Sfeerfoto van Joop
Joop
Joop

Louise Fresco draait lezers een rad voor ogen met tegenstelling stad-platteland

Zembla-journalist Ton van der Ham prikt beweringen over Nederlandse landbouw door
Joop

Trump heeft al gewonnen

  •  
03-11-2020
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
TrumpTriomf(Democratie)+

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (4)

Marinus Calamari
Marinus Calamari4 nov. 2020 - 9:46

Hillary had een paar miljoen stemmen meer dan Trump, en toch verloor ze. Hoe? Blijkbaar werkt de democratie in de VS niet zo goed, en als je gaat kijken komt dat door hun rare kiesmannensysteem. Het is volkomen duidelijk dat dat systeem destijds op die manier is opgezet om dat soort dingen mogelijk te maken. Gerrymandering heet dat, een Amerikaans woord dat in de VS is uitgevonden, om een Amerikaans fenomeen te benoemen. Het uitsluiten van de Zwarte bevolking met allerlei ondemocratische kutsmoesjes en dito -manieren, bijvoorbeeld, is een veelvoorkomende manier.. Bij Trump is het volkomen duidelijk dat hij met enig succes bijvoorbeeld het stemmen per post heeft vertraagd door dat hij de USA Post belemmerd. Dit alles heeft er toe geleid dat de VS inderdaad niet wordt gezien als een volledige democratie. Griezel stelt het te cru, maar hij heeft geen ongelijk. Het is ook geen complot, maar een goed gedocumenteerd principe wat dus precedent heeft in de VS. Het systeem werkt min of meer zo als het hoort te werken, maar het is strikt genomen niet (helemaal) democratisch in de moderne zin van het woord.

Griezel in post-gezellig Nederland
Griezel in post-gezellig Nederland3 nov. 2020 - 18:19

[ geheel volgens de in de VS democratische regels] Schrap dat democratische maar . De VS is geen democratie - miljoenen stemmen worden weggemaakt

Ryan2
Ryan23 nov. 2020 - 18:10

Trump wint niet, Biden ook niet. Goldman Sachs en het Military Industrial Complex. Dat wint altijd. De kiezers staan in hun hemd.

Thuru
Thuru3 nov. 2020 - 16:55

dat zien we pas als verkiezingen zijn geweest en uitslag totaal bekend.