Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Trevor Noah legt uit waarom anti-racisme niet anti-politie betekent

  •  
09-07-2016
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Trevor Noah van de Daily Show legt na de moord op Philando Castile en Alton Sterling door politieagenten uit dat als je anti-racisme bent, je niet per definitie tegen de politie hoeft te zijn. Het idee is vaak dat mensen of activisten zoals Black Lives Matter de politieagenten verafschuwen.
De waarheid ligt iets meer in het midden. Hoewel er tegen onrechtvaardigheid, vooroordelen en disproportioneel politiegeweld gestreden wordt, gaat het niet om individuele agenten aanpakken maar een systeem dat ervoor zorgt dat etnische minderheden slechter worden behandeld dan witte Amerikanen, wat vaak resulteert in het doden van onschuldige burgers.
Vrijdag heeft Black Lives Matter in een officieel statement het geweld van de voor zover bekend ‘lone gunman’ ten strengste veroordeeld. Ze spreken onder meer van een ‘tragedie voor de betrokken en de democratie’ en stellen dat zij strijden voor ‘een einde aan het geweld, niet voor escalatie’.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.