Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Trump belt favoriete tv-show en is twintig minuten lang niet stil te krijgen

  •  
27-04-2018
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
Schermafbeelding 2018-04-27 om 12.06.53
Het is geen geheim dat het favoriete tv-programma van de Amerikaanse president Trump Fox & Friends is, een programma van zender Fox News. De president laat zich niet alleen rijkelijk adviseren door de presentatoren en gasten, maar belt ook geregeld in. Zo ook tijdens de uitzending van donderdag. Maar in plaats van dat hij zich liet interviewen, besloot Trump aan één stuk door zijn eigen onsamenhangende verhaal af te steken.
When grandpa’s telling the same stories again and you can’t get him off the phone pic.twitter.com/GfCAfksEJJ
— The Daily Show (@TheDailyShow) 26 april 2018
Trump begon met iedereen te laten weten dat zijn vrouw Melania Trump jarig was, wat zowaar klopte. De first lady werd 48. Daarna ging het mis. De president ging vol op het orgel over de Democraten, Hillary Clinton (nog steeds), de volgens hem mislukte nucleaire deal met Iran en het lopende FBI-onderzoek naar zijn mogelijke samenwerking met de Russen.
Zo tierde Trump dat voormalig FBI-directeur al jaren informatie lekt, op illegale wijze een onderzoek tegen Trump is gestart en ‘zelf schuldig is aan vele misdaden’. Ook de FBI in zijn geheel kreeg ervan langs, de corruptie van het instituut is volgens Trump ‘een schande’. Trumps presidentschap zelf verdiende ‘een 10’ en de president is ‘teleurgesteld’ door het ministerie van Justitie dat vol zit met mensen ‘die er niet horen’.
Daarna ging Trump nog even verder over de chef politiek van NBC News Chuck Todd met wie hij het al tijden aan de stok heeft en die door Trump antisemitisch zou zijn bejegend. Vervolgens ging het over Trumps nieuwe vriendschap met muzikant Kanye West en natuurlijk over Trumps aartsvijand CNN.
Gedurende het relaas van Trump probeerden de presentatoren van het programma hem herhaaldelijk te onderbreken, maar zonder succes. Pas na twintig minuten lukte het Brian Kilmeade om Trump in de rede te vallen door te zeggen: ‘We zouden de hele dag met u kunnen praten, maar het lijkt erop dat u nog een miljoen dingen te doen heeft vandaag.’
Trump zelf liet achteraf weten een leuke tijd te hebben gehad.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.