Joop

Timmermans waarschuwt voor Poetins politieke vrienden in Nederland

  •  
27-02-2022
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
1075 keer bekeken
  •  
Eurocommissaris Frans Timmermans heeft bij Buitenhof gewaarschuwd voor de politieke aanhangers van Vladimir Poetin in Europa. “We zullen veel meer aandacht moeten schenken aan hoe we onze vrijheid moeten beschermen”, aldus Timmermans. “Zowel tegen de autocraat uit Moskou, als tegen zijn tovenaarsleerlingen die ook actief zijn in onze landen. Ik hoop dat hun kiezers nu in de gaten hebben met wie ze van doen hebben.”
Poetin kan nog altijd op de hartstochtelijke steun rekenen van FvD-leider Thierry Baudet. In 2020 besteedde Zembla al eens aandacht aan de bijzondere relatie tussen Baudet en het Kremlin. De liefde komt duidelijk van twee kanten: nadat Joop.nl deze uitzending online zette, werd de site bedolven onder tienduizenden spamreacties uit Rusland.
Geert Wilders veroordeelde deze week weliswaar de invasie in Oekraïne, maar keerde zich tegen sancties tegen Rusland. De PVV-leider verbood zijn Kamerleden in 2014 om kritische vragen te stellen over de Russische annexatie van de Krim. Ook probeerden de PVV en Forum het kabinet in 2018 in de wielen te rijden bij de pogingen om een schadevergoeding te eisen bij Rusland voor de nabestaanden van de MH17-ramp.
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (69)

TwoTone
TwoTone7 dec. 2022 - 23:32

Forum bezit geen macht en zal een kleine partij blijven, mede vanwege de scherpere denkbeelden van zijn leider. Verder is vrijwel niemand in Nl voor Poetin. Timmermans en de Eu hebben wel macht (al dan niet democratisch verworven) en hebben zich in het verleden misrekend door geen rekening te houden met de historie van een stad als Kiev. Typerend voor de Eu die geen enkele historie respecteert en zonder praktische toetsing theoretische idealen nastreeft. Als Timmermans wil dat we op gematigde partijen stemmen moeten die met door de kiezers gewenste, toetsbare, haalbare en werkbare ideeën op de proppen komen. Op dat laatste hebben we o.a. Timmermans maar zelden kunnen betrappen, vandaar dat de politieke flanken in trek zijn. We hebben politici nodig met de beentjes op de grond. Zowel Baudet als Timmermans zitten in hun eigen specifieke omniversum, omniversums waar maar weinig kiezers een binding mee hebben.

Phil2
Phil23 mrt. 2022 - 13:11

Hij is NU te horen op Radio 1 (14:10 uur). Ongeloof, omdat Poetin nooit de Oekrainers eronder zal krijgen, zegt hij. Daarmee schetst T. meteen het onheilspellende scenario: Poetin zal uit alle macht werken aan exact dat: de Oekraïne eronder krijgen.

Antje4
Antje428 feb. 2022 - 11:24

Halbe zat er zeker niet naast in zijn zelfbedachte sprookje... Hadden we maar zijn boodschap maar iets serieuzer genomen! (Trouw, Bart Zuidervaart13 februari 2018, 01:29): "Maar daarna was de boodschap ernstig. Zijlstra waarschuwde de VVD’ers in de zaal voor een dreigende oorlog met Rusland. Om zijn pleidooi kracht bij te zetten begon hij over een ontmoeting met president Vladimir Poetin. “Ik was begin 2006 aanwezig in zijn datsja (buitenverblijf).” Zijlstra was daar, vertelde hij, als gast van Shell-topman Jeroen van der Veer. “Ik was weggestopt achterin het zaaltje waarin het plaatsvond. Maar ik kon heel goed horen wat het antwoord van Vladimir Poetin was op de vraag wat hij verstond onder Groot-Rusland waar hij naar terug wil. Zijn antwoord was: dat is Rusland, Wit-Rusland, Oekraïne en de Baltische Staten. En Kazachstan was nice to have.”

JanB2
JanB228 feb. 2022 - 0:49

Even geen Timmermans. Het is zo al erg genoeg!

