Joop

Toch hoop voor middeninkomens op sociale huurwoning

  •    •  
10-11-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Flickr_woningbouw_CorporatieNL_300.jpg
Europese regels veranderen, maar volgens minister Donner is het te vroeg om te juichen
Mensen met een wat hoger inkomen komen mogelijk toch weer in aanmerking voor een sociale huurwoning, zo meldt de NOS donderdag. Een goedkoop huurhuis is nu alleen beschikbaar voor inkomens tot 33.600 euro per jaar, maar de PvdA ziet kansen voor verruiming doordat de Europese regels veranderen.
Ook de SP, GroenLinks, de PVV en het CDA van minister Donner van Binnenlandse Zaken willen van de inkomensgrens af. Donner vindt het nog te vroeg om te concluderen dat de inkomensgrens verdwijnt omdat er nog met Brussel wordt onderhandeld. Vanmiddag vergadert de Tweede Kamer over de kwestie, aldus de NOS
Foto-cc: CorporatieNL

Meer over:

economie, nieuws
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (2)

Jonas DeRidder
Jonas DeRidder10 nov. 2011 - 6:50

Dan de huren maar wat extra verhogen. Want de prikkel om mensen met een hypotheekschuld op te kunnen zadelen moet wel aanwezig blijven. Op wie zouden de banken anders de schulden die zij maken moeten overhevelen.

1 Reactie
dezwarteamsterdammer
dezwarteamsterdammer10 nov. 2011 - 6:50

Nou dat hebben ze (Donner) toevallig net gedaan. Ik hou woningnet, het Amsterdamse woningverdeelsysteem elke week goed in de gaten. Luister, en dit is geen geintje: 33m2 in de staatsliedenbuurt, tegenwoordig een doodgewone buurt, neits bijzonder, niet in het centrum of iets dergelijks, 605 in de maand. Ik had een bezichtiging bij een woning van 45m2 3 weken terug: 650 euro per maand. 45m2 kost ongeveer 200.000 euro om te komen, dan kom je omgerekend uit (na hra) op 550 euro in de maand. Met andere woorden, een sociale huurwoning is tegenwoordig een stuk duurder dan een koopwoning. Een absoluut bizar feit. De enige reden om nog in een sociale huurwoning wonen is omdat je huurtoeslag krijgt als je niet veel geld verdient. Daar gaan ze echter ook aan tornen de komende maanden/3 jaar. En bovendien: met 11 jaar wachttijd krijg je in Amsterdam nog geen sociale huurwoning. En helaas is dat ook geen overdrijving. Dan de maatregel die vermeld staat in dit bericht: die zal er voor zorgen dat het beperkte aantal sociale huurwoningen dat er al is moet worden verdeeld over nog meer mensen. Fijn voor die mensen natuurlijk, en het is terug naar het oude. Maar laten we eerlijk zijn, wie zijn daar de dupe van? Juist, de armste onder ons, zij kunnen niet anders dan in een sociale huurwoning, wat nu n'og moeilijker te bereiken zal worden. En de sociaal-economische zuivering van de armere bevolking in de steden gaat in rap tempo door.