Joop

Trump gefileerd: hij is zelf de grootste bedreiging voor Westerse waarden

  •  
09-07-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
uhlmann
Chris Uhlmann is een doorgewinterde journalist van de Australische publieke omroep die geen misverstand laat bestaan over de manier waarop Donald Trump – geen – invulling geeft aan zijn leiderschap. Hij constateert dat Trump de Verenigde Staten in tempo laat vervallen en de G20-top “geïsoleerd en zonder vrienden” doorbracht. “Je kreeg het idee dat veel leiders aan het uitzoeken zijn hoe ze het beste langs hem heen kunnen werken.” Trump kwam bijvoorbeeld niet met een voorstel om met de G20 tot een gezamenlijke veroordeling van de Noord-Koreaanse nucleaire test te laten komen. Trump verspilt zijn kostbare tijd liever aan oorlogen met de media, de rechters en andere instituten die essentieel zijn voor een democratie, constateert Uhlmann.
De scherpe analyse ging viraal en is zelfs doorgedrongen tot Washington. Uhlmann is een gelauwerd journalist die eerder controverses veroorzaakte. Hij noemt zichzelf een man van het politieke centrum maar wordt gezien als rechts en heeft zich zelfs al eens verkiesbaar gesteld voor een politiek ambt, met een conservatief christelijk politicus als duo-lijsstrekker.
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (105)

Minoes&tuin
Minoes&tuin11 jul. 2017 - 18:19

The American Dream komt uit, balt zich samen in Trump; Veel geld verdienen en rijk worden en vooral en altijd trouw aan de vlag; Maakt niet uit waar die voor staat. En wereldleider natuurlijk..maakt niet uit ten koste van wie of wat... Maak Amerika weer groot! Amerikanen hebben decennia-lang niet anders gehoord. Trump is hun grote voorbeeld.

Ver Bazing
Ver Bazing10 jul. 2017 - 11:45

Citaat: [Donald Trump 'has no desire and no capacity to lead the world', Chris Uhlmann says]. Het eerste punt heeft Trump in allerlei toomaarden (hoewel zwalkend) zelf met klem beweerd. Het tweede punt betreft zijn oogkleppen: "I am great". Het wordt vervelend maar ik kan daar nog geen ander woord voor vinden dan "schaamteloos"!

1 Reactie
Ver Bazing
Ver Bazing10 jul. 2017 - 11:48

toomaarden is tooNaarden

Kees Halt2
Kees Halt210 jul. 2017 - 8:27

Slim van Trump om op de G20 niet met voorstellen te komen wat te gaan doen aan het probleem van Noord-Korea met hun nucleaire testen. Werkelijk een heel lastige erfenis van Obama die het een beetje heeft laten sloffen en waarom zou de VS nu weer het voortouw nemen? In lijn met zijn beleid t.a.v. het klimaat akkoord Parijs geeft Trump de Macronen van heel de wereld de gelegenheid na te denken wat ze zelf eens kunnen gaan doen en niet alleen gratis meeliften op de bagagedrager bij Trump. Het klimaatakkoord van Parijs is dank zij Trump nu al een daverend succes. Macron bijvoorbeeld verbiedt de verkoop van diesels pas in 2040! Akkoord, nu doet hij nog even niks omdat hij nu in kan grijpen en bijvoorbeeld volgende week al kilometerheffing in kan voeren maar het gaat om het idee. Pluspunt is dat hij subsidie gaat geven op het slopen van oude diesels en niet op de aanschaf van nieuwe elektrische auto's op kerncentralestroom.

4 Reacties
Gerard Twintig
Gerard Twintig10 jul. 2017 - 9:28

"Slim van Trump om op de G20 niet met voorstellen te komen wat te gaan doen aan het probleem van Noord-Korea met hun nucleaire testen." Kom niet aan Trump, Trump heeft geen vrienden nodig. Amerika kan heel goed zonder de rest van de wereld vooruit. "en waarom zou de VS nu weer het voortouw nemen?" Misschien omdat alle retoriek van Noord Korea richting de VS is gericht, en inmiddels de VS onder de haalbare doelen van de Noord Koreaanse nucleaire raketten valt? Naast nucleaire raketten telt het Noord Koreaanse leger circa 1,2 miljoen soldaten. Daarbij komen nog een kleine zes miljoen reservisten. Dat maakt Noord-Korea met zijn circa 24 miljoen inwoners tot het meest gemilitariseerde land ter wereld. Kadaver-cultuur. Maar niets om je druk over te maken, zeg jij dat Trump denkt? Ik denk dat velen in de VS er anders over denken, ik denk dat er binnenkort een oorlog begint, en dat Trump ernstig aan de slag moet met politieke en militaire steun, ondermeer bij Rusland en China. Zonder hun steun kan de VS niet van Noord Korea winnen en is het een sitting duck. "Pluspunt is dat hij subsidie gaat geven op het slopen van oude diesels " In de VS heb je geen oude diesels. De oude auto's rijden allemaal op benzine, dat kost immers niks daar. 60 cent per liter. https://www.exit-reizen.nl/reizen/informatie/benzine_usa.html "en niet op de aanschaf van nieuwe elektrische auto’s op kerncentralestroom." Elektrische auto's doen het ook heel goed op windmolenstroom. Tesla doet het zelfs op zonnecel-stroom. Mitsibushi ook. Maar in de VS is het dan kolen uit Pittsburg-stroom, dan kun je de verwarming in de auto ook afschaffen, zal hij gedacht hebben. Ik ben gekozen om op te komen voor Pittsburgh, niet Parijs" Zei trump op de G20, maar in Pittsburg zijn ze niet blij, waarom niet? De burgemeester van Pittsburg verwoordt het zo: "We hebben geen heimwee naar het rokerige verleden. De Pittsburghers die ik ken willen schoon water en schone lucht, goede banen in een groene economie en een duurzame en gezonde toekomst voor hun kinderen." Maar dan moet je niet bij Trump zijn, want die zit met aandelen in de kolenindustrie, en zal voor eigen gewin de aarde opofferen, als dat nodig is.

Zandb
Zandb10 jul. 2017 - 10:17

Kern van de kritiek is dat Trump het zinniger vindt om met tweets de media - die nota bene een noodzakelijke rol in een democratie vervullen - lastig te vallen, dan dat hij zich bezighoudt met zaken die er werkelijk toe doen.

Kees Halt2
Kees Halt210 jul. 2017 - 13:26

Macronen begaan een denkfout als ze geloven dat Trump zich niet bezighoudt met Noord Korea. Hij laat zich alleen niet ophouden door geneuzel van de G20. Wat Trump goed doet is andere (G20)landen aanmoedigen ook eens aan de slag te gaan als het gaat om bijvoorbeeld Noord-Korea en akkoord Parijs. Zover mij bekend is maar 1 die van plan is om nationaal subsidie te gaan geven op het slopen van oude auto's, Macron, en dus niet Trump. Macron gaat ook vast nog subsidie geven op het slopen van oude kerncentrales met als motto de vervuiler krijgt subsidie, hij heeft alleen geen poen. Die subsidiepoen moet van de EU komen. Elektrische auto's doen het heel goed op stroom. Maar niet op stroom uit zonnecellen, wind etc. om de simpele reden dat daar niet genoeg van is. En zolang de laatste kolencentrale en kernenergiecentrale niet gesloten zijn rijden elektrische auto daar op. Hoe hard je ook probeert weg te kijken van kolen- en kernenergiecentrales door stroom op papier groen in te kopen.

