Sfeerfoto van Joop
Joop
Joop

Rutte negeerde archiefwet en wiste jarenlang elke dag sms’jes

Landsadvocaat: toestel premier had ruimte voor slechts 20 berichten
Joop

Top-5 apps waar we niet meer zonder willen

  •  
07-02-2013
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
iphone.jpg
Fijne apps, wie houdt er niet van?
Met de komst van de mobiele telefoon, en in het bijzonder de smartphone, is ons leven drastisch veranderd. Wanneer je op straat, of in de metro, om je heen kijkt, ben je vaak de enige die opkijkt. We zitten weggedoken in ons mobieltje. Maar wat doen we er eigenlijk mee?
De redactie van Joop verzamelde een aantal apps die ons leven er een stuk makkelijker, aangenamer, mooier of leuker op heeft gemaakt. In willekeurige volgorde:
1. Moves Je kunt een dure Nike+ Fuelband aanschaffen, of een FitBit en zodoende je activiteiten gedurende de dag bijhouden. Of je downloadt de gratis app Moves. Toegegeven, het wedstrijdelement dat je met de Fuelband hebt, ontbreekt volkomen, maar de app houdt wel bij hoeveel je beweegt. En ja, toegegeven, hij is niet altijd even accuraat, maar hij weet je naast het aantal stappen dat je hebt gezet ook te vertellen hoe lang je hebt bewogen en welke afstand je hebt afgelegd. En voor een gratis app, is dat best wat waard.
2. MyFitnessPal Ben ook jij na blauwe maandag van je goede voornemen om af te vallen geweken? Download dan de (gratis) app MyFitnessPal, hou bij hoeveel je beweegt, wat je weegt en wat je eet. In ruil daarvoor vertelt de app je hoeveel je over vijf weken zult wegen, als je dit patroon volhoudt. De echte die hards kunnen zelfs een speciale weegschaal aanschaffen die automatisch synchroniseert met de app.
3. Remodelista Voor wie opzoek is naar inspiratie voor zijn of haar huis, is dit de perfecte app van de gelijknamige site. Overzichtelijk, to the point en met retefijne foto’s. Bevalt iets je zo dat je het gelijk wil kopen? Dan kan ook dat! Overigens hebben we uit betrouwbare bron vernomen dat dit tevens de favoriete app van Gwyneth Paltrow is. De app kost $2,99
4. Maps with Me Kaarten op je map zo handig maar als je ze het hardste nodig hebt extreem duur of onbeschikbaar vanwege gebrek aan bereik. Vanaf nu hoef je, wanneer je in het buitenland bent verdwaald, niet langer opzoek naar een koffiebarretje met gratis WIFI om vervolgens op je iPhone op te zoeken waar je bent en waar je heen wilt. Die route stippel je voortaan gemakkelijk uit met Maps with Me. Je download gewoon de kaarten en hebt ze altijd tot je beschikking. De app werd getipt door een bevriende oorlogsverslaggever die ook in onherbergzaam gebied de weg moet vinden.
5. Sleep Cycle Deze app registreert je slaapcyclus en wekt je op het moment dat je in een lichte slaapfase verkeert. Hierdoor word je frisser wakker. Hoe het werkt? Je legt je iPhone naast je kussen en door je beweging registreert hij hoe diep je slaapt. Prijs: 0,89 

Meer over:

nieuws, lekker

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar