Joop

Traangasgranaat in parlement Kosovo

  •  
21-03-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Een oppositiepartij heeft woensdag een traangasgranaat af laten gaan in het parlement van Kosovo, in een poging daarmee de stemming te blokkeren. De parlementseden zouden stemmen over een grensverdrag met buurland Montenegro. Volgens de Zelfbeschikkingsbeweging verliest Kosovo daardoor zo’n 80 vierkante kilometer aan grondgebied. Deskundigen betwisten die bewering.
De landruil is een vereiste van de EU waaraan moet worden voldaan voordat de Kosovaren vrij kunnen reizen door de Schengen-zone. Kosovo hoopt lid van de EU te kunnen worden, daartoe moet het land zijn beleid in overeenstemming brengen met dat van de Unie.
Meer dan honderd parlementsleden moesten de vergaderzaal verlaten. Het afsteken van traangasgranaten is overigens een populair middel in Kosovo om stemmingen te blokkeren. De voorzitter van het parlement heeft daarom in het verleden vergaderingen voorgezeten met een gasmasker op.

Meer over:

kosovo, kijk nou,
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (3)

Andreas J
Andreas J22 mrt. 2018 - 4:51

Tja, je helpt terroristen aan landje pik dus succes ermee.

OlavM
OlavM21 mrt. 2018 - 14:44

[De voorzitter van het parlement heeft daarom in het verleden vergaderingen voorgezeten met een gasmasker op.] Dat is natuurlijk pas effectief als elk parlementslid zo'n masker op heeft.

hansdetorenkraai
hansdetorenkraai21 mrt. 2018 - 14:11

En deze ondemocratische Neanderthalers zouden we bij de EU willen? Zal beslist wel lukken in Brussel kijken ze niet echt op van ondemocratisch gedrag en besluiten.