Tom Lucassen
Tom Lucassen27 feb. 2022 - 22:00

Toch snap ik niet dat er niets gedaan wordt met het verdrag van Budapest uit 1994. Daarin tekenden zowel rusland als de VS en GB met oekraine een afspraak dat bij inlevering van de kernwapens van Oekraine aan Rusland de grenzen van Oekraine zouden worden gerespecteerd. dat is nu niet gebeurd en waar wachten de VS en GB nog op? Ze verschuilen zich achter de NAVO.

1 Reactie
JanB2
JanB228 feb. 2022 - 8:46

Het punt is dat het Westen de grens tussen de NAVO en de Oekraine niet wenst te respecteren en de Oekraine daarin mee leek te gaan. Dan krijg je een andere situatie. Een verdrag houdt stand zo lang beide partijen hun boekje niet te buiten gaan. Dat heeft men hier in het Westen niet in willen zien. Bij Putin zijn nu blijkbaar de stoppen doorgeslagen. Daarmee praat ik zijn handelen niet goed (verre van). Maar deze hele situatie was vermijdbaar geweest. En figuren als Timmermans hebben een actieve bijdrage geleverd aan het feit dat het vermijdbare gebeurd is.

Nina4
Nina427 feb. 2022 - 21:52

Er dient ASAP een onderzoek te komen naar de aanjagers van het Oekraïne referendum! Kan de inlichtingendienst eens zijn zegje doen.

1 Reactie
JanB2
JanB228 feb. 2022 - 8:35

Hou die beerput maar liever dicht. Dan moet namelijk ook het hele verhaal over de opmaat naar deze ronduit griezelige situatie waarin we nu zitten worden verteld. En dat wil je niet horen als ik je berichten zo lees.

Tom Lucassen
Tom Lucassen27 feb. 2022 - 21:45

Ik luister altijd graag naar deze man, heeft veel ervaring en verstand. Spreekt ook zijn talen goed.

1 Reactie
JanB2
JanB228 feb. 2022 - 8:13

Als er in al die talen onzin uitkomt dan heb je daar weinig aan. Timmermans is een ziekelijk ijdele man die verblind door de ijdelheid al jaren boven zijn niveau werkt.

DrsMA
DrsMA27 feb. 2022 - 18:54

Als gedesillusioneerde Nederlander: graag opnieuw beginnen. Poetin, Trump, Timmermans, Rutte, Macron, Schulz, Baudet, Wilders, Kaag, Hoekstra, Klaver: allemaal ophoepelen graag. Te machtsbelust of te licht bevonden. Doe mij maar Zelinski als wereldleider. Dat is pas iemand om respect voor te hebben.

4 Reacties
DrsMA
DrsMA27 feb. 2022 - 18:59

En Biden mag ook wiebelen.

Stechelwald
Stechelwald27 feb. 2022 - 19:29

Ja, net wat we nodig hebben; 'een sterke man'. Want dat is altijd zo goed bevallen...

CUTTHECRAP
CUTTHECRAP27 feb. 2022 - 19:36

Biden bij zijn toetreding : we will not rule by the example of our power, but by the power of our example Je kunt hopen, dat hij dat waar kan maken. Europa leeft volgens deze regel sinds de oprichting. En dat is niet minder dan uniek in de hele wereld. Wij worden er door grenzeloos bewonderd. En daar ben ik trots op. Frans Timmermans en Guy Verhofstadt : wat hebben zij gedaan, dat er hier en elders mensen beginnen te hyperventileren? Ik kan met de beste wil van wereld bij hun geen onedele motieven bespeuren. Is dat het, wat stoort misschien ? Of hun oprechtheid, idealisme ? Als een rode lap voor een stier?

Winterdepressie
Winterdepressie27 feb. 2022 - 19:38

Dus eigenlijk Lubach for Farao van Nederland?

