Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Trump dreigt met Republikeinse verkiezingsboycot in 2022 en 2024

  •  
14-10-2021
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
604 keer bekeken
  •  
BOX - HOLYFIELD - BELFORT - TRUMP - POLITICS

© Former US President Donald Trump drinks a soda as he hosts the Holyfield vs Belford boxing match live with commentary at the Hard Rock Live in Hollywood, Florida on September 11, 2021. CHAN

Donald Trump heeft een verklaring uitgegeven waarin hij dreigt dat zijn aanhangers bij de verkiezingen van 2022 en 2024 niet zullen gaan stemmen. De Republikeinen zullen thuisblijven als de “verkiezingsfraude van 2020 niet wordt opgelost”, schrijft de voormalige president.
Trump blijft maar beweren dat er bij de presidentsverkiezingen van 2020 sprake was van grootschalige fraude. Enig bewijs daarvoor heeft hij tot nu toe niet geleverd. Trump verloor de verkiezingen van Biden met meer dan 7 miljoen stemmen verschil.
Het advocatenteam van Trump probeerde in ruim vijftig zaken federale rechters ervan te overtuigen dat de uitslag ongeldig moest worden verklaard. Telkens ving team-Trump bot.
De opstelling van Trump verdeelt de Republikeinse partij. Verscheidene Republikeinen roepen de achterban op om in 2022 op Democraten te stemmen. Zo moet worden voorkomen dat de partij volledig in handen valt van extremistische complotdenkers.
Trumps eindeloze gehamer op stemfraude speelde vermoedelijk ook een rol bij de lage opkomst van Republikeinse kiezers bij de stemming over de senaatszetels in Georgia in januari. De Democraten wonnen beide zetels en verwierven zo een meerderheid in de Senaat.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Reacties (66)

MartinvanderLinde
MartinvanderLinde15 okt. 2021 - 13:58

Eigenlijk is deze oproep een variatie op het thema dat verkiezingen onbetrouwbaar zijn. Hij wil dat ze eerlijker worden, waarmee hij bedoelt dat hij zelf wil bepalen wie er gewonnen heeft en niet een electoraal college. Daar wordt hard aan gewerkt door zijn partijgenoten. Toch zet het wel aan het denken. Bij de verkiezingen van 2020 begon hij al in 2019 met zijn uitspraken dat de verkiezingen niet eerlijk zouden zijn. Niemand durfde toen hardop te zeggen dat hij er stevig rekening mee hield dat hij zou gaan verliezen van Biden. Met de kennis van nu kunnen we zijn huidige uitspraken ook zien als een indekken tegen toekomstig verlies. Of nog beter, dat hij zich terugtrekt omdat hij het weer niet redt en daarvoor de reden heeft dat de verkiezingen nog steeds oneerlijk zijn en hij dus niet kan winnen. Ik las ergens dat Trump het jongetje is dat in de zandbak poept als zijn moeder hem roept voor het eten zodat andere kinderen er niet in kunnen spelen.

Minoes&tuin
Minoes&tuin15 okt. 2021 - 13:19

Geef die man en zijn denkbeelden geen ruimte!

henk-alexander
henk-alexander14 okt. 2021 - 20:35

Fijn dat Trump opgerot is, maar vrees wel een dat het weldenkende deel van de wereldbevolking het als een pyrrusoverwinning moet opvatten. Zolang de Democraten hun linkerflank senang kunnen houden, wordt de kans verkleind dat Trump weer zijn strapatsen kan uithalen. In 2016 hebben de progressieve Democraten vanwege Clinton het laten afweten waardoor Trump nipt kon winnen - dus het waren niet de Russen. Als de Democraten voor 2024 niet met een progressieve kandidaat komen is hetzelfde scenario als in 2016 te verwachten.

5 Reacties
Fransss en Vrij
Fransss en Vrij15 okt. 2021 - 12:16

Alsof de Democraten geen rechterflank hebben....

henk-alexander
henk-alexander15 okt. 2021 - 22:31

Fransss en Vrij, ´...Alsof de Democraten geen rechterflank hebben….´ Juist, en de rechterflank van de Democraten gaat gedwee mee met de neocons en oorlogshitsers zoals we hebben kunnen zien met Irak, Afghanistan, Libië, Syrië, Jemen, Venezuela, Rusland, China ...

Fransss en Vrij
Fransss en Vrij16 okt. 2021 - 12:01

Je bent wel opvallend positief over de Russen. Als die niks hadden uitgespookt in 2016, dan ... Als de Democraten voor 2024 met een zeer progressieve kandidaat komen zullen vele Republikeinen die een hekel aan Trump hebben niet op de Democratische progressieve kandidaat stemmen. De afkeer voor alles wat "communistisch" is dat hier gewoon solidariteit heet, is buitengewoon fel onder de Republikeinen.

henk-alexander
henk-alexander16 okt. 2021 - 21:19

Fransss en Vrij, '... opvallend positief over de Russen. Als die niks hadden uitgespookt in 2016, dan ...' Wat ze uitgespookt hebben valt in het niet bij wat de Amerikanen al decennia lang hebben gedaan. Heeft de VS niet een patent op het organiseren van regime changes? Met circa $150000 aan Russische ads en bots (zoals Mueller heeft aangetoond) zouden de Russen een marionet in het Witte Huis geholpen hebben. Zeer efficiënt en effectief als we dat afzetten tegen de honderden miljoenen dollars die de CIA heeft mogen spenderen om, voor de Amerikanen, onwelgevallige regeringen omver te werpen. Dat de Russen voor een schijntje een regime change in het machtigste land van de wereld hebben bewerkstelligd is niet erg waarschijnlijk. Als mijn scepsis wordt gezien als 'positief over Russen' dan vind ik dat niet terecht.

Fransss en Vrij
Fransss en Vrij17 okt. 2021 - 20:12

@ henk-alexander [ Wat ze uitgespookt hebben valt in het niet bij wat de Amerikanen al decennia lang hebben gedaan. ] Kom nou zeg! De Russen zijn net zo erg als de Amerikanen. Kijk naar Afghanistan, Cuba, Noord-Korea, Syrië, het IJzeren gordijn, De Krim, en zo voort. [ Zeer efficiënt en effectief... ] Jazeker. Want in tegenstelling tot de Russische media zijn de westerse landen zeer open. Dus kun je RT openlijk laten promoten wat je wilt en steun je gemakkelijk Baudet of Bannon met trollen op social media. En Trump heeft de popular vote niet eens gewonnen. Zeer efficiënt dus om op beperkte plekken net de "winner takes all" over de rand te duwen.

Tom Lucassen
Tom Lucassen14 okt. 2021 - 19:02

Gelukkig heeft Trump ook niet het eeuwige leven. En waarom zit hij niet achter de tralies? Die man heeft zoveel fout gedaan, een wonder dat hij nog vrij rondloopt.

Peter Stans
Peter Stans14 okt. 2021 - 18:59

Misschien moet Trump Willem Engel en Jeroen Pols inhuren. Die wonnen, in 1e aanleg, in ieder geval nog 1 zaak.....

Greendutch
Greendutch14 okt. 2021 - 18:21

het blijft een kind dat niet tegen verlies kan. gelukkig is dit de beste manier om de republikeinen van de troon te houden

Thuiszitter
Thuiszitter14 okt. 2021 - 17:43

Nou dat is mooi dan komt hij zeker niet toe aan zijn tweede president termijn.

Backtobasics
Backtobasics14 okt. 2021 - 17:39

Kan Elon niet even een raketje regelen voor deze man? En dan stiekum een beetje prutsen aan de software,.... zodat hij lekker in een baantje om de aarde blijft draaien.

ManekiNeko
ManekiNeko14 okt. 2021 - 15:47

Donald Trump heeft een verklaring uitgegeven waarin hij dreigt dat zijn aanhangers bij de verkiezingen van 2022 en 2024 niet zullen gaan stemmen. Zal je net zien dat de opkomst onder de Reps waanzinnig hoog is. Weet trump ook meteen hoe groot die aanhang van hem is. Verder ben je natuurlijk volledig geschift als je Reps op gaat roepen om niet te stemmen. Ik hoor de Dems al gniffelen

harmmeijer
harmmeijer14 okt. 2021 - 14:50

Een man met een psychiatrische stoornis, een geesteszieke, die bezig is een heel land naar de verdoemenis te helpen mag nog steeds zijn gang gaan van de Republikeinen. Onvoorstelbaar.

