Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Trump betaalt voor het prikkeldraad, de Mexicanen stelen het

  •  
24-10-2019
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
194 keer bekeken
  •  
dailyshowmexico
De misdaadcijfers zijn hoog in de Mexicaanse stad Tijuana. Maar de bewoners hebben een oplossing: ze beveiligen hun huizen met prikkeldraad. Hoe ze aan dat prikkeldraad komen? Dat willen ze niet vertellen. Opmerkelijk is wel dat precies hetzelfde prikkeldraad wordt gebruikt om de grensmuur tussen de Verenigde Staten en Mexico te ‘verstevigen’. Trevor Noah van de Daily Show komt niet meer bij.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Reacties (18)

Gi Raf
Gi Raf24 okt. 2019 - 21:46

In de Mexicaanse stad Tijuana staat alleen de muur van Obama. Logisch dat Trevor Noah van de Daily Show niet meer bij komt. Als je het nieuws zo kunt manipuleren dan ben je echt een hele grote voor eigen publiek.

1 Reactie
Qizilbash2
Qizilbash225 okt. 2019 - 14:29

@ Giraf: 'In de Mexicaanse stad Tijuana staat alleen de muur van Obama' Nee, dat is niet waar. Het waren de republikeinen onder Bush (junior) die een dure project opzetten voor een muur van 1125 km. Toen Obama aan de macht kwam stopte hij het project juist omdat het volgens hem al compleet genoeg was. 'We have gone above and beyond what was requested by the very Republicans who said they supported broader reform as long as we got serious about enforcement. All the stuff they asked for, we've done. But ... I suspect there are still going to be some who are trying to move the goal posts on us one more time. They'll want want a higher fence. Maybe they'll need a moat. Maybe they want alligators in the moat. They'll never be satisfied. And I understand that. That's politics' https://www.politifact.com/truth-o-meter/statements/2011/may/16/barack-obama/obama-says-border-fence-now-basically-complete/ Bovendien is niet de muur gestolen maar het prikkeldraad waarmee Trump de afgelopen maanden de muur mee heeft versterkt. Niet vanaf de hekken nadat het prikkeldraad al was geïnstalleerd maar de rollen prikkeldraad vooraf. Het verhaal van Trevor Noah klopt inderdaad niet helemaal omdat het niet de Mexicanen waren die het prikkeldraad stalen maar een blonde blauwogige Gringo die het stal en aan de Mexicanen verkocht. https://www.theguardian.com/us-news/2019/mar/20/mexico-trump-border-wall-tijuana

Magische
Magische24 okt. 2019 - 16:52

Ja erg grappig. Tijuana is dus erg crimineel, net wat Trump niet wil laten overwaaien naar de VS. Heeft hij daar ongelijk in? Het is te makkelijk altijd Trump te bashen, met menig tweet doet hij dit zelf maar als de man gelijk heeft, dan mag dat toch ook gezegd worden. En tja als dat prikkeldraad gestolen wordt, is dat belastinggeld. Niet om erg om te lachen lijkt me want dat is ook het geld van de heer Trevor. Of zouden dit soort presentators genoeg verdienen om die paar euro niet te missen en er zelfs om te lachen?

3 Reacties
Sonic2
Sonic224 okt. 2019 - 21:56

Heb je een tissue nodig? Op klagerige, jankerige toon respect en credit opeisen voor een politicus. Maakt het hier iemand uit of Trump een bak met kritiek krijgt? Of moet Trump gelijk krijgen? Overigens is de drugsproblematiek inderdaad groot in Midden en Zuid Amerika. Wat u voor de rest omschrijft is al vele tientallen jaren staand beleid. Obama hield al genoeg immigranten bezig. Dus je maakt een hele hoop heisa over iets wat al beleid is. Enfin. Zoek de geschiedenis van muren maar eens op. En dan is een muur toch wel een erg heftig iets. Maar kennelijk mag je daar geen grappen over maken. En mag je niet een ander idee hebben over een muur zoals u. Trump verdient het om belachelijk gemaakt te worden. Elke dag. Trump spoort niet. Zijn beleid spoort niet. Politici verdienen het om belachelijk gemaakt te worden. Dat komt omdat ze onbetrouwbaar zijn. Daarom was Kopspijkers vroeger ook zo leuk. Omdat politici belachelijk gemaakt werden. Daarom is SNL leuk en daarom zijn Late Night Shows leuk. De Trump aanhang( en de aanhang van de Nederlandse Trumps) zijn verongelijkte snowflakes die nergens tegen kunnen. Wat is dat toch de laatste 10 a 20 jaar? Sinds wanneer is een onderzoek een heksenjacht? Sinds wanneer is een imitatie of een grap maken iets wat heel verkeerd is? Sinds wanneer moet je politici credit geven? Sinds wanneer zijn kiezers veranderd in een soort Justin Bieber fanboys die niet tegen kritiek op hun grote idool kunnen? En sinds wanneer nemen mensen die links zijn of zich neutraal voelen het op voor een oranje despoot? Sinds wanneer en waarom? Boeiend wat mensen over Trump zeggen. Wat kan het jou schelen.

