Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Trump dreigt Noord-Korea met 'totale vernietiging'

  •  
19-09-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
61 keer bekeken
  •  
5440384453_4669d0096b_b
Donald Trump heeft gedreigd Noord-Korea ‘compleet te vernietigen’ als het land geen eind maakt aan zijn nucleaire programma. De Amerikaanse president uitte zijn dreigement tijdens zijn allereerste toespraak tot de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties in New York. ‘De raketman is bezig met een zelfmoordmissie,’ aldus Trump.
Trump begon zijn toespraak met de bewering dat het ‘erg goed’ gaat met de VS sinds de verkiezingen afgelopen november. Trump roemde onder andere de successen op de aandelenmarkt en de Amerikaanse economie. Tussen de zinnen door pauzeerde Trump voor applaus dat niet kwam.
Niet alleen Noord-Korea moest het ontgelden in de toespraak van Trump. Ook Iran kreeg de volle laag. Volgens Trump is de deal die onder president Obama tussen de twee landen werd gesloten ‘een schande’ en is Iran een ‘schurkenstaat’ met een ‘corrupt regime’.
US President Donald Trump says "rogue nations" pose a threat to the world, in his maiden address to the UN General Assembly pic.twitter.com/CNpJojcNaq
— AFP news agency (@AFP) 19 september 2017
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.