Gijsbrecht van Aemstel
Gijsbrecht van Aemstel10 jul. 2017 - 14:04

"Macronen begaan een denkfout als ze geloven dat Trump zich niet bezighoudt met Noord Korea." Ik lees toch duidelijk dat jij die, wat je noemt, "denkfout" maakt. Van Macron heb ik deze kritiek niet gehoord. Overigens zijn de meningen verdeeld over het Franse energieverbruik, maar ik denk dat dat een andere discussie ook op dit moment op Joop gevoerd, is. Daar staan een aantal verstandige opmerkingen, ook van mijn hand, en ik wil daar graag de discussie met je voeren, en hier de discussie beperken tot Trump. https://joop.vara.nl/nieuws/frankrijk-kernreactoren-sluiten

DerUnterMensch
DerUnterMensch10 jul. 2017 - 6:43

De enigste nieuwswaarde hier is dat een zogenaamd journalist de tijd waarin van hem wordt verwacht objectieve nieuwsgeving brengt misbruikt om zijn eigen persoonlijke haat richting Trump te ventileren. Dat Trump zich verder buiten sluit is natuurlijk ook feitelijk niet waar, dat er een aantal andere linkse leiders zijn die hem niet moeten is dan wel weer waar. Maar dat is waarschijnlijk wederzijds. Dat die zelfde leiders weg liepen met Obama is ook zo. We zien hier dus hooguit een clash tussen links en rechts. Niets raars voor een politieke bijeenkomst. Of gaat het zich over het feit dat de VS zich uit het Parijs-akkoord heeft getrokken. Alsof dat absurde akkoord de wereld gaat redden. Je zo enorm storten op dat akkoord is op z’n minst te noemen dom. Verder is het niet eens zo dat Trump niet op groen in wilt zetten, alleen wilt hij daarbij een andere weg volgen dan de weg van het Parijs akkoord. Eigenlijk blijven alle horror die links voorspelde met Trump nog achterwegen.

3 Reacties
Gerard Twintig
Gerard Twintig10 jul. 2017 - 8:54

Untermensch is in de underdog, zoals gebruikelijk bij Rechtschmenschen. Met de nickname wordt het nogmaals bevestigd. Slachtoffer-rol. Voer voor psychologen. Altijd boos, altijd klagend, altijd zuur. " dat er een aantal andere linkse leiders zijn die hem niet moeten is dan wel weer waar" Ah, je bedoelt, Merkel, Macron, May, om maar eens de middelste letter uit het alfabet te noemen, ik denk dat jij iedereen links noemt behalve Trump en Geert Wilders, en natuurlijk de koning van Saoedi Arabië, want die mag zich verheugen in een 110 miljard wapenleverantie van Trump. Dat hebben ze nodig om de 125.000 cholera-lijders in Yemen te bombarderen. ( Cholera Ravages Yemen: http://www.npr.org/sections/goatsandsoda/2017/06/16/533247315/cholera-clobbers-yemen ) Overigens is Saoedi Arabië ook lid van de G20, dus helemaal geïsoleerd was Trump niet. Sluit ook goed aan bij de virulente antisemitisme, racisme en homohaat bij de Tea-party-cultuur waar Trump zich zo thuis voelt. "Eigenlijk blijven alle horror die links voorspelde met Trump nog achterwegen" Oh ja? Hij zit er nog geen half jaar, geef hem even de tijd, hij heeft al 20 miljoen van zijn kiezers uit de zorgverzekering gegooid. Verder lukt het allemaal niet zo goed met hem, dat klopt. Dat zegt Chris Uhlmann ook. Dus eigenlijk ben je het met hem eens, maar heb je het niet in de gaten omdat de kundigheid van grote roerganger in twijfel wordt getrokken. Succes.

M4
M410 jul. 2017 - 17:56

Gerard Twintig, je hebt in grote lijnen gelijk hoor, maar niet overdrijven, die twintig miljoen kiezers zitten nog steeds in de Obamacare, maar ook ik vrees het ergste. En ja niet zo schelden, dat doe ik ook bijna nooit. Rechts scheld en wij gooien de Molotovcocktails, plus af en toe een steentje.

Jean Marie Pisive
Jean Marie Pisive11 jul. 2017 - 7:09

M, ik weet niet wie je onder "wij" verstaat, maar ik zie de reactie van Goed Lezen niet als typisch links, hij zegt zelfs dat Uhlmann gelijk heeft, en die is bepaaldniet links en gooit ook niet met molotovcocktails.

Bertus4
Bertus49 jul. 2017 - 21:55

Trump isoleert zich, maar hij heeft ook heel andere ideologische bondgenoten dan Obama. Terwijl een land als Zweden het multi-cultureel socialisme propageert wil de VS zo'n beetje het tegenovergestelde, namelijk een land waarin mensen grotendeels houden wat ze verdienen en waarin mensen die afhankelijk zijn van de staat niet onder valse voorwendselen binnengehaald moeten worden. Die linkse hobbies die allemaal opgelost moeten worden met meer belasting, meer overheid, meer centrale macht, die gaan rechtstreeks tegen zijn eigen ideologische beleid.

11 Reacties
Anoniempje5
Anoniempje510 jul. 2017 - 8:34

"Trump isoleert zich, maar hij heeft ook heel andere ideologische bondgenoten dan Obama." Tja Rusland, N-K en de Filipijnen delen blijkbaar wel zijn ideologie gezien zijn vele complimenten aan hun. En dat zijn natuurlijk zoveel beter landen als Zweden. Bah, landen die beetje sociaal willen doen en het beste voor iedereen willen en niet alleen de allerrijksten. Het zou verboden moeten worden.

Gerard Twintig
Gerard Twintig10 jul. 2017 - 8:39

Sinds wanneer zit Zweden bij de G20? Of doet dat niet ter zake, en kon je zo snel geen ander land bedenken?

Bertus4
Bertus410 jul. 2017 - 10:00

@Gerard, ik had ook Duitsland als voorbeeld kunnen noemen, maar het contrast is nog wat duidelijk bij Zweden. @anoniempje, festivals afschaffen omdat er anders te veel verkrachtingen zijn heeft niet met sociaal zijn te maken. IS-strijders niet terugsturen omdat ze in Syrie geen waardige behamdeling krijgen van Assad heeft niks met sociaal zijn te maken. a

Gijsbrecht van Aemstel
Gijsbrecht van Aemstel10 jul. 2017 - 13:40

"ik had ook Duitsland als voorbeeld kunnen noemen" Bertus, Duitsland is wel lid van de G20, Zweden niet. Dus is Zweden als voorbeeld een beetje raar.

Gijsbrecht van Aemstel
Gijsbrecht van Aemstel10 jul. 2017 - 13:42

"festivals afschaffen omdat er anders te veel verkrachtingen zijn heeft niet met sociaal zijn te maken" Het heeft niets met het onderwerp te maken, maar het geeft wel aan hoe zwak de Zweedse overheid is. Als je verkrachtingen niet kunt tegenhouden waar veel mensen bij elkaar zijn, dan leef je op de rand van stenen tijdperk anarchie. Het lijkt de katholieke kerk wel.

Anoniempje5
Anoniempje510 jul. 2017 - 13:54

@Bertus; Festivals doorlaten gaan als je niet kan voorkomen dat *"te veel verkrachtingen" plaatsvinden vind ik niet heel erg sociaal. *wat vindt trouwens wel een acceptabel aantal verkrachtingen per festival? En IS-strijders naar een zekere dood sturen doen wij in Nederland ook niet. Wij doen namelijk niet aan de doodstraf. Zelfs niet bij terroristen. Dat is namelijk vrij asociaal.

Bertus4
Bertus410 jul. 2017 - 22:27

@Gijsbrecht, Noord-Korea is ook geen G20 land, waarom alleen reageren op mijn voorbeeld, terwijl het voorbeeld van Anoniempje helemaal nergens op slaat. Ik gebruik in elk geval een reeel ideologisch voorbeeld. (Zweden) Noord-Korea en de VS is natuurlijk gewoon een vergelijking om te trollen.

