Joop

Trump-kiezer blijft tevreden over Trump

  •    •  
28-08-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
1500-pixels-180828-Trump
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (25)

Kwee he ook nie
Kwee he ook nie29 aug. 2018 - 8:20

Toch blijkt uit polls iets anders dat de support base voor Trump afneemt .

JanB2
JanB228 aug. 2018 - 23:38

Ik ben ook tevreden. Zeer tevreden zelfs. We hebben dan ook meer gekregen dan we hadden durven hopen bij het aantreden van deze ietwat "merkwaardige" figuur. Het politieke systeem is kompleet verlamd, het land is feitelijk onbestuurbaar, Trumpie heeft met iedereen ruzie, inclusief een essentiele Navo-partner, en doet openlijk (Amrica first) wat zijn voorgangers in het geniep deden met veel ongemeend maar bloemrijk gelul over "democracy and freedom" (zodat nu óók de nitwits is de europese hoofdsteden eindelijk door (kunnen) hebben met wat voor hypocriete zooi we al decennia te maken hebben daar aan de overkant). Kortom, Trump is geweldig bezig. Maar als ik uitleg waarom dan haken de diehard Trump aanhangers in de regel af. Merkwaardig toch?

Leo Patat
Leo Patat28 aug. 2018 - 19:17

Als democraat in hart en nieren probeert president Trump de beloftes die hij heeft gedaan in verkiezingstijd ook te realiseren. Dus ja, logisch dat zijn kiezers tevreden zijn. Uiteraard zijn de tegenstanders minder tevreden over president Trump. Neem bijvoorbeeld zijn voornemen de belastingen te verlagen. Niet dat president Trump het zo bont maakt als de politieke elite van D66, CU, CDA en VVD in Rutte3. Die bestaan het zelfs om naast diverse aangekondigde belastingverlagingen ook dividendbelasting te compleet schrappen die nooit in enig verkiezingsprogram is genoemd. Trump beleid in het kwadraat zeg maar. https://www.rtlnieuws.nl/nederland/politiek/nieuw-kabinet-trekt-miljarden-uit-voor-belastingverlaging-bedrijven.

2 Reacties
Libertain
Libertain29 aug. 2018 - 6:25

("Die bestaan het zelfs om naast diverse aangekondigde belastingverlagingen ook dividendbelasting te compleet schrappen die nooit in enig verkiezingsprogram is genoemd.") Overigens is dit een indirect bewijs voor totalitaire machtsverhouding in de politiek enerzijds en het totaal ontbreken van enige politieke oppositie anderzijds. Maar goed, in ons land is er nooit sprake van politiek, wel van corporatieve aansturing van de kant van de establishment.

adriek
adriek29 aug. 2018 - 9:43

Trump probeert zijn kiezers er van te overtuigen dat hij zijn beloftes nakomt. Dat is meer dan een nuanceverschil. Ook Trump haalt als het hem zo uitkomt stunts uit die niet in zijn programma stonden, tenzij je alles dat hij doet onder 'make america great again' rekent.

Absconditus
Absconditus28 aug. 2018 - 15:09

Trump heeft zich met zijn houding en zijn uitlatingen onherstelbaar gecompromitteerd. En daarmee zoveel machtige vijanden binnen de Amerikaanse politiek, het bestuurlijke apparaat, de binnenlandse en buitenlandse veiligheidsdiensten, de rechtspraak en de media gemaakt, dat hij zeer waarschijnlijk zijn presidentschap nog voor 2020 zal moeten opgeven. Hoe zijn, toch wel omvangrijke, aanhang hierop zal reageren is niet te voorspellen. Maar het is zeker dat de polarisatie hierdoor nog meer zal toenemen. En het land dan wellicht onbestuurbaar zal worden.

1 Reactie
JanB2
JanB228 aug. 2018 - 23:30

Hoe zijn, toch wel omvangrijke, aanhang hierop zal reageren is niet te voorspellen. 2nd amendment?

