s van Donald Trump worden uitgevouwen. Foto’s die bovendien voorzien zijn van propaganda en verkiezingsslogans. Zo staat er onder meer in grote letters te lezen: ‘Sta je toe dat de Democraten je het zwijgen opleggen?’. Veel ontvangers van de biljetten – die niet in elke staat beschikbaar zijn – vragen zich dan ook af of het op deze manier versturen van de biljetten wel wettelijk toegestaan is. Hoewel de afgelopen vier jaar meer dan eens duidelijk is geworden dat als het om de wet gaat, de regering-Trump zich weinig aantrekt van wat wel en niet mag.
De absentee ballots worden overigens niet uitsluitend gebruikt om per post te kunnen stemmen. Ze zijn ook nodig wanneer iemand bijvoorbeeld niet zelf naar de stembus kan en een ander wil machtigen, of wanneer iemand in een ander kiesdistrict zijn of haar stem wil uitbrengen.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Reacties (85)

Bert de Vries
Bert de Vries13 sep. 2020 - 14:54

Trump wordt gesteund door de helft van de Amerikaanse samenleving en meer dan de helft van de Amerikaanse volksvertegenwoordigers. Daarenboven staat de overgrote meerderheid van de Amerikaanse rijken vierkant achter hem. Dat maakt glashelder, hoe laat het is. Trouwens, dat zoveel 'deplorables' hem steunen, heeft ook zo zijn oorzaak.

2 Reacties
Gerard7
Gerard713 sep. 2020 - 22:04

Hahaha,,ja,,want als "deplorables"bent kan je dat ook maar beter blijven,,lekker de "niet elite"steunen

Crunchy Frog
Crunchy Frog14 sep. 2020 - 6:29

[Trump wordt gesteund door de helft van de Amerikaanse samenleving en meer dan de helft van de Amerikaanse volksvertegenwoordigers.] Dat klopt in ieder geval niet. Hij is in 2016 met een minderheid verkozen, staat nu in de peilingen fors achter, en is de enige president ooit die nooit een approval van boven de 50% heeft gehad in de aggregates. En wat betreft de volksvertegenwoordigers: 53 van de 100 in de Senaat plus 198 van de 435 in het Huis is geen meerderheid.

harmmeijer
harmmeijer13 sep. 2020 - 14:30

Een interview met de schrijver Masha Gessen “Masha Gessen vergelijkt Trump met Poetin: ‘Onrust en rellen zijn bruikbaar voor autocraten’” “Met zijn openlijke invloed op de rechtspraak toont Donald Trump zich een ware autocraat, zegt Masha Gessen, auteur van ‘Hoe overleef je een autocratie’. En zo zijn er meer parallellen met zijn grote tegenvoeter Vladimir Poetin. Amerikanen hebben een religieus geloof in hun instituties. Ze houden heel erg van die hele mythologie van de founding fathers, de wijze mannen die het systeem hebben bedacht, eind achttiende eeuw. Ze denken dat het systeem zo perfect ontworpen is dat het zichzelf kan repareren, dat het zelfstandig kan functioneren, zonder hulp van buitenaf, of aanpassingen aan de tijd. Magische eigenschappen. Te mooi om waar te zijn. Neem het electoral college, dat ertoe leidt dat een stem van het platteland steeds meer waard geworden is. Amerikanen hebben hun instituties niet goed onderhouden, en daarmee ineffectief gemaakt.’ Een systeem dat van normen en gebruiken aan elkaar hangt, is makkelijker te breken door mensen die zich sowieso nooit aan afspraken houden.’“ https://www.volkskrant.nl/nieuws-achtergrond/masha-gessen-vergelijkt-trump-met-poetin-onrust-en-rellen-zijn-bruikbaar-voor-autocraten~b1c10845/

1 Reactie
harmmeijer
harmmeijer13 sep. 2020 - 14:35

Gessen is vooral bekend door boeken over Vladimir Putin en Donald Trump.

Fransss en Vrij
Fransss en Vrij13 sep. 2020 - 10:51

USPS sending out inaccurate mail ballot info, warns state official Postmaster General Louis DeJoy refused to let state officials review notices before they went out, says Colorado Secretary of State Jena Griswold. https://www.huffpost.com/entry/louis-dejoy-usps-mail-balloe-jena-griswold-colorado_n_5f5c65afc5b6b4850800c8a1

Joop den Uil
Joop den Uil13 sep. 2020 - 8:53

een Absentee Ballot is GEEN stembiljet maar een verzoek om andere lokatie of voor iemand anders te stemmen: https://en.wikipedia.org/wiki/Absentee_ballot Op CNN vandaag nog enkele andere truuks om potentiele stemmers op het verkeerde been te zetten.; dat wordt sowieso chaos in november als kiezen-per-post wordt doorgezet. (dan doen we het bij de EU simpeler... daar wijzen we gewoon een president aan)

2 Reacties
Nick the Stripper
Nick the Stripper13 sep. 2020 - 12:32

Als je dan zo'n link meestuurt moet je 'm misschien zelf eerst ook even lezen en snappen. Bij het stukje over de VS lezen wij dan: "Voters may vote early or get a mailed ballot to mail back or take to a secure box or office." Wel degelijk een stembiljet, dus. [ dat wordt sowieso chaos in november als kiezen-per-post wordt doorgezet. ] Dat kiezen per post bestaat al decennia en heeft ook nooit fraude opgeleverd (dat is uitgebreid onderzocht). De enige reden dat het dit jaar een chaos wordt is de ongekend schandalige obstructie door Trumps posterijenvazal DeJoy.

stokkickhuysen
stokkickhuysen13 sep. 2020 - 12:48

Duidelijke fout van CNN deze folder. Net zoals de grote baas door het leven gaat

Paul250371
Paul25037113 sep. 2020 - 0:34

Wat een kleuters. Wat een drama dat een land met zoveel potentie, zoveel pracht, niet verder komt dan deze poppenkast van gestoorde blanke bejaarden die het land in achten trekken kan produceren.

