Joop

Tinkebell geeft een lesje dierenliefde

  •  
07-12-2012
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
tink_300.jpg
Kunstenares shockeert publiek met verhaal tijdens TEDxAmsterdam
Ze is kampioen in mensen op het verkeerde been te zetten om vervolgens haarfijn aan te tonen hoe inconsequent ze zijn. Ze oogstte woede met een handtas gemaakt van haar dode kat (kalfjesleer is geen probleem), ze werd voor de rechter gesleept omdat ze toonde wat er met honderden miljoenen jonge haantjes gebeurt (worden in een shredder gestopt) en ze liet zien welke lieve, vrolijke dierenvrienden haar dag in dag uit bedreigen.
  • Tijdens haar presentatie bij TED, de wereldwijde conferentie vol frisse ideeën, in Amsterdam verlieten tientallen mensen vol walging de zaal. Zij misten daardoor het essentiële einde van haar verhaal met de veelzeggende titel ‘Alles is toegestaan’. Kijk de video eerst helemaal af en oordeel dan pas. Anders sla je geheid de plank mis.

Meer over:

kijk nou, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Reacties (14)

Zenoboy
Zenoboy7 dec. 2012 - 15:01

Sorry Tinkebel... je bent gewogen en te licht bevonden... Maak een keuze: of wordt dierenactivist, of geef jezelf uit als kunstzinnig dierenactivist. Echte kunst is niet aan jou besteed. Sorry...maar dat heb je niet in je. Is ook niet erg, het wordt pas erg als je je anders voordoet dan je werkelijk bent...

Andy40
Andy407 dec. 2012 - 15:01

Vergelijkbaar met een statement maken tegen zinloos geweld door mensen op hun bek te slaan.

marietjejansen
marietjejansen7 dec. 2012 - 15:01

Ik vind het jammer dat het zo alleen maar over haarzelf gaat. Het lijkt wel een grote 'not true'-show. Ik kan me wel voorstellen dat ze doodziek wordt van de hetze tegen haar, maar het was inspirerender geweest als ze haar bedoeling met haar kunst had uitgelegd of inzichtelijk had gemaakt.

JoopSchouten
JoopSchouten7 dec. 2012 - 15:01

Het is geen kunst verwarring scheppen in een darwinistische samenleving. Het is een kunst om wakker te blijven. Alleen een kunstenaar kan kinderen wakker schudden. ... Over mijn verwarring Ik kende wiskundekunstenaar. Zij bleef boeien maar snapte minder dan de helft. Onze band was een correctiestreep. God. Wat was ze mooi.

mrwonkish
mrwonkish7 dec. 2012 - 15:01

Google geeft je "de waarheid". Gewoon gedachtenloos absorberen die handel, lekker blijven zwemmen aan de oppervlakte en verder niet al teveel nadenken. Gewoon lekker postmodern wezen.

hartpine
hartpine7 dec. 2012 - 15:01

Dit is heel goed, eindelijk worden de martelgangen van de "consumptiedieren" aan de kaak gesteld. Nuchtere kalfjes die een ononderbroken 20 uur durende reis maken. Varkens die vanuit Nederland naar Italie verscheept worden, omdat ze dan als Parma ham weer geexporteerd kunnen worden. Plofkipjes die door hun poten zakken. Er is echt heel veel mis.

2 Reacties
williamthomas
williamthomas7 dec. 2012 - 15:01

Jah, heel veel mis met onze huidige waarden en normen wanneer het om geld gaat. Jeugd leert stelen als heel gewoon te vinden tegenwoordig. Wat mag je dan nog van hen verwachten wanneer zij de touwtjes van onze maatschappij in handen krijgen? Hertenkampjes en kinderboerderijen worden steeds vaker bezocht door bloeddorstige beesten die hun frustraties van deze maatschappij weer op onschuldige dieren of weerloze mensen botvieren. Dit tij valt niet meer te keren want zo is dat soort tuig nu eenmaal. Leve de ontwerpers van al die gruwelijk sadistische films en games. Dat heet geestelijk gif en dat mag wel verkocht worden en fysiek gif als drugs niet! Kunt u het nog volgen? Ik niet!

williamthomas
williamthomas7 dec. 2012 - 15:01

Worden mijn reacties niet meer geplaatst?! Waarom niet?

akkietakkie
akkietakkie7 dec. 2012 - 15:01

De ellende met dieren zal helaas nog wel even voortduren , daar negen van de tien Nederlanders zwaar verslaafd is aan hun stukje vlees , opgedrongen door de vleesmaffia . Van hogerhand zal er ook niet veel aan gedaan worden , omdat een groot gedeelte van de economie draait op de consumptie van vlees . Restaurants , snackbars kunnen hun deuren dan wel sluiten , en doktoren , ziekenhuizen enz .. enz .. zullen minder te doen hebben . Want nee ,... een gezonde samenleving moeten we natuurlijk ook niet hebben . Kost nog meer geld .

1 Reactie
Michiel Online
Michiel Online7 dec. 2012 - 15:01

men is vergeten wat de materiele waarde is van geld. als je gezonder bent, kan je ook meer verdienen. dus wat de overheid momenteel doet is verlies draaien.

[verwijderd]
[verwijderd]7 dec. 2012 - 15:01

video afgekeken, conclusie blijft staan, verschrikkelijk mens. Ik zal de plank wel misslaan want ik snap niet hoe je dierenrechten promoot door dieren te doden. Vind de opmerking van Andy de Groot wel leuk!

1 Reactie
meleen
meleen7 dec. 2012 - 15:01

Ze maakt geen dieren dood. Stukje gemist waarin ze zegt dat het allemaal niet waar is? Het is geen verschrikkelijk mens. Haar Engels, dat is wel verschrikkelijk.

Sonia2
Sonia27 dec. 2012 - 15:01

"NED ... de wereldwijde conferentie vol frisse ideeën" Hoeveel levert zo'n zinnetje nou op? Fris was het bijvoorbeeld niet toen 'journalist' Harald Doornbos bij NED zijn uit Libië gestolen en meegesmokkelde oorlogsbuit mocht presenteren.

1 Reactie
Sonia2
Sonia27 dec. 2012 - 15:01

Niet NED maar TEDX natuurlijk...