Sfeerfoto van Joop
Joop
Joop

Louise Fresco draait lezers een rad voor ogen met tegenstelling stad-platteland

Zembla-journalist Ton van der Ham prikt beweringen over Nederlandse landbouw door
Joop

Tragisch. New Yorker schiet dolfijn te hulp, maar kan dood niet voorkomen

  •  
26-01-2013
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Dolfijn300.jpg
Op videobeelden is te zien hoe de dolfijn in vervuilde kanaal radeloos rondjes zwemt en steeds zwakker wordt
In New York is vrijdag een verdwaalde dolfijn overleden in de zwaar vervuilde Gowanus kanaal nabij Brooklyn. Het is niet duidelijk hoe het beest ziek geworden is, maar gedacht wordt aan stress en de kwaliteit van het water. Op videobeelden is te zien hoe de dolfijn radeloos rondjes zwemt en steeds zwakker wordt. Omstanders filmden het tafereel. Ook is te zien hoe een willekeurige New Yorker besluit om in het water te stappen en de dolfijn tot rust te bedaren.
Hulpverleners wilden wachten met ingrijpen omdat ze vreesden voor een verhoging van stress die de dolfijn door gevangenschap zou kunnen ervaren. Verder hoopten ze dat vloed de weg terug zou kunnen vergemakkelijken. Omdat de doodsoorzaak nog niet helemaal vaststaat wordt er waarschijnlijk een necropsie uitgevoerd.

Meer over:

leven, nieuws

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (9)

JoopSchouten
JoopSchouten26 jan. 2013 - 18:28

Triest. Worden er al tochten georganiseerd?

mees.
mees.26 jan. 2013 - 18:28

Een vriend van mij die lange tijd kapitein op een schip is geweest vroeg ik eens..Wat is het mooiste moment wat je je van die tijd herinnert? Zijn antwoord:...De dolfijnen,hoe ze met het schip meezwommen en vooraan het schip vooruitzwommen en van vrolijkheid grote sprongen en begroetende geluiden maakten. Hij heeft veel meegemaakt op die tochten maar juist dat herinnerde hij zich als heel bijzonder.

Alila
Alila26 jan. 2013 - 18:28

Tijd voor een stille tocht.

Alila
Alila26 jan. 2013 - 18:28

Wel volop aandacht voor walvissen en dolfijnen maar over al die zielige garnaaltjes die bij de miljoenen uit zee worden gevist hoor ik hier nooit iemand!

BasVV
BasVV26 jan. 2013 - 18:28

Ja. Er gaan vissen dood. Ik vind het raar dat mensen dat niet snappen. Dit is toch een enorm vervuilde rivier of kanaal.

Patrick Faas
Patrick Faas26 jan. 2013 - 18:28

Joop.nl is een online opiniepagina van omroepvereniging VARA met een selectie uit het nieuwsaanbod en bijzonder veel aandacht voor zeezoogdieren. Wat die zeezoogdieren met de Vara te maken hebben is mij niet duidelijk, en ik vraag me af of Joop.nl niet aan het doorschieten is met die aandacht. De meeste reacties op het bovenstaande filmpje zijn negatief. Begrijpelijk, want we weten helemaal niets van die dolfijn. Het is niet eens duidelijk wat hier het probleem is. Wat niet wil niet zeggen dat ik dolfijnen niet fascinerend vind. Zag onlangs de documentaire “Private Lives of Dolphins.” Al meer dan 10 jaar oud, maar toch nog leerzaam. https://www.youtube.com/watch?v=T7AlinxwVAg Is hierop inmiddels geen vervolg? Met dat onderzoek zijn ze nu toch 10 jaar verder?

marietjejansen
marietjejansen26 jan. 2013 - 18:28

Ik vind de cynische reacties hier tot ongekende diepte dalen. "Hahahihi, een stille tocht", wat een humor. Als je zo'n beest ziet doodgaan, doet je dat dan niets? Tuurlijk, that's life, of zo, en wat kun je er aan doen. Ik zou zeggen; ophouden met vlees en vis eten. Ophouden met vervuilen. Als druppel op de gloeiende plaat dan maar. Dat moet ik Bijstandskoning dan wel nageven, hoe zeer ik het met de meeste van zijn meningen niet eens ben, hij doet tenminste iets (niet), hij is wel vegetariër. Kun je van de meesten hier niet zeggen, wel altijd een mening, maar iets daadwerkelijk laten, nee.

mees.
mees.26 jan. 2013 - 18:28

lekker hé die troep die we als mensen maken,de dieren alle ruimte afgepakt en ook nog eens samen met elkaar de hele natuur verwoesten....ja ja,de mens,laten we vooral trots zijn op onszelf

1 Reactie
meijerlahn
meijerlahn26 jan. 2013 - 18:28

"ja ja,de mens,laten we vooral trots zijn op onszelf" --------------------------------------------------- Pas op, dit zijn gruwelijke beelden: http://www.youtube.com/watch?v=52HMC-f7y0c