Purper Floyd
Purper Floyd28 aug. 2018 - 13:39

Ja, natuurlijk, hij doet toch precies dat wat zijn achterban van hem verwacht !

west012
west01228 aug. 2018 - 11:06

Voor de verkiezingen was al duidelijk hoe Trump in elkaar steekt, logisch dat zijn kiezers tevreden zijn. Populistische malloten breken ook hier door. Kwestie van tijd voor ze groot genoeg zijn om een meerderheid te vormen.

Fritz Leiber
Fritz Leiber28 aug. 2018 - 8:34

Een politicus die je om allerlei goede redenen kunt en mag bekritiseren en zeker ook hard satirisch mag bespotten zonder andere aanleiding ook als pedoseksueel neerzetten is in ieder geval zwak en onderscheidt zich niet van b.v. de meest hatelijke racistische spotprenten uit de geschiedenenis. Als je met het doen en laten van Trump niets beters te bedenken weet kun je als tekenaar misschien beter een geschikt iemand voor de ideeën als partner nemen.

6 Reacties
Ecclesia
Ecclesia28 aug. 2018 - 9:58

Zoiets heet een beeldspraak... vrijwel elke cartoon valt niet letterlijk te nemen zoals u het nu uitlegt :/

Sonic2
Sonic228 aug. 2018 - 10:30

De Trump/Wilders aanhangers kunnen geweldig uitdelen en ze kunnen nooit incasseren. Net als hun grote leiders. Die kunnen dat ook niet en daarom zijn ze ook totaal, maar dan ook totaal ongeschikt voor welke macht dan ook. Als je nu een vent bent dan is dit ook vrijheid van meningsuiting. Het is een cartoon die de grens opzoekt, maar dat doet Geenstijl ook. Ik snap uw punt niet. Misschien kunt u zich nu wat beter inleven in moslims en latino's die al jaren de meest grove verwensingen uit die hoek moeten krijgen. De laatste die over grove cartoons moeten janken, zeuren en klagen zijn dat rechts radicale volk wel.

Aurora01
Aurora0128 aug. 2018 - 10:36

Uit een aantal van uw reacties blijkt dat het u pijn doet als er kritisch naar uw zo favoriete rechtse bolwerken wordt gekeken en commentaar wordt geleverd. Geen probleem, is uw goed recht. Misschien moet u ook eens op GeenStijl inloggen, daar zitten meer van uw lotgenoten en daar krijgt u beslist bijval.

OlavM
OlavM28 aug. 2018 - 12:59

@ Fritz Leiber: [..... onderscheidt zich niet van b.v. de meest hatelijke racistische spotprenten uit de geschiedenenis.....] Hier vlieg je met je vergelijking volledig uit de bocht. Je wil dus ironisch of satirisch commentaar op b.v. Trump vergelijken met racistische beschimping van joden en zwarten door (neo-)nazi's? Overmand door emoties kennelijk een beetje de weg kwijt, denk ik.

Purper Floyd
Purper Floyd28 aug. 2018 - 13:41

Ja Fritz, ik ben ook enigszins rechts, maar loop niet te zeuren over een tekeningetje. Iedereen zou zijn schouders op moeten halen bij een al dan niet gevallig tekeningetje.

Anneweer
Anneweer29 aug. 2018 - 10:27

Ik vind het ook niet erg chique om iemand als pedofiel weer te geven. Mijn smaak is het niet, maar het mag wel, en aangezien voor de doelgroep cartoons over Trump niet ver genoeg kunnen gaan, moet de conclusie zijn dat de cartoonist zijn/haar aanhang uitstekend begrepen heeft.

Rick Hofland
Rick Hofland28 aug. 2018 - 8:29

De anti-Trump berichten en cartoons zijn we zo onderhand wel aan gewend en behalve een glimlach van de lezer maakt dit geen enkel verschil in de wereld, maar door ook zijn kiezers continue af te schilderen als een stel idioten heeft toch wel iets weg van goedkoop populisme en geeft blijk van journalistieke armoede om niet te onderzoeken wat de mogelijke redenen zijn geweest voor zo veel Amerikanen om op die man te stemmen. En eigenlijk geeft de MSM de Trump kiezers ook alleen maar het gevoel dat zij dom en achterlijk zijn, zonder aandacht te hebben voor de problemen in hun dagelijks leven. Mijn punt is dan ook, wat heeft de MSM en misschien ook de democraten nou in 2 jaar voor aandacht gehad voor de kiezers van Trump en hun beweegredenen anders dan ze belachelijk te maken? De aanval van Trump op de MSM is een gevaar voor de democratie, maar de armoedige journalistiek over zijn kiezers en zelfs het populistisch belachelijk maken van die mensen is een minstens even groot gevaar voor de democratie omdat deze kiezers nu niets anders rest dan de MSM niet meer te willen geloven.

