Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Transhater spuwt haar gal op podium D66

  •  
13-05-2023
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
16143 keer bekeken
  •  
Schermafbeelding 2023-05-13 om 19.01.39

Bij de afsluiting van het D66-congres in de Rai in Amsterdam, werd de toespraak van partijleider Sigrid Kaag onderbroken door geschreeuw uit de zaal. Daar stond een vrouw met een draagbare speaker in de richting van Kaag te schreeuwen. Kaag, die haar niet kon verstaan, nodigde haar daarom maar uit om haar zegje op het podium te komen doen. Daar schudde de vrouw de D66-leider de hand, waarna ze haar tirade afstak. Die kwam erop neer dat ze het er niet mee eens is dat transgender vrouwen delen in vrouwenrechten. Volgens de vrouw is het specifiek de schuld van Kaag dat "mannen hun weg gevonden [hebben] tot onze sport, kleedkamers en toiletten."

Journalist en Marieke Kuypers wist te achterhalen wie de vrouw is. Namelijke ene Lydia Daniël die zichzelf op sociale media "onuitstaanbare TERF" noemt. TERF staat voor Trans Exclusionary Radical Feminist, oftewel radicaalfeministen die zich verzetten tegen de inclusie van trans vrouwen in het vrouwendom. Zij hanteren een biologisch, essentialistisch perspectief op wat een vrouw is en voeren lobby tegen transrechten. Het twitter-account van Daniël bevat vrijwel uitsluitend transhaat.

De TERF, die op sociale media oproept tot geweld tegen transvrouwen, verliet onder luid boegeroep het podium.

Schermafbeelding 2023-05-13 om 19.27.22

Meer over:

kijk nou, d66, transhaat
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.