Joop

De opmerkelijkste trol van Trump eindelijk ontmaskerd

  •    •  
01-06-2018
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
amymek
De anti-islamitische Twittertrol @amymek is eindelijk ontmaskerd. Hoewel lang gedacht werd dat het ging om Russische hackers of Amerikaanse conservatieve groepen blijkt het anders te zitten. Amy Jane Mekelburg, de echte naam van de vrouw achter het account, doet al jaren niets anders dan alles wat links of islamitisch is door het slijk te halen. Donald Trump zelf gaf haar credits, net als Sean Hannity en Roseanne Barr. 
Mekelburgs ‘oeuvre’ bestaat onder andere uit vergelijkingen tussen nazi-Duitsland en de islam. Ze opereerde zo vasthoudend en eenzijdig, dat lang gedacht werd dat ze een Russische bot was; een stukje software dat autonoom berichten kan plaatsen of andere opdrachten kan uitvoeren. Het meest bekend zijn bots uit computerspelletjes, die geprogrammeerd zijn om tegenstand te bieden.
5b0da46c1a00002700ce00b8
Onvermoeibaar Het bleek dus anders: Mekelburg was een onvermoeibare anti-islam activist die zelden een pauze nam. Onophoudelijk postte ze memes over executies binnen de islamitische sharia, kinderverkrachting, genitale mutilatie en ‘vergelijkbaar’ materiaal. De inhoud van haar tweets waren niet zozeer onderscheidend, haar machinale manier van werken wél. Ze plaatste zo consequent, dat de wildste geruchten de ronde deden over wie er achter het account schuil ging. De Russische geheime dienst? Een groep conservatieve activisten? Nee dus.
Mekelburg is een 45-jarige inwoonster van Fishkill, New York. Haar vader is de eigenaar van een groothandel, haar broer heeft een populair restaurant dat de familienaam draagt. Zelf heeft ze een nogal bizarre levensloop gekend. Zo was ze vrij close met de veroordeelde moordenaar Paul Cortez. Ze was zelfs voorzitter van een stichting die zich inzette om hem vrij te krijgen. De rest van het verhaal is hier te lezen.
 
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (46)

Sonic2
Sonic22 jun. 2018 - 12:17

Trump heeft vooral op Twitter een berg van duizenden van dit soort trollen. Bijna alle mensen op Twitter die onder zijn tweets reageren zijn chatbots. Wilders en Baudet hebben er ook enorm veel. Bij Baudet zie je ze ook veel op Youtube. Chatbots of professionele trollen. Op zich is dat nog de fatsoenlijke variant. Je hebt ook die radicale rechts malloot die de MH 17 ramp misbruikte om te trollen. Niets is dat volk te laag. https://nos.nl/nieuwsuur/artikel/2212045-de-ontmaskering-van-een-twittertrol-natuurlijk-lieg-ik-over-mh17.html Wat mij betreft moeten Twitter en ook Facebook veel harder optreden om dit soort trollen te weren. Dat ze het onder hun eigen favoriete politicus doen is nog tot daar aan toe. Ze zijn ook heel assertief( en dat is nog heel net woord) actief op timelines van politieke tegenstanders van de rechtse verlossers. De rechts radicalen zijn namelijk goed vertegenwoordigd op internet. Dat is sowieso iets wat rechts radicalen vaak doen. Die dringen zich vaak op bij linkse sites. Ik zie hier sowieso al 2 of 3 mensen die ik al eerder heb gezien op rechtse sites. Het is heel duidelijk geen nieuw fenomeen.

3 Reacties
LaBou
LaBou 2 jun. 2018 - 21:08

Een chatbot is geen trol en zeker niet te vergelijken met een mens, een chatbot is een programma.