7 Reacties
Fritz Leiber
Fritz Leiber28 aug. 2018 - 10:21

Precies. De kiezers als 'deplorables' afschilderen was al kwalijk. De tekenaar gaat nog verder door onnozele kinderen van de kiezers te maken met een als pedoseksueel verbeeldde Trump. Rattenvanger van Hamelen was dan nog te verteren concept geweest met eventueel een combinatie van de dit jaar in een grot terecht gekomen kinderen in Zuid-Korea maar het wegzetten van de kiezers als dwaze kinderen blijft m.i. zelf weinig wijs als het om de toch zeker om goede redenen woedende lang niet alleen blanke gewone Amerikanen gaat die uit arremoede een proteststem op een populist hebben uitgebracht net als anderen dat er op Bernie Sanders deden.

Sonic2
Sonic228 aug. 2018 - 10:27

Dat is het gebruikelijke rechts radicale trucje. Als je Trump of Wilders noemt wat ze zijn dan neem je de zorgen niet serieus van hun kiezers. Een aantal voorbeelden om te laten zien hoe erg je de boel aan het verdraaien bent. https://eenvandaag.avrotros.nl/item/hoe-wordt-de-teleurgestelde-kiezer-nu-nog-gehoord/ https://www.volkskrant.nl/columns-opinie/asscher-roept-op-tot-nieuw-gevoel-voor-patriottisme~bbb5178a/ https://www.nporadio1.nl/wnl-opiniemakers/onderwerpen/392148-lilian-marijnissen-trump-is-verfrissend In Amerika stipte Sanders al de zorgen aan over handelsverdragen. Schumer en Obama waren al hard op immigratie. Klopt dus niets van wat je zegt. Ik zeg het overigens hard op. De Trump/ Wilders/ Baudet achterban is te achterlijk voor woorden. In politiek opzicht. Je spoort gewoon niet als je op dit soort autoritaire leiders stemt. Je moet ook dit soort mensen niet het gevoel geven.In Duitsland was het in de jaren 20 en begin jaren 30 ook een puinhoop, maar om dan maar op Hitler te stemmen? Het is niet goed te praten. Vervang in je betoog trouwens wat namen en je krijgt de meest bizarre dingen. Rechts moet meteen stoppen met Jesse Klaver aan te vallen, want ze nemen de zorgen van GL kiezers niet serieus. Pechtold is stevig gegroeid tijdens de verkiezingen vorig jaar. Die 1,2 miljoen kiezers moeten serieus genomen worden. Ik denk dat als je deze alinea door leest dat je ziet hoe achterlijk dat is. Of je moet Asscher, Marijnissen, Klaver en Pechtold niet beledigen, want dan beledig je miljoenen kiezers. Zie je nu zelf hoe compleet belachelijk zoiets klinkt? Klaver, Marijnissen, Clinton of Pechtold zouden eens het zelfde moeten roepen als Trump of Wilders over de media. Voor de rest ben je al een dictator als je op zo agressieve manier de media bejegend. U praat dat ook nog goed door het gedrag van de MSM er bij te vermelden. Ik zie trouwens heel weinig dat Trump/ Baudet en Wilders aanhangers worden aangevallen. Ze worden bejegend eerder als schattige kuikentjes. Als je op eerder genoemde drie stemt dan stem je voor aanvallen op media, rechtstaat, minderheden. Mag je daar niets van vinden? Mag je niet zeggen dat zoiets achterlijk en dom is? Wilders mag wel brullen dat de achterban van de PvDA islamitisch stemvee is. Als je echter wat zegt over de droef toeters die op Wilders stemmen, heb je een probleem.