Farmer 2.0
Farmer 2.027 feb. 2022 - 18:42

Poetin is volledig de weg kwijt, dit is levensgevaarlijk. Figuren als Timmermans en Verhofstadt zijn niet minder de weg kwijt. Dit is gelukkig iets minder gevaarlijk. Helaas hebben ze Oekraïne wel valse beloften gedaan, die ze nooit kunnen nakomen. Kost indirect ook levens. Poetin is gaat blind voor een groot Russisch rijk. Timmermans en Verhofstadt gaan voor een groot Europees rijk. ( hier zie je ook de katholieke zendingsdrang van Timmermans in terug )

5 Reacties
MG1968
MG196827 feb. 2022 - 18:54

"valse beloften" Die wellicht prematuur waren maar niet gestalte konden krijgen door de opstelling van een paar landen in europa waar de kiezer zich mocht uitspreken. Wat heb jij gestemd, wat denk je timmermans en verhofstad hebben gestemd? Wie was/is blind?

TwoTone
TwoTone27 feb. 2022 - 19:45

@mg1968 - poetin is gevaarlijk en niet democrarisch. Echter Brussel is ook niet democratisch. We wilden met 2/3 meerderheid geen verdrag met Oekraïne. Nu dat toch gebeurd is zijn de kiezers in meerderheid wel voor het helpen van Oekraïne. Maar Brussel heeft toendertijd veel te naïef, en tegen de kiezers wil, veel risico genomen. Het wordt toch ook tijd dat de matige bestuurders in Brussel vervangen gaan worden door wat meer realistische mensen.

MG1968
MG196828 feb. 2022 - 7:56

@Farmer "...vervangen gaan worden door wat meer realistische mensen." In jou definitie van realistisch waren de mensen in de Oekraine sowieso aan hun lot overgelaten en inderdaad door wat van dat realisme van jou mee te nemen (en dus niet vol achter de Oekraine te staan) zitten we in de situatie waarin we nu zitten. Het zou je sieren als je je op zijn minst niet zo op de borst slaat met dat 'realisme' van je.

Kilted
Kilted28 feb. 2022 - 8:27

Ik denk dat we hier een herhaling zien van Chamberlain in 1938. De man is er stevig voor gekritiseerd, maar de keerzijde is dat het VK daardoor wel tijd heet weten te winnen om haar eigen defensie nog enigszins op orde te brengen. Als hij er destijds met gestrekt been in was gegaan was het mogelijk anders gelopen. Er gaan nu opeens grote sommen geld naar defensie. Het zal moeten, maar we zullen ook even nodig hebben al dat geld uit te geven dingen te bouwen, ontwikkelen etc. Het is op dit moment nog opportuun, maar moment komt wel steeds dichterbij waarop de Navo gaat zeggen tot hier en niet verder.

Kilted
Kilted28 feb. 2022 - 8:38

@TwoTone Je mist het punt hier dat die 2/3 meerderheid alleen in het in Nederland gehouden referendum geldt. In veel andere land is er geen referendum geweest. Bovendien was al tijdens het referendum helder dat als wij te hard tegen zouden tegenstribbelen het verdrag zou worden omgezet van een EU verdrag naar 27 bilaterale verdragen. De landen van de EU hebben dat recht gewoon. Veel van onze relaties met Zwitserland werken ook op die manier. Op het moment van het referendum was het point of no return allang gepasseerd.

RaymondenJoop
RaymondenJoop27 feb. 2022 - 17:46

Ik wil hierbij graag waarschuwen voor de naïviteit en arrogantie van Timmermans en zijn collega's. Een heilig geloof in de EU maakt blind. Rusland is maar nog maar één land waar we angst voor moeten hebben. Een China of een te sterke cultuurverandering in de toekomst door immigratie zijn net zo gevaarlijk.

4 Reacties
MG1968
MG196827 feb. 2022 - 18:57

"Een China of een te sterke cultuurverandering in de toekomst door immigratie zijn net zo gevaarlijk." Vooralsnog maak ik me vooral druk om Rusland. En jou, want jij faciliteert en zal dat in andere gevallen ook weer doen en je publiek er bij zoeken. Wat je ook direct gestart bent met het binnen dit onderwerp trekken van immigratie.

Zandb
Zandb28 feb. 2022 - 7:28

Joop "Een heilig geloof maakt blind". Welk geloof maakt dan dat u blind bent, dat u niet ziet (wilt zien) dat Poetin een soeverein land binnenvalt?