Sonic2
Sonic23 jun. 2018 - 13:44

@ LaBou Het maakt niet uit wat voor term je er op zet. Je zult het nooit helemaal zeker weten, omdat je nooit weet wie er precies achter een account zit of een nickname. Op dit forum kan onder een nickname Alexander Pechtold of Klaver zitten. Je weet het niet. https://www.bnr.nl/radio/bnr-internet-vandaag/10323807/helft-twittervolgers-trump-is-fake Bij Trump wordt gebruik gemaakt van accounts die elke keer hetzelfde ratelen. Het zijn altijd slogans. https://twitter.com/Arizona_momma Dit account dus. 100 procent fake. Hetzelfde met FvD trouwens. Ook daar is alles wat je qua reacties ziet voor een deel fake. Een journalist zal zich er eens in moeten verdiepen. Bij Baudet zie je het overigens vooral op Youtube. Ik denk dat het daar gewoon een klein groepje van fans is die meerdere accounts aan maakt. Het lijkt wel alsof er een team op zit. Er wordt snel na het plaatsen van een filmpje of artikel gereageerd. Het is waarschijnlijk een mix. Op twitter heb je wel degelijks chatbots. Dat zijn programma's die tweets aanmaken. Je hebt een heel klein clubje diehard fans van Trump, Baudet die meerdere accounts aanmaken en vaak foto'' van andere mensen jatten om het echt te laten lijken. De beruchte Twitter trol van MH 17 deed dat. Voor een deel zitten er ook leden achter. Het slaagt wel. Ik overschatte het ook bij de vorige verkiezingen. Op sociale media, rechtse sites lijkt het echt alsof 75 % van Nederland PVV of FvD stemt. Je gaat echt denken dat de nationalistische revolutie aan het uitbreken is. Lage middelen die PVV en FvD gebruiken trouwens. Het laat hun ongekend lage niveau weer zien.

LaBou
LaBou 3 jun. 2018 - 14:39

Wat is dat eigenlijk voor behoefte om met een enorme woordenbrij te antwoorden?

Perezoso
Perezoso1 jun. 2018 - 22:06

Yep, heel zielig voor madame... Dacht je toch ongestraft jarenlang tekeer te kunnen gaan, anoniem, blijkt er iemand eens te gaan kijken... Ojee. Het moest verboden worden... Het arme mens heeft geen leven meer... Haha.

dirk van de berg
dirk van de berg1 jun. 2018 - 18:43

Verwarde vrouw!

1 Reactie
HM van der Meulen
HM van der Meulen1 jun. 2018 - 21:13

Geldt dat ook voor die volgers, of zijn misschien alleen maar sensatiebelust?

Davy ????
Davy ????1 jun. 2018 - 16:47

Wat voor nut / doel heeft deze info? Waarom haar woonplaats, haar vader en broer bij het verhaal betrekken. Zeggen dat ze domme / kwetsende tweets heeft geplaatst, best, dit is publieklijk iemand op de schandpaal nagelen.

13 Reacties
HM van der Meulen
HM van der Meulen1 jun. 2018 - 17:29

Zou het misschien toch het beste zijn om dit soort mensen tegen zichzelf in bescherming te nemen?

Davy ????
Davy ????1 jun. 2018 - 18:31

@ HM van der Meulen Is dit dan de manier om dit te doen?

Appi Mohamud
Appi Mohamud1 jun. 2018 - 20:34

Davy is goed in het verdedigen van racisten en islamofoben, mischien handig om de huffingtonpost artikel is zelf te lezen voor u in uw verontwaardegieng schiet. Mevrouw werd steeds gevaarlijker met haar ideeën en zette ze de persoonlijke gegevens van burgers onlain waaronder ook parlament leden met de titel dat ze jihad infiltranten helpen. Kijk dat ze nu begint te zeuren dat het haar overkomt is niks anders dan hypocriet en getuigd van lafheid. Ie en ook niet vergeten dat zij een van de katalysator was van de bijna dodelijke pizzagate.

RonVa
RonVa1 jun. 2018 - 20:50

@ Appi, Davy verdedigd racisten en islamofoben helemaal niet. Hij verdedigd juist de rechtstaat. Wanneer mevrouw strafbare feiten pleegt is het de taak van die instantie om haar te stoppen en te vervolgen. Dat is niet aan journalisten! Klaag haar aan voor strafbare feiten en doe desnoods zelf onderzoek om het OM op weg te helpen zoals een Peter R de Vries. Ga niet voor eigen rechter spelen door zelf in te grijpen.