1 Reactie
Tom Lucassen
Tom Lucassen14 okt. 2021 - 19:03

Heb je dat boek van zijn nichtje gelezen? Die man is totaal gestoord, ook wel zielig ergens.

Marc Marc
Marc Marc14 okt. 2021 - 14:36

Ach, als je de onderzoekscommissie naar 6 januari een beetje volgt zou je kunnen denken dat Trump en zijn aanhangers in 2022 allemaal in de bak zitten vanwege de couppoging.

JanB2
JanB214 okt. 2021 - 14:28

Deze man is werkelijk oersaai. Zoals nagenoeg alle narcisten trouwens.

MartinvanderLinde
MartinvanderLinde14 okt. 2021 - 14:09

Als je een boodschap maar eindeloos herhaalt wordt hij vanzelf waar. Dat lijkt zich bij een groot deel van de Amerikaanse uiterst rechtse achterban te voltrekken. Voor ons lijkt dat dom en we halen onze schouders er bij op. Voor de gemiddelde Trumpstemmer is dat de waarheid geworden. Hij wordt bevestigd door de kopstukken van de Republikeinse partij, gouverneurs, congresleden en ook de grootste omroep Fox laat niets na om mensen op het verkeerde been te zetten. Waar we in Nederland te maken hebben met een relatief kleine groep (laaggeschoold, politiek analfabeet én uiterst wraakzuchtig) die PVV of FVD stemmen, is die groep op het uitgestrekte platteland in de VS relatief groot. Daarnaast wordt hard gewerkt om de kieswetgeving aan te passen, niet alleen door minderheidsgroepen het stemmen onmogelijk te maken maar ook door de politiek te laten beslissen welke stemmen geteld worden en welke niet. Alles wordt uit de kast gehaald, de volkswoede, het dreigen met een burgeroorlog, om te verhullen dat de Republikeinen een minderheid aan het worden zijn. Op de site Diffen staat een mooi overzicht wat de verschillen zouden zijn als electoral vote vervangen zou worden door de popular vote. Gerymandering zou niet meer kunnen of beter het zou geen zin meer hebben. Politico liet zien dat door zo'n wijziging de bevoordeling van dunbevolkte plattelandsgebieden, die nu nog onevenredig veel macht hebben, zou stoppen waardoor met name de Democraten voor langere perioden aan de macht zouden blijven. Terug kijkend zouden de meeste Republikeinse politici het af hebben gelegd tegen hun Democratische tegenstanders. Trump zou nooit aan de macht zijn gekomen. Leugens en bedrog zijn dus nodig om het dreigende tekort aan eigen kiezers te compenseren. Zonder leugens en bedrog is er geen toekomst voor de conservatieven.

2 Reacties
MartinvanderLinde
MartinvanderLinde14 okt. 2021 - 14:11

https://www.diffen.com/difference/Electoral_Vote_vs_Popular_Vote

Tom Lucassen
Tom Lucassen14 okt. 2021 - 19:10

Totaal idioot dat een staat als Alabama met 5 miljoen inwoners 11 (!!) electoral votes krijgt, terwijl Californie met 40 miljoen inwoners er 55 krijgt.Dat zouden er in verhouding tot Alabama dan 88 moeten zijn, of Alabama zou er maar 6 of 7 mogen krijgen. Als je al die teveel aan platteland electoral votes optelt zijn dat er heel wat in het voordeel van de Republikeinen. Dat systeem moet echt anders.