Norsemen
Norsemen28 feb. 2022 - 8:27

Angst hebben voor een sterke cultuurverandering door immigratie, dat is pas gevaarlijk

RaymondenJoop
RaymondenJoop2 mrt. 2022 - 17:41

@zandb Waar stel ik dat, rare aanname.

vdbemt
vdbemt27 feb. 2022 - 15:21

Ik zeg niet dat het snel zal stoppen. Maar dat Waterloo zie ik wel gebeuren. Zelfs China neemt toch afstand van hem. En ook steeds meer zijn eigen bevolking. Hij is bezig met zijn eigen ondergang. Het valt alleen te hopen dat dat snel gebeurt en er niet eindeloos slachtoffers vallen.

2 Reacties
RaymondenJoop
RaymondenJoop27 feb. 2022 - 18:47

China ziet Ukraine als een potentieel afzetgebied. En onrust in een ander nog veel groter afzetgebied, de rest vd EU, is niet in het belang van China. Dat is anders met Taiwan, die wacht eenzelfde lot. Dan zal de EU niet eens wat kunnen doen, economisch en/of militair.

youppie
youppie28 feb. 2022 - 9:47

@RaymondenJoop: China heeft veel belangen in Oekraïne. Oekraïne is een hele grote graanschuur. China heeft geld geleend aan Oekraïne in ruil voor 20% van de graanopbrengsten. Dat geld is in de corrupte zakken van de voorganger van de huidige president en zijn vriendjes terecht gekomen. China maakt zich grote zorgen omdat China niet in zijn eigen voedselbehoefte kan voorzien. Ik denk niet dat Putin deze deal na gaat komen. En dan heeft China een probleem.

FredD2
FredD227 feb. 2022 - 14:53

De Russiche politiek is nu al net zo walgelijk als dat van de VS en de EU. Dmv leugens en bedrog gewoon maar soevereine staten binnenvallen. Moet toch niet gekker gaan worden. Maar goed, Frans Timmermans is ook een onderdeel van dezelfde walgelijke politiek en medeverantwoordelijk voor alle ellende in Europa. Vergeet niet, we hebben nu ruim 20 jaar lang de Russen steeds als een stelletje Jeltzins behandeld en ze zijn het nu zat.

9 Reacties
vdbemt
vdbemt27 feb. 2022 - 15:10

"De Russiche politiek is nu al net zo walgelijk als dat van de VS en de EU." Korter door de bocht dan dit kan volgens mij niet. Alleen al de Amerikaanse politiek is onder Biden en Trump totaal anders. Poetin en Trump vergelijken, ja. Maar niet nu met het tijdperk Biden. En ook niet met Europa, danwel Timmermans. Hoe kortzichtig kun je zijn.

Eid
Eid27 feb. 2022 - 15:43

Vind dat wel een goede onderbouwing om de Oekraine binnen te vallen. Fijn dat we Fred hebben, die sorteert vast voor als ze in z'n achtertuin staan.

MG1968
MG196827 feb. 2022 - 17:21

"De Russiche politiek is nu al net zo walgelijk als dat van de VS en de EU. Dmv leugens en bedrog gewoon maar soevereine staten binnenvallen. Moet toch niet gekker gaan worden. " Als die uitspraak in volledige tegenspraak is met hetgeen je de afgelopen dagen verkondigde, neem het mij maar niet kwalijk dat ik hem als leugenachtig kwalificeer. "Frans Timmermans is ook een onderdeel van dezelfde walgelijke politiek en medeverantwoordelijk voor alle ellende in Europa" Zeker als je dat er achter aan schrijft op de manier waarop je dat doet. "..de Russen steeds als een stelletje Jeltzins behandeld en ze zijn het nu zat." De 'jeltzins' beste Fred hebben die enorm foute stap niet ondernomen, Dan waren de 'Poetzins', met jou impliciete goedkeuring dat logisch is dat ze het zat zijn. "Vergeet niet," Nee, Fred, geloof me, ik ga niet vergeten hoe je hier in stond.