Spark2
Spark212 sep. 2020 - 20:13

Absentee ballot REQUEST form

1 Reactie
Nick the Stripper
Nick the Stripper13 sep. 2020 - 12:33

Klopt. Maar dat maakt die propaganda nog niet minder stuitend.

Vrije Geluiden
Vrije Geluiden12 sep. 2020 - 18:48

Drunk History: Trump Edition - https://www.youtube.com/watch?v=kKl8CGL3V38

Eric Minnens
Eric Minnens12 sep. 2020 - 18:00

Ik heb dit filmpje een paar keer bekeken en dat is niet omdat ik die reclamefolder zo mooi vind. ????

Pater
Pater12 sep. 2020 - 16:45

Krankzinnig. Wie klaagt er nog over de democratie in Poken of Hongarije?

1 Reactie
harmmeijer
harmmeijer13 sep. 2020 - 14:55

Inderdaad. Het is een illusie te denken dat de Republikeinen met Trump als lokaas, nu ze zover gekomen zijn, het stokje zomaar aan de Democraten zullen doorgeven na een eventuele kleine overwinning van de Democraten. En dat zit er gewoon dik in. De Republikeinen zullen er met hun leugens en smeerlapperij in de aanloop naar de verkiezingen alles aan doen de Democraten kapot te maken. Daar zijn ze al sinds de jaren ‘60 mee bezig. Met nog eens 4 jaar Trump gaat hen dat waarschijnlijk nog lukken ook. Het is te hopen dat de Democraten gaan winnen. Niet alleen voor de vrede in de VS, maar voor de hele wereld.

Bert de Vries
Bert de Vries12 sep. 2020 - 15:16

Het is niet zo dat een walgelijke narcist de democratische integriteit gebruikt als toiletpapier. Het is veel en veel meer zo, en dat al meer dan een halve eeuw, dat ongeveer de helft van de kiezers en van de volksvertegenwoordigers de democratie minacht. En sterker, ook een groot deel van de tegenstanders van Trump en de Republikeinen is van mening dat Trump veel goeds heeft gedaan voor de economie. Terwijl bijvoorbeeld de staatsschuld onder Republikeins bewind met bijna 25 procent is gestegen.

Wereldburger
Wereldburger12 sep. 2020 - 15:09

ehm... als ik de twitterthread lees, dan is het omgekeerde waarschijnlijk het geval: "Trump laat propagandafolder lijken op stembiljet" lijkt hier aan de hand te zijn die slimme aandachtstrekker toch!

2 Reacties
????
????12 sep. 2020 - 22:44

Dat is al grappig op zich, met de reacties hieronder is het nog grappiger.

Marcus A.2
Marcus A.213 sep. 2020 - 16:39

Trump is dé verbindende factor voor mensen die het om een veelheid van redenen niet met hem eens zijn. In die zin is hij bijzonder waardevol en houdt zelfs in Nederland daarmee links op de been. Qua oorlogen en militaire interventies in het buitenland verbleekt hij bij zijn voorgangers vanaf de jaren '90. In het midden oosten lijkt hij zelfs tot op zekere hoogte vrede te brengen. Al met al nog niet zo verkeerd dus! Laten we samen tegen trump zijn, onder het genot van een lekker drankje en wat wat nootjes.

vdbemt
vdbemt12 sep. 2020 - 14:57

Is dit nou echt niet juridisch aan te pakken?

11 Reacties
Tom Meijer
Tom Meijer12 sep. 2020 - 15:28

Misschien wel. Maar als het mogelijk is heb je waarschijnlijk niet eens de tijd om dat te doen. Dan zijn de verkiezingen al geweest voordat je een uitspraak hebt.

Quatsch2
Quatsch212 sep. 2020 - 16:20

Nee Bemt, frauderen per post is buitengewoon simpel en juridisch is daar helaas niks aan te doen. Het is niet voor niets dat er zoveel slechte verliezers van democratische verkiezingen zijn die zonder noodzaak liever achter de voordeur hokjes aankruisen. In plaats van dat ze de gang naar de stembus maken en na identificatie zonder dwang/pottenkijkers hun keuze aankruisen en het stembiljet in de te verzegelen stembus stoppen.

vdbemt
vdbemt12 sep. 2020 - 17:33

@Quatsch. Dit heeft toch niets met frauderen per post te maken? Hij maakt van het stemmen per post misbruik door er campagne mee te voeren. Dat is al fraude VOORdat er gestemd wordt. Het zal lekker wezen als hier op de stembiljetten campagne gevoerd wordt voor de VVD of welke andere partij dan ook.

Joe Speedboot
Joe Speedboot12 sep. 2020 - 17:59

'frauderen per post is buitengewoon simpel' Trol Kees/Giraf is weer terug onder de zoveelste nickname..

MaxMax2
MaxMax212 sep. 2020 - 19:30

@Joe Maar.., wat hij/zij zegt klopt toch?