HM van der Meulen
HM van der Meulen1 jun. 2018 - 21:11

Davy - Wat is volgens jou de beste manier om dat te doen?

Appi Mohamud
Appi Mohamud1 jun. 2018 - 22:46

Ron. Waar ziet u H.post voor eigen rechter spelen? Volgens mij doen ze hun werk als onderzoek journalisten, plus dat alles wat ze gepubliceerd gewoon onlain verkrijgbaar was op haar Twitter account. Wat deze krant heeft gedaan is de leugens uit de feiten van een racist halen en die vermelden. Dat ze een racist is zeggen jaar eigen vrienden met wel zeer verontrustend voorbeelden.

DaanOuwens
DaanOuwens2 jun. 2018 - 11:43

@ Davy ???? Jij schrijft: Wat voor nut / doel heeft deze info? Het nut is vermijden dat mensen die dat niet willen haar een hand geven, er een maaltijd gebruiken, per ongeluk vriendelijk tegen haar zijn. @ RonVa Jij schrijft: Wanneer mevrouw strafbare feiten pleegt is het de taak van die instantie om haar te stoppen en te vervolgen. Dat is niet aan journalisten! Gezien het feit dat zij niet wordt vervolgd is er blijkbaar geen aanleiding tot juridische stappen. Neemt niet weg dat er voldoende reden zijn om deze vrouw in het maatschappelijk verkeer te mijden. Je verwart strafbaarheid en vrijheid van meningsuiting met handelen zonder consequenties. Natuurlijk mogen mensen consequenties verbinden aan haar walgelijke gedrag. En natuurlijk mogen journalisten daarover publiceren.

Sonic2
Sonic22 jun. 2018 - 12:19

@ RonVA Hahahaha. Rechts radicalen vinden de rechtstaat een complot van de linkse deepstate. Wilders en Baudet brallen heel vaak over D66 rechters en dat de rechtstaat niet eerlijk is en niet deugt. En nu ga jij het hebben over de rechtstaat. En Davy daarin verdedigen. Dat is compleet ongeloofwaardig. Deze vrouw is ten val gekomen omdat ze eindeloos provoceert. Een koekje van eigen deeg dus.

Anneweer
Anneweer2 jun. 2018 - 15:38

"Waar ziet u H.post voor eigen rechter spelen? Volgens mij doen ze hun werk als onderzoek journalisten," Nee. De werkgever van de echtgenoot tot twee keer toe bellen met de vraag of ze wel weten met wie ze te doen hebben, is geen onderzoeksjournalistiek meer, dat is druk uitoefenen. De bedrijven van haar vader en broer expliciet vermelden is géen onderzoeksjournalistiek, dit is iemand in de privé sfeer aanvallen. Voor het verhaal over Amy's islamafobie is het namelijk totaal niet relevant of ze een broer heeft, of dat die broer een eigen bedrijf heeft, laat staan waar dat bedrijf is gevestigd. Als het je niet aanstaat wat mevrouw doet, dan stap je naar de rechter. Dit is trial by media, en het trieste is dat zolang het publiek blijft juichen bij elke verbande heks, dit alleen maar erger zal worden..

Anneweer
Anneweer2 jun. 2018 - 15:40

verbrande, niet verbande. Alhoewel het eigenlijk wel een verdraaid toepasselijke typfout is.

Fransss en Vrij
Fransss en Vrij2 jun. 2018 - 22:17

[ De werkgever van de echtgenoot tot twee keer toe bellen met de vraag of ze wel weten met wie ze te doen hebben, is geen onderzoeksjournalistiek meer, dat is druk uitoefenen.] De bedrijven van haar vader en broer expliciet vermelden is géen onderzoeksjournalistiek ] Krek wak zeggen wou. Guilt by association. Haar ontmaskeren vanwege leugens en haatzaaien ok, maar wat hebben haar familieleden daar voor verantwoording voor?

