Joop

Transavia schrapt nog meer vluchten

  •    •  
29-04-2023
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
719 keer bekeken
  •  
transavia

Meer over:

cartoon, transavia
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (5)

JasDon
JasDon29 apr. 2023 - 15:54

Ga als EU belasten op basis van frequentie en verhouding reisafstand en verblijftijd in buitenland. Dus bv. weekendje Barcelona factor 5x belasting in vergelijking met 3 weken Marrakesh. Dit lijkt me een eerste goede stap naar bewustwording en reductie vliegverkeer.

JasDon
JasDon29 apr. 2023 - 15:50

Nog steeds gaan hele volksstammen aan tieners en twintigers op wereldreis tijdens en na hun studie. Met andere woorden, het consumentengedrag van de jeugd en de (mee)betalende ouders gaan de situatie niet veranderen. Hoogstens heb je scheiding tussen de have's en de have not's.

gezelie
gezelie29 apr. 2023 - 13:35

Helemaal prima. Laat ook de overige maatschappijen maar flink Wat vluchten schrappen. En dat zo houden. De overgebleven stoelen dan voor veel duurder verkopen. Omwonenden en de natuur blij.

Juppé🎗
Juppé🎗29 apr. 2023 - 10:06

Hoewel dit deels een magementprobleem op zich is, heeft het ook aan dat ook in de laatste kabinetsplannen de luchtvaartsector nog geen duidelijkheid heeft gekregen. Dat willen ze voor een deel net als een deel van de agrarische sector waarschijnlijk ook niet en ze laten de wal het schip(hol) liever keren, om dan verbaasd overmacht te roepen. Op middellange termijn is het ook onduidelijk vanwege de internationale problematiek. Op lange termijn is het net als bij de varkens en runderen duidelijk. Er is in NL( en Europa) geen klimaat ruimte voor zoveel vliegkilometers. De oplossingen die er voor de auto zijn om zij het minder en duurder nog te blijven rijden zijn er niet voor het vliegtuig. Electrisch en groene waterstof zullen op grote schaal nooit de oplossing zijn. Groene koolwaterstoffen zullen het toch al slechte energierendement van een vliegtuig nog een factor 5/tot 10 verslechteren. Oplossingen zoals balonnen zijn ver weg en niet realistisch. Nu die waarheid al uitspreken en daar naartoe werken jaagt bedrijven naar Qatar, India en China die er deviezenvoorraad mee gaan vullen en dat maakt weer meer mensen die het niet (willen) begrijpen ontevreden en ontvankelijk voor populisme. Ik zou het ook niet weten.

Vuurrood
Vuurrood29 apr. 2023 - 9:01

Dit stinkt gewoon naar oplichting. Of Transavia is een zeer slecht geleide onderneming die haar organisatie niet op orde heeft of Transavia heeft bewust meer stoelen verkocht aan touroperators dan ze logistiek gezien had.