Joop

Transseksueel in India erkend als derde sekse

  •  
12-11-2009
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Flickr_IndiaseTranseksuelen_Rahuldlucca_300_01.jpg

Er zijn naar schatting 1 tot 2 miljoen transseksuelen in India, waar zij hijra's of eunuchen worden genoemd.

AD – Transseksuelen in India zijn een stap dichterbij een officiële ‘derde sekse’-identiteit. Zij kunnen voortaan de categorie ‘ander’ kiezen als ze hun geslacht moeten aanduiden op hun kieskaart. Dat heeft de kiescommissie donderdag besloten.

Meer over:

wereld, nieuws,

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (2)

Magikeven!ikheetMostafa
Magikeven!ikheetMostafa12 nov. 2009 - 17:37

Alléén de persoon zelf die weet wie hij of zij is, niemand anders. Als ze ooit gaan onderzoeken hoeveel zogenaamde hetro's die af en toe met hetzelfde sekse het doen, dan word pas lachen! Sommige Priesters en natuurlijk ook Imam's preken luid en duidelijk namens de Tien geboden en God dat een man alléén met een vrouw mag trouwen, terwijl hij op jongentjes valt en moet het doen, zegt hij vaak, tegen zich zelf natuurlijk. Transseksueel is ook Wetenschap, in mijn oog. Een man die jaren lang als man geleeft heeft en plotsseling de vrouwenwerel induikt is eerder een wetenschap dan uitdaging. Sommigen van hun komen zaker terug naar hoe ze geboren waren, en natuurlijk met tassen vol echte informatie over Vrouwenwereld. Andersom ook, een ex-vrouw die een man wordt, als die weer vrouw ''herwordt'' snapt zij pas De mannenwereld!

DagelijkseDosis
DagelijkseDosis12 nov. 2009 - 17:37

In India bestaat deze trans-seksuelen-kaste al zolang als het kastensysteem zelf bestaat. In onze westerse samenleving verkeren deze mensen ergens in de marge, en loopt hun leven niet bij uitstek gemakkelijker dan daar in India. Trans-seksuelen hebben daar een sociale functie als feesten en partijen opvrolijken, net als in Thailand overigens. In ons land eindigen ze meestal weggestopt en vergeten in een inrichting...