Fransss en Vrij
Fransss en Vrij2 jun. 2018 - 22:21

@ Api Mohamud [ en ook niet vergeten dat zij een van de katalysator was van de bijna dodelijke pizzagate. ] Dat blijkt niet uit het HP-artikel, zij had contact met lieden die Pizzagate aanstuurden: "White nationalists, misogynists and neo-Nazis all amplified Mekelburg’s comments about me. So did prominent far-right propagandists such as Jack Posobiec and Mike Cernovich, both of whom had been instrumental in driving the near-deadly “PizzaGate” disinformation campaign."

Appi Mohamud
Appi Mohamud3 jun. 2018 - 6:27

"De bedrijven van haar vader en broer expliciet vermelden is géen onderzoeksjournalistiek, dit is iemand in de privé sfeer aanvallen." Nee is het niet. Zoals de journalist aan het begin van zijn verhaal al aangeeft dat hij dit onderzoek voornamelijk uit haar Twitter account heeft, dat haar broer en vader worden genoemd heeft daarmee te maken en expliciet over deze zin: "“He calls me every day bugging out. … His business is in a Muslim hotbed and my brothers restaurant has the same name. World Trade Center muslim terrorists mosque is down the street.” Hier zet mevrouw zelf haar broer en vader in het licht, een goed onderzoeker zal deze mee moeten nemen en uitlichten wat de conclusie waren. Voor het zelfde geld was het een leugen, maar dat de waarheid was, was een van de reden dat ze ontmaskerd is. "De werkgever van de echtgenoot tot twee keer toe bellen met de vraag of ze wel weten met wie ze te doen hebben, is geen onderzoeksjournalistiek meer, dat is druk uitoefenen." Dat heeft ook met onderzoek te maken en voornamelijk met deze alinea: "Mekelburg told Galasso that the WWE knew about @AmyMek and had asked Siino to keep his connection to his wife quiet." Omdat er staat dat de werkgever ervan wist maar geheim wilde houden, is het altijd handig om dat na te checken op waarheidsgetrouw van de bron. "Als het je niet aanstaat wat mevrouw doet, dan stap je naar de rechter. Dit is trial by media, en het trieste is dat zolang het publiek blijft juichen bij elke verbande heks, dit alleen maar erger zal worden.." Mischien zou u WW moeten aanspreken hierop en niet de boodschapper. Deze jongens zijn wel degelijk goede onderzoek journalisten wat niey te vergelijken valt met pownd news of fox news, deze jongens zetten hun bronnen neer en blijven ze integer. Want voor zover ik weet hebben ze allen haar naam gepubliceerd voor de rest komt alles uit haar Twitter account zichtbaar voor iedereen. Het aanvallen van de boodschapper zecht meer over u dat u wel mee eens bent dat een bedrijf u mag ontslaan om de woorden van een familielid, anders had je deze kritiek geuit naar zijn werkgever toe dan naar de journalisten die niks anders doen dan hun werk en gebruik maken van vrije nieuwsgaring.

Satya
Satya1 jun. 2018 - 16:44

Een nadeel van het internet: als je niet uitkijkt ben je zo geobsedeerd dat je de waarheid niet meer ziet. Het merendeel van de moslims zijn gewoon mensen die een "normaal"leven willen. Een groepje heeft andere ideeën. Als je alleen maar het slechte wilt zien kan het internet je daar heel goed bij helpen.

Meta  Foor
Meta Foor1 jun. 2018 - 15:46

waar wordt ze nu van beticht ? valse naam, haatzaaien, nepnieuws, trumpaanhanger ... ? of een combinatie

5 Reacties
Anoniempje5
Anoniempje51 jun. 2018 - 16:50

Niet van iets wat niet mag. Hooguit van niet echt normaal gedrag. Ze is alleen ontmaskerd.