Bertus4
Bertus410 jul. 2017 - 22:38

@Anoniempje, verkrachtingen en allerlei andere criminele misdaden kunnen gewoon hard aangepakt worden. In plaats van dat er dan verhalen rondgaan dat je overal mee weg kan komen in Zweden zullen velen het dan niet meer proberen. En dat een IS strijder geen vriendelijke straf krijgt in Syrie dat is niet de verantwoordelijkheid van de Zweedse regering. Met die redenatie wordt het dus onmogelijk mensen terug te sturen. Maar als je het welzijn van de IS strijder heel hoog in het vandaal hebt dan kan je nog altijd hem gewoon illegaal per boot terugbrengen, de syrische regering hoeft het niet te weten, maar het probleem voor de veiligheid van je land is in elk geval opgelost dan.

Anoniempje5
Anoniempje511 jul. 2017 - 6:59

@Betrus; Dus Zweden pakt criminaliteit en verkrachtingen bewust niet hard genoeg aan? En wie stelde ook alweer voor geen festival meer te organiseren? Dat was niet degene degene die iets kan doen aan het aanpakken van criminaliteit en verkrachting maar de festival organisatie zelf. Dat een gevangene niet de doodstraf krijgt door eigen handelen is zeker wel de verantwoordelijkheid van Zweden. Dat u wilt dat ze de doodstraf krijgen is begrijpelijk maar dat doen we in beschaafde sociale landen niet. IS strijders illegaal terug sturen en vrij laten lost de bedreiging op voor je land? Hoe denk je dat deze ooit in Zweden is aangekomen? Deze strijder kan dan lekker weer de anonimiteit in en alsnog weer naar Zweden afreizen. Niet heel briljante oplossing. Maar welke landen delen dan wel de ideologie van Trump volgens u? Als Zweden en Duitsland geheel tegenstrijdig met die van hen zijn (Nederland verschilt niet veel beide). Niet N-K maar SA?

Bertus4
Bertus411 jul. 2017 - 9:41

@anoniempje, natuurlijk wordt het inderdaad niet hard genoeg aangepakt in Zweden. Zelfs bij de beruchte facebook-live verkrachting durfde het OM vooraf nog geen volmondige ja te zeggen of het zou lukken om de daders te straffen. Ik zal de politieke motieven maar niet benoemen, anders komt dit waarschijnlijk niet door de censuur heen. Maar als je gewoon het aantal verkrachtingen bekijkt en het aantal veroordelingen dan weet je gewoon dat er te weinig prioriteit/politieke wil voor is. Als je ook nog hoort dat klokkenluiders bij de politie over daders van misdrijven daar veroordeeld worden, dan weten we dat het helaas echt onwil is.

Anoniempje5
Anoniempje512 jul. 2017 - 8:26

@Bertus. Maar dan deelt hij juist wel de ideologie met Zweden lijkt me. Hij vindt bv. dat seksuele intimidatie onder de vrijheid van meningsuiting valt. Dat was z'n verdediging in de rechtszaak die nu tegen hem loopt.

Jansen & Jansen
Jansen & Jansen9 jul. 2017 - 21:40

Het is overigens illustratief dat het eerste geval dat uit Trumps onderzoek naar verkiezingsfraude komt een vrouw is die twee keer gestemd heeft, beide keren op Trump, in Iowa. http://www.cbsnews.com/news/voter-fraud-case-tied-to-iowan-woman-voting-for-trump-twice/

6 Reacties
Karingin
Karingin10 jul. 2017 - 5:07

LOL! Suits him right, the yapper...

Anoniempje5
Anoniempje510 jul. 2017 - 8:26

Zo ook Steven Curtis, oud Colorado GOP chairman, die heel lang heeft geroepen dat alle stemfraude door democraten wordt gedaan, is in maart betrapt op....je gelooft het niet, stemfraude. De republikeinen voeren altijd de strategie, aanval is de beste verdediging en beschuldigen de ander standaard van wat ze zelf allemaal uitvreten. Hoe mensen de hypocratie en dubbele standaarden weten goed te praten of überhaupt van hun helden accepteren is me een raadsel. Paar Trump voorbeelden: Obama golft teveel, hij golft zelf nog veel vaker. Obama kost teveel aan persoonlijke reizen, hij kost meer in de eerste maand als Obama in een jaar. Obama regeert alleen maar via decreet, hij vestig een nieuw record in decreten tekenen. Obama voert teveel oorlog en bemoeid zich teveel met het buitenlandse problemen, hij is nog oorlogsgeiler en bemoeid zich met nog meer buitenlandse problemen. Clinton was een viespeuk, zelf is het een vele grotere viespeuk. Iedereen liegt, zelf liegt hij veel meer zodat het juist nieuws wordt als die een keer per ongeluk de waarheid spreekt, aangezien het dan meestal gaat om vrijgeven van staatgeheimen. Obamacare is slecht en heel duur voor de burgers, hij komt met iets dat nog veel duurder en slechter is en vallen 22 miljoen buiten levensverzekering alleen om degene die meer dan een miljoen per jaar verdienen een belasting verlaging te geven. enz. enz. en Trump aanhang vindt het geweldig. Ze willen echt besodemieterd worden.

Cliff Clavin
Cliff Clavin10 jul. 2017 - 11:45

Hoi Anoniempje - lollig, ja, die Curtis: http://www.salon.com/2017/03/22/former-colorado-gop-chairman-who-accused-democrats-of-voter-fraud-arrested-for-voter-fraud/ Je vraagt je ondertussen wél af waarom mensen überhaupt waarde hechten aan dat wat rechtse polletiekers allemaal zeggen en doen. Ik moet kijken of er een psychiatrisch ziektebeeld beschreven is dat hen kenschetst. Ik kom uit mijn hoofd niet verder dan 'Pseudologia phantastica', wat in de buurt komt maar de lading niet dekt. In Nederland hebben wij uiteraard tot de verbeelding sprekende voorbeelden van dit syndroom: Geert Wilders en Thierry Baudet. Kijk ik zo naar hun supporters in de media, dan zie ik inderdaad pathologische leugenaars.

Anoniempje5
Anoniempje510 jul. 2017 - 13:09

hi Cliff; "Pseudologia phantastica" komt wel redelijk in de buurt. Ik kan er maar niet bij dat mensen zo openlijk zo hypocriet en met meerder maten te durven meten tegenwoordig. Alsof ze het zelf niet eens zien en het nog geloven ook. Maar het kan ook zo simpel zijn als "Team" denken. Trump is net compleet tegen moslims/immigratie als hun dus staan ze verder per definitie achter al het andere wat die uitkraamt en het ook niet uitmaakt dat de volgende dag hij het tegenovergestelde beweerd of domweg dat hij het niet gezegd heeft terwijl het op camera staat. Dat is eigenlijk de enige logische reden die ik zie. Het kan ook zo complex zijn dat deze tijd herdacht gaat worden als het moment dat het menselijke ras zich splitst. 1 sociaal en de ander asociaal. Waarschijnlijk wordt over niet al te lange tijd naast ideologisch te paren ook fysiek onmogelijk nageslacht te krijgen.

Gijsbrecht van Aemstel
Gijsbrecht van Aemstel10 jul. 2017 - 13:43

"dan zie ik inderdaad pathologische leugenaars" Meneer heeft ervoor doorgeleerd?

Cliff Clavin
Cliff Clavin10 jul. 2017 - 13:59

@ Gijsbrecht - ja.

Jansen & Jansen
Jansen & Jansen9 jul. 2017 - 21:26

"Tot zover de geschiedenisles over het afgelopen half jaar, en dan nu over naar het nieuws"

Bruggenbouwer2
Bruggenbouwer29 jul. 2017 - 20:47

"Trump kwam bijvoorbeeld niet met een voorstel om met de G20 tot een gezamenlijke veroordeling van de Noord-Koreaanse nucleaire test te laten komen." En voor wie zou die gezamelijke veroordeling zijn? Voor de buhne of om de NoordKoreanen over te halen? Laten we wel wezen, Trump heeft de G20 helemaal niet voor nodig voor de Noord-Korea situatie. De enige landen die daar iets aan kunnen doen zijn China, Japan, Zuid-Korea en Rusland. En daar praat hij mee. Waarom zou hij in godsnaam zijn tijd verdoen met de andere landen van de G20? Kijk naar de situatie met IS. Dat emmerde en emmerde maar door onder Obama. Overlegje hier, meetingkje daar, en maar niks doen. En nu ? Trump zit aan de knoppen en IS is in 6 maanden in de pan gehakt. Geen woorden maar daden. Als ergens kritiek op moet zijn is dat op Obama die de slachtoffers van het islamitisch kalifaat daar veel langer onder liet lijden dan nodig was.

9 Reacties
Klaas Vaak2
Klaas Vaak29 jul. 2017 - 22:04

"Trump zit aan de knoppen en IS is in 6 maanden in de pan gehakt." Wat een ongelooflijke onzin: als de Russen niet hadden ingegrepen en de aanvoerlijnen van en naar Turkije niet hadden afgesneden, dan zaten ze er nu nog

SG87
SG879 jul. 2017 - 23:29

Je bazelt echt een hoop onzin. Waar is die gezamenlijke veroordeling voor nodig? Om pressie te leggen op China en Rusland uiteraard. Overigens: China en Rusland zitten nota bene in de G20, dus was dat JUIST een prima gelegenheid om erover te praten, zeker aangezien de andere landen die erbij waren dan ook mee konden helpen met druk zetten. Trump liet dit echter na. En over IS ben je blijkbaar al helemaal niet op de hoogte, want IS was veruit het meeste terrein al kwijt onder Obama, de slag om Mosul was onder Obama al ingezet en de tactiek van Trump tegen IS (lokale milities bewapenen en bommen werpen) wijkt momenteel nog niets af van die van Obama. IS is helemaal niet pas in de laatste 6 maanden in de pan gehakt, dat is al een veel langer proces. Sterker nog: als het al afwijkt, dan is het juist in negatieve zin, want Obama liet de Iranezen en het Syrische leger ook tegen IS vechten, terwijl onder Trump die gebombardeerd worden zodra ze tegen IS willen vechten. Door sommigen wordt dan ook wel gezegd dat de Amerikaanse vliegtuigen daardoor als luchtmacht van IS functioneren! In de laatste 6 maanden is vooral de slag om Mosul verder gevoerd en die op Raqqa begonnen omdat onder Obama eindelijk de weg naar die stad gebaand was. Veruit het meeste terrein werd onder Obama gewonnen. Onder Trump zijn de milities alleen maar verder gegaan op waar Obama ze mee geholpen heeft. Trump heeft zelfs zijn klauwen van het beleid afgetrokken en laat het leger het zelf uitzoeken. En dat leger heeft nog altijd dezelfde lokale leiders als onder Obama.

Pater
Pater10 jul. 2017 - 0:24

Verblindingsgevalletje, komt voor als iemand ideologisch dermate bevooroordeeld is dat hij of zij de waarheid niet meer kan zien. Obama was al lang bezig met de offensieven tegen Mosul en Raqqa. En natuurlijk heeft een uitspraak van de G20 over N-Korea zin, al was het alleen maar voor verdergaande economische en financiële sancties.

Karingin
Karingin10 jul. 2017 - 5:15

Ja en wie was ook alweer ontzettend tegen inmenging? O ja, dat was de oranje Don himself, nah, is die ff 180 graden gedraaid. Maar goed, draaikont is nog wel het aardigste wat je over de man kan zeggen. Overigens zijn het de Iraki's die terecht de overwinning claimen, die hadden de boots on the ground.

Anoniempje5
Anoniempje510 jul. 2017 - 6:40

Het is ondanks Trump en de VS. Syrië, Rusland, Iran en de koerden hebben toch echt het meeste werk verricht tegen IS.

Gerard Twintig
Gerard Twintig10 jul. 2017 - 9:37

"Trump zit aan de knoppen en IS is in 6 maanden in de pan gehakt. Geen woorden maar daden." Volgens mij heeft Trump daar niets mee te maken, maar komt de eer aan de Koerden aan Irakezen toe. Raar dat je hun dat niet gunt, het is overduidelijk. Is dat een vorm van aanbidding van de grote Amerikaanse roerganger? Als tegenprestatie mogen de Irakezen en Koerden vier maanden niet de VS in vanwege een kinderachtig Trump-decreet.

Bertus4
Bertus410 jul. 2017 - 10:11

@Klaas Vaak en SG87, voor Obama begon was er nauwelijks IS, maar natuurlijk de schuld van Bush, toen Obama klaar was, meer strijders dan het Nederlandse leger. Nu IS door een betere strategie verslagen is, allemaal door Obama, niks met Trump te maken natuurlijk. Iedereen filtert nieuws naar zijn eigen werkelijkheid, maar hiervoor is wel echt een flink portie fantasie voor nodig. In elk geval wordt de bijdrage van Rusland al wel erkent. De koerden zijn onder Trump veel meer bewapend dan onder Obama. Het is ook gewoon heel logisch, de Koerden vechten dan ook niet met als doel een Islamitische Staat. De "gematigde rebellen" hebben wel degelijk een Islamitische Staat" als doel, daarnaast komen ze er openlijk voor uit dat ze samen met Al Nusra en Al Qaida tegen Assad vechten. Rara hoe zou het toch komen dat er zo vaak "per ongeluk" wapenpakketten in de handen van IS zijn gekomen. Dit soort foutjes zijn onder Trump niet gemaakt.

arjenZH
arjenZH10 jul. 2017 - 11:19

@bruggenbouwer Je lijkt steeds meer op een slaafse hond die kwispelt als hij het baasje Trump ziet en keurig blaft als het baasje dat vraagt. De onzin die je uitkraamt over IS etc is als door de reaguurders hieronder gefilieerd. En oh ja je vergeet ook nog te zeggen dat het door Trump komt dat de economie in de VS nu zo geweldig draait (zijn Eigen bewering terwijl hij in werkelijkheid amper 1 economische maatregel heft doorgevoerd) Maar blijf vooral kwispelen jij voor dat opgeblazen holle vat die zich omhooggebluft heeft tot President van de VS. Door sukkels zoals jij die erin trappen. Dezelfde sukkels die al hun geld zijn kwijtgeraakt bij de Trump University. Het is gewoon een ordinaire oplichter a la Joep van de Nieuwenhuyzen.

Bruggenbouwer2
Bruggenbouwer212 jul. 2017 - 9:39

@ critici Het feit dat gewone Syriers Trump op een voetstuk plaatsen laat zien dat ze zijn hulp zeer waarderen. In tegenstelling tot Obama. En wie weten het beter dan de mensen die daar daadwerkelijk wonen, leven en sterven? https://www.youtube.com/watch?v=MEGVYqAgo5Q

Martin108
Martin1089 jul. 2017 - 20:35

Het moet wel heel raar lopen wil Trump de VS in vier jaar naar de knoppen helpen. Volgende keer komt er weer 'n echte staatsman/vrouw en zullen we deze ellende snel vergeten.