Sonic2
Sonic214 okt. 2021 - 12:26

Trump bereidt een coup voor. Op 6 januari hebben we daar al een prima voorbeeld van gezien, maar die coup was rommelig georganiseerd. Nu heeft Trump een aantal jaren om die coup voor te bereiden. Of het wordt een echte coup of Trump "wint". Net als dat Amerika overal voorloper in is op politieke ontwikkelingen zal dit een jaar of 3 a 5 later in Nederland en West Europa ook gemeengoed worden. Ik kan gewoon geen nationalist meer zien. Deze verraders. Al die mensen ook hier die er ook maar enigszins mee sympathiseren. Die het nuanceren en allemaal niet zien. Of niet willen zien. We gaan in 2024 met weemoed terug kijken op de Trump van 2021. En op die coup. Dit gaat zo fout als maar fout kan gaan. Natuurlijk is het geen boycot. Het is een verdere verkrachting van de democratie. Die in handen van het nationalistische gespuis uiteraard nooit veilig is. In Nederland leggen we er ook dag in dag uit de rode loper voor uit. En ik vrees dat dit betoog nog te optimistisch is.

7 Reacties
Jonkheer
Jonkheer 14 okt. 2021 - 12:56

@Sonic - Trump en de beweging die hij in gang heeft gezet zijn inderdaad levensgevaarlijk. Ze zijn als het paard van Troje. Ik ben elke keer weer verbaasd dat er zoveel mensen zijn die dat niet zien. Eerlijk is eerlijk: in het begin vond ik dat Trump en zijn aanhang hier wel erg radicaal zwart werd gemaakt. In een democratie moet immers ruimte zijn voor divers gedachtengoed. Maar met zijn doen en laten en zijn statements brengt hij de democratie waar hij zijn macht aan ontleent steeds verder en steeds nadrukkelijker in gevaar. Dat hij de onderste steen boven wil hebben over 'The Great Lie' begrijp ik. En vind ik terecht. Ik ben alleen als de dood dat na die onderste steen Trump niet tevreden is - kans: 99,9% - en dat hij dat dan weer zal gebruiken om zijn achterban op te zwepen. En daartoe heeft hij nu al een zwengel aan het vliegwiel gegeven.

stokkickhuysen
stokkickhuysen14 okt. 2021 - 13:48

Dat hij de onderste steen boven wil hebben over ‘The Great Lie’ begrijp ik. He is the liar??

Jonkheer
Jonkheer 14 okt. 2021 - 14:37

@stokkickhuysen - Dat lijkt mij zo goed als zeker. Ik kan (en wil?) niet geloven dat er op zo'n grote schaal gefraudeerd is als Trump beweerd.

Sonic2
Sonic214 okt. 2021 - 14:43

@ Jonkheer Amerika is nog een democratie, omdat Trump te stom en te dom was om een coup goed te organiseren. Dat is de enige reden dat Amerika nog een democratie is. En zijn diehard achterban( degene die heel close bij hem staan en ook bij die coup poging waren) reageerde te impulsief. En er waren nog teveel mensen binnen de GOP die nog een greintje van fatsoen en integriteit hebben. Die zullen opzij worden gezet. En worden vervangen door Trump vertrouwelingen. Voor de rest is het inderdaad zo dat een democratie ruimte moet zijn voor divers gedachtengoed. Maar dat verdwijnt met Trump en zal in Nederland ook verdwijnen met Baudet. Omdat deze mensen( Trump voorop) staan voor hun eigen waarheid, eigen democratie, eigen rechtstaat, eigen kiezers. En 0,0 voor de andere kant. En Trump wil niet de onderste steen van de big lie boven. Hij wilt een Trump dictatuur. Hij is groot fan van Poetin. En dan weet je al hoe laat het is. Ik prijs in Nederland ons coalitie systeem. Ik prijs de mogelijkheid om niet met dit soort Trump partijen te regeren. En kan het als niet anders zien als veiligheid muur tegen een nationalistische dictatuur.

johannn2
johannn214 okt. 2021 - 15:11

Jonkheer, Toen Trump net aan de macht was was er een vooraanstaande Amerikaanse deskundige die stelde, dat als hij een jaar aan de macht zou kunnen blijven de schade die hij zou aanrichten onherstelbaar zou zijn. [ Heb helaas geen linkje kunnen vinden daarnaar. Daarom onderstaande.] https://www.nu.nl/buitenland/6136957/vooraanstaande-geleerden-slaan-alarm-over-teloorgang-van-democratie-in-vs.html "De geleerden waarschuwen dat als democratie eenmaal in "een negatieve spiraal" zit, het decennia kan duren voordat een land daarvan hersteld is. In de tussentijd kunnen geweld, corruptie, politieke chaos en sociale onrust de kop opsteken, wat uiteindelijk leidt tot een "ondermijning van de nationale welvaart". .