Jonathan2
Jonathan21 jun. 2018 - 17:08

Niets bijzonders. Verspreiden nepnieuws en haat op basis van ras en geloof. En af en toe een leugentje voor bestwil. Normale vriendenkring van racisten, nazi's, moordenaars en andere hardwerkende burgers zonder baan. Gewoon gematigd rechts, en normale Trump-aanhanger. Aanhanger voor vrijheid van meningsuiting voor iedereen met dezelfde mening als zij.

Davy ????
Davy ????1 jun. 2018 - 17:30

@ Jonathan Iedereen op 1 hoop gooien vanwege de domme acties van 1 persoon op twitter. Lijkt mij niet verstandig.

Jonathan2
Jonathan21 jun. 2018 - 18:28

Davy. Dan ga je gewoon aan het aantal volgers van deze mevrouw voorbij. Onder deze volgers bevinden zich rechtse iconen als Roseanne Barr, Sean Hannity and last but not least, Sarah Huckabee Sanders. Bovendien is het account persoonlijk aangeraden door het Stabiele Genie himself. Lijkt mij dat mevrouw best wel weet wie Adolf Hitler is, en waar white supremacist voor staan. Dus om het achter domheid te verschuilen, lijkt mij, ook gezien de opleiding van mevrouw en de duur van acties, twijfelachtig. En ik vrees dat mijn enigszins gechargeerde opmerking, gematigd rechts, best wel een grond heeft in de werkelijkheid.

Sonic2
Sonic22 jun. 2018 - 12:30

@ Davy Begin dan eens met te stoppen om Wilders en Baudet zo te ondersteunen. Die gooien mensen op 1 hoop. Uitdelen kunnen jullie bij radicaal rechts erg goed. Voortdurend 20 % van het electoraat( VVD kiezers) belachelijk maken kan allemaal prima. Als er een keer volledig terecht wordt terug geslagen dan is het het demoniseren van 1,5 miljoen PVV kiezers of die 187.000 FvD kiezers. Want meer als krap 200.000 stemmen heeft FvD niet behaald. Nog geen 2 % van de bevolking. En die hebben me toch een grote waffel. Op basis van de peilingen van de Hond. Want bij andere peilingen staan ze fors lager.

Geert6
Geert61 jun. 2018 - 14:52

Onophoudelijk postte ze memes over executies binnen de islamitische sharia, kinderverkrachting, genitale mutilatie en ‘vergelijkbaar’ materiaal. Ook ik ben daar op tegen. Ben ik dan ook slecht?

2 Reacties
EricDonkaew
EricDonkaew1 jun. 2018 - 17:00

Het is inderdaad niet het sterkste argument tegen mevrouw Mekelburg.

jahoor2
jahoor22 jun. 2018 - 13:29

nee gewoon de weg kwijt

OOF
OOF1 jun. 2018 - 12:39

1. Hoe is er voor eigen rechter gespeeld ? 2. Als je je mening ventileert moet je ook de ballen hebben om je naam eraan te verbinden. Het anoniem posten van haat, leugens enz.... moet aan banden worden gelegd. Als je iets post moet je weten dat mensen je identiteit mogen en kunnen achterhalen. Daar is niets mis mee en zorgt ervoor dat je verantwoording aflegt voor je online uitingen.

3 Reacties
Davy ????
Davy ????1 jun. 2018 - 16:54

@ OOF 1. Door iemand zijn persoonlijke info vrij te geven kan je die mensen een doelwit maken voor andere gekken die kwaad willen. 2. Je naam is 1 ding, je woonplaats, adres, familieleden erbij betrekken is weer een ander. Censuur is geen oplossing, dan los je niets op. Waarom zou zij niet die vrijheid mogen hebben om die dingen te zeggen, hoe dom of kwetsend ze ook zijn? Dat maakt het in elk geval duidelijk wat ze is.