4Vier!
4Vier!12 sep. 2020 - 21:14

Quatsch 12 september 2020 at 18:20 “Nee Bemt, frauderen per post is buitengewoon simpel en juridisch is daar helaas niks aan te doen.” Ik denk dat de fraude door Trump via de post toch ook wel aan te pakken is. Ook al verstuurt hij het per post. Campagnefolders drukken van overheidsgeld lijkt me prima aan te pakken. En ik weet niet wat er in hun kieswet staat, maar iets zegt me dat de overheid een zekere onafhankelijke rol moet hebben. Ook daar.

Joe Speedboot
Joe Speedboot13 sep. 2020 - 6:28

'wat hij/zij zegt klopt toch?' Jij bent blijkbaar ook al zo slecht geïnformeerd. Dat zgn 'frauderen per post is gewoon het zoveelste l'lverhaal uit de koker van smeerlap Trump. Uit alle onderzoeken blijkt dat er nauwelijks sprake van is. https://www.bbc.com/news/world-us-canada-53353404

Nick the Stripper
Nick the Stripper13 sep. 2020 - 7:19

Niet als de Minister van Jusititie een ideologische zeloot is die zich opstelt als Trumps persoonlijke fixer.

Quatsch2
Quatsch213 sep. 2020 - 9:50

Alleen democraten krijgen de kriebels als er 2 (of meer) burgers in 1 stemhokje staan dat is wel duidelijk.

Sonic2
Sonic213 sep. 2020 - 10:13

Die post fraude is sowieso een leugen. De enige die dat doet zijn Trump en de Republikeinen. Trump weet ook diep van binnen wel dat als er iets minder mensen waren thuisgebleven in 2016 dat Clinton gewonnen had. Als je de verkiezingen een week later had over gedaan had Clinton ook gewonnen. En als Biden gewoon de mensen naar de stembus krijgt die hij naar de stembus moet krijgen. Als de lijn van de midterms zich door trekt dan wint hij ook. Dit trucje( hierboven in het artikel beschreven) is om de opkomst te drukken. Sowieso zou een eventuele overwinning in November van Trump niets waard zijn, omdat hij een slechte verliezer is. Een echte president bevorderd opkomst en werkt dat niet tegen. Voor 2000 hoorde je de Republikeinen nooit over stembusfraude. Nu krijgen ze door dat ze alleen kunnen winnen als ze de opkomst bij de Democraten moeten drukken. Links verliest ook vaak omdat ze zich altijd in ultra rechtse frames laten drukken. Ze laten zich altijd onzekerheid aan praten. Terwijl verschillen in de Rust Belt staten en ook in Florida miniem waren en de opkomst van de linkse kiezers in 2016 ook niet zo hoog was

Nick the Stripper
Nick the Stripper13 sep. 2020 - 12:27

Quatsch 12 september 2020 at 18:20 [ Nee Bemt, frauderen per post is buitengewoon simpel en juridisch is daar helaas niks aan te doen. ] Zeg je nou dat Trump in 2016 gewonnen heeft dankzij postale stemfraude?

GoudenBergen
GoudenBergen12 sep. 2020 - 14:32

De verkiezingen leken een gelopen race voor Biden, maar Trump is erin geslaagd om van de BLM-protesten een law and order kwestie te maken. Daarnaast worden er regelmatig vraagtekens gezet bij de mentale gezondheid van Biden. De verkiezingen worden toch weer heel spannend. https://dailyyonder.com/trumps-law-and-order-message-finds-some-traction-but-is-it-enough/2020/09/10/

10 Reacties
GoudenBergen
GoudenBergen12 sep. 2020 - 14:43

Trunp was en is een extreem destructieve persoon, dat komt ook duidelijk naar voren in het boek van zijn nichtje Mary L. Trump, "Too Much and Never Enough". Tijdens zijn presidentschap is de polarisatie enorm toegenomen, het land lijkt soms op de rand van een burgeroorlog te staan. De negatieve gevolgen van zijn beleid zullen nog lang doorwerken in de Amerikaanse politiek en in de rest van de wereld.

Richard58
Richard5812 sep. 2020 - 14:52

Trump gaat winnen, geen twijfel mogelijk en dat komt door zijn criminele achterban. Dit zijn geen misleide simpele zielen, dit zijn bewust kwaadaardige en racistische fanatici. Scheer ik ze over een kam, jazeker doe ik dat en bewust. Ik geloof niet zo erg in het goede van de mens wel in goede mensen. Teveel laten aanhangers van dictators zoals Trump, Erdogan, Poetin, Orvan en Loekasjenko zien dat niet alleen hun leiders ploerten zijn maar zij zelf ook. Zijn net zo schuldig aan het vernietigen van de democratie als deze dictators. Vandaar dat ik het liefst zulke lui hun kiesrecht zou willen ontnemen zodat alleen fatsoenlijk links en rechts, liberaal of sociaal met elkaar zouden kunnen strijden om de regeermacht. Geen extremisten meer dat zou toch mooi zijn.

Antonie de Man
Antonie de Man12 sep. 2020 - 15:31

Biden stotterde als kind en wordt daar nog af en toe door gehinderd. Voor een bullebak als Trump is dat koren op zijn molen. Heeft u diens persiflage van een hakkelde Biden gezien? Voor Trump aanleiding om Biden op drugsgebruik te laten testen. Het zal je president maar wezen.

