Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Trump behandelt nucleaire crisis als zakenuitje

  •  
13-02-2017
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
trumpsecurity
De Amerikaanse pers en veiligheidsdiensten zijn zwaar geshockeerd over het totale gebrek aan respect dat team Trump laat zien met betrekking tot de nationale veiligheid en vertrouwelijke informatie. Nadat Trump enige tijd geleden al – zonder die stap zelf volledig te begrijpen – ervaren generaals in zijn ‘national security council’ verving door oud-Breitbart hoofdredacteur Steve Bannon, blijken de Trumpeteers het nu zo bont te hebben gemaakt dat inlichtingendiensten bewust gevoelige informatie achterhouden van het Witte Huis uit angst dat ze er niet mee om kunnen gaan.
Bizar tafereel Dat er wel degelijk reden is voor wantrouwen blijkt ook uit een bizar tafereel dat zich gisteren – voor de ogen en camera’s van talloze betalende gasten – afspeelde in Trump’s Mar-a-Lago resort. Trump had de Japanse premier Shinzo Abe tijdens zijn staatsbezoek uitgenodigd voor een rondje golf en een ‘working dinner’ in zijn eigen resort toen het nieuws brak dat Noord-Korea lange afstandsraketten had getest en afgevuurd in de richting van Japan. De raketten stortten uiteindelijk 310 mijl uit de kust van Noord-Korea neer in de Japanse zee, ook wel Oostzee van Korea genoemd. De Japanse premier Abe voelde zich logischerwijs geroepen om het internationale incident met zijn staf te bespreken, wat team Trump ook tot actie leek te bewegen. In het volle zicht van de andere gasten ontpopte het etentje zich tot een werkbespreking van een internationale crisis met nucleaire potentie.
Gasten zagen en filmden hoe adviseurs Steve Bannon en Michael Flynn hun stoelen dichter bij die van Trump trokken en hoe er ineens pakken papier op tafel kwamen. Terwijl medewerkers van Trump met zaklampen op hun telefoons de gevoelige dossiers bijlichtten, werd er druk gebeld met Washington en Tokyo. Het tafereel werd in detail door de gasten vastgelegd en beschreven aan Amerikaanse media.
Bij het aanzienlijke ledengeld van de Mar-a-Lago club zit blijkbaar ook toegang tot de president en zijn team inbegrepen. Onderstaande foto toont een gast van de club naast de man die de zogenaamde ‘nuclear football’ oftewel de vereiste codes voor het lanceren van een atoombom. Maar ook Steve Bannon gaat gewillig op de foto evenals president Trump, die zich laat zoenen.
Patsen Maar zelfs te midden van een internationale crisis kon Trump het niet laten om te patsen met zijn internationale gast. Hij crashte even later een trouwreceptie in de grote balzaal van het resort, waar hij op de foto ging met het bruidspaar alvorens de microfoon te grijpen en hun gasten toe te spreken:
“Ik zag ze vandaag buiten op het gras. Ik zei tegen de premier van Japan. Ik zei, Shinzo kom op, laten we erheen gaan en gedag zeggen.”
Om vervolgens toe te voegen, over het bruidspaar:
“Ze zijn al heel lang lid van deze club. Ze hebben me een fortuin betaald.”
Zonder commentaar:
Afbeelding: screenshot Twitter
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Reacties (10)

Dubbeldenker
Dubbeldenker14 feb. 2017 - 11:26

Ook hier gaat Trump uitsluitend voor de kijkcijfers. Highest Ranking ever van een POTUS bij een Noord Koreaanse rakettencrisis.

Doofenschmirtz
Doofenschmirtz13 feb. 2017 - 23:15

Dit kan toch nauwelijks verrassend zijn? Het past helemaal bij het totale onbenul van Trump en zijn staf. Die mensen hebben geen enkel idee waarmee ze bezig zijn. Het gebrek aan kennis is enorm, het geblunder en geimproviseer is stuitend. Trump is een huizenhandelaar die nooit een ander leven heeft geleid dan als over het paard getild rijkeluiszoontje. En zo regeert hij ook. Wat verwacht je? Dit is de realiteit. En straks hebben wij hier Geert, ons nationale onbenul. In Frankrijk Le Pen en in Duitsland de AfD. En zo grijpt het totale onbenul via geheel democratische weg de macht in Europa. Om de boel vervolgens af te breken en op de puinhopen te dansen. Men verwacht daarvan een louterende werking kennelijk, maar wat zullen al die dom-rechts stemmer bedrogen uitkomen. Juist zij zullen de slachtoffers zijn van hun eigen stemgedrag. Maar goed, dat kwartje valt niet, of veel te laat. En dan is er wel weer altijd een ander om de schuld te geven.

1 Reactie
Vuurrood
Vuurrood14 feb. 2017 - 9:24

Er is eerder op de rand van de vulkaan gedanst!

Johan eldert
Johan eldert13 feb. 2017 - 21:27

nou paul ryan. Je bent Rep. dit is jullie man. Of vallen nu de schellen van je ogen en begin je een impeachment procedure.

1 Reactie
Pater Familias
Pater Familias13 feb. 2017 - 22:24

Nou, Paul Ryan is nooit groot fan geweest van Trump. Dat heeft hij nooit onder stoelen of banken gestoken. Ik denk dat Paul Ryan zelfs heel graag Mike Pence naar voren schuift, want die is een stuk conservatiever dan Trump. We gaan het meemaken.

OlavM
OlavM13 feb. 2017 - 19:52

Allemaal te verwachten. Trump is een paljas, een ongeleid projectiel en een "classless clown". De hoogste tijd om een impeachmentprocedure te beginnen, want de schade die deze politieke schertsfiguur kan aanrichten is helaas enorm groot.

Jansen & Jansen
Jansen & Jansen13 feb. 2017 - 19:43

Trump zal uitleggen dat het de Democraten waren die met Noord Korea dit incident hebben geregeld om zo over het 25e amendement te kunnen beginnen, en de GOP zal hem geloven.

msj_meijerink
msj_meijerink13 feb. 2017 - 19:35

Fijn om te weten dat de veiligheid van je land in de handen van deze pannekoeken ligt. Moeten we nu in Europa de grenzen gaan dichtgooien voor vluchtelingen uit de USofA?

1 Reactie
Jansen & Jansen
Jansen & Jansen15 feb. 2017 - 14:11

Liever voor de Xpats en de wereldreizigers, die overigens tegenwoordig hun aanwezigheid in het buiteland omschrijven als "my Trump apology tour".

Bickle
Bickle13 feb. 2017 - 19:13

1) Is er nog iemand met gezond verstand in het Amerikaanse Congres 2) Tot hoe ver moet dit gaan voordat iemand (zie punt 1) aan de rem trekt.