RonVa
RonVa1 jun. 2018 - 20:40

@ OOF 1- De HP bepaald wat zij wel en niet vinden kunnen en grijpen in door alle informatie van niet alleen deze vrouw maar ook haar familie op straat te gooien. Dit doen ze als drukmiddel om haar de mond te snoeren. Voor eigen rechter spelen dus. 2- Dat het aan banden gelegd moet worden ben ik met je eens. Maar wel door de rechtelijke macht en niet door journalisten.

Anneweer
Anneweer2 jun. 2018 - 15:50

RonVa heeft gelijk, zie de volgende paragraaf uit het bericht op HP "Mekelburg appeared to operate without fear of fallout anywhere. As this story neared publication, she kept tweeting hate, even when her husband’s job was in jeopardy. Last Friday, after HuffPost asked the WWE a second time if anyone there had known about @AmyMek before hiring Siino, the company responded definitively. “No,” said the WWE spokesperson. “Now that it has come to our attention, Sal Siino is no longer an employee.” Mekelburg nam geen gas terug, dus heeft HuffPost de werkgever van de echtgenoot nog maar eens gebeld. Het ontslag van haar partner heeft Mekelburg blijkbaar ook niet doen ophouden, dus nu komen ook haar vader en broer, en diens bedrijven onder vuur. Deze worden namen uitdrukkelijk genoemd, en in een artikel dat gaat over het twittergedrag lijkt mij de locatie van de bar van haar broer niet echt relevante informatie, noch de naam en branche van haar vader's bedrijf.

Fransss en Vrij
Fransss en Vrij1 jun. 2018 - 12:29

[ trol van Trump ] Dat kan uitgelegd worden als "aangestuurd/betaald door" en dat lijkt me niet de bedoeling. Pro-Trump trol lijkt me toepasselijker. Of "trol gevolgd/geliked/geretweet door Trump".

2 Reacties
Sonic2
Sonic22 jun. 2018 - 12:41

Er zal ongetwijfeld een soort van organisatie achter zitten. Of een fan die al die chatbots in elkaar zit te zetten. https://www.bnr.nl/radio/bnr-internet-vandaag/10323807/helft-twittervolgers-trump-is-fake 49% van de Trump volgers zijn nep. En dit is nog maar bericht van 2017. Het komt neer op zo'n 25 miljoen fake volgers. In een weekeinde kwamen er 3 miljoen volgers bij waar makkelijk van was te traceren dat ze fake waren. Je herkent ze uit duizenden. Het punt is dat je geen pro Trump mensen hebt. Het zijn vooral hysterische aanhangers van Trump. Elke normale politicus was geen eens verkozen geweest als hij had vermeld dat hij vrouwen bij hun poes zou willen grijpen. Zie je dat Asscher, Klaver, Pechtold, Rutte, Buma al doen? Alleen bij dat ongekend kritiekloze en groupie achtige achterban van Trump/Wilders en Baudet kom je met dergelijk wangedrag weg.

Fransss en Vrij
Fransss en Vrij2 jun. 2018 - 22:23

Volgens het artikel zit er juist géén organisatie achter, maar in dit geval slechts één persoon met een missie.

RonVa
RonVa1 jun. 2018 - 12:12

Ik vind dit eigenlijk vooral een vrij trieste gang van zaken van de huffington post. Sla iemand om de oren met argumenten, zet ze buitenspel door hun ongelijk aan te tonen. Dit soort naming and shaming en voor eigen rechter spelen is nogal middeleeuws.

6 Reacties
Fransss en Vrij
Fransss en Vrij1 jun. 2018 - 12:40

Deze dame had veel volgers en was nogal invloedrijk in het verspreiden van leugens en fakenews. Argumenten en discussies zijn dan zinloos. En Twitter zet haar niet buitenspel: "... he has reported the account to Twitter more than 50 times to no avail. Although the company has “withheld” Mekelburg’s account in Germany and France, Twitter has done little to cramp her style in the U.S."

