Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Tofik Dibi over de selectieve verontwaardiging rondom Orlando

  •  
19-06-2016
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
52 keer bekeken
  •  
Precies een week geleden vond in Orlando de bloedige aanslag op homoclub Pulse plaats. De afgelopen dagen hoorden we schrijnende verhalen voorbij komen van mensen die ternauwernood de kogels van de schutter hadden overleefd. Maar ondanks de rouw, de shock en het verdriet, bleef er ook een bitter gevoel hangen over de reacties op de aanslag.
Chris Kijne gaat in gesprek met Dino Suhonic, voorzitter van stichting Maruf die zich inzet voor LHBTQI’ers met een islamitische achtergrond en Tofik Dibi, oud-Kamerlid en schrijver van het boek Djinn dat gaat over zijn leven en zijn homoseksualiteit. Beiden vinden ze dat activistische groepen en mensen die anderzijds staan te springen om zich achter slachtoffers te scharen akelig stil blijven.
Ook Botte Jellema kaart de selectiviteit aan in de collectieve verontwaardiging aan. Hij noemt als voorbeeld dat iedereen Charlie was na de aanslagen op Charlie Hebdo maar niemand #jesuisgay schijnt te willen zijn.

Meer over:

nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.