Zandb
Zandb28 feb. 2022 - 7:31

Fred Er is anders nogal wat te doen geweest om de de redenen waarom de VS bv Irak binnenvielen. Dat Timmermans verantwoordelijk is voor ellende in Europa, dat mag u vinden. Dat hij verantwoordelijk is voor het binnenvallen van de Oekraïne als soeverein land, dat is van de gekke.

gimli55
gimli5528 feb. 2022 - 8:16

@MG1968 Ik hoor hier een nieuw Baudetje, komt er nu later ook een tribunaaltje langs op Joop? Gezien Vietnam, Irak, en Libië kun je je afvragen wat het verschil is tussen Poetin en zeker de oude presidenten van de VS. Die gebruikten ook propaganda als : Er zijn massa vernietigingswapens, terwijl die er niet waren. In iedere oorlog is de waarheid het eerste slachtoffer en FredD wijst daar terecht ook op. Dat de winnaars later als "goeden" uitgeroepen worden, betekent niet at ze dat ook zijn. Je laatste zin staat op hetzelfde peil als de uitspraken van de FVD, die door jezelf en de aanhangers van de "goeden" afgekeurd werden, het zelf uitspreken, is dan wel erg hypocriet. De inval van Oekraïne is fout en blijft fout, en er gebruik van maken om je eigen agenda te promoten is net zo fout.

JanB2
JanB228 feb. 2022 - 8:20

vdbemt Vergeet je niet een paar amerikaanse oorlogen? Niet dat die als excuus kunnen dienen voor het idiote gedrag van Putin momenteel. Maar ze staven tot op zekere hoogte wel het gelijk van Fred. Dat Irak niet democratisch was (verre van) neemt niet weg dat het wél een souvereine staat was. En van die inval in 2003 is het in Irak niet bepaald niet beter geworden. Het is niet te hopen bijvoorbeeld dat Putin in de Oekraine evenveel slachtoffers maakt als Bush in Irak. De situatie is zo al ernstig genoeg.

MG1968
MG196828 feb. 2022 - 13:33

@Gimli Ik hoor hier een nieuw Baudetje, komt er nu later ook een tribunaaltje langs op Joop? Nee, natuurlijk niet, maar persoonlijk -ik- zal zijn bijdrage niet vergeten maar zal daar geen enkele andere consequentie aan verbinden dan mijn -wederom persoonlijke- oordeel met betrekking tot de medemenselijkheid van deze persoon. Als daaruit een oproep sprak dan spijt mij dat maar komt wellicht wel voort uit frustratie van het op geen enkele manier kunnen begrijpen van het ingenomen standpunt. Jij schrijft dat de waarheid in een oorlog het eerste slachtoffer is, en hoezeer ik het daar mee eens ben, dat is niet reikwijdte of bedoeling van zijn bijdrage. Dan had ik zeker niet op die manier gereageerd.

MG1968
MG196828 feb. 2022 - 13:47

@Jan "Vergeet je niet een paar amerikaanse oorlogen? Niet dat die als excuus kunnen dienen voor het idiote gedrag van Putin momenteel" Je kent mijn bijdragen en weet dat ik bij de rol van amerika in het verleden wel degelijk mijn vraagtekens zet. Zoals bij de rol van wel meer staten op deze wereld. Het kan beide waar zijn: het afkeuren van gedrag van de ene en het goedkeuren van nog verdergaand gedrag van de ander. Laat staan het eerste als legitimatie te gebruiken voor het tweede. "Maar ze staven tot op zekere hoogte wel het gelijk van Fred." Nee, want hij gebruikt die constatering maar met één doel: om te kunnen afsluiten met '..en zijn het nu zat' en daarmee (alweer, zie zijn eerdere bijdrage) uit te spreken dat de stap van Poetin een begrijpelijke is. En dat is die niet, wat 'anderen' ook gedaan hebben. Zoals Gimli hierboven ook schrijft: 'die eigen agenda dient er buiten te blijven' maar hier uit zijn bijdragen spreekt niet alleen een afkeuring van het amerikaanse maar een goedkering van het russische en poogt iedereen die vraagtekens zet bij het amerikaanse oneigenlijk aan zijn kant te krijgen. Dat gaat nog verder. Wat hij doet is ongewenst gedrag van de één gebruiken om ongewenst gedrag van de ander goed te keuren en mobiliseert iedereen die wat tegen die één heeft. En je kunt ook hier op Joop zien dat dat hem ook nog lukt ook om in de hoofden te krijgen dat hij een punt heeft.