????
????12 sep. 2020 - 22:53

Trunp was en is een extreem destructieve persoon, dat komt ook duidelijk naar voren in het boek van zijn nichtje Mary L. Trump, “Too Much and Never Enough”. - Zijn nichtje zal vast niet op de "orange man bad" trein geklommen zijn om geld uit de zakken te kloppen van mensen die zich graag laten polariseren. Tijdens zijn presidentschap is de polarisatie enorm toegenomen, het land lijkt soms op de rand van een burgeroorlog te staan. - Dat klopt maar volgens de Democraten gaat dat wel over als Biden wint, maar alleen dan... De negatieve gevolgen van zijn beleid zullen nog lang doorwerken in de Amerikaanse politiek en in de rest van de wereld. - Welke negatieve gevolgen en hoe komt dat door het beleid van Trump?

????
????12 sep. 2020 - 22:57

Antonie de Man 12 september 2020 at 17:31 Biden stotterde als kind en wordt daar nog af en toe door gehinderd. Voor een bullebak als Trump is dat koren op zijn molen. Heeft u diens persiflage van een hakkelde Biden gezien? Voor Trump aanleiding om Biden op drugsgebruik te laten testen. Het zal je president maar wezen. - Nou, dan kan je beter Biden hebben. Die heeft alleen wat racistische uitspraken gedaan, heeft wat vrouwen en meisjes op een ongepaste manier aangeraakt, noemt mensen dik of lying pony faced dog soldiers of iets dergelijks. Dat is een prima gast man.

Nick the Stripper
Nick the Stripper13 sep. 2020 - 7:22

Dat probeert-ie inderdaad. Maar het lijkt als een boemerang terug te komen, want als het om L&O gaat hebben de kiezers meer vertrouwen in Biden, dan in die gek die voortdurend olie op het vuur loopt te gooien thehill.com/homenews/campaign/515192-biden-leads-trump-on-law-and-order-coronavirus-poll

Crunchy Frog
Crunchy Frog13 sep. 2020 - 8:01

[een law and order kwestie] Een president die meer wetten overtreedt dan welke andere ook, en die het meest chaotische Witte Huis ooit runt. Wie gelooft dat zo iemand iets kan betekenen op het gebied van 'law and order' is echt wel naïef in het kwadraat. [Daarnaast worden er regelmatig vraagtekens gezet bij de mentale gezondheid van Biden.] Tja, in een campagne wordt wel meer geroepen, en in de campagne van de Man van 20.000 Leugens al helemaal, dus wat wil je dat we met dit gegeven doen?

Richard58
Richard5813 sep. 2020 - 19:27

Mark jij hebt blijkbaar last van diverse andere stoornissen, waaronder je kop in de reet stoppen van de grootste narcistische ploert van het westelijk halfrond. Snel dat kiesrecht intrekken van zulke rectale ridders. Komt alleen maar shit van.

Nick the Stripper
Nick the Stripper13 sep. 2020 - 19:53

@Mark TDS roepen is zoooo 2019. Wel de directieven uit Moskou blijven lezen, hoor. [ Wel raar dat er steeds meer “African Americans” op hem stemmen en overstappen van de “Democraten”. ] Ja, mwaha, da's inderdaad raar. Nog raarder ware het, als dat waar zou wezen. Quod non.

Crunchy Frog
Crunchy Frog14 sep. 2020 - 9:24

[Nog raarder ware het, als dat waar zou wezen. Quod non.] Tja, onze Mark gelooft nog steeds dat door het Kremlin en Alex Jones gesteunde astroturf-projectjes als #WalkAway werkelijk de mening van een significant deel van de kiezers weergeven.

Hannes van Achterhout
Hannes van Achterhout12 sep. 2020 - 14:25

Trump gaat een Lukatsjenko doen. En niets of niemand kan hem stoppen vrees ik.

2 Reacties
Griezel in post-gezellig Nederland
Griezel in post-gezellig Nederland12 sep. 2020 - 14:42

Dat heet een Bushje doen in de states

wegmetons
wegmetons13 sep. 2020 - 17:02

U ziet ze vliegen, het leger en de veiligheidsdiensten in de VS zijn niet de poppen van de president daar maar zijn gehorig aan het parlement. De president mag dan wel de 'commander in chief' zijn, het leger en de veiligheidsdiensten zullen zijn bevelen niet volgen na een verloren verkiezing.

Sonic2
Sonic212 sep. 2020 - 14:11

Dit is nog maar een voorproefje van wat de wereld de komende maanden te wachten. Of Trump gaat na 20 Januari door of ze moeten hem met secret service en al het Witte Huis uit slepen. We moeten degene die op dit monster gestemd hebben eigenlijk juridisch aansprakelijk stellen voor wat ze de wereld hebben aangedaan. Met hun achterlijke, schandalige en idiote stemgedrag. Ik kan dit soort mensen niet anders zien als stemmers op Mussert. Wij hebben ze ook hier binnen onze gelederen hier in Nederland. Bij Geert W en Thierry B. Het gaat niet eens meer om links of rechts stemmen. Je mag prima rechts stemmen. Maar dan niet dit soort van autoritair rechts. Dit gaan hele gevaarlijke maanden worden.

