Sfeerfoto van Joop
Joop
Joop

Rutte jammert over wantrouwen Kamer

Oppositie constateert patroon: premier houdt telkens informatie achter
Joop

Trump heeft rapper Lil Jon een dag lang uitgescholden voor 'Uncle Tom'

  •  
15-10-2016
  •  
leestijd 3 minuten
  •  
Schermafbeelding-2016-10-15-om-11.52.38
Donald Trump bleef tijdens de opnames van zijn realityshow The Apprentice voortdurend racistische opmerkingen maken naar rapper en producer Lil Jon. Zelfs nadat producers van de show verwoede pogingen ondernamen Trump tot zwijgen te brengen, bleef The Donald doorgaan.
De beerput die Donald Trump heet is open en er lijkt geen einde meer te komen aan de reeks schandalen rond de Republikeinse presidentskandidaat. Uit nieuwe onthullingen blijkt nu dat Trump tijdens opnames van All-Star Celebrity Apprentice in 2013 Lil Jon de hele dag aansprak als “Uncle Tom”.
De beroemdheden die meededen aan de aflevering kregen de opdracht haarproducten aan de man te brengen. In een poging de meeste producten te verkopen besloot Lil Jon zich te verkleden in een Uncle Sam pak: een kostuum dat de Amerikaanse vlag weerspiegelt. Nadat Trump dit had gezien, besloot hij Jon aan te spreken met Uncle Tom.
‘Kijk, daar heb je Uncle Tom,’ riep Trump nadat hij Jon in het pak opmerkte. Een van de medewerkers haastte zich om Trump uit te leggen dat die naam, afkomstig uit het boek van Harriet Beecher Stowe, tegenwoordig een scheldwoord is, bedoeld om zwarte mensen te verwijten dat zij zich onderwerpen aan witte mensen.
We bleven Trump uitleggen dat je iemand zo niet kan noemen, dat het een belediging is. Een van de executive producers moest Trump bellen en hem smeken op te houden, maar Trump bleef volhouden dat het een normale uitdrukking was. Er is ontzettend veel beeldmateriaal waarop te zien is hoe mensen hem het verschil tussen Uncle Tom en Uncle Sam proberen uit te leggen, maar hij begreep er niets van. Als Trump eenmaal iets in z’n hoofd heeft, dan gebeurt dat.
Ook een andere voormalige medewerker bevestigt het verhaal:
Het is niet alsof hij het n-woord gebruikte of zo, maar ik snapte gewoon niet waarom hij maar niet wilde begrijpen dat hij een ontzettend beledigende term gebruikte.
Volgens de oud-medewerkers aan het programma bleef Trump zijn taalgebruik de hele opnamedag volhouden. Dit was overigens in hetzelfde seizoen van de serie dat Trump tegen kandidate Brande Roderick zei dat ze er goed uit zou zien op haar knieën.
Voorbeelden van het racistische en seksistische gedrag van Trump tijdens de opnames van The Apprentice komen in rap tempo naar buiten. Zo werd vorige week bekend dat Trump Oscar-winnares Marlee Matlin tijdens de opnames ‘geestelijk gestoord’ had genoemd, omdat de actrice doof is. Ook beschuldigde een andere kandidaat, Summer Zervos, Trump ervan haar op de set te hebben aangerand.
De racistische opmerkingen aan het adres van Lil Jon zijn verre van de enige die Trump maakte op de set van de realityshow. Eerder werd al bekend dat Trump het idee had om een ‘zwart versus wit’ seizoen van The Apprentice te maken. Het kostte de medewerkers van het programma destijds de grootste moeite om dat uit Trumps hoofd te praten.
Ook is het voor Trump de zoveelste misser als het gaat om het aanspreken van zwarte Amerikanen. In een poging stemmen te winnen onder de zwarte bevolking zei Trump tijdens de campagne: ‘Wat hebben jullie te verliezen? Jullie leven in armoede, jullie scholen stellen niets voor, jullie hebben geen werk. Wat hebben jullie in godsnaam te verliezen?’ Onder zwarte Amerikanen schommelt het aantal mensen dat overweegt op Trump te stemmen inmiddels rond de 0 procent.
Lil Jon liet op Twitter weten dat Trump hem inderdaad zo noemde en dat hij niet weet of Trump het snapte of niet, maar er wel mee ophield nadat Lil Jon hem de betekenis ervan had uitgelegd. Ook schreef Jon dat hij duidelijk wilde hebben dat hij geen voorstander is van de presidentscampagne van Trump. Slechts twaalf minuten nadat The Daily Beast Trump om een reactie vroeg over de racistische scheldpartij van Trump, kwam er een eenregelige e-mail terug: ‘Dit is gelogen.’
cc-beeld: Drew Ressler

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (30)

Spinazieduiker
Spinazieduiker15 okt. 2016 - 15:31

Neem je verlies en ,.om met onze premier te spreken"pleur op"en neem je Nederlandse pvv sekteleden mee.

ismir2
ismir215 okt. 2016 - 14:41

Allemaal erg grappig hoor dat neerhalen van Trump, ik heb er ook heel veel plezier aan beleefd de afgelopen maanden. Maar het begint me steeds duidelijker te worden dat de vork wat anders in de steel zit dan CNN en de Europese media ons wijs proberen te maken. Met als klap op de vuurpijl Jill Stein die nu achter Trump gaat staan! http://thelibertarianrepublic.com/jill-stein-trump-endorsement/ Het gaat reuze intressant worden om te zien wie het gaat winnen, het corrupte Clinton kamp met de media in hun zak. Of het volk dat steeds meer door begint te krijgen dat ze gebruikt worden door de elite met hun leugens.

