Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Trump krijgt koekje van eigen deeg, stadion scandeert: Sluit hem op!

  •  
28-10-2019
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
President Donald Trump moest dit weekend in een honkbalstadion een boemerang-effect incasseren. Toen via de videoschermen te zien was dat hij in een loge van het stadion naar de World Series-wedstrijd tussen de Washington Nationals en de Houston Astros keek barstte er een spreekkoor los: Lock him up! Oftewel sluit hem op.
Trump heeft zijn eigen aanhang altijd voorgehouden dat zijn rivaal Hillary Clinton in de gevangenis thuishoorde omdat ze als minister van Buitenlandse Zaken emails ontving op een privé-server. Trump-supporters schreeuwden daarom Lock her up! tijdens campagnebijeenkomsten. Het onderzoek naar die kwestie heeft overigens niets strafbaars aangetoond.
Tegen Trump en zijn entourage lopen inmiddels verschillende onderzoeken wegens buitenlandse inmenging en corruptie. Een deel van zijn medewerkers is al veroordeeld en het is de vraag op de vastgoedmiljardair zelf aan de cel weet te ontsnappen. Als het aan de bezoekers in het stadion ligt duidelijk niet. De president heeft de wedstrijd overigens voortijdig verlaten. Ook brak hij met de traditie dat de president de eerste bal gooit. Hij vreesde dat hij met kogelvrij vest te zwaar zou ogen.

Meer over:

donald trump, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.