11 Reacties
Griezel in post-gezellig Nederland
Griezel in post-gezellig Nederland12 sep. 2020 - 14:39

Trump doet het qua buitenland niet vreselijker dan Obama . Uiteraard zijn verkiezingen in de VS altijd griezelig omdat je nooit weet welke gek nu de wereld in brand gaat steken . Maar anderzijds is het natuurlijk zo saai als wat want de uitslag staat van te voren vast: De winnaar wordt een gek die de wereld in brand gaat steken .

harmmeijer
harmmeijer12 sep. 2020 - 14:46

“Dit is nog maar een voorproefje van wat de wereld de komende maanden te wachten.” Rechts extremistische politieke partijen in het westen zien Trump als een legitieme leider, hun voorbeeld, namelijk democratisch gekozen. Hij prijkt in Europa al op hun vlaggen. Net als Hitler destijds, democratisch gekozen, werd een voorbeeld voor veel extreem rechtse partijen in Europa, zoals bij ons de NSB.

Max6
Max612 sep. 2020 - 15:23

Als Trump verliest gaat hij waarschijnlijk heel hard mopperen, jammeren en klagen... maar hij gaat gewoon weg hoor. En ik moet eerlijk zeggen dat ik persoonlijk weinig last van Trump heb gehad... en de rest van de wereld eigenlijk ook niet echt. En hoop geblaat en weinig concrete acties.

Sonic2
Sonic212 sep. 2020 - 17:31

@ Maximus Nee. Trump gaat niet uit zichzelf weg. Nooit. Trump erkent zijn verlies niet. Nooit. Dus dat wordt een gigantisch groot probleem. Uw naïviteit is groot. Niets persoonlijks hoor. Ik bedoel het niet als een belediging, meer als een constatering. En dat maakt Trump de facto een dictator. Erg gevaarlijk.

vdbemt
vdbemt12 sep. 2020 - 17:37

@Maximus "En ik moet eerlijk zeggen dat ik persoonlijk weinig last van Trump heb gehad… en de rest van de wereld eigenlijk ook niet echt. En hoop geblaat en weinig concrete acties." Het klimaat, dat is iets van en voor de hele wereld, toch? Dat stopt toch niet ergens. Trump heeft alles gedaan wat maar slecht is voor het klimaat. Daar ga jij en/of (ik weet je leeftijd niet) je nageslacht last van krijgen.

Max6
Max612 sep. 2020 - 19:23

@sonic we zullen zien... denk dat het wel meevalt... genoeg druk uit zijn partij, regering en familie om gewoon op te stappen. Anders wordt zijn dochter nooit meer de eerste vrouwelijke president ;-) @vdbemt de VS haalt de klimaatdoelen op z'n sloffen door het overstappen van kolen op (schalie)gas. En de staten doen veel zelf... de invloed van Trump is beperkt.

Sonic2
Sonic212 sep. 2020 - 20:49

@ Tal Aan de andere kant van de oceaan zetelt er al vier jaar een president die niet wil zeggen of hij een verkiezingsuitslag wil accepteren die voor hem nadelig is. Dat herhaalt hij meerdere keren. Laat het even op je inwerken. De machtigste man ter wereld accepteert alleen een verkiezingsuitslag als hij wint. Jij moet je diep schamen. Net als een aantal andere mensen hier die niets anders doen als misselijkmakend mij demoniseren. Niets meer en niets minder is het. Als je nu ergens voor stond en niet laf was dan had je aan de kant gestaan van mensen die gewoon volledig terechte kritiek hebben op mensen die niet willen zeggen of ze weg gaan als ze verliezen. Trump stemmers hebben op een dictator gestemd. Die niet wil zeggen of hij weg wilt gaan als hij in November verliest. Dat zijn tactieken die je ook bij Mussert en Hitler zag. Trump stemmers geven dit monster de macht over de nucleaire code. Maar als ik morgen een middel vind wat kanker geneest dan is het voor jou nog niet goed. Er is nooit een Trump derangement syndroom geweest. Hier is wel bij een paar een Sonic derangement syndroom. Emotionele en niet op realiteit gebaseerde haat. En voordat ik weer verkeerd wordt begrepen. Ik kan best tegen een stootje. Kan best mijn ongelijk toe geven. Maar dat totale hysterische gebash. Ik ben er klaar mee.

????
????12 sep. 2020 - 23:22

Zoals als vaker, beste Sonic, maakt u zich niet druk om wat er echt gebeurd is maar met de manier waarop media erover wensen te berichten. Er word het meest geklikt op artikelen waarvan de kop verontwaardiging opwekt, daarom worden er vaak dingen uit context getrokken, dingen weggelaten of word gewoon keihard gelogen.

Abma
Abma13 sep. 2020 - 5:20

Ik denk dat Trump vooral bang is om geen president meer te zijn. Als gewoon burger kan hij een groot aantal strafzaken tegen hem niet ontlopen. Iets dat hij tot nu toe met machtsmisbruik heeft kunnen voorkomen. Als het goed is, zal hij de rest van zijn leven in de bak doorbrengen Hoera!!!!!

vdbemt
vdbemt13 sep. 2020 - 10:06

@Maximus. 1 jaar na zijn aantreden heeft Trump de kolenmijnen weer geopend. Trump is teruggetreden uit het klimaataccoord. Dat betekent ondermeer dat hij niets doet aan de bestrijding van de CO2 -uitstoot. Van www.duurzaambedrijfsleven.nl : Nu de Verenigde Staten zich terugtrekt uit het Klimaatakkoord is de kans dat de opwarming van de aarde boven de 2 graden Celsius uitkomt, stukken groter. Wetenschappers stellen dat voor elke graad opwarming, de zeespiegel met 2,3 meter stijgt. Een kleine verandering in de temperatuur op aarde heeft dus grote gevolgen.