Piet Helmons
Piet Helmons14 okt. 2021 - 15:46

Sonic: ik denk dat je te pessimistisch bent. 2 jaar geleden gaf ik je gelijk vwb Nederland toen FVD dreigde de grootste partij te worden maar Baudet heeft zichzelf buitenspel gezet en Wilders is al 10 jaar lang geen belangrijk speler voor regeringsdeelname. Amerika weet ik nog niet. Is ook afhankelijk hoe Biden het gaat doen.

Sonic2
Sonic214 okt. 2021 - 16:46

@ Piet Helmons Zou kunnen. Het zou kunnen dat ik te pessimistisch ben. Ik vergelijk het met 2015 en 2016. Toen was Trump nog die fijne rechtse verfrissing voor vele. De outsider die de gevestigde orde om ver wierp. Het laatste wat we kunnen hebben is naïviteit. Voor de rest deel ik wel uw mening dat we het in Nederland redelijk hebben ingekapseld. Dat biedt hoop.

Brenda T. Glooriks
Brenda T. Glooriks14 okt. 2021 - 12:18

Typisch gedrag van een slechte verliezer, helpt misschien om het draagvlak binnen de Republikeinse partij voor Trump definitief door het putje te laten gaan.

5 Reacties
Break on through
Break on through14 okt. 2021 - 13:14

Trump kan zn nederlaag niet toegeven. Dat maakt hem inderdaad een slechte verliezer. Het is een regelrechte Narcist.

johannn2
johannn214 okt. 2021 - 15:26

Brenda, Niet voor de harde kern van zijn kiezers - zo'n 40%. En niet voor de Congreskeden die voor herverkiezing afhankelijk zijn van zijn steun. Hij is nog steeds DE macht in de Republikeinse partij. .

PVDB2
PVDB214 okt. 2021 - 16:32

Echte macho's, zeker in een topfunctie, willen graag hun macht etaleren. Waar nodig misbruiken om bij geen sterke zaak toch proberen dit te winnen. Vaak met sterke verhalen, bluf en een grote mond. Hebben heel veel moeite met het toegeven van verlies. Het zijn winnaars. Eerder kleine kinderen in mijn opinie als je je verlies of ongelijk niet kan toegeven. Men zoekt excuses die soms zover van de waarschijnlijk van gebeuren zijn, of zo hypocriet, dat het vaak beter is gewoon gelijk te geven. Zeker als het nergens over gaat. Of zoals een oude kennis van me jaren geleden zei die van dit type personage i: Als je niet eerlijk en volgens de spelregels kan winnen, dan moet je vals spelen. Maak niet uit hoe laag, als je maar wint. Zeker als je bepaalde positie hebt en je allerlei middelen en meestal wint, is het moeilijk als eens iemand tegenkomt van wie je verliest. Wat een keer voor zal komen.

Brenda T. Glooriks
Brenda T. Glooriks14 okt. 2021 - 17:06

@johann En die positie en invloed gaat hij zo wel kwijtraken johann

johannn2
johannn214 okt. 2021 - 21:30

Brenda, Ik hoop dan wel bijtijds. .

Break on through
Break on through14 okt. 2021 - 12:14

Als Trump zn aanhangers verkiezingen gaan boycotten winnen de democraten dus bij voorbaat al. Ik doe vandaag nog de vlag uit! ????✌???? World peace is here to come!????

3 Reacties
johannn2
johannn214 okt. 2021 - 14:32

Break, Het tast de geloofwaardigheid, het draagvlakvan het Congres dat dan ontstaat - de legitimiteitsbasis; de onmisbare basis van iedere regering - ernstig aan. Als je een aanzet tot een opstand wilt, dan ben je dan goed bezig. .

Haz
Haz14 okt. 2021 - 14:38

Of er nu een democraat of republikein zit in de VS, world peace zal zeker niet het resultaat zijn. Maar blijf jij maar lekker dromen met je vlaggetje.

Break on through
Break on through15 okt. 2021 - 3:45

Snap het. Maar als ze niet mee willen doen aan verkiezingen hebben ze ook weinig argumenten om de dan winnende partij af te wijzen. Immers, ze hadden gewoon mee kunnen doen met de verkiezingen. Niet iedere republikein zal het er mee eens zijn om de boel te boycotten vermoed ik. Ik vraag me ook af in hoeverre het op een gewapend conflict uitdraait. Je tegenstandeer is dan uiteindelijk (maar ik denk vrij snel) immers het sterkste leger ter wereld met de meest uiteenlopende technische capaciteiten. Gaan ze altijd verliezen. Met Trump achter de tralies.

Joop den Uil
Joop den Uil14 okt. 2021 - 12:14

Biden heeft tot nu toe teleurgesteld ; Trump maakt derhalve een redelijke kans. Nieuwe bezem in de barn.

8 Reacties
EricDonkaew
EricDonkaew14 okt. 2021 - 13:54

Trump was net iets te idioot, mat name met het ontkennen van de verkiezingsnederlaag en het geen afstand nemen van de bestorming van het Capitool. Iets minder idioot en Trump had zowaar nog een kans gehad. Maar het was en is allemaal net iets té. En zo slecht doet Biden het toch niet? Kampioentje middelmaat, maar dat kan voldoende zijn.

johannn2
johannn214 okt. 2021 - 14:34

Joop, Eric, Als hij vóor die tijd veroordeeld wordt wegens criminaliteit, dan kan hij zich naar mijn beste weten niet meer verkiezbaar stellen voor enig publiek ambt. .

johannn2
johannn214 okt. 2021 - 15:20

Eric, W.b. Biden: De verhoudingen in de Senaat werken niet mee. Fifty fifty, maar bij staken der stemmen stemt de vice-president mee. Zeker nu de filibuster (nog??) niet is afgeschaft. Biden is - helaas- een aanhanger van het handhaven vand de filibuster. Hij lijkt nog steeds niet van zijn geloof af te zijn, dat er met de Republikeinen samen te kwerken zou zijn. .

ManekiNeko
ManekiNeko14 okt. 2021 - 15:39

@Joop den Uil 14 oktober 2021 at 14:14 Biden heeft tot nu toe teleurgesteld Vertel Jopie, vertel

Peter Stans
Peter Stans14 okt. 2021 - 19:01

Nieuwe bezem hahahaha.

johannn2
johannn214 okt. 2021 - 21:33

Manek, Doe je huiswerk en volg het amerikaanse nieuws. .

OlavM
OlavM15 okt. 2021 - 1:02

@ Joop den Uil: Trump een "nieuwe bezem"? Ben jij de leukste thuis?

ManekiNeko
ManekiNeko15 okt. 2021 - 10:02

@johannn 14 oktober 2021 at 23:33 Manek, Doe je huiswerk en volg het amerikaanse nieuws. Vertel jij het ons dan. Wat is er zo teleurstellend aan Biden dan.

Jonkheer
Jonkheer 14 okt. 2021 - 12:06

Ik ben het helemaal met Trump eens. Die leugen van hem moet inderdaad de wereld uit. Dus laat het onderzoeken. En laat Trump simultaan maar bewijzen dat er vals is gespeeld. Al dan niet via die rechtbanken. Als blijkt dat Trump gelijk heeft: Shame on the Democrats! Als hij ongelijk heeft: Trump met pek en veren op een strontkar zetten en door heel Amerika laten toeren.

15 Reacties
DeDunneVanDam
DeDunneVanDam14 okt. 2021 - 12:43

Dat klinkt heel mooi , en zou wellicht werken bij een rationeel iemand. Maar niet bij Trump en zijn aanhangers: er zijn al diverse audits geweest. Zoals in Arizona. Uitkomst: naar hertelling heeft Biden gewonnen. En zat zegt Trump: Fake news!. (zie ook: https://eu.usatoday.com/story/news/factcheck/2021/09/28/fact-check-arizona-audit-affirms-biden-win-doesnt-prove-voter-fraud/5846640001/ Wat u voorsteld werkt helemaal niet bij Trump. Die worden allemaar maar gesterkt in het feit dat de media liegt.