3 Reacties
Bickle
Bickle15 okt. 2016 - 17:47

Clinton is niet corrupt, en Clinton heeft ook niet de media in haar zak.

Spinazieduiker
Spinazieduiker15 okt. 2016 - 20:40

Bla&bla. Neem je verlies

Vuurrood
Vuurrood16 okt. 2016 - 9:04

Het Amerikaanse volk heeft niet zo heel veel door. Om ook maar eens te generaliseren.

adriek
adriek15 okt. 2016 - 14:10

Voor Trump is zo'n benaming - die volgens de schrijver aangeeft dat zwarten zich (moeten) onderwerpen aan blanken - ook heel normaal taalgebruik. Voor hem is die onderwerping niks bijzonders. Het duurde daarom zo lang voor hij de hints begreep.

msj_meijerink
msj_meijerink15 okt. 2016 - 13:09

Het is voor ons Europeanen weer smullen met de stroom bekentenissen over The Donald!

Spinazieduiker
Spinazieduiker15 okt. 2016 - 12:01

Gelukkig.De racist en seksist Trump verliest. Nu nog zijn aanhangers in Nederland. PVV weg ermee.

4 Reacties
FactChecker
FactChecker15 okt. 2016 - 13:36

- Gelukkig.De racist en seksist Trump verliest. - Ik betwijfel het. De media gaat nog steeds all out, als Hillary echt zo ver voor zou staan dan was daar geen rede voor.

Walt2
Walt215 okt. 2016 - 13:38

Prima als we sexistische taal niet meer willen, maar ik denk dat de teksten van menig rapper op dat vlak ook niet door de beugel kunnen.

Spinazieduiker
Spinazieduiker15 okt. 2016 - 15:28

@Walt Dus daarom is het wel goed? Nah...

Walt2
Walt215 okt. 2016 - 18:19

@Spinazieduiker. Nee, daarom is het nog steeds niet goed. Maar als rappers het roepen staan we niet op onze achterste poten. Zij hebben ook een behoorlijke invloed en met name op jongeren. De manier waarop zij vrouwen in hun clips of teksten neerzetten lijkt me veel aanstootgevender.

Bram Emanuel
Bram Emanuel15 okt. 2016 - 12:00

Geen slechte strategie. Voorlopig lukt het Clinton aardig met dit soort "schandalen" de focus weg te houden bij haar beleid. Maar het duurt nog 3 weken en eens zal het over inhoud moeten gaan.

9 Reacties
Bram Emanuel
Bram Emanuel15 okt. 2016 - 12:04

De laatste week aan berichten lijken trouwens weer van Trump af te glijden. Volgens de laatste polls staat het nagenoeg gelijk. http://www.realclearpolitics.com/epolls/latest_polls/president/

Joe Speedboot
Joe Speedboot15 okt. 2016 - 13:41

'“schandalen”' Wanneer is een schandaal bij jou een echt schandaal? Moet je daarvoor meer dan 10 vrouwen verkrachten of zo? Ik zou Trump niet eens een varken willen noemen..uit respect voor varkens. 'Volgens de laatste polls staat het nagenoeg gelijk.' Geinig hoe Trump liefhebbers altijd weer hun eigen waarheid bij elkaar weten te winkelen. Misschien moet je even bij de peilingen van FOX kijken ;)

Bickle
Bickle15 okt. 2016 - 13:47

Hé Brammetje, kijk eens even op deze link: http://projects.fivethirtyeight.com/2016-election-forecast/?ex_cid=rrpromo

Jansen & Jansen
Jansen & Jansen15 okt. 2016 - 14:48

[Volgens de laatste polls staat het nagenoeg gelijk.] Je verwijst natuurlijk naar LA Times en Rasmussen. LA Times zegt tie, waar ze twee weken geleden Trump op 5% voorsprong peilden. Bovendien is dit geen poll, maar een panel. Een panel is zuiverder voor het volgen van een trend, zie mijn eerste opmerking over twee weken geleden, maar veel slechter voor het volgen van het niveau van steun. Rasmussen, is naast dat het ook een tracker is, geen poller, een instelling die ze in de VS een "mystery poller" noemen. Ze geven volstrekt geen inzicht in hoe ze voters in het panel selecteren en hoe zoe wegen om tot een resultaat komen. Rasmussen heeft niet voor niets op 538 slechts een C rating.

adriek
adriek15 okt. 2016 - 22:40

(Amerikaanse) verkiezingen gaan al jaren niet meer om de inhoud. Daar hebben we het veel te goed voor. De verkiezingen, en misschien wel de hele politiek, gaan om TV-shows, Oneliners en spektakel.

