Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Topadviseur Boris Johnson tot aan z'n enkels afgebrand door satiricus

  •  
30-05-2020
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
67 keer bekeken
  •  
hislop
Ian Hislop, hoofdredacteur van het Britse satirische weekblad Private Eye, is vast panellid van Have I Got News For You, in Nederland bekend als Dit Was Het Nieuws. Vrijdagavond kwam het optreden van Dominic Cummings ter sprake, de rechterhand van premier Boris Johnson en het brein achter de Brexit-campagne.
Cummings hield zich niet aan de strikte lockdownregels maar maakte terwijl hij Covid19 verschijnselen vertoonde een reis van ruim 400 kilometer naar het huis van zijn ouders. Ondertussen deed hij met zijn vrouw verslag in een conservatief opinietijdschrift van hun leven tijdens de lockdown en suggereerden dat ze in Londen verbleven.
Johnson bleef achter Cummings staan die vervolgens een persconferentie gaf waarin hij onder meer verklaarde dat hij een autorit had gemaakt naar een toeristische hotspot in de buurt van zijn ouderlijk huis “om zijn gezichtsvermogen” te testen.
Hislop werd gevraagd wat hij van het optreden van Cummings vond. Het commentaar van Hislop wordt op sociale media met gejuich ontvangen.
Het gedrag van Cummings die vrijuit gaat terwijl gewone Britten zwaar gestraft wordt, wordt op grote schaal veroordeeld. Een petitie waarin zijn ontslag wordt geëist is al een miljoen keer ondertekend.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.