Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Toscaanse burgemeester zet stop op buitenlandse invloeden

  •  
10-10-2011
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
66 keer bekeken
  •  
FortedeiMari_300.jpg
In Forte dei Marmi mogen geen nieuwe Chinese restaurants, kebab zaken, Engelse pubs of Amerikaanse fastfoodrestaurants geopend worden
De centrum-linkse burgemeester Umberto Buratti wil dat zijn stad de Italiaanse cultuur behoudt. Daarom voert hij een stop in voor winkels en horecagelegenheden die een andere cultuur vertegenwoordigen dan de Italiaanse. Daarmee wil het gemeentebestuur de buitenlandse invloed in de chique Toscaanse badplaats Forte dei Marmi beperken.
Buratti voerde al eerder een regel in die er voor zorgt dat de oorspronkelijke bewoners van de badplaats voorrang krijgen op Italianen uit andere regio’s bij het bemachtigen van een woning. De nieuwe maatregel moet er voor zorgen dat Forte dei Marmi ‘behouden wordt zoals iedereen het kent’, aldus de burgemeester.
We kunnen gewoon niet toestaan dat er steeds meer gelegenheden worden geopend die niets te maken hebben met de cultuur van deze plaats. 
Het is niet de eerste keer dat een Italiaanse burgemeester besluit om een dergelijke maatregel in te voeren. In Cittadella, gelegen tussen Verona en Venetië besloot de rechtse burgemeester Massimo Botocci dat kebab zaken zich niet langer mogen vestigen in het oude centrum van de stad. Kebab zou volgens hem stinken en het geroosterde vlees zou bovendien niet Italiaans zijn. Botocci is lid van de rechtse regeringspartij Lega Nord. Een partij die onder andere het rijke noorden wil afscheiden van de rest van Italië en ook de immigratie wil terugdringen.
De maatregel van Buratti herinnert aan de maatregel van Botocci. Daarom wordt de burgemeester van de badplaats beschuldigd van xenofobie, maar volgens hem is zijn maatregel geheel anders dan die van Botocci die gericht actie voerde tegen alleen kebab zaken.
Deze regeling geldt voor ieder bedrijf, of het nou Chinese restaurants zijn, Amerikaanse fastfoodketens, Duitse biercafés of Engelse pubs”, zei Buratti meldt de Volkskrant.
Meer nieuws uit Italie: Volg Joop op Twitter , vind Joop leuk op Facebook

Meer over:

wereld, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.