JanKlaasen
JanKlaasen25 okt. 2019 - 5:54

Sonic Dat zijn de snowflakes? Zet maar eens op een rijtje wie er roepen beledigd of gekwetst te zijn.

Qizilbash2
Qizilbash225 okt. 2019 - 14:34

@ Magische: 'Ja erg grappig. Tijuana is dus erg crimineel, net wat Trump niet wil laten overwaaien naar de VS. Heeft hij daar ongelijk in?' Het waren blanke Amerikanen die de rollen prikkeldraad stalen vanaf de Amerikaanse zijde van de grens voordat het was geïnstalleerd. Zij verkochten het aan de andere kant in Mexico. https://www.theguardian.com/us-news/2019/mar/20/mexico-trump-border-wall-tijuana

hansdetorenkraai
hansdetorenkraai24 okt. 2019 - 12:18

Ja hoe lollig het ook mag zijn het is gewoon diefstal om jezelf te beschermen tegen de hoge misdaadcijfers, natuurlijk allemaal heel begrijpelijk. Hoor Trump al zeggen, zie je wel hoge misdaadcijfers en diefstal we moeten ons beter beschermen met nog veel meer prikkeldraad.

3 Reacties
Katootje2
Katootje224 okt. 2019 - 14:10

We kunnen de wijze woorden van Trump natuurlijk niet negeren.

hansdetorenkraai
hansdetorenkraai24 okt. 2019 - 16:57

Of ze wijs zijn betwijfel ik geachte Katootje 24 oktober 2019 at 16:10. Maar het lijkt me wel een opmerking die we kunnen verwachten.

Qizilbash2
Qizilbash225 okt. 2019 - 14:36

De dieven waren blanke Amerikanen en de klanten waren inderdaad Mexicanen die zich proberen te beschermen tegen criminelen. https://www.theguardian.com/us-news/2019/mar/20/mexico-trump-border-wall-tijuana

rvb2
rvb224 okt. 2019 - 12:02

Heel goed dat de mexicanen langzaam die muur afbreken. Dat mag wel wat sneller.

TigressApril
TigressApril24 okt. 2019 - 10:26

"They are taking our f̶a̶c̶t̶o̶r̶i̶e̶s̶ wires and they are moving them to Mexico! Very bad!" Ik zie het hem al helemaal zeggen.

Dr. Drees
Dr. Drees24 okt. 2019 - 9:57

Diefstal dus. Dat past geheel in het negatieve beeld wat Trump wil neerzetten.

1 Reactie
Qizilbash2
Qizilbash225 okt. 2019 - 14:38

Dr. Drees: 'Diefstal dus. Dat past geheel in het negatieve beeld wat Trump wil neerzetten' Wil Trump Amerikanen als dieven neerzetten dan? De dieven waren namelijk blanke Amerikanen en de klanten waren inderdaad Mexicanen die zich proberen te beschermen tegen criminelen. https://www.theguardian.com/us-news/2019/mar/20/mexico-trump-border-wall-tijuana

msj_meijerink
msj_meijerink24 okt. 2019 - 9:47

Giechel, wat een mop.

Jerry Bidet
Jerry Bidet24 okt. 2019 - 9:36

''I will build a great great wall on our southern border and I'll have Mexico pay for that'' Zo gezien is het hun eigen muur.

2 Reacties
Katootje2
Katootje224 okt. 2019 - 9:54

Heb je Trump al om het bonnetje gevraagd? Sinds de bekentenis van minister Opstelten geloof ik geen enkele politicus meer. -

johannn2
johannn224 okt. 2019 - 10:17

Jerry Een misverstand tussen Trump en de Mexicanen. Mexicanen denken bij muren aan huizen, Trump aan landen. En aangezien de Mexicanen ervoor moeten betalen . . . Ach ja. .