Bram Emanuel
Bram Emanuel16 okt. 2016 - 11:43

Altijd maar dat gescherm met 538.... Ze zaten er finaal naast met de uitverkiezing van Trump als kandidaat dus ze zijn niet meer serieus te nemen.

Bram Emanuel
Bram Emanuel16 okt. 2016 - 13:25

Trouwens, Rasmussen zat precies goed met Obama vs. McCain. Terwijl Gallup, ABC, Reuters, CBS, NBC de percentages voor Obama consequent 4 tot 8% te hoog hadden. https://en.wikipedia.org/wiki/Nationwide_opinion_polling_for_the_United_States_presidential_election,_2008 https://en.wikipedia.org/wiki/United_States_presidential_election,_2008

Jansen & Jansen
Jansen & Jansen19 okt. 2016 - 15:33

[Altijd maar dat gescherm met 538….] Dat heeft iets te maken met het track record. De laatste 3 verkiezingen 149 van de 150 staten correct voorspeld.

Jansen & Jansen
Jansen & Jansen19 okt. 2016 - 15:38

[Ze zaten er finaal naast met de uitverkiezing van Trump als kandidaat dus ze zijn niet meer serieus te nemen.] Blijkbaar is het weer eens nodig dit lijste te herhalen... Zomaar wat koppen van 538 van voor en tijdens de primaries, in omgekeerde chronologie. http://fivethirtyeight.com/features/of-course-trump-can-win/ http://fivethirtyeight.com/features/its-trumps-nomination-to-lose/ http://fivethirtyeight.com/features/trumps-right-that-the-gop-primary-is-unfair-it-favors-him/ http://fivethirtyeight.com/features/the-gops-wacky-delegate-rules-are-helping-trump/ http://fivethirtyeight.com/features/dont-sleep-on-illinois-and-missouri-they-could-help-make-trump-unstoppable/ http://fivethirtyeight.com/features/nevada-may-show-trump-can-win-even-with-low-turnout/ http://fivethirtyeight.com/features/republicans-need-to-treat-donald-trump-as-the-front-runner/ http://fivethirtyeight.com/features/one-big-reason-to-be-less-skeptical-of-trump/

Ver Bazing
Ver Bazing15 okt. 2016 - 11:21

Zolang er boze, oude, blanke mannen in de VS zijn zal Trumps blazoen -wat hij ook zegt en/of doet- 'onbezoedeld' blijven. Het morele blazoen van de VS daarentegen is nu al voldoende aangetast! En de GOP zit met de gebakken peren. Hoe konden de Republikeinen zo kortzichtig zijn?

Ineke De Graaf-van Vonno
Ineke De Graaf-van Vonno15 okt. 2016 - 10:46

Misschien wil Trump helemaal niet winnen. Hij vindt dit "verkiezingsspel" wel leuk, maar de jarenlange discipline van een president daar heeft hij helemaal geen zin in, lijkt het wel.

1 Reactie
Meta Foor
Meta Foor15 okt. 2016 - 11:52

denk t ook: Trump wil als een verwend kind alle snoeppotten eens geprobeerd te hebben; het is het meedoen... voordeel voor de rest vd wereld is dat er veel taboe onderwerpen (dat sommigen zich alles kunnen permiteren... ook in nederland) weer eens op tafel liggen. PS:Boek Oom Tom zal nu ook wel in de ban gedaan moeten worden

[verwijderd]
[verwijderd]15 okt. 2016 - 10:21

--- Dit bericht is verwijderd —

4 Reacties
Vuurrood
Vuurrood15 okt. 2016 - 12:19

Wat hebben wij in Nederland dan in vredesnaam misdaan dat wij zulke leiders als tegenwoordig hebben?

Ben Joop
Ben Joop15 okt. 2016 - 13:52

vuurrood : veel mensen stemmen nog steeds VVD of PVV. Dat is de ellende.

Jansen & Jansen
Jansen & Jansen15 okt. 2016 - 14:54

[Wat hebben wij in Nederland dan in vredesnaam misdaan dat wij zulke leiders als tegenwoordig hebben?] Enthousiast op ze gestemd vijf jaar geleden, in de wetenschap dat als we dat zouden doen ze gedwongen zouden zijn met elkaar samen te werken. En we hadden gelijk, iedereen kan vaststellen dat we er veel beter voorstaan dan vijf jaar geleden. Het enige dat echt mis in dit land is het geschreeuw uit de linker- en rechter kantlijn.

Edwin038
Edwin03815 okt. 2016 - 16:27

Vuurrood. Wij zijn op onze eigen manier ook enorm decadent.