Joop

Trump als Jezus uit die bekende musical

  •  
30-08-2019
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
trump_god
Het is een goede vrijdag met deze clip van Randy Rainbow waarin Donald Trump wordt bezongen met de hits uit Jesus Christ Superstar, in licht aangepaste versies. De vergelijking lijkt uitzinnig, ook al gedragen zijn aanhangers zich als ware gelovigen, maar zoals altijd met Trump overstijgt de werkelijkheid iedere fantasie. Hij verklaarde zelf tegenover de pers dat hij door God gekozen is en hij is ook echt uitgeroepen tot de nieuwe Koning der Joden , al valt voor hem natuurlijk te hopen dat dat beter afloopt dan de vorige keer.
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (10)

OlavM
OlavM31 aug. 2019 - 19:52

Extreem narcisme, uitlopend op een Messias-complex. Het is te hopen dat deskundigen in de geestelijke gezondheidszorg het Witte Huis in de gaten houden.....

Joost Spits
Joost Spits31 aug. 2019 - 0:35

Nou, Trump als je die vergelijking dan echt door mag trekken, zal hij niet uit de doden opstaan, alsjeblieft niet!... Als Trump, zoals hij zegt al door God gekozen zou zijn, lijkt me dat meer als een straf van God voor de mensheid. Zo van: Kijk dat krijg je er nou van, als u weigert uw verstand te gebruiken...

Imperialist
Imperialist30 aug. 2019 - 17:54

Het belachelijk maken van Trump komt voort uit de gefundeerde verwees dat hij wordt herkozen. Cognitieve dissonantie.

2 Reacties
Anoniempje5
Anoniempje531 aug. 2019 - 8:27

Dat is grappig want hij maakt vooral zichzelf constant belachelijk.

OlavM
OlavM31 aug. 2019 - 20:06

@ Imperialist: Kennelijk heb je het helemaal niet begrepen. Over "cognitieve dissonantie" gesproken! Trump zélf citeert in een eigen tweet een geschifte aanhanger die hem "the greatest President for Jews and for Israel in the history of the world" noemt, en bedankt hem daarvoor. Die fan beschouwt Trump als "een Koning van Israël", en de Israëli's zouden hem beschouwen als "the second coming of God". Trump eindigt zijn tweets na het uitgebreid citeren van deze woorden met: "Wow!" Wie maakt Trump dus belachelijk? Misschien toch hijzelf wel?

Le Chat Botté
Le Chat Botté30 aug. 2019 - 17:52

Overeenkomst en verschil tussen Jezus en Trump: beiden missen iedere basis in de werkelijkheid, maar alleen Trump is zich daarvan niet bewust.

1 Reactie
Anoniempje5
Anoniempje531 aug. 2019 - 8:26

Beide zijn alleen dankzij hun machtige vaders nog wat geworden in het leven, maar alleen Trump is zich daarvan niet bewust.

Grietje Vleeshart
Grietje Vleeshart30 aug. 2019 - 10:16

Aardig, heel aardig.

2 Reacties
Warid
Warid30 aug. 2019 - 14:46

Ik vind Randy heel erg leuk, maar deze is beslist niet zijn beste, is mijn bescheiden opinie.

Grietje Vleeshart
Grietje Vleeshart30 aug. 2019 - 21:53

Ik ken het oeuvre verder niet, maar ik zie het potentieel. En het is aardig - niet meer, niet minder. Carlos Drummond de Andrade – Het kontje, ach hoe aardig Het kontje, ach hoe aardig. Lacht altijd, nooit tragisch Kan niet schelen wat van voren zit. Het kontje is zichzelf genoeg. Is er nog meer? Misschien de borsten. Nou-moppert het kontje-die jongens hebben nog heel wat voor de boeg Het kontje is twee tweelingmanen in een bolrond wiegen. Loopt vanzelf in zijn lieftallige cadans, zijn wonder twee in een te zijn, volledig. Het kontje, vermaakt zich in zijn eentje. En bemint. In bed beweegt het. Bergen rijzen, dalen. Golven slaan op grenzeloze kust. Daar gaat het kontje, lachend. Blij. met de streling er te zijn, te schommelen. Harmonieuze sferen hoog boven de chaos. Het kontje is het kontje, een rondje.