Joop

Trofeejacht-evenement veilt 'droomjacht' met Donald Trump Jr.

  •  
04-02-2020
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
48513792181_1a1a4a6009_k
Een “droomjacht” van een week met de zoon van de Amerikaanse president, Donald Trump Jr., wordt geveild op een jaarlijkse conventie voor trofeejacht in Reno, Nevada. Tijdens verschillende expedities krijgt de ‘gelukkige winnaar’ de kans om op olifanten, beren en giraffen te schieten.
Het vierdaagse evenement, georganiseerd door Safari Club International (SCI), wordt op zaterdag afgesloten met een veiling. Een van de prijzen is een jachtreis met Trump Jr., zijn zoon en een gids in Alaska. Volgens the Guardian werd er al 10.000 dollar geboden.
Andere prijzen zijn een olifantenjacht tijdens een 14-daagse reis in Namibië, een all-inclusive jachtpakket en een reis naar Zimbabwe om buffels, giraffen en gnoes te doden, en een 10-daagse krokodillenjachtexpeditie in Zuid-Afrika. De opbrengst van de veiling, die volgens campagnevoerders de 5 miljoen dollar zou kunnen overschrijden, zal de “belangenbehartiging voor jagers en natuurbehoud” financieren, aldus de organisatie.
Duizenden jagers van over de hele wereld zijn aanwezig tijdens de conventie die op woensdag begon. Fervent trofeejager Trump Jr. zal een keynote-toespraak houden. De beschrijving van de veilingprijs luidt: “Dit jaar brengen wij u Donald Trump Jr., een man die geen introductie nodig heeft en wiens passie voor het buitenleven hem tot de nummer één ambassadeur voor onze manier van leven maakt. Don Jr. deelt dit erfgoed met zijn zoon en gelooft in het doorgeven van deze lessen aan jonge jagers.”
Enkele weken eerder onthulde ProPublica dat Trump Jr. zeldzame en bedreigde schapen heeft gedood tijdens een jachtreis naar Mongolië afgelopen zomer.
In 2014 verbood Obama de import van jachttrofeeën, maar de voorschriften voor het importeren van jachttrofeeën zijn onder Donald Trump inmiddels weer versoepeld. Sinds 2018 staat de Trump-administratie weer toe om jachttrofeeën te importeren van Afrikaanse olifanten. Per geval wordt bekeken of het ‘souvenir’ de VS in kan.

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (12)

Minoes&tuin
Minoes&tuin5 feb. 2020 - 10:38

Ben er maar blij mee!

Anoniempje5
Anoniempje55 feb. 2020 - 8:48

Tenzij om te overleven kan ik me maar moeilijk voorstellen waarom men jagen op deze manier zo geweldig vindt. Behalve dat je iets groots en/of zeldzaams doden leuk vindt en dat is een enge eigenschap in een persoon. Beetje vanuit een veilige plek op grote afstand met een enorm geweer met telescoop vizier een levend wezen wat zich niet kan verdedigen afslachten. Ga als je stoer wilt zijn dan met blote handen op grizzly, ijsberen of tijgerjacht. Dat is pas echt jagen.

Greendutch
Greendutch4 feb. 2020 - 21:08

ik hoop zeer binnenkort een foto te zien van een dier [ kan bijv. een gorilla zijn] met in zijn hand het 'staartje'!! van trump jr dat afgehakt is en zijn restant ernaast liggend op de grond in dezelfde staat als de olifant hier. ik had niet moeten kijken. ik word zo ontzettend kwaad hierdoor.

1 Reactie
Minoes&tuin
Minoes&tuin5 feb. 2020 - 10:40

Ik kijk daar ook niet naar maar wordt toch wel kwaad van dergelijke onbenullen.

Zeurmachine
Zeurmachine4 feb. 2020 - 15:48

Zo laat de Trump clan zien dat ze niks beter zijn dan de rest. Bijna al die elite jaagt er op los. Koninkje spelen, dat is het. Heersen, bullebakken, voor god spelen, het publiek bespelen met behulp van mediatraining, zakenrelaties tot in het oneindige, de poen achter stichtingen verstoppen, wapens leegknallen op nietsvermoedende dieren, bedienden afbekken en stagaires achter een muurtje bepotelen. Zo alledaags bij die types.

Ch0k3r
Ch0k3r4 feb. 2020 - 13:44

Tis te hopen dat Dick Cheney die reis met Trump Jr. wint

2 Reacties
Proletarier
Proletarier5 feb. 2020 - 8:09

Nice!

Anoniempje5
Anoniempje55 feb. 2020 - 8:32

:-) en met wat geluk schieten ze niet met alleen maar wat hagel?

C. Pietersen
C. Pietersen4 feb. 2020 - 12:52

Zolang het jagen is, en niet stropen, zie ik het probleem niet.

Proletarier
Proletarier4 feb. 2020 - 12:38

Er is maar 1 ding erger dan Baudet en dat is die Nazi familie van Trump

Woessie
Woessie4 feb. 2020 - 12:37

God, wat dom zeg. En dat wanneer verkiezingen op stapel staan

1 Reactie
Anoniempje5
Anoniempje55 feb. 2020 - 8:35

Denk dat een groot deel van Trumps aanhang ook wel van het jagen zijn en voor hun dit droomvakanties zijn. Kost hem geen stemmen vermoed ik.