Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Trein van Amsterdam naar Londen mogelijk jarenlang geschrapt door verbouwing station

  •  
09-06-2022
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
6201 keer bekeken
  •  
ANP-417259059

Terwijl er vol wordt ingezet op het terugdringen van het aantal vluchten over korte reisafstanden, schrapt de NS vermoedelijk het treinverkeer van Amsterdam naar Londen voor de komende paar jaar. Door een verbouwing op het Centraal Station is er voorlopig geen plek meer voor de Eurostar.

AT5 meldt dat ‘op het perron waar de Eurostar aankomt en vertrekt, staat nu een lounge met security en paspoortcontrole, maar daarvoor zou door de verbouwing vanaf begin 2024 geen ruimte meer zijn.’ 

Staatssecretaris Vivianne Heijnen (CDA, Infrastructuur) noemt de situatie in een brief aan de Tweede Kamer ‘onacceptabel’. Verder schrijft ze in de brief: ‘De Eurostar is belangrijk voor de internationale treinreiziger en specifiek bij de transitie van vliegtuig naar trein op de kortere afstand’. De staatssecretaris zegt de NS en ProRail te hebben gevraagd ‘alles op alles te zetten’ om ervoor te zorgen dat de trein gewoon kan rijden. 

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.