4 Reacties
Anoniempje5
Anoniempje510 jul. 2017 - 6:36

Als je ziet hoe slecht de democraten het doen op dit moment ben ik bang dat er nog wel eens een tweede termijn Trump kan komen. Ze ontkennen waarom ze hebben verloren en gaan nog op precies dezelfde manier verder. Zou me niet verbazen als ze weer Clinton naar voren schuiven. Persoonlijk hoop ik dat Bernie Sanders goed oud wordt en zich afsplitst van de Democraten, want die gaan hem nooit de kans geven, en voor zich zelf begint. Ik denk/hoop dat mensen inmiddels hebben gezien hoe het spel oneerlijk verloopt en het zo zat zijn dat ze toch een keer afstappen van kansloos Republikeinen of democraten want die verschillen maar heel weinig van elkaar.

Cliff Clavin
Cliff Clavin10 jul. 2017 - 11:47

@ Anoniempje - klopt. Er is veel fundamenteel mis met de Democraten. Ik zie daar geen verbetering komen. Amerika is een gevaarlijke miljardairsbureaucratie, die verschrikkelijk slecht bestuurd wordt.

Jo4Hanna
Jo4Hanna10 jul. 2017 - 13:53

door de republikeinen. Die trump is een puppet - we moeten ons ernstige zorgen maken over de oorlogszuchtige, onbetrouwbare, ondoorzichtige ( paranoïde) agenda van die repbublikeinse partij

Anoniempje5
Anoniempje510 jul. 2017 - 14:12

@Jo4anna; Eens. Maar hetzelfde met de Democraten. Campagne geld komt van dezelfde personen en bedrijven als dat van de Republikeinen. En die willen er hetzelfde voor terug. Neem Clinton,1 miljard donaties van o.a. Saoedi Arabië, Wallstreet, gebroeders Koch, enz. Vergeet niet Obama, beloofde veel goeds maar uiteindelijk bleek die ook gekocht. Hij begon met 2 oorlogen en liet er 7 na.

Sonic2
Sonic29 jul. 2017 - 20:09

Ik denk eerder dat buitenlandse politieke leiders Trump vanuit hun eigen perspectief bekijken. May is bijvoorbeeld pro Trump, omdat zij hem nodig heeft met de Brexit. Macron weet dat Trump bashing bijzonder goed ligt in Frankrijk. Merkel verschilt ideologisch sterk van Trump. Trump staat een afwijkend beleid voor en dan val je er inderdaad buiten. Bovendien moest radicaal rechts er zonodig deze politiek bijzonder onervaren president door drammen. Natuurlijk wordt Trump op het grote wereldtoneel niet serieus genomen. Geen idee of er een nieuwe wereldorde komt. Dat gaan we de komende jaren zien.

2 Reacties
SG87
SG879 jul. 2017 - 23:30

May is helemaal niet pro-Trump. May heeft alleen kritiek op Trumps beleid gegeven. Ze kan alleen niet zonder de VS vanwege de Brexit, maar dat is iets anders dan pro-Trump zijn.

Sonic2
Sonic211 jul. 2017 - 12:34

@ SG87 May liep enorm te slijmen bij Trump. Ook om zijn relatieve kleine overwinning tegen een matige kandidaat. May ontweek elke vorm van confrontatie en kritiek. Een beetje zoals Baudet met Wilders omgaat. Dat geeft eigenlijk al heel veel aan. Geef vooral geen kritiek op Trump . Je moet heel omslachtig formuleren. Weet u hoe dat komt? Omdat Trump een enge dictator is. In het zadel geholpen door rechts radicale dwazen. Wil je bij dictators als Trump/ Wilders/ Orban wat gedaan krijgen dan moet je slijmen. Dus ik vind dat aardig Pro Trump.

Tom Meijer
Tom Meijer9 jul. 2017 - 19:54

Daar is geen woord Spaans bij.

Cliff Clavin
Cliff Clavin9 jul. 2017 - 17:26

Volgens mij kennen we in het Westen geen waarden meer. Het is hier een decadente zooi, waarin de meest hebzuchtigen en de meest middelmatigen met de grootste haat en de grootste afgunst de dienst uitmaken. Het politiek-economische geweld is structureel. De boel is in elkaar aan het storten, omdat de ideologie crimineel van aard is.

15 Reacties
Kruimeltjes2
Kruimeltjes29 jul. 2017 - 18:19

De perfecte omschrijving van het (neo) liberalisme. Tijd dat we een ander economisch concept gaan volgen. De opvattingen van de PVDD zijn grensoverschrijdend en interessant, maar de egocentrische, egoistische mensheid zal het er ongetwijfeld niet mee eens zijn. We modderen voort en rennen als lemmingen onze ondergang tegemoet.

rbakels
rbakels9 jul. 2017 - 19:16

De waarden zijn de grondrechten zoals het EVRM die voor bijna alle Europese landen bepaalt. Daar hoeven we niet sentimenteel over te doen: grondrechten zijn mon of meer universele fatsoensrechten die wetgevers moeten respecteren - ook in de waan van de dag. Juist van VVD zijde vinden ze dit een irritant handenbindertje - zich niet realiserend dat het juist de bedoeling is politici te bewaken. Boven op grondrechten komen alletlei culturele waarden die nogal kunnen variëren per land of streek.

H.Witte
H.Witte9 jul. 2017 - 19:36

Beste Frank/Cliff De mengeling van wanhoop en woede is voelbaar in je zinnen. Je bent een aanhanger van de SP en ik blijf al mijn hele leven de PvdA trouw. Beiden doen we dat uit de overtuiging dat deze partijen respectievelijk voor jou en voor mij naar het juiste doel streven en daartoe ook de beste weg bewandelen. Het doel is in grote lijnen hetzelfde, de route is verschillend. Desondanks is er verdeeldheid, nagevolgd door kiezers die zelf hun (zgn) vrije keuze maken. Is democratie het ultieme middel in de verdeel en heerspolitiek van de werkelijke krachten en machten?

Nick the Stripper
Nick the Stripper9 jul. 2017 - 19:59

Kruimeltjes 9 juli 2017 at 20:19 [(...) De opvattingen van de PVDD zijn grensoverschrijdend en interessant, maar de egocentrische, egoistische mensheid zal het er ongetwijfeld niet mee eens zijn. We modderen voort en rennen als lemmingen onze ondergang tegemoet.] De vraag is natuurlijk of het aan de PvdD is om die lemmingen af te remmen in hun natuurlijke gedrag.

Klaas Vaak2
Klaas Vaak29 jul. 2017 - 20:14

"Is democratie het ultieme middel in de verdeel en heerspolitiek van de werkelijke krachten en machten?" Ik zou de vraag graag anders formuleren: Is democratie in zijn huidige vorm slechts het instrument van de verdeel en heerspolitiek van de werkelijke krachten en machten? Kijk, nou kan ik die vraag gewoon met "ja" beantwoorden.

Klaas Vaak2
Klaas Vaak29 jul. 2017 - 20:18

Ter verduidelijking: binnen een raden-democratie of basis-democratie zouden de verschillen in opvattingen tussen ons niet in de vorm van partijen tot uitdrukking komen.

José
José9 jul. 2017 - 22:11

Je staat hier niet alleen in, Frank. In Duitsland wil 88% en in Oostenrijk 90% een ander economisch systeem, dat wél aansluit op collectieve menselijke basiswaarden. Christian Felber heeft een alternatief systeem uitgedacht, dat de potentie heeft om een 'tegenverhaal' te worden. "In an economy for the common good, it isn't the financial result that is placed at the center of all economies, but rather five central values: fairness, human dignity, solidarity, democracy and sustainability." Mijn hoop is dat er gaandeweg overal een ander soort politicus op zal staan, die aansluiting zoekt bij dit soort bewegingen van onderop, en die ideeën de politiek inbrengt, want de machtspolitiek en -politici van de 20ste eeuw waar we nu nog mee opgescheept zitten, zijn daartoe niet in staat. Iets met nieuwe wijn en oude zakken. Hier een paar links over Felber en zijn alternatieve model: http://www.mo.be/opinie/voorpublicatie-ware-winst-dankzij-economie-van-het-gemene-goed https://www.theguardian.com/sustainable-business/values-led-business-morals-economy-common-good http://www.spiegel.de/international/world/g-20-in-hamburg-and-the-problems-facing-our-world-a-1155721.html

Hjs2
Hjs210 jul. 2017 - 7:00

Grenzeloze arrogantie, te denken dat het westen nog bepaald, we lopen gewoon achter de wereld aan. We zijn helemaal niet in staat om veel te veranderen. Veranderingen gebeuren gewoon met of zonder ons.

