Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

De opmerkelijkste trol van Trump eindelijk ontmaskerd

  •  
01-06-2018
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
103 keer bekeken
  •  
amymek
De anti-islamitische Twittertrol @amymek is eindelijk ontmaskerd. Hoewel lang gedacht werd dat het ging om Russische hackers of Amerikaanse conservatieve groepen blijkt het anders te zitten. Amy Jane Mekelburg, de echte naam van de vrouw achter het account, doet al jaren niets anders dan alles wat links of islamitisch is door het slijk te halen. Donald Trump zelf gaf haar credits, net als Sean Hannity en Roseanne Barr. 
Mekelburgs ‘oeuvre’ bestaat onder andere uit vergelijkingen tussen nazi-Duitsland en de islam. Ze opereerde zo vasthoudend en eenzijdig, dat lang gedacht werd dat ze een Russische bot was; een stukje software dat autonoom berichten kan plaatsen of andere opdrachten kan uitvoeren. Het meest bekend zijn bots uit computerspelletjes, die geprogrammeerd zijn om tegenstand te bieden.
5b0da46c1a00002700ce00b8
Onvermoeibaar Het bleek dus anders: Mekelburg was een onvermoeibare anti-islam activist die zelden een pauze nam. Onophoudelijk postte ze memes over executies binnen de islamitische sharia, kinderverkrachting, genitale mutilatie en ‘vergelijkbaar’ materiaal. De inhoud van haar tweets waren niet zozeer onderscheidend, haar machinale manier van werken wél. Ze plaatste zo consequent, dat de wildste geruchten de ronde deden over wie er achter het account schuil ging. De Russische geheime dienst? Een groep conservatieve activisten? Nee dus.
Mekelburg is een 45-jarige inwoonster van Fishkill, New York. Haar vader is de eigenaar van een groothandel, haar broer heeft een populair restaurant dat de familienaam draagt. Zelf heeft ze een nogal bizarre levensloop gekend. Zo was ze vrij close met de veroordeelde moordenaar Paul Cortez. Ze was zelfs voorzitter van een stichting die zich inzette om hem vrij te krijgen. De rest van het verhaal is hier te lezen.
 
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.