Nick the Stripper
Nick the Stripper13 sep. 2020 - 12:37

Abma 13 september 2020 at 07:20 [ Als het goed is, zal hij de rest van zijn leven in de bak doorbrengen ] Als het goed is wel. Maar in de praktijk zal hij de boel nog jarenlang weten op te rekken met rechtzaken. Ik heb wel goede hoop dat Ivanka, Eric, Junior en vooral die wezel van een Jared op enig moment achter de tralies verdwijnen.

Gerry Jöris
Gerry Jöris12 sep. 2020 - 14:04

De man kent geen enkele gêne. Het is gewoon afstotend. Hij is waarschijnlijk niet zo zeker van zijn herverkiezing dat hij dit soort trucs uit de kast haalt.

Richard58
Richard5812 sep. 2020 - 13:48

Is dit echt of een hoax? Niet voor te stellen dat dit zou kunnen. Is het wel zo dan maar een conclusie strafrechtelijk vervolgen, veroordelen en sleutel weggooien. Deze man verdient dan toch echt om 3 x levenslang te krijgen. Geen voorstander van de meest extreme straf, maar bij Trump kost het mij moeite om principieel te blijven. Vandaar 3 x levenslang voor de grootste proleet van deze tijd. Alle Trumpfans en -stemmers teminste 10 jaar actief en passief kiesrecht ontzeggen. Is niet ondemocratisch maar juist om de democratie te beschermen tegen de fanatici, ze storten de hele westerse samenleving in het ongeluk en niet de moslims, vluchtelingen of de linkse partijen. Hoewel de Democraten ongeveer net zo links zijn als hier de VVD of zelfs nog rechtser.

5 Reacties
MaxMax2
MaxMax212 sep. 2020 - 15:15

'Is het wel zo dan maar een conclusie strafrechtelijk vervolgen, veroordelen en sleutel weggooien. ' Richard's zachte onderbuik spreekt.

Richard58
Richard5812 sep. 2020 - 18:33

Maxmax Trump is gewoon een crimineel die alle normen en waarden overboord zet. Ik hoop dat hij verliest en dat hij vervolgens strafrechtelijk vervolgd. Natuurlijk hebben wij er hier geen enkele invloed op. Maar deze man voert het machtigste land van de vrije wereld recht naar de ondergang. Dat heeft niks met onderbuikgevoelens te maken. Daar heeft juist zijn aanhang daar en hier last van. Ze worden gestuurd door haat en kwaadaardige gedachten.

????
????12 sep. 2020 - 23:29

Richard58 12 september 2020 at 20:33 Ze worden gestuurd door haat en kwaadaardige gedachten. - Heb je daar een bron van?

Paul250371
Paul25037113 sep. 2020 - 0:53

MaxMax Waarom sta je achter een leugenachtige extreem rechtse psychopaat, iemand die alleen al de zorgverzekering waar miljoenen van profiteerde (eventjes) met veel genoegen de brand in stak. "https://www.topics.nl/trump-onder-vuur-nu-blijkt-dat-hij-de-amerikanen-voorliegt-onder-meer-over-corona-a14992725vk/689733c1fc35b7f5c29bd2a8690f5e7c587b9a7b2a1113ded90c50bb1c47cc07/?utm_term=ankeiler&referrerBrand=ad&utm_campaign=topics-integratie-niet-ingelogd&utm_medium=referral&utm_source=AD&utm_content=topics" Als hier maar een gedeelte van klopt dan moet toch alles ophouden en dan zijn er nog honderden soortgelijke artikelen dat je toch moet beseffen dat die man niet spoort??

Richard58
Richard5813 sep. 2020 - 9:54

"Heb je daar een bron van"? Typisch weer zo'n vraag uit de bekende hoek. Alsof er wiskundig bewijs nodig is om vast te kunnen stellen hoe de gemiddelde aanhanger van Trump of bijv. Wilders of Baudet denken. Hun opvattingen worden gekend door hun uitlatingen, door hun stemgedrag etc. Het is niet moeilijk om vast te stellen dat deze mensen vooral rechtsextreem denken, vreemdelingenhaat voelen en vooral gefrustreerd zijn over hun eigen onmacht om iets aan hun situatie zelf te doen. Dus ja vooral gedreven door haat en kwaadaardigheid naar de ander. Deze mensen zijn misschien nog we schuldiger dan hun leiders die ze op het schild hebben gehesen. Het zijn vooral deze mensen die het verzieken voor anderen. En er zijn altijd charlatans die dan hun kans schoon zien om boven het grauw uit te stijgen als hun leider. En de zaak mog verder op te hitsen zoals voornoemde lieden. Dus wil je bewijs, gewoon effe het nieuws van de afgelopen vier jaar tot je nemen dan heb je je bewijs, dropveter.

Peter Langenkamp
Peter Langenkamp12 sep. 2020 - 13:44

@Redactie, hebben jullie dit geverifieerd? Het lijkt er op dat dit niet het door de staat verstuurde absentee ballot is, maar post van de Trump campagne (https://edition.cnn.com/2020/08/16/politics/postal-service-trump-absentee-ballot-request-mail-usps/index.html). Natuurlijk nog steeds ironisch gelet op Trumps verzet tegen mail-in voting, maar wel iets minder kwalijk. Daarnaast, dit is niet een stemformulier ("absentee ballot"), maar een aanvraagformulier voor een stemformulier ("absentee ballot request").

