Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Amerikaanse staatssecretaris Buitenlandse Zaken weet niet wat D-Day is

  •  
07-06-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
nauert
Heather Nauert, een voormalig presentator van Fox News die sinds maart Under Secretary of State for Public Diplomacy and Public Affairs en de officiële woordvoerder voor Buitenlandse Zaken is, heeft verklaard dat D-day een voorbeeld is van de langdurige en uitstekende relatie die de VS heeft met de regering van Duitsland. Het leek alsof ze denkt dat D-Day staat voor Deutschland-Day in plaats van Decision-Day, de dag dat het Amerikaanse leger op 6 juni 1944, samen met de strijdkrachten van twaalf andere geallieerden, landden op de kust van Normandië om de Duitse bezetter te verdrijven.
Nauert kwam tot haar opvallende uitspraak tijdens een persbijeenkomst waar vragen werden gesteld over de omstreden nieuwe Amerikaanse ambassadeur in Duitsland, Richard Grenell. Deze had in een interview met de extreemrechtse propagandasite Breitbart geopperd dat Merkel moet verdwijnen.
Nauert doet haar uitspraak op 3:55
Commentator Rachel Maddow is verbijsterd en gaat los op de woorden van Nauert:
"“D-Day was de dag dat wij Duitsland aanvielen. Als je als woordvoerder van het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken op de herdenkingsdag van D-Day zoiets zegt… dit is, dit is hoe we nu leven onder regering Trump.”"
Op de eerste dag van de invasie in Normandië alleen al sneuvelden er 9000 geallieerde soldaten om Europa van de nazi’s te bevrijden.
Bekijk het commentaar van Maddow hieronder:
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.