Fransss en Vrij
Fransss en Vrij14 okt. 2021 - 13:07

Bijna 50 rechters hebben geoordeeld dat er geen fraude is en je wilt toch nog een onderzoek? Al zou god persoonlijk naar de aarde afdalen om te verklaren dat er geen fraude was, dan nog zal Trump doorgaan met de leugen en zijn aanhang zal het blijven geloven.

EricDonkaew
EricDonkaew14 okt. 2021 - 13:49

@Jonkheer ----------------------------------- Het is toch overduidelijk dat Trump verloren heeft? En het gaat niet om één staat verschil (want dan had het heel misschien nog anders gekund), maar om een heel rijtje staten. Dus ik begrijp niet helemaal wat je wilt beweren.

stokkickhuysen
stokkickhuysen14 okt. 2021 - 13:58

Er zijn hertellingen geweest in Georgie, pennsylvania,, een '(fr)audit in Arizona geleid door een persoon die de hele Trump lie heeft onderschreven (terwijl je normaal gesproken een 'neutraal' persoon zou verwachten) maar zelfs die heeft niks gevonden. Er zijn rechtzaken geweest waar tot nu toe geen enkele snippet van bewijs voor fraude of wat dan ook is aangetoond. Dan zijn er bandopnames waar Trump mensen die verantwoordelijk zijn voor de verkiezingen onder druk zet om stemmen te 'vinden', waar die mensen niet aan meegewerkt hebben. je begrijpt er echt geen snars van. De verkiezingen zijn mede vanwege Corona aanzienlijk toegankelijker gemaakt. Per post stemmen, 24 uur kunnen stemmen, drop boxes, een langere termijn voor 'early voting'. Dat heeft ertoe geleid dat meer mensen dan ooit hebben gestemd. En dat is in het nadeel van Trump. Dus mijn vraag aan jou? Wat wil je nou precies, anders dan dat 'dit wordt uitgezocht'? Dat is al gedaan en blijkbaar heb jij de moeite niet genomen dat uit te zoeken, dat is toch aan jou dat je dat niet wil doen? Dan kun je toch niet eindeloos om onderzoek blijven vragen?

Jonkheer
Jonkheer 14 okt. 2021 - 14:48

Voor mij staat het inderdaad vast dat Trump verloren heeft. Maar als er nóg een onafhankelijk onderzoek voor nodig is om dat ook door te laten dringen tot Trump en zijn aanhang - vergeet niet hoe groot én machtig die is! - dan is dat wat mij betreft prima. Om zo'n movement te stoppen moet je soms twee keer met Round-up aan de slag. En wellicht zelfs nog wel een derde keer. Twee artikelen die de kracht van Trump onderstrepen: https://www.ad.nl/buitenland/liz-cheney-weggestemd-trump-verstevigt-grip-op-republikeinse-partij~aabf20a9/ https://www.nu.nl/buitenland/6162218/steeds-meer-republikeinen-denken-aan-trump-als-presidentskandidaat-in-2024.html

johannn2
johannn214 okt. 2021 - 15:21

DeDunne, Het lijkt overduidelik dat je hierin gelijk hebt. .

ManekiNeko
ManekiNeko14 okt. 2021 - 15:42

@Jonkheer 14 oktober 2021 at 14:06 Ik ben het helemaal met Trump eens. Die leugen van hem moet inderdaad de wereld uit. Dus laat het onderzoeken. En laat Trump simultaan maar bewijzen dat er vals is gespeeld. Al dan niet via die rechtbanken. Serieus?! Onder welke steen heb jij gelegen.

Peter Stans
Peter Stans14 okt. 2021 - 19:02

"Dus laat het uitzoeken".... Dat is al VIJFTIG keer gedaan. Hoeveel heb je nog nodig?