Jonathan2
Jonathan21 jun. 2018 - 13:07

Met haar eigen naam en haar eigen woorden en daden. Waar is de tijd gebleven dat je nog gewoon de meeste smerige leugens en haat op het net kon plaatsen. Maar opvallend dat je niet valt op een schijnbaar verbond tussen nazi's, racisten en extreem-rechtse figuren met een joodse achtergrond, Want dat is wat het account van deze vrouw laat zien. Het gaat hier om een stinkend rijk vrouw met joods wortels die nazi's aanbeveelt. Maar je vindt het schandelijk dat dit wordt blootgelegd. IS-sympathisanten worden terecht opgepakt en mogelijk het land uitgezet, maar nazi's en soortgelijke haatzaaiers moeten blijkbaar overal een podium krijgen onder de vrijheid van meningsuiting. En je vindt het zelfs een trieste gang van zaken als deze figuren ontmaskerd worden en wil lekker argumenten uitwisselen. Persoonlijk zie ik niet het verschil tussen IS en Het Derde Rijk om deze voorkeursbehandeling te rechtvaardigen.

Tom Meijer
Tom Meijer1 jun. 2018 - 13:24

"Dit soort naming and shaming en voor eigen rechter spelen is nogal middeleeuws." U bedoelt natuurlijk die mevrouw Mekelburg.

Davy ????
Davy ????1 jun. 2018 - 16:59

@ Fransss en Vrij Blijkbaar zei ze niets wat niet mocht volgens de Twitter reglementen, anders hadden er wel consequenties gevolgd, misschien tweette ze wel veel onzin maar was niet alles leugens en fakenews of krijg ze de vrijheid die te uitten.

RonVa
RonVa1 jun. 2018 - 20:31

@ Fransss en Jonathan; Dat die vrouw idiote dingen zegt lijkt mij duidelijk. Wanneer ze strafbare feiten pleegt zal ze veroordeeld worden. Dit doet ze blijkbaar niet en dus staat ze gewoon in haar recht. Hoe verwerpelijk ook. Die vrijheid van meningsuiting is een goed recht waar we voorzichtig mee moeten zijn. Wat de HP doet is de meute ophitsen tegen deze vrouw en haar familie. Chantage dus om haar te dwingen te stoppen omdat ze het niet met haar eens zijn. Dit kan grote gevolgen hebben zoals onvoorspelbare idioten die opeens weten waar ze woont en leeft, haar familie die mede verantwoordelijk wordt gehouden terwijl die een heel andere mening kunnen hebben of bijvoorbeeld de baanzekerheid van werknemers van hun bedrijf . Je zet het leven van anderen totaal op zijn kop alleen omdat je het niet met de inhoud eens bent. Dat vind ik een erg zorgelijke manier van acteren van een website als HP. Let op dat het de andere kan op net zo goed kan gebeuren! @ Jonathan; Dat ze joods is en stinkend rijk doet helemaal niet ter zake. Vind dat nogal een vreemde opmerking.

Fransss en Vrij
Fransss en Vrij2 jun. 2018 - 22:35

[ Wanneer ze strafbare feiten pleegt zal ze veroordeeld worden. ] Pardon? Zal ze..? Wie vervolgt haar automatisch? Meestal kun je je als "target" beter koest houden want een proces levert alleen maar meer aandacht en (financiële) schade op. Maar smaad en leugens kunnen nog steeds strafbaar zijn. Een aantal nabestaanden van slachtoffers van schietpartijen werd met de dood bedreigd omdat ze als fake en acteurs werden weggezet. Gelukkig beginnen zij nu toch een proces tegen Alex Jones, een van de verspreiders van dit nepnieuws, waaronder ook Pizzagate.

Phil2
Phil21 jun. 2018 - 11:49

Gut, wat een trieste dame. Zoveel haat. Wanneer hebben haatzaaiers door dat het ultimo... terugslaat naar henzelf. Eik bennek, eik blavek. Wie de moeite neemt om artikelen en ingezonden commentaren op TheHill te lezen (tenminste geen site die ertoe uitnodigt), komt tegen hoe mensen elkaar in haat en afkeer blijven napapegaaien. Het is wat Mouthaan bij M van de week zei over het Amerika van nu: het lijkt wel op een burgeroorlog.