Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Trending: Maak een dakloze even blij

  •  
15-07-2013
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
asateam.jpg
Na owling en planking, nu een nieuwe video-trend: geef een dakloze te eten
Het internet staat vol met kittenfilmpjes, porno, grappige pranks, virals als planking en hoe maak je de beste smokey eyes make up tips. Typ een willekeurig woord in de YouTube-zoekbalk in en je komt geheid aan je trekken. Als grappige, maar doelloze, acties als ‘owling’ viral kunnen gaan, dan kun je de kracht van internet ook ten goede gebruiken, redeneerden de drie studenten uit New York, Adam Saleh, Sheikh Ahbar en Abdullah Ghuman – ook wel bekend als The True Story ASA team.
De drie jongens besloten een filmpje te maken waarin ze daklozen te eten geven en nieuwe kleding doneren. Ze krijgen er een glimlach en in sommige gevallen zelfs een knuffel voor terug. Hun intentie: de daklozen een goede dag te geven en de kijker eraan te herinneren altijd positief te blijven. Het is het eerste filmpje in een Ramadan-serie.
In de video schrijven de makers:
Schenk iemand een lach. Het is misschien de enige zonnestraal die ze de hele dag te zien krijgen. Het kan de wereld veranderen. Misschien niet de hele wereld, maar wel hun wereld.”
De video is inmiddels meer dan 600.000 keer bekeken en het doel, een viral maken, is gelukt. Getuige deze video waarin te zien is hoe daklozen wereldwijd eten en drinken toegereikt krijgen.
Het voelt misschien een beetje vreemd, misplaatst zelfs, om daklozen te voeren om ze te kunnen filmen, maar de daklozen hebben te eten en de kijker krijgt een goed gevoel. Win-win. En wie weet komt de boodschap ook aan en loop jij de dakloze die om wat losgeld vraagt de volgende keer niet straal voorbij, maar gun je hem een glimlach.

Meer over:

kijk nou
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Reacties (6)

lembeck
lembeck15 jul. 2013 - 9:27

Hansje en Joop leggen de vinger op de zere plek. Het typische Amerikaanse gevoel van: Kijk mij eens goed zijn zeg! Als je iets doet, doe het dan goed. Zorg voor scholing en werk. Dan redden ze zichzelf wel, zolang ze gezond zijn.

Joeri2
Joeri215 jul. 2013 - 9:27

Gelukkig gaat de PvdA alles eerlijker doen en heeft de VVD vooral de kwaliteit van het onderwijs hoog in het vaandel... *kots*

GingerTed
GingerTed15 jul. 2013 - 9:27

Mooie actie maar omdat het met het geloof wordt verbonden zie ik geen verschil met wat bijvoorbeeld het Leger des Heils of verschillende evangelische weldoeners doen bij daklozen e.d. Eerder deed deze groep moslimjongeren ook al van zich spreken: True Story ASA previously generated buzz with a video called "Meet A Muslim Person," in which they talked to strangers to promote an understanding of Islam. Bron: http://www.huffingtonpost.com/2013/06/03/make-the-homeless-smile_n_3379708.html

techneutje2
techneutje215 jul. 2013 - 9:27

Halve Zijlstra zal blij zijn met dit gegeven!

JoopSchouten
JoopSchouten15 jul. 2013 - 9:27

Prima hoor. En zo hoef je niets te doen aan de achterliggende ooraken.

1 Reactie
Mitosis
Mitosis15 jul. 2013 - 9:27

gevolgen van het neoliberalisme ?