Sfeerfoto van Joop
Joop
Joop

Ultraconservatieve vrouwenhaters in Amerikaans Hooggerechtshof schaffen recht op abortus af

Zware klap voor vrouwenrechten in de VS
Joop

Trump-fan die te laat bij het Capitool was, jaren de cel in voor bedreigen Pelosi

  •  
15-12-2021
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
50602430713_a9071f9502_k
Een 53-jarige Trump- en QAnon-aanhanger is in de Verenigde Staten veroordeeld tot een gevangenisstraf van 28 maanden , omdat hij de Democratische voorzitter van het Huis van Afgevaardigden Nancy Pelosi met de dood heeft bedreigd. Zijn eigen moeder gaf hem aan bij de FBI. De man wilde op 6 januari ook meedoen met de terreuraanslag op het Capitool, maar kwam te laat.
Cleveland Grover Meredith Junior vertrok op 6 januari vanuit zijn thuisstaat Georgia naar Washington DC, met een auto vol wapens en zo’n 2500 kogels. Maar omdat hij niet op tijd vertrok, was de bestorming van het Capitool al voorbij toen hij arriveerde. Uit sms’jes in handen van justitie blijkt dat een familielid Meredith had laten weten dat Trump had gezegd dat de betogers naar huis moesten gaan. Daarop antwoordde Meredith: ‘Gelul. Trump wil koppen en die ga ik hem bezorgen.’
Meredith bleef in Washington, waar hij de volgende dag een gezamenlijke persconferentie van burgemeester Bowser en Nancy Pelosi bekeek. Daarop stuurde hij sms’jes rond waarin hij zei dat hij de twee vrouwen live op tv door hun hoofden zou schieten. Merediths moeder was zo overtuigd dat haar zoon tot actie zou overgaan, dat ze de FBI inlichtte.

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (2)

Uw Psychiator
Uw Psychiator15 dec. 2021 - 13:24

'Cleveland Grover Meredith Junior' - prachtige en ook statige naam, daar valt niets op af te dingen. Jammer dat zijn ouders er niet ook 'Washington' ingefrommeld hebben; dit zou nog meer indruk gewekt hebben, én er zou de naam van een succesvol jazz-saxofonist in voorkomen, ook dat. Voor het overige: een huiveringwekkend verhaal van ontsporing, dreiging, en aanwezig geweldspotentiëel; maar ik kan het niet laten het woordje 'sneu' bij te zetten. Op reis met een auto vol wapens en 2.500 kogels, en dan te laat komen voor de 'main event' in Washington? Had Grover geen radio aan op zijn missie? Had hij op tijd naar moeders in Georgia terug kunnen keren. Tja, zijn teleurstelling zal immens geweest zijn; maar dacht hij écht dat hij dicht genoeg bij de dames Bowser en Pelosi in de buurt zou kunnen zijn om zo een luguber en vermetel misdrijf te kunnen plegen? Misschien was Grover onder invloed van verdovende hashish en opruiende speed, wie weet? Wat een verhaal weer uit dat knotsgekke land.

Paul250371
Paul25037115 dec. 2021 - 12:39

Verkopen ze daar in rechtse riolen ook al wapens?