Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Traangasgranaat in parlement Kosovo

  •  
21-03-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Een oppositiepartij heeft woensdag een traangasgranaat af laten gaan in het parlement van Kosovo, in een poging daarmee de stemming te blokkeren. De parlementseden zouden stemmen over een grensverdrag met buurland Montenegro. Volgens de Zelfbeschikkingsbeweging verliest Kosovo daardoor zo’n 80 vierkante kilometer aan grondgebied. Deskundigen betwisten die bewering.
De landruil is een vereiste van de EU waaraan moet worden voldaan voordat de Kosovaren vrij kunnen reizen door de Schengen-zone. Kosovo hoopt lid van de EU te kunnen worden, daartoe moet het land zijn beleid in overeenstemming brengen met dat van de Unie.
Meer dan honderd parlementsleden moesten de vergaderzaal verlaten. Het afsteken van traangasgranaten is overigens een populair middel in Kosovo om stemmingen te blokkeren. De voorzitter van het parlement heeft daarom in het verleden vergaderingen voorgezeten met een gasmasker op.

Meer over:

kosovo, kijk nou
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.