Gerard Twintig
Gerard Twintig10 jul. 2017 - 9:02

"fairness, human dignity, solidarity, democracy and sustainability." De strijdkreten van de Russische revolutie nog maar eens uit de kast gehaald? Eerlijk is eerlijk, er is verschil, van sustainability hadden Stalin en Lenin nog nooit gehoord. Waar je naar streeft zijn ambtelijke structuren die tot corruptie leiden, altijd. Nergens ter wereld is het socialisme gelukt, overal heeft het tot grootschalige corruptie in vele vormen geleid. Het is de mens eigen, er is niets aan te doen, het is het instinct van mensen dat macht altijd corrumpeert. Dan kun je beter in het neoliberale Nederland zitten waar voor iedereen zorg is, zelfs geprivatiseerd, en voor iedereen onderwijs, straatverlichting en veiligheid. Dat is in het socialistische Venezuela wel anders.

Gerard Twintig
Gerard Twintig10 jul. 2017 - 9:39

"Het is hier een decadente zooi" Lekker he, gaat het jou ook zo goed? Wat is het toch mooi om in een van de rijkste landen ter wereld te wonen, en ieder uur van de dag te profiteren van de boom met neoliberale vruchten zoals zorg, onderwijs, veiligheid.

arjenZH
arjenZH10 jul. 2017 - 11:26

"van de werkelijke krachten en machten?" En wie zijn dat dan wel? Namen en rugnummers graag. Nu demoniseer je een soort onbekende duivelse macht waarvan je niet weet of die wel bestaat. Net zoals "De Joden" vroeger die zogenaamd het hele financiele stelsel in hun macht zouden hebben.

Cliff Clavin
Cliff Clavin10 jul. 2017 - 11:33

Dank aan iedereen die reageerde; en in het bijzonder aan José, die altijd hoopgevende informatie geeft. (Ik heb nu last van iets wat anders eigenlijk nooit kwelt: ijdelheid. Ik verwijs naar een citaat van Edward Fullbrook, in de thread over Brabant en zijn boeren. Dat stukje maakt je aan het grimlachen over de vileine methodes die neoliberale economen hanteren om zichzelf uit te vergroten en onmisbaar te maken.)

H.Witte
H.Witte10 jul. 2017 - 12:18

ArjenZh de werkelijke macht zit bij het grote geld. Zij die de politiek achter de schermen 'sturen'. Het militair industrieel complex bijvoorbeeld, maar ook de banken e.d. , de krantenmagnaten, de oliebaronnen, de oligarchen etc. etc. Ze hebben in de politiek wereldwijd vaak hun zetmannetjes, zoals ooit Pinochet door de VS is neergezet vanwege de grondstoffen, zoals ooit Sadist Hussein in Irak door de VS (lees: de oliebaronnen) werd gesteund en weg moest toen de oliewinning gevaar liep. Zoals Kuweit om die reden door de VS (lees:oliebaronnen) beschermd werd. Zoals Indonesie volgens de VS zelfstandig moest worden en los moest worden geweekt van Nederland om de VS de kans te geven grip te krijgen op de grondstoffen. Moet ik doorgaan met namen en rugnummers.

arjenZH
arjenZH10 jul. 2017 - 14:29

@HenkWitte Je noemt geen enkele naam en je levert geen enkel bewijs. Het militair industrieel complex is net zo'n nietszeggend stigmatiserend begrip als het " Internationale Jodendom" uit de donkere jaren 30-40 En hoe trekt dat "Complex" dan aan de touwtjes? De VS heeft haar (soms erg foute) politiek niet uitgevoerd voor de oliebaronnen, maar om de olietoevoer naar het vrije westen veilig te stellen. Oliebaronnen wonen overigens in Saudie Arabie en ik geloof toch echtniet dat ze daar hun olie gratis weg hebben gegeven aan onze oliebedrijven. Iets van de klok en de klepel?

Minoes&tuin
Minoes&tuin11 jul. 2017 - 18:06

Frank-Jose Bedankt!

van Eersel
van Eersel9 jul. 2017 - 17:25

Mja, maar niemand kan om Trump heen. En als het aankomt op wie gaat de Russen of NoordKorea aanpakken, dat zit Merkel gewoon nog in de zandbak te spelen terwijl Trump ten strijde trekt.

10 Reacties
Grozny
Grozny9 jul. 2017 - 17:47

Dat is het probleem van europa. Ze praten wel stoer en doen alsof ze stoer zijn, maar als puntje bij paaltje komt dan is het snel naar amerika rennen voor hulp.

Doofenschmirtz
Doofenschmirtz9 jul. 2017 - 18:31

Nou, zo te zien kan iedereen om Trump heen, als je kijkt naar de G20.

Cor Galis
Cor Galis9 jul. 2017 - 18:41

Wat schiet de wereld ermee op als "we" de Russen of Noord-Koreanen aanpakken? Leven en laten leven. Tump is overbodig.

Klaas Vaak2
Klaas Vaak29 jul. 2017 - 18:53

"wie gaat de Russen of NoordKorea aanpakken" Mensen die in dat soort termen denken hebben ze niet allemaal op een rijtje.

H.Witte
H.Witte9 jul. 2017 - 19:41

Beste Van Eersel vertel mij principieel gezien het verschil op het recht op het bezit van kernwapens tussen bijvoorbeeld Noord-Korea en de VS, Noord-Korea of Israel etc.

Yoda2
Yoda210 jul. 2017 - 2:40

@Henk Witte Beste Henk, begrijp je dat echt niet? Wanneer je beelden uit Noord Korea ziet, straalt daar de onderdrukking van af. Als zij volgens jou even veel recht hebben op nucleaire wapens als de VS of Israël, dan mogen jouw (klein?) kinderen onder de 12 vast gewoon zelf autorijden!

Gerard Twintig
Gerard Twintig10 jul. 2017 - 9:34

"op het recht op het bezit van kernwapens tussen bijvoorbeeld Noord-Korea en de VS, Noord-Korea of Israel etc." Henk Witte, de VS en Israel zijn democratieën, het kan zijn dat dat voor jou geen betekenis heeft, maar een democratie neigt naar een gematigd leiderschap, consensus, terwijl dictators (Noord Korea) het moeten hebben van verering, aanbidding, militarisme en staatscontrole, dat soort dingen. Hoeveel Hitlers heb jij nog nodig voordat je dat snapt?