JanB2
JanB228 feb. 2022 - 19:49

Ik krijg niet de indruk dat Fred het gedrag van Putin goed praat. Hij plaatst het in een breder perspectief. Enige zelfreflectie door het Westen lijkt mij op termijn inderdaad wenselijk. Ook daar waar het onze relatie met Rusland betreft. Iedere 20 jaar een confrontatie met een doorgedraaide russische potentaat lijkt me niet handig.

Aleksej
Aleksej27 feb. 2022 - 14:26

Laat deze lelijke ongekozen populist zich maar druk maken om die wegkijkers in de politiek die dit alles mogelijk hebben gemaakt .Poetin is nooit geen strobreed in de weg gelegd of ter verantwoording geroepen voor wat wat hij heeft geflikt in de Krim,Georgië, en Tsjetsjenië.Laten de kiezers vooral dat niet vergeten bij de eerstvolgende keer dat zij weer mogen stemmen.

TwoTone
TwoTone27 feb. 2022 - 14:16

Nu weten we in ieder geval zeker dat het niet Putin’s Waterloo wordt, wat we wel hopen allemaal. Alleen ook hier heeft Timmermans geen verstand van, dus kan hij beter zijn mond houden. Timmermans’ Waterloo wordt zijn oeverloos en ongefundeerd geklets. Je kan nu alleen maar duimen dat het redelijk afloopt in Oekraïne, echter het westen is weer te laat en met te weinig.

1 Reactie
vdbemt
vdbemt27 feb. 2022 - 15:16

Ik zeg niet dat het snel zal stoppen. Maar dat Waterloo zie ik wel gebeuren. Zelfs China neemt toch afstand van hem. En ook steeds meer zijn eigen bevolking. Hij is bezig met zijn eigen ondergang. Het valt alleen te hopen dat dat snel gebeurt en er niet eindeloos slachtoffers vallen.

Thuiszitter
Thuiszitter27 feb. 2022 - 13:51

Baudet is niet goed snik dat wisten we allang , by the way : Hiddema ( las ik net) heeft zich tegen de woorden van Thierry gekeerd . Wat mij opvalt is dat al die EU mannen hetzelfde zeggen , we kunnen geen militaire hulp bieden aan Oekraïne. Geen enkele interviewer vraagt hierop door want het kan natuurlijk wel . Als je in Syrië , Afghanistan , Irak kan vechten kun je dat in een Europeesland ook. Wat zal er gebeuren als Poetin bv Finland binnenvalt zeggen ze dan ook , zit niet bij de navo dus kunnen we niet helpen of Zweden . En er zullen best in het geniep special forces het leger van Oekraïne bijstaan. Maar ook dat gaat niet helpen wanneer Rusland meer matrixen gaat gebruiken en alles op alles zet.

1 Reactie
Thuiszitter
Thuiszitter27 feb. 2022 - 13:52

Matrixen is materialen

LeftFuturist
LeftFuturist27 feb. 2022 - 13:43

Er is toch iets goed mis met onze theoretische uitleg van het politieke spectrum door politicologen. Als extreem linkse regimes en rechtse nationalistische bewegingen elkaar steunen.

7 Reacties
OlavM
OlavM27 feb. 2022 - 15:47

@ LeftFuturist: Je wil toch niet suggereren dat het Poetin-regiem "extreem links" is?

LeftFuturist
LeftFuturist27 feb. 2022 - 16:35

@ /olavm Ja eigenlijk deel wel. Het sovjetregime was dat. En de staatvorm van Rusland is meer een oligarchie met extreem socialistische agenda.

MG1968
MG196827 feb. 2022 - 17:24

Rusland acteert extreem rechts. Wat overigens al vlug een kenmerk is van nationalistische bewegingen die zich niets gelegen willen laten wat buiten de landsgrenzen gebeurd.

LeftFuturist
LeftFuturist27 feb. 2022 - 19:35

@MG1968 Ik zou je graag willen geloven. Maar ik vind dat nogal een groteske uitspraak voor een land wat een ruimere ervaring heeft met socialisme heeft dan wij in het westen. Ik denk dat communisme en extreem nationalisme onderling uitwisselbaar zijn. Iemand er perse bij willen trekken is net zo barbaars als mensen uit sluiten. Noem je China dan ook extreem rechts?