9 Reacties
Peter Langenkamp
Peter Langenkamp12 sep. 2020 - 15:55

De resolutie van het filmpje is wat laag, maar het lijkt hetzelfde poststuk te zijn als afgebeeld in dit artikel: https://prospect.org/politics/georgia-gop-mail-in-ballot-requests-going-out-of-state/ Er staat zelfs op: "Paid for by the Georgia Republican Party, Inc." En dit wordt blijkens dit artikel ook gedaan door "Two left leaning ... mostly to voters of color, unmarried women, and young people."

vdbemt
vdbemt12 sep. 2020 - 17:39

"Daarnaast, dit is niet een stemformulier (“absentee ballot”), maar een aanvraagformulier voor een stemformulier " Dan NOG deugt het het niet.

NoahAmber
NoahAmber12 sep. 2020 - 18:15

@Peter Langenkamp 12 september 2020 at 15:44 Daarnaast, dit is niet een stemformulier (“absentee ballot”), maar een aanvraagformulier voor een stemformulier (“absentee ballot request”). Al was het een rol schijtpapier van een bekend merk. Dan klopt he nog steeds niet

Peter Langenkamp
Peter Langenkamp12 sep. 2020 - 18:18

@vdbemt, als dit het formulier was dat de staat opstuurt was ik het zonder meer met je eens. Dit formulier is echter door de Republikeinen opgestuurd, zoals het ook andere organisaties vrij staat dat te doen. Dus wat deugt er precies niet? (op de vermoedelijke onzin in het bijgevoegde reclame- / propagandamateriaal na natuurlijk)

Peter Langenkamp
Peter Langenkamp12 sep. 2020 - 20:20

@NoahAmber, zoals je misschien gezien had was mijn berichtje gericht aan de redactie, om ze er op te attenderen dat het verhaal uit het filmpje mogelijk (waarschijnlijk) niet helemaal klopt -- vanuit haar positie overigens wel een goed te begrijpen misverstand gelet op de timing met de aanvraag. De opmerking over het stemformulier vs. aanvraagformulier was enkel om een onjuistheid in de tekst hier op Joop de corrigeren, in het filmpje wordt wel terecht over een request form gesproken. Er is zo ongelóóflijk veel terecht op Trump en de Republikeinen aan te merken, laten we het daar bij houden en er geen valse beschuldigingen aan toe te voegen ;)

Luneau
Luneau12 sep. 2020 - 21:11

Peter, Dergelijke aanvraagformulieren horen sowieso niet door de partijen gestuurd te worden. Zoiets zou centraal geregeld moeten zijn door de regering met een neutraal formulier.

Peter Langenkamp
Peter Langenkamp13 sep. 2020 - 9:50

@Luneau, zoals gezegd staat het kenelijk eenieder vrij deze formulieren op te sturen. En zolang het volledig juiste formulieren zijn waarmee de aanvrager inderdaad een absentee ballot kan krijgen zie ik het probleem niet echt. Ik ben het wel met je eens dat door de staat verstrekte formulieren neutraal moeten zijn, maar dit lijkt vooralsnog ook gewoon het geval. Het probleem is dat sommige staten besloten hebben niet standaard iedereen zo'n formulier toe te sturen, dan springen andere partijen in het gat om het hun (vermeende) medestanders makkelijker te maken.

vdbemt
vdbemt13 sep. 2020 - 10:10

@Peter Langenkamp " Dus wat deugt er precies niet? (op de vermoedelijke onzin in het bijgevoegde reclame- / propagandamateriaal na natuurlijk)" Nou. Pecies dát. En dit bréngen als een overheidsdocument. Dat neutraal behoort te zijn.

Peter Langenkamp
Peter Langenkamp13 sep. 2020 - 10:44

@vdbemt, "En dit bréngen als een overheidsdocument." De klacht was toch juist dat "Wie zo’n formulier ontvangt, een zogeheten absentee ballot, moet wel de nodige moeite doen om te zien dat het om een officieel document gaat en niet om een reclamefolder voor Trump zelf." Kortom, het wordt juist niet gebracht als een overheidsdocument. Wel is er een formulier bijgevoegd dat kennelijk iedereen aan je mag sturen. Als je dit hele poststuk weggooit heeft dat ook geen gevolgen voor jouw mogelijkheid om via de gebruikelijke route zo'n formulier aan te vragen / te ontvangen. Blijft alleen de enorme hypocritie over van Trump en de zijnen om er falikant op tegen te zijn dat iedereen zo'n formulier krijgt toegestuurd, en ze vervolgens zelf te verspreiden. De vermoedelijke (ik heb het niet gelezen) onzin in het bijgevoegde materiaal is niet de beschuldiging waar dit stuk over ging.

Aart van de aap
Aart van de aap12 sep. 2020 - 13:41

patjepeeër

harmmeijer
harmmeijer12 sep. 2020 - 13:32

Schaamteloos. Zo werkt het in een dictatuur.

8 Reacties
Sonic2
Sonic212 sep. 2020 - 20:52

Klopt. Amerika is in het schemergebied geraakt van democratie en dictatuur. Al tientallen keren aangeduid door een aantal mensen hier. U bent een hele moedige vrouw en een van de weinig die het benoemt. Waarom heeft deze man nog aanhangers? Wie zijn die mensen? Hebben ze geen enkel gevoel voor schaamte? En waarom leven we in een tijd dat we dit toestaan?

????
????12 sep. 2020 - 22:46

Als het een dictatuur was, waren de rellen in portland binnen een uur over geweest. Je weet niet waar je het over hebt. Net als sonic overigens, met zijn klopt.