Cliff Clavin
Cliff Clavin10 jul. 2017 - 12:28

@ Henk Witte - je vraag is legitiem, hoe vreemd sommigen ook tegen haar aankijken. Het is een theoretisch en formeel probleem. En belangrijk. Er bestaat geen natuurrecht op het bezit van kernwapens. En dat alleen één specifieke staatsvorm erover mag beschikken, dat is ook al niet in Stenen Tafelen gegrift. (Het Amerikaanse volk werd niet geconsulteerd of die kernbommen op Hiroshima en Nagasaki wel konden rekenen op de instemming van een meerderheid. Stel: dat volk was van tevoren eerlijk voorgelicht over de toestand toen, ten tijde van WO II; en over de krachtsverhoudingen. Zou het eigenlijk dan hebben gezegd: 'ja, gooi ze toch maar'? Ik bedoel: met de vaststelling dat de Amerikaanse regering toch democratisch gekozen was, maak je je er te eenvoudig van af - hoewel het wel kan.) Ik geloof niet dat Noord-Korea vanaf 1 januari 2018 democratisch zal zijn - er zijn enige aanwijzingen dat dat onwaarschijnlijk is; mogelijk is het wel, in theorie. Maar zijn de VS nog democratisch? Ik twijfel daar aan. Amerika hielp mee om Hitlers waanzin te beëindigen; de Duitsers waren overigens zelf ook bezig met de ontwikkeling van kernwapens, maar dat was geen succesvol programma. Informatie staat hier: http://www.atomicheritage.org/history/german-atomic-bomb-project De nucleaire machinerie werd niet door God zelf aan de USA geschonken, omdat Hij vond dat dat het mooiste en eerlijkste land op aarde is. Het land kon als eerste erover beschikken door veel oorzaken, waar toeval misschien de belangrijkste van is. En, niet onbelangrijk: Rusland en China hebben naar verluidt ook atoombommen. https://nl.wikipedia.org/wiki/Kernmacht Ik bedoel maar. (Vreemd genoeg worden op Joop, en daar niet alleen, elke dat wel Noord-Korea en Venezuela aangehaald, om te bewijzen dat in Nederland alles perfect is, en dat alle linkse mensen maar het best ingerekend zouden moeten worden, in het landsbelang.)

Cliff Clavin
Cliff Clavin10 jul. 2017 - 12:30

(Elke dag wel)

H.Witte
H.Witte10 jul. 2017 - 16:48

Beste Clif/Frank, dank voor je aanvullende en ondersteunende reactie. Sommige reaguurders begrijpen het niet erg goed. Het gaat om het principe. Voorts: het argument van de democratische staten snijdt geen hout. Is Rusland zo democratisch? Kan er voorts ook niet een Hitler op staan in een land met kernwapens?

Appie Mohamud
Appie Mohamud9 jul. 2017 - 17:14

Ouch.

[verwijderd]
[verwijderd]9 jul. 2017 - 16:28

--- Dit bericht is verwijderd —

3 Reacties
rbakels
rbakels9 jul. 2017 - 19:26

Als Korea en de VS een kernoorlog beginnen hoeven we daar weinig last van te hebben, want de Pacific is ver weg. Als Noord-Korea in gapend radioactief gat verandert zullen weinigen daar een traan om laten. Wel hoop ik dat Samsung nog mobieltjes kan leveren vanuit Zuid-Korea. Lastiger is het als de Koreanen de VS treffen. Ik vrees dat ze niet goed kunnen mikken zodat ze hopelijk een woestijn treffen maar mogelijk ook Silicon Valley. Staan wij dan klaar om Facebook, Google en andere ongewenste clubs naar Europa halen?

Appie Mohamud
Appie Mohamud10 jul. 2017 - 5:55

"Als Noord-Korea in gapend radioactief gat verandert zullen weinigen daar een traan om laten. Wel hoop ik dat Samsung nog mobieltjes kan leveren vanuit Zuid-Korea. Lastiger is het als de Koreanen de VS treffen. Ik vrees dat ze niet goed kunnen mikken zodat ze hopelijk een woestijn treffen maar mogelijk ook Silicon Valley. Staan wij dan klaar om Facebook, Google en andere ongewenste clubs naar Europa halen?" Wat goed om te weten dat je meer om je mobieltje geeft dan mensen leven, ach en je hebt ook niks aan je mobiel als je de leedvermaak van gedode mensen nirt kan volgen via facebook. Wat goed van joh.

adriek
adriek10 jul. 2017 - 7:25

Beetje naieve reactie @FritsJansen. Toen in Tsjernobyl een kernreactor een tikkeltje stond te lekken konden hadden we hier last van de fallout. Toen in IJsland een flinke vulkaanuitbarsting was lag in half europa het vliegverkeer plat. Als het daar in het verre oosten serieus fout zou lopen zullen we er in het westen heel veel last van hebben, al zullen er misschien niet direct doden vallen. Mocht Silicon Valley in rook opgaan zal dat ook een flinke schok geven, maar wees gerust: er zijn in de rest van de wereld nog meer dan genoeg slimmerds die voor technologische vooruitgang zullen blijven zorgen.

Meta Foor3
Meta Foor39 jul. 2017 - 15:51

Trump is als zwarte piet : iedereen scheldt erop, is het er niet mee eens, maar wegkrijgen gaat niet zolang hij uitgenodigd blijft worden bij elk evenement.

3 Reacties
General Kenobi
General Kenobi9 jul. 2017 - 16:25

Trump is als zwarte piet : iedereen scheldt erop, is het er niet mee eens Rare vergelijking, Zwarte Piet is nog steeds onwijs populair onder de Nederlandse bevolking. 85% wil hem houden zoals hij is.

Gerygrr
Gerygrr9 jul. 2017 - 16:25

De enige overeenkomst tussen Trump en Piet is dat er discussie over hen bestaat. Het onderwerp verdeelt sterk. Schelden? Liever niet ook niet op Piet.

Appie Mohamud
Appie Mohamud9 jul. 2017 - 17:11

Je vergelijking klopt niet. Trump kan weggezet worden en na 4 jaar komt hij zeker nooit terug. Probeer je van zwarte piet af te komen krikg je racistisch bagger over je heen en lijkt het hele land in eens racistisch te kunnen gedragen.

Grozny
Grozny9 jul. 2017 - 15:41

Trump is een delegeer president, dat is algemeen bekend. Stanford prof over trump en korea. "So what Trump did last week, was move away from carrot and towards the stick. Therefore, we saw the cutting off the Chinese bank [that does business with North Korea], [increased] arms sales to Taiwan, the meeting with Modi of India, putting China in the worst category in the new human trafficking report, and also freedom of navigation operations in the South China Sea. All of this was in the space of five days -- that is not a coincidence. We have tried for two decades to give [North Korea] carrots, it has absolutely failed. So Trump is now imposing costs." Vooral operationeel militair heeft dit enorm veel voordelen tov obama. Bij obama was alles langzaam bij trump gaat de beslissingsboom veel sneller. David ignatious een trump critici. "More seriously, the big attacks that have taken place around Raqqa, one in particular, a surprise landing by helicopter, I was told by the top US commanders, would not have taken place if it hadn’t been for President Trump’s decision to delegate military authorities down to the level of command. I mean, under Obama that would have taken a couple weeks of White House meetings and then they still wouldn’t have made up their mind. In this case there was not one meeting. They just said, General Townsend, the commander in Baghdad, you decide. And three days later, these Kurds who’d never seen an airplane or helicopter had been helicoptered across a lake for a surprise attack that is probably the most daring and decisive of the war."

1 Reactie
Karingin
Karingin10 jul. 2017 - 5:02

Trump is een delegeer president, dat is algemeen bekend. Mja, zo kun je het ook zien natuurlijk. Maar inderdaad wel beter dat iemand met de aandachtsspanne van een goudvis de belangrijke beslissingen aan een ander overlaat.

