Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Topman noodlijdend Air France KLM harkt miljoenenbonus binnen

  •  
05-04-2022
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
905 keer bekeken
  •  
ANP-438458672

Air France KLM-topman Benjamin Smith heeft afgelopen jaar meer dan 3 miljoen euro aan bonussen binnengeharkt. Dit terwijl het bedrijf hetzelfde jaar een miljardenverlies en met een bedrag van 3,4 miljard euro aan coronasteun overeind gehouden moest worden door de Nederlandse Staat. Dat meldt de Telegraaf. 

Naast de steun vanuit het Nederlandse kabinet, pompte ook de Franse staat 3 miljard euro in Air France KLM om het luchtvaartbedrijf voor een faillissement te behoeden. Als gevolg van de pandemie en de bijkomende financiële problemen heeft KLM de contracten van ongeveer zesduizend mensen niet verlengd. 'Voor iedereen bij KLM is het inleveren pijnlijk', lietdirecteur personeelszaken KLM Miriam Kartman destijds weten. 

Update: 
Het kabinet is niet te spreken over de beslissing van Air France KLM om Smith de miljoenenbonussen uit te keren: "Dit is niet uit te leggen", aldus minister van Financiën Sigrid Kaag: "Ik vind het niet acceptabel en begrijp vooral niet dat je dit zelf wilt en dan men denkt dat het goed is. Nederland, wij als kabinet, ikzelf en mijn ambtenaren hebben ons standpunt kenbaar gemaakt, ook de afgelopen dagen nog."

Kaag zegt in de aandeelhoudersvergadering tegen de bonusuitkering te zullen stemmen, maar dat dit niet meer dan een formaliteit zal zijn. De Nederlandse staat bezit 5,9 procent van de aandelen van KLM en 14,3 procent van Air France-KLM. Een ruime minderheid.

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.