Karingin
Karingin28 aug. 2018 - 11:19

Zo Sonic je hebt ze even op mooi op hun plaats gezet. Well done.

OlavM
OlavM28 aug. 2018 - 12:53

@ Sonic: Een puntje. Dat Lilian Marijnissen Trump op radio 1 -voordat ze fractieleider in de Tweede Kamer werd- "verfrissend" heeft genoemd beschouw ik als een enorme "faux pas". Zeker weten dat geen enkel blond haartje op haar hoofd er nog aan denkt dat nog eens te doen.

MartinvanderLinde
MartinvanderLinde28 aug. 2018 - 13:40

Rick, Ik wil best in discussie met de achterbannen van Trump, Wilders en Baudet. En dat geldt voor de meesten hier. Het punt is dat je al gauw uitgepraat bent. Er is te veel fictie en te weinig feit. Het zijn mensen die zich laten meeslepen door allerlei ideologische prietpraat, want zodra het op argumenten en feiten aankomt trekken ze aan het kortste eind. Dat ervaar jij als dom en achterlijk en misschien is dat het ook. Maar dat zijn jouw woorden, dat is jouw interpretatie van de tekortkomingen van deze lieden. Er is genoeg gezegd over de achtergronden van de Trump stemmers. Die stemmen niet blij en laten zien dat ze feitelijk weinig begrijpen van politiek. Ze zijn vooral begaan met hun eigen lot en geloven dat Trump het werk gaat terughalen. Ze geloven echt dat mijnen heropend worden en de automobielindustrie die het op alle vlakken aflegde tegen die uit Azië en Europa het opnieuw gaan proberen. Wie wil er nu nog een dure, benzine zuipende en lelijke Amerikaanse auto. De Amerikanen zelf in ieder geval niet. Als je dat gelooft dan ben je erg wanhopig en goedgelovig. Dat is wat de cartoon laat zien. Maar het ergste zijn natuurlijk de Trumps, Wildersen en Baudets van deze wereld. Zij hebben een verdienmodel gemaakt van de ellende en de tekortkomingen van deze mensen.

Sonic2
Sonic228 aug. 2018 - 14:48

@ Fritz Leiber Als je dan toch zielig wilt scoren, moet je wel het hele verhaal vertellen. Clinton zei niet dat de kiezers in het geheel van Trump deplorables waren. Ze zijn dat de helft van de Trump kiezers dat was. Dat is gewoon waar. Veel van de kiezers van Trump zijn ook niet al te slim. Overigens heeft Clinton daarvoor ook haar excuus aan geboden. Vermeld dat er ook bij a.u.b. Als je zo tekeer gaat tegen fake news, moet je het niet zelf verspreiden. Daarna ga je nog verder de mist in om de suggestie te wekken dat Trump hier als pedoseksueel wordt afgebeeld. Dat moet je ook keihard kunnen bewijzen. Bewijs het maar. @OlavM Inderdaad. Het sloot alleen aan op het punt dat er al hele talkshows en programma's zijn die over boze burgers praten. Han wijdt er regelmatig stukjes aan. De NPO en de rest van Nederland fabriceert een tweestrijd tussen Rutte en Wilders die er vorig jaar helemaal niet was. 33 tegen 20 zetels. CDA en D66 zijn maar 1 zetel kleiner en krijgen veel minder media aandacht. Bij Trump ontkom je er niet aan om hem aandacht te geven. Hij is de president. Ook Trump is in die zin gewoon een normale politicus. Ook hij kan winnen of verliezen. Trump heeft overigens niet gewonnen, maar de Republikeinse kandidaat Trump heeft gewonnen. Als onafhankelijk kandidaat was het hem niet gelukt.

Joe Speedboot
Joe Speedboot29 aug. 2018 - 16:23

'De tekenaar gaat nog verder..' Ja en? Je begeeft je in wel heel dubieus gezelschap door te gaan lopen vertellen wat tekenaars beter wel en niet kunnen tekenen.

Libertain
Libertain28 aug. 2018 - 7:51

Met andere woorden, heeft Trump een stabiele electoraat wat een idee geeft hoe de volgende verkiezingen zullen doorlopen.