HH2
HH29 jul. 2017 - 15:40

Trump wordt te kakken gezet - of dat terecht of onterecht is, dat weet ik niet, want ik heb geen informatie over wat er werkelijk gebeurt (beslissingen, wetten etc.). Al decennia lang had ik Trump nooit hoog zitten - die man met z'n toren. Lee Towers ook niet, maar dat verhaal is anders. https://nl.wikipedia.org/wiki/Lee_Towers Soit. 'n President, die z'n land zeer veel goeds heeft gebracht en adequaat de corruptie heeft bestreden, José Mujica, daar hoorde men tijdens zijn ambtstermijn haast nooit wat over in de Nederlandse pers. Die man woonde in 'n eenvourdige boerderij met z'n vrouw, drie katten en ver weg stond 'n eenzame soldaat ter bewaking van de president. Als hij tijd had, sleutelde hij aan z'n tractoren en bewerkte z'n land. Door elke regeringsleider gerespecteerd. https://www.youtube.com/watch?v=zhBLKdQp5gM https://nl.wikipedia.org/wiki/Jos%C3%A9_Mujica Trump zie ik dit niet doen, Obama ook niet en Rutte al helemaal niet. Waarom wordt er zoveel goeds vergeten? https://www.youtube.com/watch?v=9q6xRQBF11M

3 Reacties
Klaas Vaak2
Klaas Vaak29 jul. 2017 - 18:47

Mujica zal nooit worden vergeten door de mensen die zich inzetten voor een andere betere wereld. Hij is een voorbeeld voor ons allen.

Cliff Clavin
Cliff Clavin10 jul. 2017 - 16:27

Dank aan HH en Klaas Vaak - om eerlijk te zijn wist ik niets over José Mujica. Ik zou in een TV-quiz die naam niet hebben kunnen duiden. Daarom mijn hartelijke dank voor jullie bijdragen. Overigens verbaast me het dan niets dat de (Nederlandse) media nooit aandacht voor hem hadden. Slechtheid en geweld genereren snel geld. Goedheid niet.

OlavM
OlavM14 jul. 2017 - 8:27

@ HH: En hij reed in een eenvoudige kever, als ik me niet vergis.

Bickle
Bickle9 jul. 2017 - 15:26

Trump volgelingen hebben geen boodschap aan dit soort berichten. Die blijven hem toch wel achterna lopen. Waarom ze dat blijven doen weten ze waarschijnlijk zelf niet. Op een of andere manier identificeren zij zichzelf met hem. Blind fanatisme ligt er aan ten grondslag, verstand wordt er niet bij gebruikt. Oftewel, wie niet voor Trump is die is tegen ons.

11 Reacties
Grozny
Grozny9 jul. 2017 - 15:44

@bickle Was zijn tegenstanders is het net andersom. Ieder complimentje dat je aan trump geeft en je bent gelijk pro poetin en een trump groupie. Er is totaal geen perspectief meer. Trump doet enorm veel slechte dingen, maar trump doet sommige zaken ook enorm goed en die mogen ook benoemd worden.

Karingin
Karingin9 jul. 2017 - 16:15

Nou benoem er op los, ik ben benieuwd!

Appie Mohamud
Appie Mohamud9 jul. 2017 - 17:14

"Was zijn tegenstanders is het net andersom. Ieder complimentje dat je aan trump geeft en je bent gelijk pro poetin en een trump groupie." Ik beloof dat ik je niet als Trump groupie zal bombarderen, maar alstublieft noemt u 1 compliment wat hij zeker verdient. Ik kan namelijk op geen 1 komen.

Grozny
Grozny9 jul. 2017 - 17:42

@appie Zoals ik in een post hierboven al zei. Noord-korea en isis in syrie zijn twee voorbeelden.

Bickle
Bickle9 jul. 2017 - 17:45

@Grozny Ik probeer altijd in ieder mens het goede te zien van. Op wat voor een manier dan ook. En dus ook bij Donald Trump probeer ik écht de (enorm) goede dingen te zien. Maar tot op heden zie ik steeds opnieuw iemand die zijn eigen ego laat prevaleren boven het belang van een ander. Ik zie iemand die niet de charme heeft om mensen aan zich te binden, bevolkingsgroepen te harmoniëren en troostende, oprechte woorden weet te spreken die vanuit zijn hart komen. Vertel me alsjeblieft wat de enorm goede dingen zijn die hij gerealiseerd heeft. En die er niet voor gezorgd hebben dat mensen tegen elkaar opgezet werden.

Appie Mohamud
Appie Mohamud9 jul. 2017 - 19:26

"@appie Zoals ik in een post hierboven al zei. Noord-korea en isis in syrie zijn twee voorbeelden." Wat is er met korea? Of bedoel je de nucliëre oorlog wat hij wil ontketenen? En wat heeft hij bereikt in Syrie behalve onmogelijk maken om nog enige luchtaanval vanuit het westen op ISIS, precies zoals Assad en Poetin wouden? Ow wacht dat laaste is inderdaad een pluspunt maar betwijfel of Amerikanen en europa blij mee is. En of hij dat uberhoubt op de uitkomst was aan het jagen.

Grozny
Grozny9 jul. 2017 - 20:18

@appie Begin eerst maar eens met het lezen van het bericht waar ik naar refereerde voordat je het over andere zaken hebt. Ik heb het over het maken van operationele militaire beslissingen en een gecoordineerde diplomatische beleidsverandering mbt noord korea.

Appie Mohamud
Appie Mohamud9 jul. 2017 - 22:19

Grozny. Ik heb wel je bijdragen gelezen maar belijkbaar lees je zelf niet wat knipt en plakt. Youw eigen plakwerk begint met: “So what Trump did last week, was move away from carrot and towards the stick." Wat dus inhoud dat hij de vreedzame wijzen overboord gooit en begint met slaan. Slaan of dreigen is goed als gaat om Iran of Syrie, maar hier gaat om een nucliëre capabele tegenstand. Ik weet niet wie als eerste gaat gebruiken maar 1 ding is duidelijk. En dat is dat elk land met zo een wapen ooit gaat inzetten alz hun land dreigt te vallen door toedoen van buitenaf. Een aanval op Noord Korea betekent een kernoorloog, want het zal niet blijven bij een paar slagen can America.

Grozny
Grozny10 jul. 2017 - 9:59

@appie Dit is nog steeds diplomatisch ingrijpen, niet militair. Al deze zaken zijn ook gericht naar china die weer moet ingrijpen op noord korea en niet direct op noord korea.

Bickle
Bickle10 jul. 2017 - 16:24

Ik zit nog steeds te wachten tot iemand mij verteld wat die enorm goede dingen zijn die hij gerealiseerd heeft.

Cliff Clavin
Cliff Clavin10 jul. 2017 - 16:45

Ik ga nu iets revolutionairs zeggen - het begint met een vraag: is Donald J. Trump een in-en-in slechte man, die een contract met de Duivel heeft lopen, en die de wereldheerschappij nastreeft, en die moord en doodslag zaaien wil, zoals een psychopaat zou doen? Mijn antwoord is een ondubbelzinnig: nee. Trump is impulsief, hij wil aanbeden worden, hij etaleert zijn prestaties en zijn welstand graag, hij doet dingen die niet mogen, hij is onvoorspelbaar, en hij is luid. Dat is in het geheel niet hetzelfde als wat de Amerikanen 'evil' noemen. ------- Trump is een 'hustler', een 'carnival barker'. Hij is een type: een man die zo ongeveer tot aan WO II in Amerika de spreekstalmeester van rondreizende kermissen was. Die mannen leken eigenlijk wel een beetje op W.C. Fields: ze waren kampioenen in imponeergedrag, ze hadden een megafoon, ze deden niets liever dan aandacht trekken en de eigen toko aan te prijzen, ze hadden, hoe zeg ik dat, wat 'moeite' met de vrouwelijke seksualiteit, en voor de rest: ze hadden werkelijk álles in de aanbieding: alcohol, drugs, en hoeren (naast het onderhouden van hun PR-functie waren ze ook gewiekste pooiers). Kortom: ze hadden veel rock & roll in huis (dit voor de youngsters op Joop). Trump is verre van het ultieme kwaad. Hij is wél gevaarlijk. Omdat hij de verkeerde man op de verkeerde plaats in de verkeerde tijd is. (Ik geloof dat ik met de man in het eerste het beste kroegje een paar lollige uren zou kunnen beleven, origineel waar.)