Jonathan2
Jonathan227 feb. 2022 - 22:56

Denk je dat Saoedie-Arabië ook extreemlinks is ? Nationaalsocialisme en een theocratie, ook extreemlinks? Een nationalistisch autocratie of dictatuur gebaseerd op idealen uit het (extreem)conservatisme is per definitie rechts omdat het economische systeem die idealen dient. Olav. Te veel voorkomend trekje aan de rechterkant om hun misdaden om te draaien en van slachtoffers daders te maken en visa versa. Poetin heeft er deze oorlog op gebaseerd. Leftfurist heeft dat trekje overgenomen.

MG1968
MG196828 feb. 2022 - 9:35

@Left In mijn ogen is alles en iedereen die het eigen welzijn nastreeft door dat van anderen bewust weg te nemen, bewust ten koste van laat gaan zonder dat daar een aanleiding voor is altijd een display van extreem-rechts gedachtegoed. Dat dat gedachtegoed door de jaren heen door deze of gene van een ander sausje is voorzien om 'het volk' mee te krijgen doet daar niets aan af. Het is niet het sausje wat beoordeeld moet worden maar het uiteindelijke onderliggende gedachtegoed. Mooi praten kan vanuit een schijnbaar links perspectief en vanuit een schijnbare rechts verklaringskader maar 'in the end' blijft over wat ik hierboven als de kern van extreem rechts zie. Ik geef toe, daarmee bega ik me buiten de gebaande paden van de definities er van, maar hoe dan ook is dat zeker een zinvolle zienswijze. Het gaat er immers niet om hoe iemand zich noemt maar hoe iemand acteert. Of dat nu individuen, organisaties of staten zijn.

MG1968
MG196828 feb. 2022 - 9:37

@Left Dus ja, op nogal wat terreinen acteert China m.i. extreem rechts.

A little bit of sunshine
A little bit of sunshine27 feb. 2022 - 13:10

Laat deze partijen maar gewoon pro-Poetin zijn. De afkeer voor Poetin is onder de bevolking zo groot dat deze partijen door de mand gaan vallen. Dit soort tactieken kunnen wellicht werken, totdat je het te bont maakt en je hand overspeelt.

6 Reacties
MG1968
MG196827 feb. 2022 - 13:17

@Sunshine "Laat deze partijen maar gewoon pro-Poetin zijn. De afkeer voor Poetin is onder de bevolking zo groot dat deze partijen door de mand gaan vallen." Ze gebruiken oneigenlijke argumenten waar meer mensen voor vallen. 'me gasrekening' Het is nooit onschuldig.

Hernandez
Hernandez27 feb. 2022 - 16:59

@MG1968 ' ‘me gasrekening’' Goedkoop en gratuit omdat argument te gebruiken.

A little bit of sunshine
A little bit of sunshine27 feb. 2022 - 18:40

@MG1968, ‘me gasrekening’ kan inderdaad werken, totdat je het als Poetin te bont maakt en je hand overspeelt, dan is voor veel mensen de gasrekening toch uiteindelijk minder belangrijk dan het menselijk leed dat over ze wordt uitgestort.

MG1968
MG196827 feb. 2022 - 18:49

@Hernandez "Goedkoop en gratuit omdat argument te gebruiken." Ja, precies mijn punt. Maar kijk om je heen er zijn best wat mensen die dit als argument in de strijd werpen. Of bedoel je dat het niet goedkoop is om dat argument te gebruiken om b.v. sancties tegen te houden of uberhaupt achter de Oekraine te staan maar dat het juist goedkoop en gratuit zou zijn om daar vraagtekens bij te zetten. Als je dat laatste vind mag je uitleggen waar je gevoel van proportie gebleven is.

MG1968
MG196827 feb. 2022 - 18:59

@little bit Laten we het hopen. Ik heb er echter een hard hoofd in.

