Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Trump-fanaten nemen Republikeinse partij over en richten 'bloedbad' aan in partijtop

  •  
12-03-2024
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
5091 keer bekeken
  •  
ANP-491792861

Trump-getrouwen hebben de leiding genomen over de Republikeinse partij en zijn direct begonnen aan een zuivering. Volgens Politico is er een “bloedbad” aangericht waarbij minstens zestig mensen, waaronder topfunctionarissen zijn ontslagen. Daarmee lijkt de overname van de partij door Donald Trump compleet.

Het was Trump zelf die voor de verkiezingen nieuwe kandidaten voor het partijleiderschap naar voren had geschoven, waaronder zijn eigen schoondochter Lara Trump. Vrijdag stemde een meerderheid van het Republikeins Nationaal Comité (RNC) voor de benoeming van de Trumpers. Direct erna zijn ze begonnen aan het uit de weg ruimen van mogelijke tegenspraak.

Het compleet van de pot gerukte extreemrechtse congreslid Marjorie Taylor Greene, bekend van haar geloof in “Joodse ruimtelasers” die expres bosbranden veroorzaken, juicht het “bloedbad” toe. In een reactie op het bericht van Politico schreef ze op X dat “MAGA het overneemt”.

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.