Sonic2
Sonic214 okt. 2021 - 19:31

@ Jonkheer Als je op die tweet klikt staat er donate America. Of je nu conservatief rechts bent of links bent. Of je nu van Trump houdt of niet. Dat is toch ridicuul. Mensen geld uit hun zakken kloppen om basis van een leugen. Morgen valt iedereen hier weer over Rutte heen, maar dit soort geldklopperij is kennelijk prima omdat een aantal mensen hier de mening van Trump delen.

johannn2
johannn214 okt. 2021 - 21:38

Manek, "Die leugen van hem". . . Lees dat nog eens, en kruip weer onder je steen. .

Fransss en Vrij
Fransss en Vrij14 okt. 2021 - 23:03

[ Maar als er nóg een onafhankelijk onderzoek voor nodig is om dat ook door te laten dringen tot Trump en zijn aanhang – vergeet niet hoe groot én machtig die is! – dan is dat wat mij betreft prima. Om zo’n movement te stoppen moet je soms twee keer met Round-up aan de slag. En wellicht zelfs nog wel een derde keer. ] Wat je nu zegt is hier allemaal al weerlegd. Diverse hertellingen en 50 rechtszaken waren niet genoeg en nu denk jij dat een extra onderzoek of zelfs drie wél gaan werken? Forget it! Je geeft zelf het antwoord al: "vergeet niet hoe groot én machtig die is!" maar je vergeet te realiseren dat het een "geloof" is in de grote leider.

OlavM
OlavM15 okt. 2021 - 1:00

@ Jonkheer: [Maar als er nóg een onafhankelijk onderzoek voor nodig is om dat ook door te laten dringen tot Trump en zijn aanhang – vergeet niet hoe groot én machtig die is! – dan is dat wat mij betreft prima.] Jij wil Trump en zijn aanhang overtuigen met rationele argumenten? Onzinnige verspilling van moeite, want die hechten maar aan één ding geloof ("the steal"), en zijn op geen enkele manier daarvan af te brengen. Het beste wat nu gedaan kan worden is Trump van harte te steunen met zijn "dreigement" dat zijn aanhangers bij de verkiezingen van 2022 en 2024 niet zullen gaan stemmen.

ManekiNeko
ManekiNeko15 okt. 2021 - 10:05

@johannn 14 oktober 2021 at 23:38 Manek, “Die leugen van hem”. . . Lees dat nog eens, en kruip weer onder je steen. Sorry hoor. Die leugens van hem zijn toch allang bewezen. Waarom moeten we dat dan weer opnieuw doen zoals Jonkheer voorstelt. Dan heeft Jonkheer toch duidelijk onder een steen geleefd

Jonkheer
Jonkheer 15 okt. 2021 - 12:34

@Maneki - In een ideale wereld onderzoek je iets, deel je de uitkomsten en is het klaar. Helaas. Dit is geen ideale wereld. Als dat wél jouw wereldbeeld is, weet ik niet wie er onder een steen leeft... ;-) Soms moet je heel veel moeite doen om je gelijk aan te tonen en zit de kracht in de herhaling. Kijk maar naar klimaatdiscussie. Die begint nu eindelijk te landen terwijl het Rapport van de Club van Rome toch al in 1972 redelijk scherp neerzette dat we op de verkeerde weg waren.

Fransss en Vrij
Fransss en Vrij16 okt. 2021 - 12:05

[ Soms moet je heel veel moeite doen om je gelijk aan te tonen en zit de kracht in de herhaling. ] Daarom blijf je maar telkens herhalen dat er nóg een onderzoek moet komen en ga je niet in op de 50 rechters en hertellingen. Dat werkt niet, hoor. Als dat wél jouw opvatting is, weet ik wel wie er onder een steen leeft…

Martin108
Martin10814 okt. 2021 - 11:55

Lijkt me een uitstekend idee, hoop dat er veel republikeinen thuis blijven. ????

rvb2
rvb214 okt. 2021 - 11:54

De vraag is of het erg is als een stel complotgekkies niet gaat stemmen. Ik zie er geen probleem mee, de VS kent voor zover ik weet geen stemplicht.