Hernandez
Hernandez27 feb. 2022 - 19:14

@MG1968 Ik ben zelf voorstander van maximale sancties tegen Rusland (en militaire bijstand), maar denk er heel veel mensen in Nederland zijn die het allemaal niet zo interessant vinden wat daar allemaal gaande is en het wel degelijk vervelend vinden dat hun gasrekening met honderden euro's per maand omhoog gaat. Is dat een argument om geen sancties toe te passen? Nee natuurlijk niet, maar snap het sentiment wel. Het welzijn van de Oekraïners en het beëindigen van de oorlog is voor mij het aller belangrijkste.

Rechtvznraap
Rechtvznraap27 feb. 2022 - 13:03

Ik ben fel tegen Poetin. Laat dat duidelijk zijn. Maar, Franske kan er ook wat van hoor. Onze niet gekozen vice EU leider die ons de GREEN DEAL door de strot duwt. Enige bescheidenheid graag. Ik hoorde hem bij Jinek weer niet over kernenergie spreken. Fijne dag.

9 Reacties
watcher3
watcher327 feb. 2022 - 13:32

rechtvoorznraap: Als hij het over kernenergie had gehad, had hij zijn werk slecht gedaan. Ieder zinnig mens weet dat kernenergie nergens een oplossing voor is.

Thuiszitter
Thuiszitter27 feb. 2022 - 13:40

Watcher - u bent dus tegen kernenergie dat wil niet zeggen dat het geen oplossing zou kunnen zijn. Ze leveren veel energie , nietwaar ? Schoon bovendien. Vele weldenkenden mensen zijn voor het gebruik.

Nico de Mus
Nico de Mus27 feb. 2022 - 13:55

@watcher 27 februari 2022 at 14:32 !! Ieder zinnig mens weet dat kernenergie nergens een oplossing voor is.!! 55 reactors in aanbouw , en 440 reactors in bedrijf in 32 landen. , Maar ja , in Europa kapt men liever hele bossen weg , en het hele habitat van de in de bossen levende beesten vernietigen .,daar hoor je de klimaat experts niet over., onder het mom van groene energie., de bomen waren inderdaad groen.. Ik heb daar toch mijn bedenkingen bij.

EricDonkaew
EricDonkaew27 feb. 2022 - 14:01

@watcher ------------------------------------- Er zijn nog genoeg zinnige mensen die daar anders over denken, sowieso de meerderheid van het parlement en de Nederlandse bevolking. Wen er maar aan.

Oki Doki
Oki Doki27 feb. 2022 - 14:46

Weet je wel dat de wereld wel tienduizenden kerncentrales zal moeten bouwen om de fossiele brandstoffen te vervangen?

thedevelmoene
thedevelmoene27 feb. 2022 - 14:58

> Ik ben fel tegen Poetin..... Maar, ... Dit is een hele gekke opmerking. Voor zover ik de carrier van Frans heb gevolgd is hij nooit een land binnengevallen en houdt hiij zich aan de internationale en nationale wetten. De 'maar' lijkt aan te geven alsof Frans zich toch ook aan iets vergelijkbaars schuldig maakt. Alsof Putin en Frans Timmermans een pot nat zijn. Dit soort onverschilligheid zie je vaker. Mark R. is een crimineel, want hij kleed de sociale voorzieningen uit, net als Taghi of Holleeder. Frans en Vlad zijn ook eigenlijk hetzelfde. Ik zie dat echt als een gevaar. Frans is iemand waar u het niet mee eens bent, en waarbij u zich afvraagt of de eu niet wat transparanter zou kunnen zijn. Putin is een gevaarlijke dictator die, vanwege persoonlijke machtspolitiek, een ander land binnenvalt. Dat is compleet onvergelijkbaar. Een van de doelen van de russische progaganda is om dat verschil te verdoezelen.

vdbemt
vdbemt27 feb. 2022 - 15:20

Ja hoor, de Greendeal. Die vergelijken met een oorlog???? DUHHHHH.

Eid
Eid27 feb. 2022 - 15:45

@Oki Hoeveel windmolens of zonnepanelen zouden dat dan ook omgekeerd betekenen?

MG1968
MG196827 feb. 2022 - 17:25

"Hoeveel windmolens of zonnepanelen zouden dat dan ook omgekeerd betekenen?" Windeieren lost het probleem ook niet op.