????
????12 sep. 2020 - 23:32

Sonic 12 september 2020 at 22:52 En waarom leven we in een tijd dat we dit toestaan? - Wauw, je bent behoorlijk aan het radicaliseren. Wat ben je van plan?

Aart van de aap
Aart van de aap13 sep. 2020 - 10:19

Ja, weetje wat het is, Merel In de DDR kon je kiezen tussen twee party officials, die het land zouden gaan regeren. Dat was hun democratie In Amerika is dit ook zo. Je kan kiezen voor democraten, of republicans. Komt ongeveer op hetzelfde neer. Dus ja, Amerika is een soort van dictatuur. De dictatuur van het grote geld. De dictatuur van de grote bedrijven.

Sonic2
Sonic213 sep. 2020 - 10:23

???? 13 september 2020 at 01:32 Sonic 12 september 2020 at 22:52 En waarom leven we in een tijd dat we dit toestaan? Ik radicaliseer totaal niet. Al jaren zit ik in het politieke midden. Op meerdere partijen in het midden. Waar ik in Nederland op zou stemmen, weet ik op dit moment niet, maar het zal zeker geen Bij1, DENK zijn. Op SP en GL heb ik ook meer dan genoeg op aan te merken. Een groot excuus richting mij voor uw ongekende wangedrag zou u wel sieren. Want u loopt gewoon te liegen. Laat Trump/Wilders/ Baudet samen 300 worden. Dus alle drie 100 jaar. Versla ze via de stembus. En als die drie wat overkomt zullen figuren zoals u hun gaan ophemelen. Dat gebeurt al bij Fortuyn. Volstrekt ten onrechte. Ultra rechts radicaliseert. Ultra links soms ook overigens. Woke ook. Ik ben erg consequent geweest de afgelopen jaren. Van het Coronavirus tot immigratie. Van klimaat tot economie. Overal stel ik proportionele maatregelen voor. U beschuldigt me eerst ten onrechte van geweld. Daarna radicaliseer ik. Twee keer volledig fout. Wanneer gaat u en nog wat foute figuren hier grote excuses maken aan mij? Zulke grote onwaarheden. Normaal wil ik die excuses helemaal niet, maar het mag wel een keer als je 2 zulke grote onwaarheden vertelt. Als u. En ik strijd tegen een president die zijn nederlaag niet wilt erkennen als de uitslag nadelig voor hem is! En dan ben ik zogenaamd het probleem? Voordat mensen zoals u kritiek op mij gaan hebben, moeten jullie eerst eens wat aan je perspectief gaan doen.

wegmetons
wegmetons13 sep. 2020 - 11:44

Vind het niet fair en eigenlijk gewoon leugenachtig om de VS een dictatuur te noemen omdat er toevallig een president zit met het iq en eq van een goudvis, waarbij ik dit eigenlijk nog een belediging vind voor de vis. De instituties in de VS zijn veel te sterk om er een dictatuur te vestigen, het is praktisch onmogelijk om dit te doen. De grondwet is heilig in de VS en die voorkomt dit echt, een president heeft maximaal 2 termijnen (niet meegerekend wordt als hij/zij als VP president wordt na overlijden of afzetten). Hoe graag Trump ook wil, dit gaat hij niet voor elkaar krijgen want om een amendement in/uit de grondwet te krijgen moet 2/3e van zowel het huis als de senaat instemmen én driekwart van de parlementen van de staten instemmen. Ik wens hem succes om dit gedaan te krijgen...

????
????14 sep. 2020 - 23:47

Sonic 13 september 2020 at 12:23 ???? 13 september 2020 at 01:32 - Ja hoor sonic 'we' gaan trump verslaan via de stembus. Mag jij stemmen daar? Dus wie zijn die we van je dan? Of met we bedoel je nu mensen hier ver vandaan of in je vorige post sprak je over andere middelen om 'dit' toe te staan. Ik ga helemaal niemand ophemelen, waarom denk je dat je mij kent? Wel zal ik er op wijzen dat als je iemand zonder bewijs uitmaakt voor letterlijk hitler e.d. je een klimaat schaapt waarin een verward persoon weleens een 2e holocaust zal willen voorkomen, want zeg nou zelf, als jij wist dat iemand in de toekomst 6 miljoen mensen zou gaan vermoorden vind je dan niet dat 'we' er wat aan moeten doen? Dan over die excuses die je zo graag wil. Ik kan vinden dat jij radicaliseerd terwijl jij vind van niet. Dat betekent niet dat een van ons liegt, kan je dat volgen? Die onzin over via de stembus een president op een ander continent verslaan is wel een leugen dus volgens mij ben ik jou niets verschuldigd. Ga jij je excuses aanbieden omdat jij voor mij invult wat ik ga doen als wilders/trump/baudet wat overkomt, omdat je mij onterecht van liegen beschuldigd en omdat je mij fout noemt terwijl je nog nooit een serieus gesprek met me hebt gehad? Natuurlijk niet, en dat vind ik helemaal prima.

????
????14 sep. 2020 - 23:53

???? 15 september 2020 at 01:47 Uw reactie moet goedgekeurd worden. Sonic 13 september 2020 at 12:23 ???? 13 september 2020 at 01:32 – ... Of met we bedoel je nu mensen hier ver vandaan of in je vorige post sprak je over andere middelen om ‘dit’ NIET toe te staan. ...ZOU willen voorkomen,